Rumunija - BiH 21.03.2025. / BiH - Kipar 24.03.2025.

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

BlackRiver1987
Kontakt:

Re: Rumunija - BiH 21.03.2025. / BiH - Kipar 24.03.2025.

Post Postao/la BlackRiver1987 » 12 mar 2025, 16:13

Ovdje ljudi jos porede gdje ko igra, kao da je bitno.

Mi jos nismo prihvatili cinjenicu da smo zadnjih pot evropskog fudbala. To ce biti jasno nakon ovih kvalifikacija.

Rumuni nas deru. Kipar ako izvucemo bod kod kuce, bice uspjeh.

perun
Kontakt:

Post Postao/la perun » 12 mar 2025, 16:56

BlackRiver1987 je napisao/la:
12 mar 2025, 16:13
Ovdje ljudi jos porede gdje ko igra, kao da je bitno.

Mi jos nismo prihvatili cinjenicu da smo zadnjih pot evropskog fudbala. To ce biti jasno nakon ovih kvalifikacija.

Rumuni nas deru. Kipar ako izvucemo bod kod kuce, bice uspjeh.
Upravo to, bitan je tim a gdje ko igra i cijena igrača nije preovlađavajući faktor.
Da je tako Srbija bi bila u top 5 godinama.
Moralan je samo onaj tko se drži morala bez straha od kazne i bez očekivanja nagrade.

231983
Kontakt:

Post Postao/la 231983 » 12 mar 2025, 17:13

NoDi80 je napisao/la:
12 mar 2025, 10:04
231983 je napisao/la:
11 mar 2025, 23:34
Je li neko upratio njihove medije, forume? Osim one izjave Lucescua nisam vidio drugih izjava, ne znam kakva im je atmosfera.
Pokusavam se zamisliti u njihovoj koži, ovako bih razmišljao:
Golman im doduse brani u BL, ali vrlo moguce buducem cvajtasu, stoper koji ce sigurno startati igra u zadnjem timu engleske cvajte, onaj njihov najpotentniji tek presao u Marsej i jos se traži, uzdaju se u nekog debitanta iz Plzena (500k na TM), Dzeko 45 god., onaj drugi napadac vise ne igra nego sto igra u Stutgartu, momak koji ce siguran biti u sredini tek dosao u slabašni Brondby, drugi sigurni u sredini igra u kiparskoj ligi a ostali su cvajtare ili iz trecerazrednih europskih liga (Rusije, Turske, HNL i BiH). Jesmo i mi desetkovani ali ovi su Gibraltar. Još im selektor igra pikado.
I pogledas brate njihovi gdje igraju i vidis da igraju u losim ekipa od nasih
Imaju 3 igraca u ligi petice ako se ne varam
Ne racunam povrijedjenje
Evo Kolasinac igra u jacem klubu nego svi njihovi igraci
Ne igraju imena klubova u repki
Znam brate moj da i on8 igraju u slabim klubovima, samo kazem, ja da sa Rumun i da se hoću tješiti, ovako bih razmišljao 😀
A upravo to sto kazes "Ne igraju imena klubova u repki"
mene i sikira najvise heh.. vazda smo imali igrače u boljim klubovima i opet smo redovno gubili (Finska x puta, Grcka, Slovacka, o luksemburzima i kiprima da ne pričam...).

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 12 mar 2025, 18:57

231983 je napisao/la:
11 mar 2025, 23:34
Je li neko upratio njihove medije, forume? Osim one izjave Lucescua nisam vidio drugih izjava, ne znam kakva im je atmosfera.
Pokusavam se zamisliti u njihovoj koži, ovako bih razmišljao:
Golman im doduse brani u BL, ali vrlo moguce buducem cvajtasu, stoper koji ce sigurno startati igra u zadnjem timu engleske cvajte, onaj njihov najpotentniji tek presao u Marsej i jos se traži, uzdaju se u nekog debitanta iz Plzena (500k na TM), Dzeko 45 god., onaj drugi napadac vise ne igra nego sto igra u Stutgartu, momak koji ce siguran biti u sredini tek dosao u slabašni Brondby, drugi sigurni u sredini igra u kiparskoj ligi a ostali su cvajtare ili iz trecerazrednih europskih liga (Rusije, Turske, HNL i BiH). Jesmo i mi desetkovani ali ovi su Gibraltar. Još im selektor igra pikado.
Bojim se da te mnogi nisu razumjeli. A nisi to loše napisao.
Na tvoj post ću dodati da smo od Kipra izgubili i pod palicom Safeta Susica i to na domaćem terenu, a i pod palicom Mehmeda Bazdarevica...i to s Dzekom i Pjanicem u prajmu, bili su tu Begovic Kolasinac, Lulic, Ibisevic Bicakcic, Besic...
Dakle, nema veze sto smo pobijedili dvaput Lihtenštajn u posljednih 20 ili koliko utakmica...sta ce Rumunija i Kipar. Ko plitak potok.
Nismo mi u poziciji da se nesto uzdižemo.
Naravno da trebamo biti optimisti, ali realni optimisti, s nogama čvrsto na zemlji.
Rumunija je favorit protiv nas na svom terenu taman im igrali sve igrači iz rumunske lige. Priče "da ako ih sad ne pobijedimo treba odmah uručiti otkaz selektoru i SS" su pokazatelj bahatosti i neznanja pojedinaca.
A nadati se dobroj igri i pozitivnim rezultatima, to svakako. Prvi se nadam da ćemo osvojiti svih 6, makar 4, ako Bog da. Minimum minimuma su 3 boda iz ovog dvomeca uz dobru igru, naravno.

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 12 mar 2025, 19:39

231983 je napisao/la:
12 mar 2025, 17:13

Znam brate moj da i on8 igraju u slabim klubovima, samo kazem, ja da sa Rumun i da se hoću tješiti, ovako bih razmišljao 😀
mene i sikira najvise heh.. vazda smo imali igrače u boljim klubovima i opet smo redovno gubili (Finska x puta, Grcka, Slovacka, o luksemburzima i kiprima da ne pričam...).
Bas sam to i posao napisati, nama i jeste najgore sto ne igraju imena klubova.
Mi imamo skupinu igraca u veznom redu potpuno nekompaktibilnih zajedno (moze bolje od trenutne igre veznog reda naravno) i mali milion je takvih primjera u proslosti. Tipa Visca u klubu razvaljuje jer igra jedan sistem i ulogu, dodje kod nas i igra istu poziciju s potpuno drugim opisom zadataka i izgleda kao taraba. A da cijeli tim njemu prilagodjavamo onda to ne godi nikome drugom.

Druga stvar nas 2 izostanka dijele da licimo na San Marino. A to su bekovi. Ono kako smo izgledali s Civicem ili Nailom je zivi uzas i poluprofesionalan fudbal. To se Rumunima nece desiti taman da imaju 10 izostanaka.
Zato se prevelik hajp pravi oko njihovih izostanaka. Jeste, oslabljeni su naravno, ali to ne znaci da su troduplo gori kao sto bi mi bili na isti broj izostanaka.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

PasodelMar
Kontakt:

Post Postao/la PasodelMar » 12 mar 2025, 20:16

Hajde za početak da ne zakasnimo ponovo sa izlaskom na teren (mislim da Barbarez tu drži prvo mjesto kao i za historijski 7:0) i da pokušamo stvoriti balans izmedju odbrane i napada. Mučno mi je gledati fudbal u rangu Andore pod cijenu svih mogućih i nemogućih izgovora od lojalista.

231983
Kontakt:

Post Postao/la 231983 » 12 mar 2025, 21:32

Madal je napisao/la:
12 mar 2025, 19:39
231983 je napisao/la:
12 mar 2025, 17:13

Bas sam to i posao napisati, nama i jeste najgore sto ne igraju imena klubova.
Mi imamo skupinu igraca u veznom redu potpuno nekompaktibilnih zajedno (moze bolje od trenutne igre veznog reda naravno) i mali milion je takvih primjera u proslosti. Tipa Visca u klubu razvaljuje jer igra jedan sistem i ulogu, dodje kod nas i igra istu poziciju s potpuno drugim opisom zadataka i izgleda kao taraba. A da cijeli tim njemu prilagodjavamo onda to ne godi nikome drugom.

Druga stvar nas 2 izostanka dijele da licimo na San Marino. A to su bekovi. Ono kako smo izgledali s Civicem ili Nailom je zivi uzas i poluprofesionalan fudbal. To se Rumunima nece desiti taman da imaju 10 izostanaka.
Zato se prevelik hajp pravi oko njihovih izostanaka. Jeste, oslabljeni su naravno, ali to ne znaci da su troduplo gori kao sto bi mi bili na isti broj izostanaka.
Taj fenomen je lijepo opisao i Barišić u podcastu s Marjanom i Belminom, tu stvar s hemijom u ekipi. Poredi Basel prošle i ove godine, a nas taj sindrom handri godinama, da ne kazem desetljecima. Ze neke hemije je bilo za vrijeme Susica i tada smo i bili najbolji, ali ta ekipa se kristalizirala godinama. Ja se nadam da se to i sada desava, ali to znaci da cemo plodove toga vidjeti tek oko 2030.

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 12 mar 2025, 21:43

231983 je napisao/la:
12 mar 2025, 21:32
Taj fenomen je lijepo opisao i Barišić u podcastu s Marjanom i Belminom, tu stvar s hemijom u ekipi. Poredi Basel prošle i ove godine, a nas taj sindrom handri godinama, da ne kazem desetljecima. Ze neke hemije je bilo za vrijeme Susica i tada smo i bili najbolji, ali ta ekipa se kristalizirala godinama. Ja se nadam da se to i sada desava, ali to znaci da cemo plodove toga vidjeti tek oko 2030.
Ima tu naravno i do hemije unutar ekipe a mi jos uvijek trazimo prvih 11 a ne da o hemiji pricamo i nisu dzaba euro kvale postavljene kao neki krajnji cilj.
Ali ima i dio da mi pozovemo najbolje sto imamo i pravi pitu od govana. Treba ti neki igrac odredjenih karakteristika da ga uklopis - nema. Nego uklapaj to sto imas sto je cesto nekomaktibilno. Npr nama Sunjic treba biti zacementiran i siguran da ce biti na terenu toliko koliko je sigurno da cemo s golmanom izaci. A raja ga pljuje jer igra u tamo nekom Kipru i sl. On je jedini pravi destruktivac kojeg imamo. Bez takvog igraca nemas priliku da zaustavis nekom napad u sredini i moras napunit nazad 3 stopera pa nek oni zaustavljaju.
-Beogradski sindikat

231983
Kontakt:

Post Postao/la 231983 » 12 mar 2025, 22:06

Madal je napisao/la:
12 mar 2025, 21:43
231983 je napisao/la:
Ima tu naravno i do hemije unutar ekipe a mi jos uvijek trazimo prvih 11 a ne da o hemiji pricamo i nisu dzaba euro kvale postavljene kao neki krajnji cilj.
Ali ima i dio da mi pozovemo najbolje sto imamo i pravi pitu od govana. Treba ti neki igrac odredjenih karakteristika da ga uklopis - nema. Nego uklapaj to sto imas sto je cesto nekomaktibilno. Npr nama Sunjic treba biti zacementiran i siguran da ce biti na terenu toliko koliko je sigurno da cemo s golmanom izaci. A raja ga pljuje jer igra u tamo nekom Kipru i sl. On je jedini pravi destruktivac kojeg imamo. Bez takvog igraca nemas priliku da zaustavis nekom napad u sredini i moras napunit nazad 3 stopera pa nek oni zaustavljaju.
Upravo!
I ja sam uvijek za to da igrač igra svoju poziciju, pa taman pod cijenu da neki "skuplji" sjedi na klupi, to je jednostavno tako u svakoj ekipi. Kod nas se gura nazor igrač na neprirodnu poziciju, i naravno da ne može pružiti ništa- u tom slučaju se i kod njega i kod navijača rađa frustracija, primjera je masu: Ibišević na krilu, Demirović na krilu, čak su i Barbareza gurali na nekakvog CB-a haha..
Dakle, polivalentan igrač teško da postoji, to što on krpi rupe to je drugi par opanaka. Ako si od pjetlića bio lijevi bek, ne možeš na desnog krilnog napadača ebemu.
Eh, kad vidiš zadnji Barabrezov spisak, stekneš neki dojam da on ganja takve igrače- koji mu trebajunu datom trenutku, a ne koji su skuplji na TM, je ne znam kako drugačije objasniti neke odluke u vezi spiska.

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 12 mar 2025, 22:08

231983 je napisao/la:

Nema hemije medju igracima jer ne idu vise po kafanama za vrijeme okupljanja.
Prije 10 godina igraci jedva cekali okupljanja da ga zalome u nekoj kafani sa saigracima, ovi jedino na dzumu idu zajedno :mrgreen:
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

perun
Kontakt:

Post Postao/la perun » 12 mar 2025, 22:12

Madal je napisao/la:
12 mar 2025, 21:43
231983 je napisao/la:
u sridu, Šunka mora biti standardan :clap:
Od samostalnosti na ovamo imali smo samo 2 kvalitetna destruktivca i to Rahimića i Bešića.
Najžalije mi je što Bešić propade a kakav je igrač bio, mogao biti i kakve bi koristi repka mogla još uvijek imati od njega da nije što jeste.
Moralan je samo onaj tko se drži morala bez straha od kazne i bez očekivanja nagrade.

231983
Kontakt:

Post Postao/la 231983 » 12 mar 2025, 22:32

19vendetta87 je napisao/la:
12 mar 2025, 22:08
231983 je napisao/la:

Nema hemije medju igracima jer ne idu vise po kafanama za vrijeme okupljanja.
Prije 10 godina igraci jedva cekali okupljanja da ga zalome u nekoj kafani sa saigracima, ovi jedino na dzumu idu zajedno :mrgreen:
Znači sad je vjeronauka u prvom planu, hemija smanjena na jedan čas 😆

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 12 mar 2025, 22:40

perun je napisao/la:
12 mar 2025, 22:12
Od samostalnosti na ovamo imali smo samo 2 kvalitetna destruktivca i to Rahimića i Bešića.
Najžalije mi je što Bešić propade a kakav je igrač bio, mogao biti i kakve bi koristi repka mogla još uvijek imati od njega da nije što jeste.
Imas i Zahirovica.
Mi nismo u Slovackoj preokret napravili ulaskom Hajrovica nego Zahirovica. Par startova i klizecih na sredini, najavio prisustvo i povezao redove i odmah je drugacija igra na terenu.

Eh sad, zamisli nemamo Sunjica. Povreda, kartoni. Mi smo go qurac ko sto smo i bili bez njega. S njim u timu mi imamo opcije za razne formacije, bez njega jedino sastavljajte formacije sa 3 stopera jer sve ostalo je propast. A to s 3 stopera nije propast ali je antifudbal. Ali jbg biraj manje zlo.
Ne mogu se sjetiti da li je on startao protiv Madjara u Zenici ali ta utakmica u nekoliko situacija je opis koliko smo suplji. Vezni red na obicnim dodavanjima bez pretjeranog presinga gubi loptu i ide kontra s realnom prilikom na gol. Sa 3 nazad ide opet kontra ali je to makar popunjenije.
Ne godi nama 3 5 2 radi nekih ubitacnih wingbackova nego jer smo suplji sa 2 stopera. Al jbg slabo raja to konta nego misli cilj i poenta je bunkerat i nabijat. Sad vec imamo prostora i nadam se da cemo se odmaknuti od te formacije.
-Beogradski sindikat

perun
Kontakt:

Post Postao/la perun » 12 mar 2025, 23:05

Madal je napisao/la:
12 mar 2025, 22:40
perun je napisao/la:
12 mar 2025, 22:12
Imas i Zahirovica.
Mi nismo u Slovackoj preokret napravili ulaskom Hajrovica nego Zahirovica. Par startova i klizecih na sredini, najavio prisustvo i povezao redove i odmah je drugacija igra na terenu.

Eh sad, zamisli nemamo Sunjica. Povreda, kartoni. Mi smo go qurac ko sto smo i bili bez njega. S njim u timu mi imamo opcije za razne formacije, bez njega jedino sastavljajte formacije sa 3 stopera jer sve ostalo je propast. A to s 3 stopera nije propast ali je antifudbal. Ali jbg biraj manje zlo.
Ne mogu se sjetiti da li je on startao protiv Madjara u Zenici ali ta utakmica u nekoliko situacija je opis koliko smo suplji. Vezni red na obicnim dodavanjima bez pretjeranog presinga gubi loptu i ide kontra s realnom prilikom na gol. Sa 3 nazad ide opet kontra ali je to makar popunjenije.
Ne godi nama 3 5 2 radi nekih ubitacnih wingbackova nego jer smo suplji sa 2 stopera. Al jbg slabo raja to konta nego misli cilj i poenta je bunkerat i nabijat. Sad vec imamo prostora i nadam se da cemo se odmaknuti od te formacije.
E da Zahu sam zaboravio. U klubu srednja žalost a u reprezentaciji uvijek na visini zadatka.
Nije Šunjić bio ni na klupi u Zenici, da je bio siguran sam da ne bi izgubili.
Spaha je nešto kao nagovijerstio da su završili sa tri stopera pa se i ja nadam nekoj 4-4-2 sa dva ofanzivna beka i kompaktnom sredinom.

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 12 mar 2025, 23:11

perun je napisao/la:
12 mar 2025, 23:05
E da Zahu sam zaboravio. U klubu srednja žalost a u reprezentaciji uvijek na visini zadatka.
Spaha je nešto kao nagovijerstio da su završili sa tri stopera pa se i ja nadam nekoj 4-4-2 sa dva ofanzivna beka i kompaktnom sredinom.
Zato mi je i ostalo da smo bili toliko suplji, nepovezani i nesigurni. I ja se nadam nekoj sa 4 nazad sada ali s obzirom na broj stopera nisam nesto optimistican. Ako nista imamo kartu iznenadjenja jer Rumuni veze nemaju ni ko ce igrati ni kako cemo igrati :mrgreen:
-Beogradski sindikat

perun
Kontakt:

Post Postao/la perun » 12 mar 2025, 23:20

Madal je napisao/la:
12 mar 2025, 23:11
perun je napisao/la:
12 mar 2025, 23:05
Zato mi je i ostalo da smo bili toliko suplji, nepovezani i nesigurni. I ja se nadam nekoj sa 4 nazad sada ali s obzirom na broj stopera nisam nesto optimistican. Ako nista imamo kartu iznenadjenja jer Rumuni veze nemaju ni ko ce igrati ni kako cemo igrati :mrgreen:
Pitanje je samo koga će više iznenaditi nas ovdje na forumu ili Rumune :lol:

SanaBosna
Kontakt:

Post Postao/la SanaBosna » 13 mar 2025, 06:40

Nesto bas gledam ovo formaciju u kojem je Plymouth igrao sinoc protiv Portsmouth, kako bi to izgledalo da igramo ovako protiv Rumuniju.

--------------------------Vasilj-----------------------------
-----------Barisic----Katic----Kolasinac----------
Dedic------Tahirovic-----Sunjic--------Memic
--------------Gigovic--------Hajradinovic----------
--------------------------Dzeko----------------------------

fanatik19
Kontakt:

Post Postao/la fanatik19 » 13 mar 2025, 13:17

Spisak Kiprana.
Ova se utakmica MORA pobijediti!
Kostakis Artymatas (Anorthosis), Giannis Satsias (APOEL), Konstantinos Laifis (APOEL), Pieros Sotiriou (APOEL), George Malekkidis (Apollon), Dimitris Dimitriou (Apollon), Charalambos Kyriakou (Apollon), Anderson Correia (Aris L.), Andreas Siikkis (Omonia Aradippou), Ioannis Kousoulos (Omonia Nicosia),

Loizos Loizou (Omonia Nicosia), Nikolas Panagiotou (Omonia Nicosia), Charalambos Charalambous (Omonia Nicosia), Andronikos Kakoullis (Omonia Nicosia), Kostas Pileas (Pafos), Neophytos Michael (Pafos), Ioannis Kosti (Levadiakos), Christos Sielis (Panetolikos), Ruel Sotiriou (Bristol),

Ioannis Pittas (CSKA Sofia), Grigoris Kastanos (Hellas Verona), Hector Kyprianou (Peterborough), Stelios Andreou (Charleroi), Joel Mol (Servette), Marinos Tzionis (UTA Arad), Stavros Gabriel (Zulte Waregem).

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 13 mar 2025, 13:18

Na domaci teren mozda dobijemo 1:0
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

signalidunapark
Kontakt:

Post Postao/la signalidunapark » 13 mar 2025, 13:20

fanatik19 je napisao/la:
13 mar 2025, 13:17
Spisak Kiprana.
Ova se utakmica MORA pobijediti!
Kostakis Artymatas (Anorthosis), Giannis Satsias (APOEL), Konstantinos Laifis (APOEL), Pieros Sotiriou (APOEL), George Malekkidis (Apollon), Dimitris Dimitriou (Apollon), Charalambos Kyriakou (Apollon), Anderson Correia (Aris L.), Andreas Siikkis (Omonia Aradippou), Ioannis Kousoulos (Omonia Nicosia),

Loizos Loizou (Omonia Nicosia), Nikolas Panagiotou (Omonia Nicosia), Charalambos Charalambous (Omonia Nicosia), Andronikos Kakoullis (Omonia Nicosia), Kostas Pileas (Pafos), Neophytos Michael (Pafos), Ioannis Kosti (Levadiakos), Christos Sielis (Panetolikos), Ruel Sotiriou (Bristol),

Ioannis Pittas (CSKA Sofia), Grigoris Kastanos (Hellas Verona), Hector Kyprianou (Peterborough), Stelios Andreou (Charleroi), Joel Mol (Servette), Marinos Tzionis (UTA Arad), Stavros Gabriel (Zulte Waregem).
Mora, ali oni nam nikad nisu ležali, isto ko ni njihov veliki brat. Uvijek neko guzničarenje i provlačenje.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.