FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Pa nek zatvore eto istok, ima zapad, pa kompletna tribina je ukupana u zemlju, sigurnija od bunkera. A tribina veca od svakog stadiona u BiH. Istok nek malo pokrpe, mada mislim da se moze koristiti samo za svlacionice i igrace, bez gledalaca.
Kako nam šuknuše sa stadionom, valja igrati kao da je korona.
Ja ne znam otkud ovaj Mujkic iskoci. Mali je strasan
Danas saznah da se unazad 3 godine, taj potpis dobijao "na obraz". Kako se desilo ono u srbiji, pooštrile su se mjere i samim tim tog potpisa nije bilo ni za koju tribinu. Ovu sad nema istoka, od naredne bi trebalo biti Sjever i Zapad.
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.
-
- Kontakt:
Nema istoka vise napisao sam danas. Siroki tekma ko je bio na istoku to je posljednja na legendarnoj tribini

- luckystrike
- Kontakt:
Svakako da nemar nije od jučer. Svjesni smo svi mi problema koji se gomilaju duže vrijeme. Nažalost Klubu, kojem je eventualno najviše stalo do funkcionalnog i modernog Koševa, mogućnosti su ograničene. Žao mi je što pojedinci od izbora do izbora nasjedaju na patke kandidata po pitanju rekonstrukcije i sl.AVNOJ je napisao/la: ↑13 mar 2025, 19:22Naravno da slažem da je u pitanju nemar i javašluk ne samo danas, jučer, nego 30 godina unazad.
Za ovo:
Napisao sam i to da nije logično da se zatvara cijeli stadion ako je u pitanju statika jedne tribine - Istoka, koja je zasebna građevinska cjelina kao i svaka druga.
To treba vidjeti kroz projektnu dokumentaciju same izgradnje ili rekonstrukcije koja je bila posljednja kako se vodilo. Ja čisto sumnjam da su to bili zasebni projekti za svaki dio ili za svaku tribinu nego da je stadion rađen kao jedna cjelina i tu je teško izdvojiti ili izolovati samo jedan dio kad su međusobno povezani tj. nosivost nekih dijelova stadiona je direktno povezana sa nekim drugom dijelom i vrlo je moguće da je sama nosivost sad jel istočne tribine direktno povezana sa sjevernom.
Kod nas je pogrešna percepcija samog stadiona Koševo je se misli da je su tribine naslonjene na zemlju bez ikakvih nosećih elemenata.
Evo ti primjer onog "betonskog prstena" koji ide po vrhu svih tribina i okružuje cijeli stadion takav isti imaš i po dnu koji su povezani trakastim temeljima na koje su naslonjene same tribine. Sad, ovo samo ja predpostavljam, da postoji mogučnost urušavanja ili pucanja tih dijelova koji su nosivi i onda zbog njihove povezanosti postoji mogučnost urušavanja ili nestabilnosti cijele konstrukcije stadiona.
Možda se pojavi neko dovoljno stručan pa procjeni da nije ugrožena sigurnost ljudi na ostalim tribinama pa "zapečeti" samo istok.
Dalje, mislim da tribine nisu povezane ničim osim betonskim obodom oko tribina na vrhu. Ne razumijem se, ali pretpostavljam da iako djeluje sve kao cjelina da je to ipak na nekim mjestima 'razdjeljeno', kao što sam već prenio riječi stručnjaka kako se to stručno naziva dilitacija.
Nepojmljivo mi je da je cijeli stadion odjednom! rizičan. Unatoč malo službenih informacija mišljenja sam da je u pitanju "proceduralna greška" upravitelja tj. JU CSR.
Ne želim da vjerujem da je u pitanju neka "zvrčka" kako bi i protiv borca bio prazan stadion a kako ne bi došlo do fesada.
Ne sviđa mi se ni ideja da se ovako vrši pritisak na nadležne da se konačno pokrenu radovi na Istoku. Mislim da je loš momenat kao i da postoje i druga sredstva.
šta šta je, je*em ti
Znaci nisam se djaba smrzoEastMadness je napisao/la: ↑13 mar 2025, 22:46Nema istoka vise napisao sam danas. Siroki tekma ko je bio na istoku to je posljednja na legendarnoj tribiniKosevo je novi Maksimir

Prije Dodikove presude sam pitao ovo, ali nisam dobio odogovor. Sta mislite, da li ce ova Dodikova situacija poremetiti Vicu? To jeste da li ce biti lakse sada izvrsiti pritisak na FS BiH? Sta ocekuejte u vezi toga?
Naravno da će poremetiti hrabrost Vice, tu situaciju moramo iskoristiti i ubaciti se u savez kako bi osigurali POŠTENO TAKMIČENJE.
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene
L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!
L'otavo re di Roma F.T.
- luckystrike
- Kontakt:
Prvo treba osigurati provođenje zakona u državi. Ako se uspije putem pravosudnih institucija odnosno zakonodavnih i izvršnih organa vlasti očuvati ustavni poredak tj. državni suverenitet i integritet, dodika neće biti ni na mapi, uticaj snsd-a i svih srodnika pa i vice će postepeno jenjavati.
U suprotnom, ako se ne uspije u prethodno navedenom, državu moramo braniti drugim sredstvima. Tada postaje svejedno ko je u momentu na čelu NFS BiH, do nekih boljih vremena.
U suprotnom, ako se ne uspije u prethodno navedenom, državu moramo braniti drugim sredstvima. Tada postaje svejedno ko je u momentu na čelu NFS BiH, do nekih boljih vremena.
šta šta je, je*em ti
Nema šanse da se Dodik i SNSD izvuče iz trenute situacije. Pitanje je vremena i načina kako će se to završiti, mirno ili burno. Očekujem neke varnice ali će Dodik i SNSD pasti, samim tim utjecaj Vice će postati daleko slabiji i neće moći tako lahko raditi šta radi, naravno neće doći preko noći do toga ali neki period od 5 mjeseci svakako.luckystrike je napisao/la: ↑13 mar 2025, 23:08Prvo treba osigurati provođenje zakona u državi. Ako se uspije putem pravosudnih institucija odnosno zakonodavnih i izvršnih organa vlasti očuvati ustavni poredak tj. državni suverenitet i integritet, dodika neće biti ni na mapi, uticaj snsd-a i svih srodnika pa i vice će postepeno jenjavati.
L'otavo re di Roma F.T.
L'otavo re di Roma F.T.
I ja mislim da je tu gotova stvar, jer nema podrsku od nikoga bukvalno. Da ne ulazimo u politiku...Cim Dodik ode, odmah treba pod hitno lobirati da Vico vise ne bude predsjednik Saveza.H8Z7 je napisao/la: ↑13 mar 2025, 23:13Nema šanse da se Dodik i SNSD izvuče iz trenute situacije. Pitanje je vremena i načina kako će se to završiti, mirno ili burno. Očekujem neke varnice ali će Dodik i SNSD pasti, samim tim utjecaj Vice će postati daleko slabiji i neće moći tako lahko raditi šta radi, naravno neće doći preko noći do toga ali neki period od 5 mjeseci svakako.luckystrike je napisao/la: ↑13 mar 2025, 23:08Prvo treba osigurati provođenje zakona u državi. Ako se uspije putem pravosudnih institucija odnosno zakonodavnih i izvršnih organa vlasti očuvati ustavni poredak tj. državni suverenitet i integritet, dodika neće biti ni na mapi, uticaj snsd-a i svih srodnika pa i vice će postepeno jenjavati.
- luckystrike
- Kontakt:
Načelno djelimo mišljenje i očekivanja. Međutim, u slučaju burnog nikad ne možeš sa sigurnošću tvrditi ishod. Bojazan mi je od Amerike tj. Trumpa, jer onoj budali zaista nikad ne znaš.H8Z7 je napisao/la: ↑13 mar 2025, 23:13Nema šanse da se Dodik i SNSD izvuče iz trenute situacije. Pitanje je vremena i načina kako će se to završiti, mirno ili burno. Očekujem neke varnice ali će Dodik i SNSD pasti, samim tim utjecaj Vice će postati daleko slabiji i neće moći tako lahko raditi šta radi, naravno neće doći preko noći do toga ali neki period od 5 mjeseci svakako.luckystrike je napisao/la: ↑13 mar 2025, 23:08Prvo treba osigurati provođenje zakona u državi. Ako se uspije putem pravosudnih institucija odnosno zakonodavnih i izvršnih organa vlasti očuvati ustavni poredak tj. državni suverenitet i integritet, dodika neće biti ni na mapi, uticaj snsd-a i svih srodnika pa i vice će postepeno jenjavati.
šta šta je, je*em ti
Kada padne dodick bice puno puno puno promjena. Nadam se da ce onda poceti istraga svih njegovih bliznjih, biznisa i ostalih kriminalnih radnji. Onda tu dolaze borac i vico na red, ipak tu su veliki milioni sada tako da nece se lahko izvuci.
Meni je jos fascinantno da je drzava u tolikom qrcu da vicko otvoreno kaze da dodick gura borac, jedan glavni u savezu drugi kriminalac a ljudi najveca rodbina. Kako tu nema sukoba interesa i kako to niko ne istrazuje boze sacuvaj
Meni je jos fascinantno da je drzava u tolikom qrcu da vicko otvoreno kaze da dodick gura borac, jedan glavni u savezu drugi kriminalac a ljudi najveca rodbina. Kako tu nema sukoba interesa i kako to niko ne istrazuje boze sacuvaj
Dosta senatora i njemu bliskih su na našoj strani. Dodik se zbog prijateljstva sa Orbanom i Putinom nametnu za smjenu, pogotovo ovi zadnji potezi. Sumnjam da će se politika SAD nešto promijeniti prema nama.luckystrike je napisao/la: ↑13 mar 2025, 23:28Načelno djelimo mišljenje i očekivanja. Međutim, u slučaju burnog nikad ne možeš sa sigurnošću tvrditi ishod. Bojazan mi je od Amerike tj. Trumpa, jer onoj budali zaista nikad ne znaš.H8Z7 je napisao/la: ↑13 mar 2025, 23:13Nema šanse da se Dodik i SNSD izvuče iz trenute situacije. Pitanje je vremena i načina kako će se to završiti, mirno ili burno. Očekujem neke varnice ali će Dodik i SNSD pasti, samim tim utjecaj Vice će postati daleko slabiji i neće moći tako lahko raditi šta radi, naravno neće doći preko noći do toga ali neki period od 5 mjeseci svakako.luckystrike je napisao/la: ↑13 mar 2025, 23:08Prvo treba osigurati provođenje zakona u državi. Ako se uspije putem pravosudnih institucija odnosno zakonodavnih i izvršnih organa vlasti očuvati ustavni poredak tj. državni suverenitet i integritet, dodika neće biti ni na mapi, uticaj snsd-a i svih srodnika pa i vice će postepeno jenjavati.
L'otavo re di Roma F.T.
L'otavo re di Roma F.T.
pa vidi pišem više iz razloga što se pomalo razumijem u te stvari, nisam bezveze 6 godina proveo u AG-u kod Nešeluckystrike je napisao/la: ↑13 mar 2025, 22:46Svakako da nemar nije od jučer. Svjesni smo svi mi problema koji se gomilaju duže vrijeme. Nažalost Klubu, kojem je eventualno najviše stalo do funkcionalnog i modernog Koševa, mogućnosti su ograničene. Žao mi je što pojedinci od izbora do izbora nasjedaju na patke kandidata po pitanju rekonstrukcije i sl.AVNOJ je napisao/la: ↑13 mar 2025, 19:22Naravno da slažem da je u pitanju nemar i javašluk ne samo danas, jučer, nego 30 godina unazad.
Za ovo:
Napisao sam i to da nije logično da se zatvara cijeli stadion ako je u pitanju statika jedne tribine - Istoka, koja je zasebna građevinska cjelina kao i svaka druga.
To treba vidjeti kroz projektnu dokumentaciju same izgradnje ili rekonstrukcije koja je bila posljednja kako se vodilo. Ja čisto sumnjam da su to bili zasebni projekti za svaki dio ili za svaku tribinu nego da je stadion rađen kao jedna cjelina i tu je teško izdvojiti ili izolovati samo jedan dio kad su međusobno povezani tj. nosivost nekih dijelova stadiona je direktno povezana sa nekim drugom dijelom i vrlo je moguće da je sama nosivost sad jel istočne tribine direktno povezana sa sjevernom.
Kod nas je pogrešna percepcija samog stadiona Koševo je se misli da je su tribine naslonjene na zemlju bez ikakvih nosećih elemenata.
Evo ti primjer onog "betonskog prstena" koji ide po vrhu svih tribina i okružuje cijeli stadion takav isti imaš i po dnu koji su povezani trakastim temeljima na koje su naslonjene same tribine. Sad, ovo samo ja predpostavljam, da postoji mogučnost urušavanja ili pucanja tih dijelova koji su nosivi i onda zbog njihove povezanosti postoji mogučnost urušavanja ili nestabilnosti cijele konstrukcije stadiona.
Možda se pojavi neko dovoljno stručan pa procjeni da nije ugrožena sigurnost ljudi na ostalim tribinama pa "zapečeti" samo istok.
Dalje, mislim da tribine nisu povezane ničim osim betonskim obodom oko tribina na vrhu. Ne razumijem se, ali pretpostavljam da iako djeluje sve kao cjelina da je to ipak na nekim mjestima 'razdjeljeno', kao što sam već prenio riječi stručnjaka kako se to stručno naziva dilitacija.
Nepojmljivo mi je da je cijeli stadion odjednom! rizičan. Unatoč malo službenih informacija mišljenja sam da je u pitanju "proceduralna greška" upravitelja tj. JU CSR.
Ne želim da vjerujem da je u pitanju neka "zvrčka" kako bi i protiv borca bio prazan stadion a kako ne bi došlo do fesada.
Ne sviđa mi se ni ideja da se ovako vrši pritisak na nadležne da se konačno pokrenu radovi na Istoku. Mislim da je loš momenat kao i da postoje i druga sredstva.

Opet ponavljam teško je dati ikakvu tačnu procjenu kad nemamo prave i tačne informacije šta je uzrok problema, kakve su te pukotine i od čega su nastale. te dilatacione spojeve koje kolegica spominje ja nisam nikad vidio ni na jednom dijelu stadiona i zato vjerujem da je zbog toga udarena zabrana na cijeli stadion.
Pad nadstrešnice u Novom Sadu je uozbiljio sve one koji se pitaju za bezbjednost ljudi na javnim okupljanjima i općenito za sve objekte koji imaju takvu vrstu namjene.
Sigurno znam da je institut za ispitivanje materijala na Građevinskom fakultetu prenatrpan zahtjevima i testiranjima svih objekata javne namjene u Sarajevu kojima je istekao garantni rok koje je tadašnji izvođač radova davao.
Nekad je to išlo samo formalno i riješenja su se izdavala po automatizmu, međutim sad se malo priča uozbiljila i zbog toga je došlo do kašnjenja sa Koševom.
Da ne brišem već gore napisano, sad sam razgovarao sa prijateljem koji je direktno vezena za Fakultet i inspektori će već sutra izaći na stadion i uzeti uzorke sa zapadne tribine koje je kao najmanje oštećena i sa institutom riješiti problem. Vrlo vjerovatno će protiv Borca biti samo Zapadna tribina u funkciji a sjever tek u narednom periodu. Istok teško više jer ima ozbiljnih strukturnih problema bez ozbiljne sanacije teško da se može riješiti. Prema njegovim informacijama kroz pukotine na betonu ulazila je voda i korozija je oslabila armaturu.
Čovjek nije slobodan dok sve ne izgubi.
- relativizam
- Kontakt:
Fener ,Hajduk i mi
Nema vecih malera u Evropi
Nema vecih malera u Evropi
- luckystrike
- Kontakt:
Baš smo otišli u off, imamo li se gdje prebaciti?H8Z7 je napisao/la: ↑13 mar 2025, 23:48Dosta senatora i njemu bliskih su na našoj strani. Dodik se zbog prijateljstva sa Orbanom i Putinom nametnu za smjenu, pogotovo ovi zadnji potezi. Sumnjam da će se politika SAD nešto promijeniti prema nama.luckystrike je napisao/la: ↑13 mar 2025, 23:28Načelno djelimo mišljenje i očekivanja. Međutim, u slučaju burnog nikad ne možeš sa sigurnošću tvrditi ishod. Bojazan mi je od Amerike tj. Trumpa, jer onoj budali zaista nikad ne znaš.H8Z7 je napisao/la: ↑13 mar 2025, 23:13
Nema šanse da se Dodik i SNSD izvuče iz trenute situacije. Pitanje je vremena i načina kako će se to završiti, mirno ili burno. Očekujem neke varnice ali će Dodik i SNSD pasti, samim tim utjecaj Vice će postati daleko slabiji i neće moći tako lahko raditi šta radi, naravno neće doći preko noći do toga ali neki period od 5 mjeseci svakako.

Sve stoji što si napisao, samo što je Senat poprilično limitiran s realnom moći. State Department na čelu s Rubiom načelno je na "našoj" strani, ali je i Marco na pragu sloma živaca jer mu vanjsku politiku kroje kapitalistički, tehnokratski moguli.
Opet, POTUS je commander-in-chief, a postoje određene interesne sfere njega i njegove porodice s trenutnom vlasti u srbiji. Nadam se, jer nepredvidiv je, da to neće utjecati na njegov rezon i posljedično politiku SAD prema BiH.
Nadat se najboljem u svakom slučaju za državu BiH, N/FS BiH i u konačnici FKS

šta šta je, je*em ti
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 15 gostiju.