Serie A - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Padovan
Kontakt:

Re: Serie A

Post Postao/la Padovan » 11 apr 2011, 00:38

MaGiCa je napisao/la:
juventus 0244 je napisao/la: hmmm, e vidis kako nemas sad argumenata, ali nema veze, najbitnije je da se Juve vratio, a dusmani neka crknu :D

Nije to nedostatak argumenata, vec samo nastavljanje sa vama. Vi biste hteli da vidite ledja Interu i Milanu, da i oni dolijaju, kao sto ste vi dolijali. To je wishful thinking.
Kad se dokaze suprotno, ja cu ih smatrati za jednake vama. Ovako, vi ste Rubentus, a oni su AC Milan i FC Internazionale. ;)
Evo meni prvo ne bi bilo krivo što je Juve izbačen, ali da je poslije toga Seria A ostala čista od kriminala i svega ostalog, onda bi svakom normalnom čovjeku bilo jasno da je Juve namještao i bio uzrok tog kriminala u fudbalu. Ali ako pogledamo sad, znači kriminala ima još sumnjivih situacija, kao i prije, ako ne i više. E sad se ponovo normalan čovjek zapita, pa kako to sad jel ono Juventus izbačen u Seriu B zbog sumnjivi radnji, pa trebalo je od tad biti bolje, a onda vidiš realnost da je sve ostalo isto, možda su stvari još gore, e onda dodješ do zaključka da tu nešto smrdi ;). Ali život ide dalje i treba gledati naprijed, a ovo iz prošlosti ne treba nikako zaboraviti, ali se treba više brinuti o budućnosti.

E sad će naš moderator sve ovo pobrisati :mrgreen:
Zadnja izmjena: Padovan, dana/u 11 apr 2011, 00:40, ukupno mijenjano 1 put.
1992-1995 nikad zaboraviti...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

FC Ljuta Krajina

spielführer_21
Kontakt:

Post Postao/la spielführer_21 » 11 apr 2011, 00:39

Kako vam ne dosadi samo?! :roll:
Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 11 apr 2011, 01:40

Stvarno mi je tesko gledati najdrazu ligu na svijetu kako tone sve dublje.
Procitao sam negdje (ne znam da'l' je istina), da ih je cak i Njemacka liga po nekom koeficijentu sustigla.
Ne bi me cudilo stvarno. Sve se vrti oko love, a talijanski klubovi sve manje bacaju pare.
Ipak, kako god, drago mi je da ce Milan nakon dugo vremena ponovo uzeti pehar nakon teskog gostovanja u Firenci.
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.

- Ko hoće, nađe način - ko neće, nađe razlog !

Smrt nacionalizmu !!

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 11 apr 2011, 12:38

juventus 0244 je napisao/la:
Evo meni prvo ne bi bilo krivo što je Juve izbačen, ali da je poslije toga Seria A ostala čista od kriminala i svega ostalog, onda bi svakom normalnom čovjeku bilo jasno da je Juve namještao i bio uzrok tog kriminala u fudbalu. Ali ako pogledamo sad, znači kriminala ima još sumnjivih situacija, kao i prije, ako ne i više. E sad se ponovo normalan čovjek zapita, pa kako to sad jel ono Juventus izbačen u Seriu B zbog sumnjivi radnji, pa trebalo je od tad biti bolje, a onda vidiš realnost da je sve ostalo isto, možda su stvari još gore, e onda dodješ do zaključka da tu nešto smrdi ;). Ali život ide dalje i treba gledati naprijed, a ovo iz prošlosti ne treba nikako zaboraviti, ali se treba više brinuti o budućnosti.

E sad će naš moderator sve ovo pobrisati :mrgreen:
Kriminala ima jer i dalje neki smesni likovi poput Zamparinija, Garronea, Campedellija i ostalih vode klubove, koji prvo kukaju na kradje, a onda igraju namestene utakmice bez problema.

Kad bi se za svaku namestaljku ponovo pokrenula istraga, to bi valjda ubilo u pojam one koji namestaju.

Ti si u pravu, malo je ljudi platilo za namestanje. Treba jos mnogo njih da plate, koji su se izvukli nakon Calciopolija.

robovi88
Kontakt:

Post Postao/la robovi88 » 11 apr 2011, 14:31

spielführer_21 je napisao/la:Kako vam ne dosadi samo?! :roll:
Zlatan Ibrahimović : The most Complete Striker in The World !

A.C Milan The Most Successful Club in The World ! ♥

Mi dispiace per te non va, Noi Siamo in Serie A, ma tu vai bene per la Serie A HAHAHA!

JuveSissoko
Kontakt:

Post Postao/la JuveSissoko » 12 apr 2011, 09:04

vraca nam se Atalanta, "kraljica malih timova" :mrgreen:
gsol: According to these recent revelations, not only did Juventus win the title in 2005 without cheating but they did it without cheating against direct rivals who were cheating. HahaWOW we had a squad then.No wonder Juvitalia won the WC in 2006.

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 12 apr 2011, 12:24

odma se sjetim :D

[youtube][/youtube]

Puma
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Puma » 12 apr 2011, 12:28

JuveSissoko je napisao/la:vraca nam se Atalanta, "kraljica malih timova" :mrgreen:
ma i Siena se vraca sigurno, imaju preveliku prednost u odnosu na ostale

u play-off ce Novara i Varese, jos dvije ekipe se traze, vidjet cemo ko ce to biti, da li Torino i Reggina koji su trenutno na tim pozicijama koje vode u play-off, ili neko drugi
Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'

Mister No
Kontakt:

Post Postao/la Mister No » 12 apr 2011, 16:00

Interesantan podatak.
Ekipa Napolija ima primanja kao Zlatan Ibrahimović
http://www.nogometni-magazin.com/newspr ... o_ita_news

tony-mortale
Lokacija: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena
Kontakt:

Post Postao/la tony-mortale » 12 apr 2011, 22:14

Mister No je napisao/la:Interesantan podatak.
to je bombastičan naslov, onako baš romantičarski, kao klub bez para u kojem igrači igraju za siću uspjeva biti ispred puno bogatijih.
to i jest zapravo tako, ali ni blizu kako sugeriše naslov, oni sad nešto tu biraju igrače, ali istina je ovakva
slika
napoli na plate troši godišnje nešto preko 28 miliona eura, što je opet višetruko manje od nekih timova koji su daleko iza njih na tabeli, ali i triput više od zlatanove plate koja je 9 miliona
Pato: Siamo una squadra fatta non di compagni, ma di fratelli.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 12 apr 2011, 22:30

tony-mortale je napisao/la:
Mister No je napisao/la:Interesantan podatak.
to je bombastičan naslov, onako baš romantičarski, kao klub bez para u kojem igrači igraju za siću uspjeva biti ispred puno bogatijih.
to i jest zapravo tako, ali ni blizu kako sugeriše naslov, oni sad nešto tu biraju igrače, ali istina je ovakva
slika
napoli na plate troši godišnje nešto preko 28 miliona eura, što je opet višetruko manje od nekih timova koji su daleko iza njih na tabeli, ali i triput više od zlatanove plate koja je 9 miliona
Hm, ako je ovo ovosezonska Gazzetta, onda je dobro. Ja sam negde procitao da je 40 milki dato, a izgleda da su to rashodi za transfere + plate.

Mister No
Kontakt:

Post Postao/la Mister No » 12 apr 2011, 22:34

U tekstu se spominje termin najčešće korišteni igrači, vjerovatno najčešćih 11 korištenih igrača. MaGiCa prati Napoli i može pomoći oko toga da se vidi da li su u pravu.

tony-mortale
Kontakt:

Post Postao/la tony-mortale » 12 apr 2011, 22:36

ma i da je 40 opet je manje od npr. rome ili juventusa koji im gledaju u leđa(a ovosezonska je čim ima cavanija), ali ipak staviti u naslov da cijeli tim godišnje zarađuje manje nego jedan jedini igrač nema smisla.
inače svaka čast upravi napolija, osim dosene svi ostali su poprilično malo plaćeni, hamšik igra za 1,3 M, ili de sanctis za 0,7 ti ljudi definitivno zaslužuju i vrijede više

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 12 apr 2011, 22:41

Mister No je napisao/la:U tekstu se spominje termin najčešće korišteni igrači, vjerovatno najčešćih 11 korištenih igrača. MaGiCa prati Napoli i može pomoći oko toga da se vidi da li su u pravu.
Prvo, mislim da Ibrahimovic nema platu vecu od 9mE, jer je pristao na smanjenje iste.
Drugo, postava Napolija je:
MDS-Dossena-Aronica-Cannavaro-Campagnaro-Maggio-Pazienza-Gargano-Hamsik-Lavezzi-Cavani
Trece, Mazzarri koristi jos: Yebdu, Vitalea, Zunigu, Santacrocea,Gravu i Mascaru. Ostali su journeyman-i.

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 12 apr 2011, 22:46

Meni je to premalo. čak mizerno jer nevjerujem da bi pola tih igrača igralo tamo za tako male nofce. Jedino bi to imalo smisla da ih plačaju na crno još 70% na tu plaću, jer ipak je to Italija, pa "kriminalne" radnje kad je u pitanju nogomet nije na odmak :mrgreen:
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

tony-mortale
Kontakt:

Post Postao/la tony-mortale » 12 apr 2011, 23:08

možda tebi i jest mizerno, al ja bi se bez razmišljanja mjenjao s ovim dumitruom koji je najslabije plaćen u napoliju, radim garant puno više i puno teži i neinteresantniji posao za puno manje novaca od njega ;)

a ne čudi me da navijaču bajerna sve izgleda jeftino kad imaju ovakvu zvjezdurinu u timu :D , ovaj je sve i cent zaslužio sigurno :roll:
slika

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 12 apr 2011, 23:53

Nego kako nego da je Svinja zasluzio te novce. :roll:

Nego Ante, sad sam dobio sledbenike sa NMa. Odracu te. :lol:

Nail for Real
Kontakt:

Post Postao/la Nail for Real » 12 apr 2011, 23:54

Okuplja @MaGiCa bandu :lol: :mrgreen: .
My thoughts wandered to Santiago Bernabeu, the Temple, a ground struck terror into opponents. Bruised & battered slaves at the king's banquet.

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 13 apr 2011, 08:49

A vi isto grizete na sve i svašata! :lol:

Pa sad vi meni recite kaj nije čudno da igrači u Napoliju imaju tako bezobrazno male plaće? To znači da igraju za kiki riki. Nebi bilo prvi puta da novine objave neku laž, kao što je to recimo sa ovom informacijom. Sa druge strane ajmo reč da to možda i je tako, al ja u to niti seknde nevjerujem jer u Napoliju ima dosta igrača koje bi drugi klubovi htjeli vidjeti kod sebe i sigurno bi im dali bolje plaće pa mi onda nije jasTno šta oni u Napoliju rade i nebune se da im daju više para...Nerazumijem zašto recimo vi nevjerujete u to da njima napoli uplaćuje neke pare na neke off shore račune samo da se to neprijavi, tako da se neplaća porez? Pa to meni uopće nebi bilo čudno jer jednog Hamsika i Lavezzija ova plaća nemre zadovoljiti. bar ja tako mislim...
MaGiCa je napisao/la:Nego Ante, sad sam dobio sledbenike sa NMa. Odracu te. :lol:
Pa ja sam ih pozvo ovdje, jer je NM u banani a ljudi žele pisati o SERIJI A. Pa reko zaš ne ovdje gad vidim da vas tu ima PK...

A kaj se tiće Schweinija, neznam kakve on veze ima sa Napolijem. Ako ga neko uspije povezati sa njima ja mu kunu dam ;)
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

JuveSissoko
Kontakt:

Post Postao/la JuveSissoko » 13 apr 2011, 09:29

ovo u vezi plata, troskovi kluba su tu jos veci, prikazane cifre su neto, znam da je recimo prosle sezone Trezeguet primao 4,5 miliona godisnje, sto je dosta veliko u tom trenutku, ali da ta cifra za Juventus kao klub iznos 9 miliona godisnje a ne 4,5 jer 4,5 dobija David, a ostali iznos ide na porez i druge doprinose, te plate treba gledat kao bruto a ne neto, jer to je pravi iznos koji "kosta" klub
gsol: According to these recent revelations, not only did Juventus win the title in 2005 without cheating but they did it without cheating against direct rivals who were cheating. HahaWOW we had a squad then.No wonder Juvitalia won the WC in 2006.

Zaključano

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.