FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koga želite za trenera FK Sarajevo?

Husref Musemić
90
36%
Darko Milanič
34
14%
Miodrag Božović
5
2%
Fedja Dudić
37
15%
Neki drugi trener iz BiH ili regiona
23
9%
Samo stranac
59
24%

Ukupno glasova: 248

bordobijeli
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la bordobijeli » 12 mar 2025, 21:57

spezial je napisao/la:
12 mar 2025, 20:37
bordobijeli je napisao/la:
12 mar 2025, 19:35
spezial je napisao/la:
12 mar 2025, 18:45
Nije problem u Guliashviliju, decko je sjajan igrac, trkac, dugo boljeg nismo imali. Najbolji igrac lige za tri koplja.

Problem je sto Sarajevo vise nije fudbalski klub, nego biznis prica gdje je bitno samo prodati igrace i zavrtiti pare.

Razumijem da se zeli nabiti cijena igracu, ali dati kapitensku traku prvo 18-godisnjaku pa onda 23-godisnjem Gruzijcu koji ne govori jezik i nije apsolutno nikakav autoritet, te mu dati da puca penale iako je vjerovatno statisticki najgori izvodjac u Europi je sramotno.
A sto bi Zekić gurao Guly ?? Decko zasluzuje svojim zalaganjem ,trcanjem ,golovima ,borbenoscu .Niko njeg ne gura sve je to on svojim radom i igrama zasluzio .
Fulio si poentu mog posta. Ne mislis valjda da se zekic pita za te stvari?

I ne gura ga niko da igra preko štele, ali ne treba biti kapiten i ne treba pucati penale.
Sta hoces da kazes da neko namece Zekicu da Guly mora biti kapiten i suta penale . Pa nije Zekic marioneta da to sebi dopusti. Pa ko ce se pitati nego trener ko izvodi penale i koje kapiten.

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 12 mar 2025, 22:08

Ja ne znam sta vi toliko zamjeriti Gulyu ok ne treba vise sutirati penale to se slazem . Al decko je napast po protivnike on sprinta ne da mira stoperima i protivnickom golmanu . Borben i ima presing kao niko u ovoj ligi uz to zabio je i dosta golova ,svaki trener bi pozelio takvog igraca posebno na ovim nasim prostorima gdje zaostajemo u tom segmentu trke i sprinta i brzine . Decku treba podrsku dati jednostavno ne zasluzuje kritike od navijaca .

PapakIzSa
Kontakt:

Post Postao/la PapakIzSa » 12 mar 2025, 22:13

12 mar 2025, 21:57
spezial je napisao/la:

A sto bi Zekić gurao Guly ?? Decko zasluzuje svojim zalaganjem ,trcanjem ,golovima ,borbenoscu .Niko njeg ne gura sve je to on svojim radom i igrama zasluzio .

I ne gura ga niko da igra preko štele, ali ne treba biti kapiten i ne treba pucati penale.
Sta hoces da kazes da neko namece Zekicu da Guly mora biti kapiten i suta penale . Pa nije Zekic marioneta da to sebi dopusti. Pa ko ce se pitati nego trener ko izvodi penale i koje kapiten.
Mislim da se trener nije pito kad je celik bio kapiten… Znamo svi sto je kapiten bio
Za bordobijele boje

AVNOJ
Kontakt:

Post Postao/la AVNOJ » 12 mar 2025, 22:24

PapakIzSa je napisao/la:
12 mar 2025, 22:13
spezial je napisao/la:

Mislim da se trener nije pito kad je celik bio kapiten… Znamo svi sto je kapiten bio
Pa i neka je, ako je to put koji je potreban da bi se za nekog mladog igrača izgradio transfer koji bi klubu donio zaradu a i tom igraču omogučio priliku da napreduje u boljim ligama od ove treba u statut to upisati.
Treneri nekad znaju dobro presetavati jer oni gledaju samo sebe i rezultat da naprave ali klub treba da je taj koji je iznad svih i da se znaju neka pravila.
Čovjek nije slobodan dok sve ne izgubi.

moreno123
Kontakt:

Post Postao/la moreno123 » 12 mar 2025, 22:32

spezial je napisao/la:

Da, namecu mu. Gdje ima to da pored starijih i iskusnijih igraca se daje decku od 18 godina traka, jos je i diskutabilno da li je na terenu pokazao da je materijal za kapitena, a jos se tada govorilo o njefovoj skorijoj prodaji. Pogledaj sad za Gulya, sablon je isti- evidentno je da ici na ljeto, ugovor mu je produzen da bi klub mogao uzeti pare na njemu, a kapitenska dodatno podize cijenu.

moreno123
Kontakt:

Post Postao/la moreno123 » 12 mar 2025, 22:35

Vanja8 je napisao/la:
12 mar 2025, 21:38
Guli je vrhunski igrac i naravno projekat kluba ?

I trebao je dobiti i kapitensku i da ce i ostali igraci igrati za njega jer je momak to i zasluzio...
Zasluzio je to svojim radom, talentom, zalaganjem...

Klub ce od toga imati koristi, svaki veci transfer iz FKS dize rejting , a samim tim bice i lakse dovesti igrace koji nikada ne bi ni pomislili da dodju u ovu ligu...
S druge strane, fudbal je biznis i dok nas kolje ova vladajuca struktura, mi moramo iskoristiti momentum da podizemo ime kluba u Evropi, sve je to povezano i mi smo na sasvim dobrom putu...
Mi mozemo prodati sasvim prosjecnog igraca sigurno tri puta skuplje nego da je igrao u bilo kom drugom klubu, jer cim se pojavis na toj transfer pijaci sa milionskom prodajom igraca , potpuno je drugaciji fokus u odnose na druge klubove...

Recimo da je Jovo Lukic igrao kod nas, on bi sigurno otisao vani opet u nekom milionskom transferu...
To privlaci i mlade talente i sasvim je opravdano sto se klub unaprijedjuje i na ovaj nacin
Cuj da ostali igraju za njega, kakve se nebuloze pisu ovdje... Pa nije Leo Messi da se igra za njega

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 12 mar 2025, 22:43

moreno123 je napisao/la:
12 mar 2025, 22:32
spezial je napisao/la:

Da, namecu mu. Gdje ima to da pored starijih i iskusnijih igraca se daje decku od 18 godina traka, jos je i diskutabilno da li je na terenu pokazao da je materijal za kapitena, a jos se tada govorilo o njefovoj skorijoj prodaji. Pogledaj sad za Gulya, sablon je isti- evidentno je da ici na ljeto, ugovor mu je produzen da bi klub mogao uzeti pare na njemu, a kapitenska dodatno podize cijenu.
Mislim da to uopste nije neki problem ,Baturina neki dan kapiten Dinama . Mislim da Zekic drzi jako dobro svlacionicu i da nemamo problem s tim stvarima koje kapiten . Realno Gojkovic bi mogao stavom biti kapiten al i on je dosao prije 2 mjeseca a vjerujem ako ostane duzi period u klubu da ce biti kapiten .

boki86
Kontakt:

Post Postao/la boki86 » 12 mar 2025, 22:46

Ma gulija malo na hladjenje protiv igmana, hem ima kartone hem nek se malo sabere. Nek stavi mirsu , tj turkesa

ErosViverosViv
Kontakt:

Post Postao/la ErosViverosViv » 12 mar 2025, 22:51

moreno123 je napisao/la:
12 mar 2025, 22:35
Vanja8 je napisao/la:

I trebao je dobiti i kapitensku i da ce i ostali igraci igrati za njega jer je momak to i zasluzio...

Klub ce od toga imati koristi, svaki veci transfer iz FKS dize rejting , a samim tim bice i lakse dovesti igrace koji nikada ne bi ni pomislili da dodju u ovu ligu...
S druge strane, fudbal je biznis i dok nas kolje ova vladajuca struktura, mi moramo iskoristiti momentum da podizemo ime kluba u Evropi, sve je to povezano i mi smo na sasvim dobrom putu...
Mi mozemo prodati sasvim prosjecnog igraca sigurno tri puta skuplje nego da je igrao u bilo kom drugom klubu, jer cim se pojavis na toj transfer pijaci sa milionskom prodajom igraca , potpuno je drugaciji fokus u odnose na druge klubove...

Recimo da je Jovo Lukic igrao kod nas, on bi sigurno otisao vani opet u nekom milionskom transferu...
To privlaci i mlade talente i sasvim je opravdano sto se klub unaprijedjuje i na ovaj nacin
Cuj da ostali igraju za njega, kakve se nebuloze pisu ovdje... Pa nije Leo Messi da se igra za njega
Za nasu ligu je ko 3 mesija.

Vanja8
Kontakt:

Post Postao/la Vanja8 » 12 mar 2025, 22:51

moreno123 je napisao/la:
12 mar 2025, 22:35
Vanja8 je napisao/la:

Kad skontas, shvatices

Bordo10
Kontakt:

Post Postao/la Bordo10 » 12 mar 2025, 23:13

Vi uopste ne shvatate da gledate jednog turbo igraca, jednog od najboljih, zadnjih trideset godina i kod nas i u ovoj ligi, on je prototip igraca kakvi se traze u Evropi.
Ovo sto on radi, kako se krece, kako koristi prostor, kako stvara i ulazi u sanse, se ne vidja cesto, covjek ima sve, snagu, kapacitet pluca, eksplozivnost, dobar sut, dobar slobodan udarac, izuzetno i konstantno radi presing na protivnicku zadnju liniju, ne znam sta ocekujete, sad smo ovako uboli i ko zna kad ooet, zato uzivajte.

Da ne zaboravim, na sve ovo je produzio ugovor sa Sarajevom, i time je dokazao i pokazao, koliko je i zahvalan i normalan momak, jer nije isto imati igraca jos godinu pod ugovorom ili jos tri, upitajte se koja nasa “legenda” bi isto uradila, ja ih ne znam puno.

MaroonBjelave
Kontakt:

Post Postao/la MaroonBjelave » 12 mar 2025, 23:16

Je li se prestalo štucati Gulijevoj mami? Pitam onako pred spavanje.

KarlMarx
Kontakt:

Post Postao/la KarlMarx » 12 mar 2025, 23:38

Gledam ovu oziljnost analize prilikom izvođenja penala, Real - Atletico, odmah sjede sa golmanima analitičari, tu je video, tu su skripte.

Nadam se da ćemo uskoro biti na ovom nivou. :D

Ako ništa prije utakmice dati instrukcije, postotka, načina izvođenja, a vjerujem da se i izvođaću naših penala može reći koji golman gdje ide i kako.

Maštamo. :D

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 12 mar 2025, 23:47

KarlMarx je napisao/la:
12 mar 2025, 23:38
Gledam ovu oziljnost analize prilikom izvođenja penala, Real - Atletico, odmah sjede sa golmanima analitičari, tu je video, tu su skripte.

Ako ništa prije utakmice dati instrukcije, postotka, načina izvođenja, a vjerujem da se i izvođaću naših penala može reći koji golman gdje ide i kako.

I opet presudi sto se ovaj okliznu i napravi dva kontakta s loptom .

KarlMarx
Kontakt:

Post Postao/la KarlMarx » 12 mar 2025, 23:55

12 mar 2025, 23:47
KarlMarx je napisao/la:
12 mar 2025, 23:38

I opet presudi sto se ovaj okliznu i napravi dva kontakta s loptom .
Sve su to faktori... na neke možeš da uticati na neke ne možeš.

NazorUso
Kontakt:

Post Postao/la NazorUso » 13 mar 2025, 00:32

ErosViverosViv je napisao/la:
12 mar 2025, 19:31
NazorUso je napisao/la:
12 mar 2025, 17:01
ErosViverosViv je napisao/la:
12 mar 2025, 13:17
Ja bih prije u Olovo nego u Zenicu.
Hajmo.
Ja cu ranije otic da vam/nam priredim dobrodoslicu :mrgreen:
Posjeduje li onaj stadion PL uslove? Ako ispunjava minimum uslova, montirati opet onu tribinu iza gola kao sto ste protiv borca uradili i idemo svi u Olovo. Ulaznice pustiti samo clanovima i rokaj!
S montaznom moze.
Mslm da je u funkciji i onaj novinarski kutak.
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC

Sazg
Kontakt:

Post Postao/la Sazg » 13 mar 2025, 00:57

12 mar 2025, 22:43
moreno123 je napisao/la:
12 mar 2025, 22:32

Mislim da to uopste nije neki problem ,Baturina neki dan kapiten Dinama . Mislim da Zekic drzi jako dobro svlacionicu i da nemamo problem s tim stvarima koje kapiten . Realno Gojkovic bi mogao stavom biti kapiten al i on je dosao prije 2 mjeseca a vjerujem ako ostane duzi period u klubu da ce biti kapiten .
Baturina je 5. kapiten Dinama, uzeo je traku jer na terenu nisu bili Ademi, Petković, Mišić, Ristovski.

avalkaB
Kontakt:

Post Postao/la avalkaB » 13 mar 2025, 05:09

Pendulum je napisao/la:
12 mar 2025, 17:46
Ko radi ovaj "After movie" u Klubu? Ovo je blago rečeno užas. "Pokupe" highlights sa Arene i ubace neku "dobru" muziku i to je to?

Za najbolje hajlajte:
https://www.youtube.com/@Baklava1946

:njanjanja: :njanjanja: :njanjanja:

Season 2022/2023 goals:
https://www.youtube.com/watch?v=abztBASD7qo&t

Season 2023/2024 goals:
https://www.youtube.com/watch?v=ssV5io6Bmx4

Season 2024/2025 goals:
https://www.youtube.com/watch?v=QbLhVob9RWo&t

𝒔𝒊𝒏𝒄𝒆 1946

Galantni
Kontakt:

Post Postao/la Galantni » 13 mar 2025, 05:26

Gradski derbi u Zenici iza resetaka. Trovaci omladine konacno pali

Morgen19
Kontakt:

Post Postao/la Morgen19 » 13 mar 2025, 05:47

Galantni je napisao/la:
13 mar 2025, 05:26
Gradski derbi u Zenici iza resetaka. Trovaci omladine konacno pali
Napokon

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 28 gostiju.