FC Barcelona

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Kakve će rezultate ekipa ostvariti u samoj završnici sezone?

Anketa je završila: 30 apr 2025, 14:51.

Osvajaju tripletu
7
37%
Osvajaju duplu krunu
9
47%
Osvajaju jedan trofej
2
11%
Neće osvojiti ništa
1
5%

Ukupno glasova: 19

xaviesta
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la xaviesta » 12 mar 2025, 16:31

Zaslužio je Pedri sve pohvale. Nevjerovatno šta radi s loptom a uz to koliko posla uradi u odbrani.
Don't hate what you don't understand.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 12 mar 2025, 17:04

xaviesta je napisao/la:
12 mar 2025, 16:31
Zaslužio je Pedri sve pohvale. Nevjerovatno šta radi s loptom a uz to koliko posla uradi u odbrani.
Ovo sam prenio najvise zbog katalonskih medija, kojima 99% pohvala ide na racun Yamala ili Raphinhe.
U redu, prave Raphinhi kampanju za Balon, kao i madridski mediji sto rade sa Viniciusom, ima i to logike.
Ali Flick kao da im porucuje - Dajte ljudi, sjetite se nekad i Pedrija :mrgreen: fakat je momak u njihovoj sjeni, a radi strasan posao na terenu.

Mokes
Kontakt:

Post Postao/la Mokes » 12 mar 2025, 17:43

Gledam postave na utakmici Lille - Dormund i vidim da je Umtiti član Lilla, ali da neće igrati zbog povrede. Kliknem da detaljnije vidim i ima se šta i vidjeti. Zadnju utakmicu odigrao 21.01.2024.

Na klupi je još jedan bivši član Barce, veliki Andre Gomes. :kralj:
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 12 mar 2025, 18:09

let3 je napisao/la:
12 mar 2025, 17:04
xaviesta je napisao/la:
Ovo sam prenio najvise zbog katalonskih medija, kojima 99% pohvala ide na racun Yamala ili Raphinhe.
U redu, prave Raphinhi kampanju za Balon, kao i madridski mediji sto rade sa Viniciusom, ima i to logike.
Ali Flick kao da im porucuje - Dajte ljudi, sjetite se nekad i Pedrija :mrgreen: fakat je momak u njihovoj sjeni, a radi strasan posao na terenu.
Sto bi jedan uvazeni forumas rekao, Pedri igrac za Las Palmasa :kafa:

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 12 mar 2025, 19:28

Evander je napisao/la:
12 mar 2025, 18:09
let3 je napisao/la:
xaviesta je napisao/la:
Sto bi jedan uvazeni forumas rekao, Pedri igrac za Las Palmasa :kafa:
Nije se privatnik oglašavao ove sezone po pitanju Pedrija :yawn:

Treba pohvaliti i Baldea. Pokriva cijelu lijevu stranu i sve je bolji na lopti. Još da popravi zadnju loptu i imaš igrača narednu deceniju.

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 12 mar 2025, 19:40

Hejtao se Pedri i to dosta. Pojedini uspjeh Spanije ovo EP su pripisali tone sto se Pedri povrijedio, pa je Olmo uletio. Do unazad par mjeseci, nema sta de negativno o njemu nije pisalo.
Ljudi ne shvataju koliko on odgovornu poziciju igra, a ima premalo godina. Xavi niti blizu njegovom nivou nije bio u ovim godinama.
Pedri igra poziciju gdje je najteze naci kvalitetnog igraca. Citav tempo utakmice od njega zavisi. Da recima sad Real ima Pedria, imali bi duplo jacu igru.
Upravo im jedan takav igrac nedostaje.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 12 mar 2025, 19:56

Pedri je definitivno najbolji veznjak ove sezone. Pa mozda i glavni igrac Barce. Momak fakat nosi igru.

Ostali veznjaci su dobri, ali ispod Pedrija.
Gavi - Gavija je teska ozljeda koljena bas sjebala, ali se vraca polako. Njega treba postepeno vracati, da ne pregori.
Olmo - njega zezaju i povrede i problemi sa registracijom. Klasan igrac, odmah iza Pedrija.
Casado - ovosezonsko otkrice, velika radilica, meni drag igrac :thumbup: međutim ne moze u istu recenicu sa Pedrijem.
De Jong - realno on se popravio u zadnja dva mjeseca, cak se vratio u prvih 11, samo ni blizu Pedrija.
Fermin - proslosezonsko otkrice je sad u drugom planu. Onako vrlo zahvalan i koristan igrac, al na njegovu zalost ima bolji na njegovom mjesti (Olmo).

jasonstatham
Kontakt:

Post Postao/la jasonstatham » 12 mar 2025, 20:46

let3 je napisao/la:
xaviesta je napisao/la:
Let, nije ovo tačno.
Jedino se Pedrijevo ime proziva na stadionu, nekoliko puta tokom utakmice.
Ne pravi se nikakav hajp oko Raphinhe, brazilski favelaš igra sezonu života, brojevi i stručni komentatori ne lažu. Sinoć je Titi zaista istinu rekao.

Pratiš Barcelonu, znaš fudbal, slažem se s tobom da je uživanje gledati šta i kako Pedri igra sa i bez lopte, čak se u zadnje vrijeme i fantastično uvezao sa FdJ, što je jako važno. Prelijepo i tako lagano. A da smo jedini koji to vidimo, nismo.
Prefiero estar en la tumba en Colombia que en una celda de la cárcel en Estados Unidos.

Derdiyok
Kontakt:

Post Postao/la Derdiyok » 12 mar 2025, 20:52

'nači BVB
® GONGASHI POWERHOUSE ®

SetoKaiba
Kontakt:

Post Postao/la SetoKaiba » 12 mar 2025, 21:24

Dortmund bi se trebalo proći bez mnogo problema.

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 12 mar 2025, 22:02

Pedri je doktor fudbala i top 5 ili mozda top 3 veznjaka u svijetu, nema se tu sta previse pricati, ima strasnu kontrolu lopte,samouvjerenost i vizijj igre, a kad dodas tu jos de jonga koji je sve bolji i ne zaostaje puno za pedrijem, te olma koji je takodje odlican igrac,dobijes ponajbolji vezni red danasniice,a vidi se to kako ekipa lako stvara prilike i gospodari loptom, a jos i presing dobar rade

Dortmund znaci treba proci za polufinale,protivnik bas kakav nam godi,i oni igraju prilicno otvoreno,nisu macji kasalj,no realno za klasu smo jaci

Dobro bi bilo i veceras da se real i atletico sto vise pokolju,da bude i produzetaka, da bude lakse protiv atletica u subotu,a i real da se istrosi sto vise da kiksa kod viljareala,a sve vuce da ce sve tako i biti
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 12 mar 2025, 23:59

Odlican razvoj situacije, u subotu kod izmorenog i popishanog atletica mora se ici na pobjedu,napasti ih i rijesiti ih u njihovom kukuruzu,a s druge strane real izmoren kod jakog viljareala tesko moze do pobjede
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

Rodju
Kontakt:

Post Postao/la Rodju » 13 mar 2025, 00:09

Romariooo je napisao/la:
12 mar 2025, 23:59
Odlican razvoj situacije, u subotu kod izmorenog i popishanog atletica mora se ici na pobjedu,napasti ih i rijesiti ih u njihovom kukuruzu,a s druge strane real izmoren kod jakog viljareala tesko moze do pobjede
Pa daj se barem jednom uzdrži od prognoza.
Polako bolan.

TonySosa
Kontakt:

Post Postao/la TonySosa » 13 mar 2025, 00:35

Ovi postovi Romaria mirisu na jedan sladak poraz Barcelone, i rutinsku pobjedu Madrida protiv Villareala.
Remember, remember the 5th of November.

"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."

"Three for me, two for them."

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 13 mar 2025, 10:57

Rodju je napisao/la:
13 mar 2025, 00:09
Romariooo je napisao/la:
Polako bolan.
Sve sto imas stavi na barcu iz 2 u 2 pritiv atletica i 1x na viljareal, ako nisi s parama trenutno onda uzajmi
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

Rodju
Kontakt:

Post Postao/la Rodju » 13 mar 2025, 12:20

Romariooo je napisao/la:
13 mar 2025, 10:57
Rodju je napisao/la:
13 mar 2025, 00:09
Romariooo je napisao/la:
Polako bolan.
Sve sto imas stavi na barcu iz 2 u 2 pritiv atletica i 1x na viljareal, ako nisi s parama trenutno onda uzajmi
[/quote
No comment.

Mukebir

Post Postao/la Mukebir » 13 mar 2025, 14:02

Biće svega do kraja. Real će vrebati grešku a i vrsit će dodatni pritisak na sudije. Utakmice su im svakako pune kontroverzi kad je bara bara situacija. Ja sam mišljenja da ova ekipa moze do titule u Španiji a Liga Prvaka je ludo takmičenje. Očekujem bar polufinale. Vakat je.

jasonstatham
Kontakt:

Post Postao/la jasonstatham » 13 mar 2025, 15:00

Pustite Romaria, dobar momak, ali voli često da lupeta. Porediti Messija i Yamal... to ni u vrtiću ne ide, bez komentara.
Polako sa prognozama. Tri dana je do velike utakmice na Wandi.
Barcelona svakako dolazi u rezultatskoj i psihološkoj prednosti nakon prekjučer i pogotovo sinoć.
Svi su spremni, nema povrijeđenih što je najvažnije.
Barceloni odgovara i x, ali svakako su nedavno pokazali da ih mogu natrpati samo je potrebna bolja koncentracija nazad.
Uostalom, Cholo veli da igraju najbolji fudbal, vala je vrijeme da pokažu.
Prefiero estar en la tumba en Colombia que en una celda de la cárcel en Estados Unidos.

SetoKaiba
Kontakt:

Post Postao/la SetoKaiba » 13 mar 2025, 19:55

Iñigo i službeno do 2026.

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 13 mar 2025, 22:44

jasonstatham je napisao/la:
13 mar 2025, 15:00
Pustite Romaria, dobar momak, ali voli često da lupeta. Porediti Messija i Yamal... to ni u vrtiću ne ide, bez komentara.
Polako sa prognozama. Tri dana je do velike utakmice na Wandi.
Barcelona svakako dolazi u rezultatskoj i psihološkoj prednosti nakon prekjučer i pogotovo sinoć.
Svi su spremni, nema povrijeđenih što je najvažnije.
Barceloni odgovara i x, ali svakako su nedavno pokazali da ih mogu natrpati samo je potrebna bolja koncentracija nazad.
Uostalom, Cholo veli da igraju najbolji fudbal, vala je vrijeme da pokažu.
Sta je lupetanje, pomno sam ja pratio mesija na pocetku karijere, vise sam njega triput simpatisao licno nego sada sto lamina simpatisem, no lamin mi tu djeluje dosta zreliji i bolji igrac od mesija njegove prve tri cetiri sezone, tj. do njegove explozije u onoj prvoj pepovoj sezoni kad je uzeta tripleta.

Treba malo realno analizirati, mesi je poceo za prvi tim igrati od 2005. godine sa 18 godina, tacnije pred kraj 2004. ga je rajkard poceo uvoditi pomalo i odma u toj sezoni bio je odlican i vidljivo nevjerovatan talent, sve visecje dobijao priliku sjecam se poklopila mu se i povreda zilija i postao je odma u toj sezoni standardan skoro prvotimac, al je dozivio i povredu i propustio je kraj sezone i najbitnije utakmice kad je barca posstala i prvak spanije i evrope. Sledece sezone opet je dobro krenuo i opet teska povreda, onda ide ona sezona zadnja rajkardova gdje se desava raspad sistema i mesi je tu igrao odlicno i mislim bio medju tri najbolja igraca svijeta proglasen nakon kake i ronalda cristiana.

Eh sad cijeli taj period mora se znati da je glavni baja bii ronaldinjo, da je mesi realno bio wonderkind, no daleko od toga da je bio ono sto je lamin danas, ovaj mali je glavni igrac realno barcelone uz pedrija i to ekipe koja melje protivnike,na dobrom putu da osvoji titulu u spaniji i dogura daleko a mozda i osvoji ligu prvaka sto je sasvim legitimna nada uzevsi u obzir kako izgleda barca a kako konkurencija.

Osim toga, lamin je bio i jedan od najvaznijih igraca reprezentacije koja je osvajac evropskog prvenstva

Dakle, u svakom segmentu pocetak laminove karijere je jaci nego mesijeve, naravno i mesi bi vjerovatno bio jos i bolji da nije bilo dvije teske povrede dugotrajne i dobro sexja sjecam kako su ga mnogi otpisivali zbog staklenih nogu no hvala bogu ocvrsno je i sve ostalo je historija

Dakke, realno mesi je u top neku kremu igraca od hajno rec top 10 usao 2008. godine kad mu je bila 21. godina,lamin je to postao realno sa 18 godina.

Explozija mesija desava se 2009 godine, explozija cijele ekipe, i sad kad gledamo tu sezonu kako je mesi igrao,u prvenstvu domacem znacajno je bio bolji nego lamin sad, u ligi prvaka po meni tu negdje za sad, no vidjecemo kako ce lamin odigrati do kraja, al vec sad decko igra,dribla,probija,asistira i pravi razliku vrlo vrlo slicno ko mesi u svom prajmu, statistika jest na strani mesija, no na njegovoj strani je i tadasnja masinerija od ekipe koja ke znatno kvalitetnija od ove sada, ovakav lamin kakav je da je umjesto mesija u onom lepovom stroju sigurno bi imo daleko bolju statistiku itd

Ne trcim ja pred rudu,znam da treba sacekati i vidjeti kako ce se mali ponasati i nositi s pritiskom slave, no po njegovoj lakoci igranja, zrelom razmisljanju u toku utakmice , uticaju koji ima na ekipu i svemu ostalom, sasvim je legitomno da ga vec sad pocnemo porediti s mesijem, normalno bez pretjerivanja uz odredjenu rezervu, ne znam ja sta je tu lupetanje., mali razvaljuje realno vec sad sa 18 godina,glupo ga je porediti sa fatijem koji jeste bii veliki talent,no ni blizu na nivou lamina, ovo dijete je vec sad igracina,ponajbolji igrac svijeta koji vrlo realno ako se stvari do kraja sezone malo poklope moze biti proglasen i za najboljeg igraca svijeta

nemojte to zaboraviti, vrlo lako on moze biti znacajniji za barcu u osvajanju lige prvake nego sto je to mesi bio te 2009. godine, vrlo lako se moze desiti njegova neka dominicaja protiv dortmunda, intera il bajerna i u finalu protiv pariza il reala npr, i nasa ekipa i lamin pojedinacno vec orotiv tih i takvih ekipa pokazuje dominaciju ,nista ne mora znaciti normalno,al po meni nikakvo cudo nije da mali izdominira do kraja, kao sto ne bi bilo cudo ni da recimo rafinja do kraja izdominira pa da on uzme zlatnu loptu,
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

Odgovori

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.