Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

let3
Kontakt:

Re: Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine

Post Postao/la let3 » 14 mar 2025, 19:54

Imajednabrigada je napisao/la:
14 mar 2025, 19:43
let3 je napisao/la:
14 mar 2025, 19:21
Imajednabrigada je napisao/la:
14 mar 2025, 19:15
Ne balite ovdje previse, i ne ispoljavajte pojedinci svoj hujhudluk i očaj na selektoru i SS, bar ne još ove dvije utakmice dok ne vidimo rezultat iako i meni djeluje da nema pojma ali zasluzuje priliku kao i svi do sad.

Ako bude loš rezultat lično ja cu sugerisati da ga otjeraju jer ja sam ga prvi i najavio.

Ako ste takvi face i junaci idite tako na dodiku se iskaljujte koji skoro otcijepi pola drzave i izaziva rat onda ce biti nebitno ko je selektor, koga je pozvao, ko je treći golman...
Ma ne napada ga niko, yebat ga.
Ja sam naveo dva igraca koja mu zamjeram sto ih nema. Rezultati ce mu suditi, kao i drugim selektorima prije njega. A sta ako mlatne rumune, pa valja onda pojesti sav taj drek koji se sad baca na njega.

I jbg sad, ti dođe i do Dodika :D

Tako je kolega, ako pozitivno odradi ovde dvije utakmice moze ostati do kvalifikacija za Euro sto se mene tiče.
Nas ne treba da zanima što on trenutno izgleda da nema pojma rezultat neka napravi to mene zanimaa,a kako i šta ce to me ne zanima i da dovode nove igrace.

Morate i vi hordasi i pitari popustiti malo s tim Kovacevicem nistarija kao golman i malo veća rupa, vrijeme je da ga prebolite cijenim da znate nesto o fudbalu i golmanskim vrijednostima.
Ljudino, nisam hordas ni pitar, samo kazem da je greska napravljena sto se Kovacevic izgubio i da sad imamo ovo sto imamo. Jbt raspravljamo se oko toga koji je golman losiji :oops: necu vise da ucestvujem u tome, dosta :stop:

Rezultat selekcije me samo interesuje, slazemo se oko toga.

RollingPaper
Kontakt:

Post Postao/la RollingPaper » 14 mar 2025, 20:09

Piric je Nojer za Muftica, pa ga niko ne spominje.

QUARTERBACK
Kontakt:

Post Postao/la QUARTERBACK » 14 mar 2025, 20:44

RollingPaper je napisao/la:
14 mar 2025, 20:09
Piric je Nojer za Muftica, pa ga niko ne spominje.
Da je zvao Pirica kao treceg niko nista ne bi imao prigovorit, on je glat golman koji bi se borio za broj 1 u repci da mu nije menadzer onaj mamlaz papak i kamatar.

Evo nema veze, sutit cemo do tekme s Rumunijom al kako se postaviti kad je on vec sebi alibi pripremio da su tri levela iznad nas??? Mozda igra neke mind games, pokeras je to ipak da ne zaboravimo :kafa:

U njegovu odbranu, ja sam prije 10 dana pisao da je Rumunija timski iznad nas, zadnjih 6 tekmi pobjedjivala repke koje su u rangu nase trenutno i na osnovu cega da baziramo optimizam? Na osnovu toga sto im fali igraca? Okej mozda su nam se sanse malo povecale ali i dalje je to dosta poslozenija ekipa od nase. Bar je tako djelovala ovih zadnjih 6 tekmi poslije EURO-a koje su razvalili.

Sindikat12
Kontakt:

Post Postao/la Sindikat12 » 14 mar 2025, 20:55

Kapetan je napisao/la:
14 mar 2025, 14:44
Sindikat12 je napisao/la:
14 mar 2025, 14:28
Rece Sergej da ce Benjo postat svjetska klasa, pa to je nesto najludje sto sam ikad cuo od naseg nekog selektora.
Isto je reko i Murinjo i sta sad momku ne ide pa ga treba razapet. Ima 22 godine definitivno ce njegovo vrijeme doci.
Koliko se sjecam dosta je rekao pozitivnog a da ce postat svjetska zvijezda to nisam upratio pa mi posalji. 22 godine puni i danas igra u Brondby smijesno je mislit da ce postat svjetska zvijezda. Ako uspije doc do lige 5 i da bude starter u nekom klubb to ce biti premija.

PasodelMar
Kontakt:

Post Postao/la PasodelMar » 14 mar 2025, 21:38

Kolika se buka digla oko spiska, pressa, pozivanja igrača i svega ostalog, a stvar se može opisati kroz jednu rečenicu. Lik je posebno glup, hladan i odvratan. Takva kombinacija ne ostavlja previše prostora za razumno postupanje. Vidim broj lojalista se sveo na perut, lobotomiranog i dva, tri fan boysa.

GG3
Kontakt:

Post Postao/la GG3 » 14 mar 2025, 21:46

Vas par botova ste vecu buku digli zbog Barbareza nego zbog Dodika.
Barbine Barbike vole Tika-taku 🚨🚨

231983
Kontakt:

Post Postao/la 231983 » 14 mar 2025, 22:43

Ove dvije utakmice su zaista neobicno važne, iz više razloga: prije svega da vidimo od čega je zapravo Barbarez; one ce pokazati realno stanje gdje smo; ukoliko izađe na dobro, mogao bi ovaj prozor biti prijelomni momenat, da za 3-4 godine aBd govorimo "...e od one utakmice s Rumunima je krenulo".
Ako, ne daj Bože, bude loše, znači nastavak tonjenja, a istovrmeeno znak da je Sergej promašaj i da bi ga trebalo smijeniti kako bi se pravila ekipa za EURO- ali ipak s nekim drugim.
Do sada mu se i moglo progledati kroz prste jer ni Anceloti s ovakvim rosterom ne bi bolje prosao protiv onakvih protivnika, ali sada ako ne nepravi najmanje 3 boda bolje da sam odmah ode. 4 boda bi bila iznad ocekivanja, 6 bodova naucna fantastika.
Ako bude, dakle, 4 ili 6 bodova, to je znak da je počelo buđenje i da Sergej radi posao. 3 boda znači stagnacija, sve ispod toga je daljnje propadanje i bilo bi besmisleno ostaviti ga na klupi vec 25.3.

DanijelTZ
Kontakt:

Post Postao/la DanijelTZ » 15 mar 2025, 00:14

Svi prethodni selektori su odgovarali na pitanja 10X pametnije od Sergeja
Palestina! Savez napolje! Ko ne skace mrzi Bosnu hej hej hej!

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 15 mar 2025, 00:45

QUARTERBACK je napisao/la:
14 mar 2025, 15:39

Dal je pozivan jer je tad hodao sa Amrinom kcerkom, a vi iz Tuzle i Zenice koliki animozitet imate prema Sarajevu to nije realno i zdravo.
Nemam ja animozitet prema Sarajevu, vec cesto se desi da se zaboravlja kad se guraju poluraspadi iz Sarajeva i Zeljeznicara, ili igraci nedavno otisli iz tih klubova, a kad dodje Velezovac da to radi sa svojim ide pobuna.
Slicno kao s Vicom, zaboravili svi kako su sarajevski klubovi i Zrinjski stelili sebi ranije. Kolektivna amnezija.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 15 mar 2025, 00:52

DanijelTZ je napisao/la:
15 mar 2025, 00:14
Oni su dobijali 10x pametnija pitanja i to je mozda razlika.

Barbareza treba pritisnuti i sve jace pritiskati i ja koji bi ga do sad i branio to kazem. Pitanja mogu ici u smjeru da li mislite da bi pomogao Pjanic, sta je sa Hadziahmetovicem, status Hadzikadunica da li je za kaznu na prosirenom ili selektor vidi druge stopere kvalitetnije od njega (da i to pitanje napokon rijesimo), zasto je Huseinbasic na rezervnom spisku (bas mislim da bi nam mogao pomoci), da li je Esmir mogao dobiti poziv zbog njegovih karakteristika koje smo uvidjeli kao makar dzoker s klupe jer nemamo igraca takvog profila, sta nam je s bekovima jer je raspad sistema ako se povrijedi jedan ili dva a Kolasinac i Dedic imaju staklene noge, dokle smo s Jasicem, hocemo li ikada probati Karica, da li smatra zavrsetak kval. bez baraza neuspjehom iz trenutne situacije i nastavi niz pitanja

A ne retardirana pitanja poput sto nisi gledao sarajevski derbi (dvojica ga to pitaju), pravljenje nekakve drame i pritiska oko fakin treceg golmana iz poluraspale lige, sto nisi zvao onog iz Borca a kad mu se odgovori da nas je 2x odbio taj isti jos 2x pita sto ga nismo zvali i sto nas je odbio, pa onaj sa zalopojkom gdje nam igraci igraju, kao eto losi su ovi klubovi igraca, ja gluplju izjavu u zivotu nisam cuo, pa majstore dobrodosao u reprezentaciju BiH sta ocekujes. Sergej mu je jos i dobro odgovorio, trebao je samo reci da ce onda na sljedecem okupljanju zamijeniti njih za igrace Reala i Bayerna i da ga je dobro napomenuo.
A i klubovi apsolutno nista ne znace pa kod Tahirovica je u zagradi pisalo Roma ili Ajax pa ste svrsavali na njega i jeb.ali Savi porijeklo kad ga posalje na tribinu, i sta bi s tim? Onaj ludi golman Meksika svake 4 godine dodje i skida zicere na svjetskom velikanima svijeta a igra u meksickoj ligi, pa i ovi Rumuni nisu po klubovima strasni a za nas su velesila i jos je milion primjera zasto je ta konstatacija urnebesno smijesna. I kako drugacije odgovoriti na ova pitanja, ja i zelim da prave pritisak odredjeni pitanjima ali ovo danas je ocaj i tacno vidis i njemu i Spahicu na faci koliko se sjebu pitanjem jer ne mogu da vjeruju.
-Beogradski sindikat

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 15 mar 2025, 01:01

Madal je napisao/la:
15 mar 2025, 00:45

Nemam ja animozitet prema Sarajevu, vec cesto se desi da se zaboravlja kad se guraju poluraspadi iz Sarajeva i Zeljeznicara, ili igraci nedavno otisli iz tih klubova, a kad dodje Velezovac da to radi sa svojim ide pobuna.
Slicno kao s Vicom, zaboravili svi kako su sarajevski klubovi i Zrinjski stelili sebi ranije. Kolektivna amnezija.
A ko se to nezasluzeno gura iz Zeljeznicara ili neki bivsi nas igrac?
Za Hajradinovica svi se ovdje slazu da je totalno nebitan igrac, Visca se ispljuvao i dozivio linc kao niko u historiji reprezentacije.
Dzeko svako malo zadnjih godina bio na udaru kritika i tjerao se u penziju.
Sehica svi tjerali iz reprezentacije i prizivali Vasilja. Ista stvar bila i sa Amirom i Gojakom.

Zadnji nas igrac u reprezentaciji je bio Kjosevski, i to prije 6 godina.

Druga stvar je sto je Sarajevo preko svog lobija sređivalo pozive Nidalu, Tataru, Varesanovicu, Ziljkicu i ostalim koji nakon ostvarenog transfera iz plbih nikad vise nisu primirisali ekipi.
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 15 mar 2025, 01:05

19vendetta87 je napisao/la:
15 mar 2025, 01:01
Madal je napisao/la:

Za Hajradinovica svi se ovdje slazu da je totalno nebitan igrac, Visca se ispljuvao i dozivio linc kao niko u historiji reprezentacije.
Sehica svi tjerali iz reprezentacije i prizivali Vasilja. Ista stvar bila i sa Amirom i Gojakom.

Druga stvar je sto je Sarajevo preko svog lobija sređivalo pozive Nidalu, Tataru, Varesanovicu, Ziljkicu i ostalim koji nakon ostvarenog transfera iz plbih nikad vise nisu primirisali ekipi.
Dok sam pisao za Zeljeznicar mi je jedino pao napamet Muamer Svraka kojeg smo teglili na spisak dok smo imali kval. za Brazil dakle dok smo bili u prajmu sa brutalnim igracima u veznom redu. Prije i poslije njega se iskreno i ne sjecam i slazem se da su pitari imali jaci lobi za repku.
I ja Sehica nisam tjerao, meni je bio sasvim solidan do pred kraj rep karijere :mrgreen:

A tad se nije to problematiziralo. Nije bilo pitanja novinara zasto je Svraka na spisku ili zasto je Varesanovic na spisku? Je li tako? A sad sarajevski novinari dramu prave jer on gura svog Velezovca. I onda joj jeste vi napaceni mrzite Sarajevo. Ne, vec nekima BiH zavrsava na Vogosci i oni su ti koji su napaceni a ne mi kojima to smeta.
-Beogradski sindikat

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 15 mar 2025, 02:09

Madal je napisao/la:
15 mar 2025, 00:52
DanijelTZ je napisao/la:
15 mar 2025, 00:14
Oni su dobijali 10x pametnija pitanja i to je mozda razlika.

Barbareza treba pritisnuti i sve jace pritiskati i ja koji bi ga do sad i branio to kazem. Pitanja mogu ici u smjeru da li mislite da bi pomogao Pjanic, sta je sa Hadziahmetovicem, status Hadzikadunica da li je za kaznu na prosirenom ili selektor vidi druge stopere kvalitetnije od njega (da i to pitanje napokon rijesimo), zasto je Huseinbasic na rezervnom spisku (bas mislim da bi nam mogao pomoci), da li je Esmir mogao dobiti poziv zbog njegovih karakteristika koje smo uvidjeli kao makar dzoker s klupe jer nemamo igraca takvog profila, sta nam je s bekovima jer je raspad sistema ako se povrijedi jedan ili dva a Kolasinac i Dedic imaju staklene noge, dokle smo s Jasicem, hocemo li ikada probati Karica, da li smatra zavrsetak kval. bez baraza neuspjehom iz trenutne situacije i nastavi niz pitanja

A ne retardirana pitanja poput sto nisi gledao sarajevski derbi (dvojica ga to pitaju), pravljenje nekakve drame i pritiska oko fakin treceg golmana iz poluraspale lige, sto nisi zvao onog iz Borca a kad mu se odgovori da nas je 2x odbio taj isti jos 2x pita sto ga nismo zvali i sto nas je odbio, pa onaj sa zalopojkom gdje nam igraci igraju, kao eto losi su ovi klubovi igraca, ja gluplju izjavu u zivotu nisam cuo, pa majstore dobrodosao u reprezentaciju BiH sta ocekujes. Sergej mu je jos i dobro odgovorio, trebao je samo reci da ce onda na sljedecem okupljanju zamijeniti njih za igrace Reala i Bayerna i da ga je dobro napomenuo.
A i klubovi apsolutno nista ne znace pa kod Tahirovica je u zagradi pisalo Roma ili Ajax pa ste svrsavali na njega i jeb.ali Savi porijeklo kad ga posalje na tribinu, i sta bi s tim? Onaj ludi golman Meksika svake 4 godine dodje i skida zicere na svjetskom velikanima svijeta a igra u meksickoj ligi, pa i ovi Rumuni nisu po klubovima strasni a za nas su velesila i jos je milion primjera zasto je ta konstatacija urnebesno smijesna. I kako drugacije odgovoriti na ova pitanja, ja i zelim da prave pritisak odredjeni pitanjima ali ovo danas je ocaj i tacno vidis i njemu i Spahicu na faci koliko se sjebu pitanjem jer ne mogu da vjeruju.
Sa svim se slazem osim sa ovim da nam je domaca liga poluraspadnuta.

Liga nam je zapravo upotpunosti raspadnuta i niko osim nekog uber talenta ne bi trebali ni da prismrde reprezentaciji
naprijed rejal

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 15 mar 2025, 02:34

Najjaci

Hsv i koln u vrhu, ne zove huso i hadziju, zove bicakcica i burnica :rol:

Diadora
Kontakt:

Post Postao/la Diadora » 15 mar 2025, 07:05

Strasno je slusati ovog covjeka..on nekvalitet igraca koje poziva pravda time da su to dobri momci Koji su tu otpocetka.. pa dragi kockaru ako tebi 5 6 okupljanja nije dovoljno da vidis da ti radeljic, mujakic, sunjic,omerovic I ostali menadzerski propaliteti ne mogu pomoci cak ni protiv san marina onda je vrijeme da dignes sidro I da odes sa klupe.. gdje je podmladzivanje repke sa igracima of 36 godina?gdje je patriotizam u ekipi punoj petokolonasa?

meecko
Kontakt:

Post Postao/la meecko » 15 mar 2025, 08:16

Stvarno nismo normalan narod, većina je tražila Barbareza sada ga ta ista većina pljuje. Lično nisam bio za njega jer sam znao da će ovo doći.
Kukalo se da reprezentacija služi za odmor i posjeti porodici i prijateljima, da se obilaze bazeni i jezera. Sada kada toga nema odmah nije to dobro. Želili smo da igraju oni koji će zadnji atom snage dati na terenu, sada pljujemo da su to prosječni igrači. Kaže se da oni koji neće da igraju za reprezentaciju ili biraju hoće li doći ili će otići sa pola priprema jer im se ne tetoši e treba da budu u i oko reprezentacije, kada se takvi odstrane drvlje i kamenje. Tražio se profesionalni odnos u reprezentaciji, kada se to uvede odmah ne valja. Ljudima treba malo više realnosti. Nekad samo imali igrače u ligama petice koji su bili nosioci igre u tim klubovima, sada imamo igrače po drugim ligama i to više rezerve nego što su standardni. Ne znam koji bi trener od toga napravio tim koji će pobijediti Englesku....
Qurchimo se kao treba se otresti Rumunja i Austrija kao toplomjer a realno Lihtenštajn sa ovim kadrom bi teško pobijedili.
Crveno-crna boja krvi ACM
Sloboda do groba

brig
Kontakt:

Post Postao/la brig » 15 mar 2025, 09:09

Ajmo realno
Pljuvalo se po Vici i izbornicima, Barbarez pametovao, narod ga prizivao. Vico reko eo vam Barbareza boli me taki. Ko sto i je

Ovaj u zivotu pionire vodio nije kamoli nesto ozbiljnije i to je to

Sad svi pljuju Barbareza

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 15 mar 2025, 10:11

Diadora je napisao/la:
15 mar 2025, 07:05
Strasno je slusati ovog covjeka..on nekvalitet igraca koje poziva pravda time da su to dobri momci Koji su tu otpocetka.. pa dragi kockaru ako tebi 5 6 okupljanja nije dovoljno da vidis da ti radeljic, mujakic, sunjic,omerovic I ostali menadzerski propaliteti ne mogu pomoci cak ni protiv san marina onda je vrijeme da dignes sidro I da odes sa klupe.. gdje je podmladzivanje repke sa igracima of 36 godina?gdje je patriotizam u ekipi punoj petokolonasa?
Na osnovu cega si ti zakljucio da od Radeljica nema koristi, kad je frajer odigrao samo 1 utakmicu za reprezentaciju, i to bio drugi najbolji ocijenjen igrac u nasoj ekipi?
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 15 mar 2025, 10:14

Madal je napisao/la:
15 mar 2025, 01:05
19vendetta87 je napisao/la:
15 mar 2025, 01:01
Madal je napisao/la:

Dok sam pisao za Zeljeznicar mi je jedino pao napamet Muamer Svraka kojeg smo teglili na spisak dok smo imali kval. za Brazil dakle dok smo bili u prajmu sa brutalnim igracima u veznom redu. Prije i poslije njega se iskreno i ne sjecam i slazem se da su pitari imali jaci lobi za repku.
I ja Sehica nisam tjerao, meni je bio sasvim solidan do pred kraj rep karijere :mrgreen:

A tad se nije to problematiziralo. Nije bilo pitanja novinara zasto je Svraka na spisku ili zasto je Varesanovic na spisku? Je li tako? A sad sarajevski novinari dramu prave jer on gura svog Velezovca. I onda joj jeste vi napaceni mrzite Sarajevo. Ne, vec nekima BiH zavrsava na Vogosci i oni su ti koji su napaceni a ne mi kojima to smeta.
Svraka je brate odigrao 6 utakmica i zabio 2 gola
Od tih 6 utakmica 5 prijateljskih i 12 minuta je dobio zvanicno kad smo Liechenstein dobili 1:8 i to je to od njega
Svraka fakticki jednom zvanicno bio na spisku i to je to
Ne znam kako se on gurao u repku
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 15 mar 2025, 10:31

NoDi80 je napisao/la:
15 mar 2025, 10:14
Svraka je brate odigrao 6 utakmica i zabio 2 gola
Od tih 6 utakmica 5 prijateljskih i 12 minuta je dobio zvanicno kad smo Liechenstein dobili 1:8 i to je to od njega
Svraka fakticki jednom zvanicno bio na spisku i to je to
Ne znam kako se on gurao u repku
Svraka nije imao kvalitet da sjedi na klupi u kvalifikacijama za Brazil i tu prica zavrsava, kriterij za spisak je bio kao i za Hadzikica.
Samo naprijed Sergej, uvaljuj svoje kao sto su i drugi prije, puna podrska jer sad ti isti pjene :bih:
-Beogradski sindikat

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: ASD, HariTz, KrajinaKing, Sheyi i 37 gostiju.