FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koga želite za trenera FK Sarajevo?

Husref Musemić
92
36%
Darko Milanič
35
14%
Miodrag Božović
5
2%
Fedja Dudić
39
15%
Neki drugi trener iz BiH ili regiona
24
9%
Samo stranac
60
24%

Ukupno glasova: 255

luckystrike
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la luckystrike » 13 mar 2025, 18:27

AVNOJ je napisao/la:
13 mar 2025, 17:36
luckystrike je napisao/la:
13 mar 2025, 15:51
13 mar 2025, 14:39
iznerviralo me ovo opasno! ne mogu još i u građevinarstvo... znam da imamo tri direktora u Klubu i ovakav odnos prema samom i njegovim navijačima mi je dno dna!
Opet nisam mogao a da ne nazovem prijateljicu inače prof. arhitekture. Kaže žena da je svaka tribina stadiona Koševo potpuno konstruktivno odvojena. U građevini se generalno na svakih 20-30 m radi tzv. dilatacija, razdvajaju se građevinski dijelovi baš radi sprječavanja pucanja i sl.

S tim u vezi, nema logike da je zatvoren cijeli stadion ako su samo na Istoku "primjećena oštećenja koja predstavljaju sigurnosni rizik za njeno korištenje".

Također, žena koju uzimam za stručnu kaže da vidljiva oštećenja nužno ne moraju predstavljati opasnost. Koševo jeste staro i pukotine nisu neočekivane, ali je to ipak Olimpijski stadion građen najbolje i najozbiljnije.

I u konačnici, gospođa tvrdi da je odgovorno lice u ovom slučaju JU CRS odnosno direktor istog bukvalno samo trebao pozvati bilo kog statičara da uradi procjenu stanja konstrukcije i da izda ili potvrdu koja je neophodna MUP-u ili da sačini prijedlog za sanaciju. To je uopćena procedura i puka formalnost.

Bojim da je ovdje u pitanju jednostavno nemar odgovornih za upravljanje stadionom a to su Opština Centar odnosno JU CSR. Posao tj. ne vršenje istog, od jednog dana i malo para usrao se u ćejf par hiljada zaljubljenika bordo boje, bacio ljagu na sam olimpijski simbol grada i naroda a zlonamjernim otvorio i neke mogućnosti.
Danas ti niko neće preuzeti nikakav rizik, ako postoji i promil šanse da se ugrozi sigurnost ljudi niko neće ulaziti u tu opasnost.
Nadstrešnica u Novom Sadu je svima škola, odgovorni ljudi za takve situacije se skoro po automatizmu ograđuju od bilo kakave odgovornosti, jednostavnim riješenjem "ZABRANA".
Primjer ti je i Širokača ovde, ljudi su izdali riješenje o evakuaciji i da nije sigurno za živote ljudi i zaboli ih neka stvar šta če se dalje dešavati.
Ja mislim da ne postoji trenutno toliko lud građ. inspektor da izda dozvolu za korištenje onakve tribine i u onakvom stanju, možda ko Fadil za zeničku zaobilaznicu pronađu nekog ludaka pa to odobri.
Slažem se ali, ponavljam 'JU CRS je trebao pozvati statičara da uradi procjenu stanja i da izda ili potvrdu koja je neophodna MUP-u ili da sačini prijedlog za sanaciju', tj. donese odluku da tribina / stadion nisu uslovni.

Na osnovu onog što mi je poznato kroz naše saopštenje i par članaka na ovu temu, meni ovo djeluje kao nerad odgovornih pojedinaca.

Prenio sam ovdje ranije izjavu direktora JU CRS za Oslobođenje, gdje kaže "Možda ja ne doživljavam to previše. Stadion je takav kakav jeste, u funkciji je otkad jeste..."

Shodno, zaključujem da je u pitanju nemar i neozbiljnost i ne mogu se pomiriti s tim.

Napisao sam i to da nije logično da se zatvara cijeli stadion ako je u pitanju statika jedne tribine - Istoka, koja je zasebna građevinska cjelina kao i svaka druga.
šta šta je, je*em ti

19FKS46
Kontakt:

Post Postao/la 19FKS46 » 13 mar 2025, 18:44

Kakav stadion ima Rapid, da je dozivit da i mi ovako nesto dobijemo...

HyperOS
Kontakt:

Post Postao/la HyperOS » 13 mar 2025, 18:58

Samo da ne bude neki misteriozni story od Mirvica.

plisek
Kontakt:

Post Postao/la plisek » 13 mar 2025, 19:08

19FKS46 je napisao/la:
13 mar 2025, 18:44
53 miliona eura, zaboravi
2x šampion Jugoslavije
5x šampion Bosne i Hercegovine
8x osvajač Kupa BiH
1x osvajač Superkupa BiH
--Najtrofejniji klub u Bosni i Hercegovini--
---------Saraj'vo, za tebe zivimo!!--------

plisek
Kontakt:

Post Postao/la plisek » 13 mar 2025, 19:10

Pendulum je napisao/la:
13 mar 2025, 17:27
HyperOS je napisao/la:
13 mar 2025, 16:58
Evropa u Zenici ove godine.
Bolje da je na Grbavici igramo, ako već ne može Koševo. Kakva Zenica kakvi bakrači? :crazy: :sick:
bolje da ne igramo nego tamo
2x šampion Jugoslavije
5x šampion Bosne i Hercegovine
8x osvajač Kupa BiH
1x osvajač Superkupa BiH
--Najtrofejniji klub u Bosni i Hercegovini--
---------Saraj'vo, za tebe zivimo!!--------

EastMadness
Kontakt:

Post Postao/la EastMadness » 13 mar 2025, 19:15

Bolje da vise nikako ne igramo. Ovo nema smisla vise. Klub suti kao i uvijek. Gonite se svi u 3 lijepe

ErosViverosViv
Kontakt:

Post Postao/la ErosViverosViv » 13 mar 2025, 19:21

plisek je napisao/la:
13 mar 2025, 19:08
19FKS46 je napisao/la:
13 mar 2025, 18:44
53 miliona eura, zaboravi
ako bismo se svi ukljucili u izgradnju to ne bi izaslo ni 52,94mil €

AVNOJ
Kontakt:

Post Postao/la AVNOJ » 13 mar 2025, 19:22

13 mar 2025, 18:27
AVNOJ je napisao/la:
13 mar 2025, 17:36

Opet nisam mogao a da ne nazovem prijateljicu inače prof. arhitekture. Kaže žena da je svaka tribina stadiona Koševo potpuno konstruktivno odvojena. U građevini se generalno na svakih 20-30 m radi tzv. dilatacija, razdvajaju se građevinski dijelovi baš radi sprječavanja pucanja i sl.

S tim u vezi, nema logike da je zatvoren cijeli stadion ako su samo na Istoku "primjećena oštećenja koja predstavljaju sigurnosni rizik za njeno korištenje".

Također, žena koju uzimam za stručnu kaže da vidljiva oštećenja nužno ne moraju predstavljati opasnost. Koševo jeste staro i pukotine nisu neočekivane, ali je to ipak Olimpijski stadion građen najbolje i najozbiljnije.

I u konačnici, gospođa tvrdi da je odgovorno lice u ovom slučaju JU CRS odnosno direktor istog bukvalno samo trebao pozvati bilo kog statičara da uradi procjenu stanja konstrukcije i da izda ili potvrdu koja je neophodna MUP-u ili da sačini prijedlog za sanaciju. To je uopćena procedura i puka formalnost.

Bojim da je ovdje u pitanju jednostavno nemar odgovornih za upravljanje stadionom a to su Opština Centar odnosno JU CSR. Posao tj. ne vršenje istog, od jednog dana i malo para usrao se u ćejf par hiljada zaljubljenika bordo boje, bacio ljagu na sam olimpijski simbol grada i naroda a zlonamjernim otvorio i neke mogućnosti.
Danas ti niko neće preuzeti nikakav rizik, ako postoji i promil šanse da se ugrozi sigurnost ljudi niko neće ulaziti u tu opasnost.
Nadstrešnica u Novom Sadu je svima škola, odgovorni ljudi za takve situacije se skoro po automatizmu ograđuju od bilo kakave odgovornosti, jednostavnim riješenjem "ZABRANA".
Primjer ti je i Širokača ovde, ljudi su izdali riješenje o evakuaciji i da nije sigurno za živote ljudi i zaboli ih neka stvar šta če se dalje dešavati.
Ja mislim da ne postoji trenutno toliko lud građ. inspektor da izda dozvolu za korištenje onakve tribine i u onakvom stanju, možda ko Fadil za zeničku zaobilaznicu pronađu nekog ludaka pa to odobri.
Slažem se ali, ponavljam 'JU CRS je trebao pozvati statičara da uradi procjenu stanja i da izda ili potvrdu koja je neophodna MUP-u ili da sačini prijedlog za sanaciju', tj. donese odluku da tribina / stadion nisu uslovni.

Na osnovu onog što mi je poznato kroz naše saopštenje i par članaka na ovu temu, meni ovo djeluje kao nerad odgovornih pojedinaca.

Prenio sam ovdje ranije izjavu direktora JU CRS za Oslobođenje, gdje kaže "Možda ja ne doživljavam to previše. Stadion je takav kakav jeste, u funkciji je otkad jeste..."

Shodno, zaključujem da je u pitanju nemar i neozbiljnost i ne mogu se pomiriti s tim.

Napisao sam i to da nije logično da se zatvara cijeli stadion ako je u pitanju statika jedne tribine - Istoka, koja je zasebna građevinska cjelina kao i svaka druga.
Naravno da slažem da je u pitanju nemar i javašluk ne samo danas, jučer, nego 30 godina unazad.

Za ovo:

To treba vidjeti kroz projektnu dokumentaciju same izgradnje ili rekonstrukcije koja je bila posljednja kako se vodilo. Ja čisto sumnjam da su to bili zasebni projekti za svaki dio ili za svaku tribinu nego da je stadion rađen kao jedna cjelina i tu je teško izdvojiti ili izolovati samo jedan dio kad su međusobno povezani tj. nosivost nekih dijelova stadiona je direktno povezana sa nekim drugom dijelom i vrlo je moguće da je sama nosivost sad jel istočne tribine direktno povezana sa sjevernom.
Kod nas je pogrešna percepcija samog stadiona Koševo je se misli da je su tribine naslonjene na zemlju bez ikakvih nosećih elemenata.
Evo ti primjer onog "betonskog prstena" koji ide po vrhu svih tribina i okružuje cijeli stadion takav isti imaš i po dnu koji su povezani trakastim temeljima na koje su naslonjene same tribine. Sad, ovo samo ja predpostavljam, da postoji mogučnost urušavanja ili pucanja tih dijelova koji su nosivi i onda zbog njihove povezanosti postoji mogučnost urušavanja ili nestabilnosti cijele konstrukcije stadiona.
Možda se pojavi neko dovoljno stručan pa procjeni da nije ugrožena sigurnost ljudi na ostalim tribinama pa "zapečeti" samo istok.
Čovjek nije slobodan dok sve ne izgubi.

Tatamata1946
Kontakt:

Post Postao/la Tatamata1946 » 13 mar 2025, 19:53

plisek je napisao/la:
13 mar 2025, 19:10
Pendulum je napisao/la:
13 mar 2025, 17:27
HyperOS je napisao/la:
13 mar 2025, 16:58
Evropa u Zenici ove godine.
Bolje da je na Grbavici igramo, ako već ne može Koševo. Kakva Zenica kakvi bakrači? :crazy: :sick:
bolje da ne igramo nego tamo
Nama navijacima je lakse doci do Grbavice nego do Zenice.
Kad su oni mogli igrati na Kosevu sto i mi ne bismo na Grbavici.
A i nasa pjesma kaze: "Gdje god da igras ti, uvijek tu smo mi..."
Najvaznije je dati sto vecu podrsku klubu a ne glumiti uvrijedjene mlade

EastMadness
Kontakt:

Post Postao/la EastMadness » 13 mar 2025, 20:42

Dok drugi ganjaju cetvrtfinale nama se stadion rusi. Unazadili su nas 20 godina minimalno

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 13 mar 2025, 20:59

EastMadness je napisao/la:
13 mar 2025, 20:42
Dok drugi ganjaju cetvrtfinale nama se stadion rusi. Unazadili su nas 20 godina minimalno
Nemamo mi nikakve veze sa rušenjem stadiona. Ama bas nikakve.
Za ove sto pišu da se na Grbavici igra , to ni pod razno.
Ono što vodi i vuče svijet, nisu lokomotive, nego ideje. – Viktor Igo.

Oerde
Kontakt:

Post Postao/la Oerde » 13 mar 2025, 21:01

bordobijeli je napisao/la:
13 mar 2025, 16:39
13 mar 2025, 14:39
iznerviralo me ovo opasno! ne mogu još i u građevinarstvo... znam da imamo tri direktora u Klubu i ovakav odnos prema samom i njegovim navijačima mi je dno dna!

Ja opet mislim da je ovo sve uradjeno da se ubrza procedura oko rekonstrukcije istocne tribine .
Dijelimo misljenje, s tim sto ja mislim da hoce i da neke pare malo sklonu sa strane, pa ce bit kao i to su sanirali. Ja ne znam, jel neko negdje objavio neke probleme s tribinom nove najnovije, ili je samo izasla info da ne moze jer ovi nisu dostavili dokumentaciju, otkad se trebala dostaviti, do kad, sta, kako!?

EastMadness
Kontakt:

Post Postao/la EastMadness » 13 mar 2025, 21:02

Ma kakva Grbavica oni ce je prije dati borcu koji je zapalio grbavicu nego nama a ni mi ne bi nikad dosli.

EastMadness
Kontakt:

Post Postao/la EastMadness » 13 mar 2025, 21:06

Oerde je napisao/la:
13 mar 2025, 21:01
bordobijeli je napisao/la:
13 mar 2025, 16:39

Ja opet mislim da je ovo sve uradjeno da se ubrza procedura oko rekonstrukcije istocne tribine .
Dijelimo misljenje, s tim sto ja mislim da hoce i da neke pare malo sklonu sa strane, pa ce bit kao i to su sanirali. Ja ne znam, jel neko negdje objavio neke probleme s tribinom nove najnovije, ili je samo izasla info da ne moze jer ovi nisu dostavili dokumentaciju, otkad se trebala dostaviti, do kad, sta, kako!?
Nisu dostavili dokumentaciju za citav stadion. Da su dostavili mogli smo na zapad i sjever. Istok sto je bio otvoren je bio. Mnogo pukotina i niko nece da potpise da poslije ne bi odgovarao za ne do bog tragičnog događaja. Sto i razumijem.
Najvise me brine pasivnost kluba sa opstinom da se ovo rijesi. Evropu mozemo da zaboravimo . Dzaba i pare i guli kad ti nemas uslove a to je najvaznije. Ionako nema titula mnogo godina komotno se okrenuti stadionu pa bar znamo sto nema titula

ajdohordas
Kontakt:

Post Postao/la ajdohordas » 13 mar 2025, 21:24

Fascinantni ste mi vi koji bi fakat igrali i dolazili na Grbavicu u slučaju tog scenaria da Koševo ne bude adekvatno...

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 13 mar 2025, 21:34

jurisicduska je napisao/la:
13 mar 2025, 20:59
Nema klub veze sa Kosevom ali ima veze sto imamo investitora 12 godina i nismo nikada ozbiljnije pokrenuli nesto oko novog stadiona.Odbij koronu eto,da smo za 10 godina svake druge godine napravili po jednu tribinu sad bi imali ultra Arenu.Mi godinama isto vrtimo oko yebenog Koseva.Bolje imati stadion u Butmiru al da je tvoj nego ovo sto imamo odnosno nemamo.
Mi smo 12 godina dovodili tzv.kapitalce s kojima ama bas nikakav evropski rezultat vrijedan i najmanjeg pomena nismo napravili,osvojili smo nekoliko titula od kojih nemas puno danas jer se brzo raspemo.Stadion zapustio,polozaj u savezu potpuno batalio sto je smrtonosna greska koju cemo sada tesko ispraviti,ekipu godinama nesto sastavljas a drugi igraju Evropu.
Nemojte zezati ljudi mi drhtimo od mrtvog Aktobea i slavimo ko UCL kad ih prodjemo na penale u 1.pretkolu.

Uvijek nam je falila strategija i postovanje iste.Ekipu dat Zekicu i strucnim ljudima na sklapanje,uprava nek se pobrine oko stadiona.

I da,Grbavica ni opcija ne smije biti.Radije cu ja davati za gorivo u drugi grad nego da mi dajemo njima pare.
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

tabba77
Kontakt:

Post Postao/la tabba77 » 13 mar 2025, 21:37

NajvecaRadosti je napisao/la:
13 mar 2025, 21:34
Nema klub veze sa Kosevom ali ima veze sto imamo investitora 12 godina i nismo nikada ozbiljnije pokrenuli nesto oko novog stadiona.Odbij koronu eto,da smo za 10 godina svake druge godine napravili po jednu tribinu sad bi imali ultra Arenu.Mi godinama isto vrtimo oko yebenog Koseva.Bolje imati stadion u Butmiru al da je tvoj nego ovo sto imamo odnosno nemamo.
Mi smo 12 godina dovodili tzv.kapitalce s kojima ama bas nikakav evropski rezultat vrijedan i najmanjeg pomena nismo napravili,osvojili smo nekoliko titula od kojih nemas puno danas jer se brzo raspemo.Stadion zapustio,polozaj u savezu potpuno batalio sto je smrtonosna greska koju cemo sada tesko ispraviti,ekipu godinama nesto sastavljas a drugi igraju Evropu.
Nemojte zezati ljudi mi drhtimo od mrtvog Aktobea i slavimo ko UCL kad ih prodjemo na penale u 1.pretkolu.

Uvijek nam je falila strategija i postovanje iste.Ekipu dat Zekicu i strucnim ljudima na sklapanje,uprava nek se pobrine oko stadiona.

I da,Grbavica ni opcija ne smije biti.Radije cu ja davati za gorivo u drugi grad nego da mi dajemo njima pare.
+1
Nikad poraz, samo lekcija.

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 13 mar 2025, 21:38

NajvecaRadosti je napisao/la:
13 mar 2025, 21:34

Da imamo kakvu zemlju gdje ćemo to praviti ja bih se složio s tobom. Nemamo nažalost. I to košta.
Jedino da kaže Mirvic da ćemo igrat 5 godina s juniorima uz 2-3 premiejrligaska igrača i da je cilj opstanak a da pare preusmjeri za gradnju nečeg, bil se složili ?
Ono što vodi i vuče svijet, nisu lokomotive, nego ideje. – Viktor Igo.

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 13 mar 2025, 21:39

Ova konferencija liga mjera za nase klubove uz malo srece moze se daleko dogurati ,Celje u četvrtfinalu ekipa u rangu nasih timova iz vrha . Pa borac igrao osminu itd .

Pendulum
Kontakt:

Post Postao/la Pendulum » 13 mar 2025, 21:50

ajdohordas je napisao/la:
13 mar 2025, 21:24
Fascinantni ste mi vi koji bi fakat igrali i dolazili na Grbavicu u slučaju tog scenaria da Koševo ne bude adekvatno...
Što? :think:
Postao/la 19vendetta87 » 14 sep 2024, 22:48

Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: MaroonWhite1946 i 31 gost.