FK Borac - Banja Luka - ARHIVA POSTOVA

Moderator/ica: vlakanje

Denis Ispušlić
Kontakt:

Re: FK Borac - Banja Luka

Post Postao/la Denis Ispušlić » 12 apr 2011, 11:26

Zeljo proslogodisnju titulu nije osvojio na taj nacin,nego kupovinom utakmica u Prijedoru i Vrapcicima. I sami smo doprinijeli tome dovevsi mazgu za trenera i rasprodavsi 9 igraca iz prvih 11 u zimskoj pauzi.Da je ostao jesenji tim i trener,dzaba bi im bile i kupovine i NB.
ŽEPČE 2005.

NIKAD ZABORAVITI,NIKAD OPROSTITI!!!

adoni
Kontakt:

Post Postao/la adoni » 12 apr 2011, 11:39

Kolko ste ih onda vi kupili ove sezone....daj ba kani se tih djecijih furki,lani smo bili bolji od vas i zasluzeno uzeli titulu..ove godine ste bolji vi i najvjerovatnije ce te uzeti titulu koja je sasvim zasluzena barem po onom do sad...sad ja ili neko drugi treba blatiti ono sto su vasi momci posteno izborili na terenu kojekakvim pricama o kupo-prodajama,ma bjaaaazi.
Jači od ratova,režima i partija...FK ŽELJEZNIČAR

Denis Ispušlić
Kontakt:

Post Postao/la Denis Ispušlić » 12 apr 2011, 11:43

Bolji ste bili na proljece,ali na jesen nam niste bili ni blizu. Cak i tako osakaceni na proljece smo vam uzeli Kup.
ŽEPČE 2005.

SrdjanBL
Kontakt:

Post Postao/la SrdjanBL » 12 apr 2011, 12:03

Ma neka je rekao sta hoce, ko gubi ima pravo da se ljuti. Pas laje vijetar nosi 8-)

adoni
Kontakt:

Post Postao/la adoni » 12 apr 2011, 12:05

Denis Ispušlić je napisao/la:Bolji ste bili na proljece,ali na jesen nam niste bili ni blizu. Cak i tako osakaceni na proljece smo vam uzeli Kup.
Pa tako pricaj druze,mani se onih kupo-prodaja i ostalih teorija kad evo vidis ni sam tako nerazmisljas..jeste,bili ste bolji jesenji dio prvenstva,ali smo mi na proljece sve to nadoknadili i zasluzeno slavili..kao sto ste i vi u Kupu.
Jači od ratova,režima i partija...FK ŽELJEZNIČAR

bekrija1990

Post Postao/la bekrija1990 » 12 apr 2011, 14:05

jovanbl je napisao/la:
Denis Ispušlić je napisao/la:Jeste gledali sinoc na BHT onu emisiju Premijer Liga BiH?

Ako niste,pogrijesili ste,jer ste propustili jos jednom da se uvjerite kakva je Amar Osim shupcina!
"Borac ne igra nista specijalno","Borac daje golove iz nicega","Borac bez ikakve igre dominira utakmicama","Protivnici Borca stvaraju sanse ali ne postizu golove,a i to je kvalitet Borca,treba mnogo rada za to"....A jest mu vokri,majko moja!

Kakav isprdak od sina,a otac mu onakva ljudina!

Amar,Amar,sisaj,sisaj!!!!
nista on sustinski nije rekao sto nije istina.

Znaci sustina price je da borac ne krasi neka leprsava ofanzivna igra, lagali bi kad bi rekli drugacije.
I
Medjutim isto tako , borac igra igru sa kojom se osvaja titula, to znaci sigurno , cvrsto nazad i u sredini, i oslanja se na individualni klvalitet napdaca i ofanzivnih veznih koji uglavnom koriste greske protivnika, i to zaista jeste i to VELIKI kvalitet. Upravo to je i Osim rekao i to jeste istina.

U sustini fudbal se ne igra za umjetnicki dojam, nego za rezultat, i to je igracka fiulozofija kojom borac igra citavo prvenstvo u kojem je izgubio samo dvije utakmice do sad.

Medjutim, ako govorimo o Osimu, onda je ono sto je posebno interesantno to sto je upravo ojn trener koji forsira takav nacin igranja u zeljeznicaru, a druga je stvar sto trenutno nema igracki kvalitet u zeljeznicaru da iznese takav nacin igre.

Tako mogu igrati samo ekipe sastavljene od veoma kvalitetnih individualaca u svim linijama tima

na kraju krajeva takvom igrom je Inter prosle godine uzeo scudeto, i ligu prvaka izbacivsi pri tom LEPRSAVU Barselonu
E upravo je to rekao. Naglasio je još da prave ekipe i daju golove iz "ničega", a veoma malo primaju, te da golman i zadnja linija daju veliku sigirnost Borcu kao cjelini. I kao što Jovan reče, Željo je sa Mešanovićem upravo tako igrao prošle sezone.

Ispušliću-Popušliću, malo bi zakuh'o, a ?
ŽELJO ZA ŽIVOT CIJELI

padobranac1978
Kontakt:

Post Postao/la padobranac1978 » 12 apr 2011, 22:43

Veliko spremanje

Kako saznajemo iz izvora bliskih Fudbalskom savezu Republike Srpske, čelnici entitetskog saveza iz Banje Luke su razočarani zbog toga što UEFA i FIFA u Komitet za normalizaciju stanja u N/FSBiH nije uvrstila nijednog aktivnog člana FSRS.

Ista situacija je i sa „nogometnim radnicima“ iz zapadne Hercegovine, koji su sa kolegama iz manjeg bh. entiteta pokušali potpisati smrtnu presudu našem fudbalu. Međutim, čini nam se da su, ipak, nesvjesno uradili pravu stvar (sreća je da su u UEFA-i i FIFA-i prepoznali mješanje politike i sporta), te tako ubrzali „veliko spremanje“.
MI SLAVIMO TITULE NA GLAVNOM SKVERU
I IMAMO ULICU PO FUDBALERU!

VAM
Kontakt:

Post Postao/la VAM » 12 apr 2011, 22:58

očekivana pobjeda protiv nejakog sarajeva je arhivirana,papci su se zavratili s 2 komada,nadam se da su ih ovi nasi izgotivili vecerom,red je,ljudi su u nezavidnom polozaju.sljedeca stanica mostar.zrinjski.tamo se moze do bodova.ma kad bolje razmislim gdje mi to ne mozemo do bodova?travnik,siroki,sarajevo,zenica...meljemo
GAZI BORČE SADA SVE PO REDU...
Republika Srpska le,Borac dolazi iz nje,za nju bori se i pobjeđuje,Borac Banjaluka le ale... Naš klub, naš grad,samo nama pripada,samo Borac u Evropi neka Srpskom odzvanja...

SrdjanBL
Kontakt:

Post Postao/la SrdjanBL » 12 apr 2011, 23:16

Prvo tema je FK Borac.
A drugo ovu su samo necije puste zelje, nigdje to FIFA i UEFA nije trazila a jos manje zahtijevala. 8-)

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 12 apr 2011, 23:25

SrdjanBL je napisao/la:Prvo tema je FK Borac.
A drugo ovu su samo necije puste zelje, nigdje to FIFA i UEFA nije trazila a jos manje zahtijevala. 8-)
U potpunosti se slazem,nema jos nigdje zvanicnog saopstenja UEFE na ovu temu,ali F.K Borac itekako ima veze s FSRS,.Isto tako je realno ocekivati ovakav razvoj dogadzaja,jer ni u jednoj clanici UEFE neki podsavez nema ovlasti da rukovodi drugom ligom,.Mozda je izgledalo kao provokacija,ali bez brige,ovako cemo imati jednu,ali jacu 2 ligu,to sasvim sigurno ce doprinjeti razvoju BH nogometa,.ps Mozeli mi neko nesto vise reci o Darku Ljubicevicu,jer se i njegovo ime navodno spominje u komitetu za normalizaciju,,

SrdjanBL
Kontakt:

Post Postao/la SrdjanBL » 12 apr 2011, 23:30

FK Borac direktno nema ni jednog svoga covijeka iz uprave u FSRS a ni u FSBIH (onom sto je suspendovan), tako da ja uopste ne vidim vezu FK Borac sa tim savezima, a ni razlog zasto se o tome ovde na ovoj temi pise... :? :? :? :?

Nebih se slozio da nema nigdje da podsavezi upraljaju drugim ligama, Njemacka je cist primijer, pa imas u komsiluku Srbiju kod njih ni prvu ligu ne kontrolise direktno FS nego imaju neko udruzenje superligasa koji su odgovrni za to takmicenje. 8-)

padobranac1978
Kontakt:

Post Postao/la padobranac1978 » 12 apr 2011, 23:34

SrdjanBL je napisao/la:FK Borac direktno nema ni jednog svoga covijeka iz uprave u FSRS a ni u FSBIH (onom sto je suspendovan), tako da ja uopste ne vidim vezu FK Borac sa tim savezima, a ni razlog zasto se o tome ovde na ovoj temi pise... :? :? :? :?

Nebih se slozio da nema nigdje da podsavezi upraljaju drugim ligama, Njemacka je cist primijer, pa imas u komsiluku Srbiju kod njih ni prvu ligu ne kontrolise direktno FS nego imaju neko udruzenje superligasa koji su odgovrni za to takmicenje. 8-)
to i jeste fora,kad bi bilo udruzenje prvoligasa,njime nebi upravljao savez i nebi se sigurno desavalo ovo sta se sada desava,jer ovako kako je bilo sve ti diriguju jedni te isti ljudi koje vise necemo morati gledati,a pogotovo ćelavu dobro poznatu glavu ili ti poznatijeg redara sa fudbalskih terena....
MI SLAVIMO TITULE NA GLAVNOM SKVERU
I IMAMO ULICU PO FUDBALERU!

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 12 apr 2011, 23:34

I jos bi rekao da tema koju sam ja naceo ima puno vise zajednickog sa temom F.K Borac,za razliku od Amara Osima,o kojem ste vi nakon sinocnje emisije na BHT,ispisali mnogo toga,i veliki je spisak uvreda koji ste iznjeli na njegov racun,i ja se pitam,sta li radi administracija,.ps Nije da gotivim juniora,ali ako cemo o fulanju teme,krenimo redom ;)

Dejan, BL
Kontakt:

Post Postao/la Dejan, BL » 13 apr 2011, 00:27

Nema tu nikakave dobrote ni za državu ni za fudbal dok god bošnjaci čekaju da padnu s neba neka rješenja koja će njihove želje ispuniti a zaobilazeći stavove druga 2 naroda i onda nadajući se da će se preostala dva naroda vremenom utopiti u tu priču. To je utopija i trebate mijenjati pod hitno koncept jer u tome nema sreće mora se nalaziti rješenja koja svi prihvataju i kojima su svi jednako nezadovoljni i zadovoljni

nick
Kontakt:

Post Postao/la nick » 13 apr 2011, 00:37

Dejan, BL je napisao/la:Nema tu nikakave dobrote ni za državu ni za fudbal dok god bošnjaci čekaju da padnu s neba neka rješenja koja će njihove želje ispuniti a zaobilazeći stavove druga 2 naroda i onda nadajući se da će se preostala dva naroda vremenom utopiti u tu priču. To je utopija i trebate mijenjati pod hitno koncept jer u tome nema sreće mora se nalaziti rješenja koja svi prihvataju i kojima su svi jednako nezadovoljni i zadovoljni
vec sam ti reko politiziras, ne znam kojom logikom je slovenac, francuz, njemac blizi bosancima nego ostalim? problem je sto ti hoces da politiziras a ja hocu da gledam fudbal... znam ja da je tebi i bono vox bosnjak i Ivica Osim i Vlatko glavas itd itd tebi su oni svi bosnjaci ne znam kojom logikom ali vjerovatno nacionalnost, vjeoispovjest te profesionalno zanimanje gledas kroz stranacke knjizice...
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...

Dejan, BL
Kontakt:

Post Postao/la Dejan, BL » 13 apr 2011, 00:44

Ma nije uopšte tako ako ja kažem i ti sm znaš da ovo nije Njemačka, nije Francuska već BiH. I znaš kakav je pič..jz ovdje i čak i tamo gdje sve sva 3 naroda nešto dogovore i tu ima problema a kako li će ih tek biti kad samo jedan ostavri svoje težnje a druga dva se ignorišu i traži se da se tome priključe. Pa možeš ti suspendovat FSRS i hrvatske klubove i igati sam Evropu ali dokle to tako može da funkcioniše, zapitaj se malo. Zato trebamo svi podržati samo ono oko čega se sva 3 naroda usaglase

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 13 apr 2011, 00:45

Dejan, BL je napisao/la:Nema tu nikakave dobrote ni za državu ni za fudbal dok god bošnjaci čekaju da padnu s neba neka rješenja koja će njihove želje ispuniti a zaobilazeći stavove druga 2 naroda i onda nadajući se da će se preostala dva naroda vremenom utopiti u tu priču. To je utopija i trebate mijenjati pod hitno koncept jer u tome nema sreće mora se nalaziti rješenja koja svi prihvataju i kojima su svi jednako nezadovoljni i zadovoljni
Nema tu nikakve dobrote za drzavu dok Srbima i Hrvatima smeta sve sto moze unaprijediti BIH kao drzavu i dok stopiraju svaku odluku koja pomjera BIH prema Evropi bilo u sportu ,bilo u politici... isto tako je utopija da ce se postici nesto drugo ovim kao npr neke odvojene lige il to da neki klubovi igraju u Ligi Srbije il tako neke nebuloze...al et u svakom slucaju postoji evropa koja ce reci u fudbalu nema politike i koja ce da stavi ljude koji oni misle da su sposobni voditi savez (bili oni sve Bosnjaci,il Srbi,il Hrvati ili kao do sada svi zajedno)i kada bude Evropa rekla il hoces kako treba il neces nikako vozdra, pa kume onda ti samo ostaje da igras prijateljske il da bezze igras po stadionima sirom RS!!!tako treba i tako ce nadam se i biti...samo sport u sportu i interes klubova ne politika!!
i naravno da moze tako funkcionisati!! ko hoce da se bavi sportom prihvatice ko nece jbt ga!!
FK SARAJEVO.

FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.

Denis Ispušlić
Kontakt:

Post Postao/la Denis Ispušlić » 13 apr 2011, 00:47

Ja mislim da Savez treba da preuzmu Kodro,Bola i Barba,inace nam nema spasa....
ŽEPČE 2005.

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 13 apr 2011, 00:48

Denis Ispušlić je napisao/la:Ja mislim da Savez treba da preuzmu Kodro,Bola i Barba,inace nam nema spasa....
bice tu i aBd Milosevic Savo kao i jos mnogi drugii...nadam se..i nema potrebe da budes sarkastican ..ajde mi samo reci sto tebi smetaju ovi sto si gore nabrojao ..
FK SARAJEVO.

FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.

nick
Kontakt:

Post Postao/la nick » 13 apr 2011, 00:52

Dejan, BL je napisao/la:Ma nije uopšte tako ako ja kažem i ti sm znaš da ovo nije Njemačka, nije Francuska već BiH. I znaš kakav je pič..jz ovdje i čak i tamo gdje sve sva 3 naroda nešto dogovore i tu ima problema a kako li će ih tek biti kad samo jedan ostavri svoje težnje a druga dva se ignorišu i traži se da se tome priključe. Pa možeš ti suspendovat FSRS i hrvatske klubove i igati sam Evropu ali dokle to tako može da funkcioniše, zapitaj se malo. Zato trebamo svi podržati samo ono oko čega se sva 3 naroda usaglase

koje teznje da se igra lopte? koja je teznja drugiih naroda, da ne igra repka? da ne igraju klubovi? fifa i uefa zele da priklone nekom narodu u BiH jer smo mi ko bitni nekom? de reci jedan razlog zasto su fifa i uefa blizi jednom narodu u BiH?
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...

Zaključano

Natrag na “FK Borac”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.