Sta Shai dnp?
NBA 2024-2025 Regular season
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha
- baboedindzeko09
- Kontakt:
Re: NBA 2024-2025 Regular season
Igrao je Shai, Jalen se povrijedio u 2/4.
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE
Probudim se, odem na rezultate i ne mogu ga naci

- baboedindzeko09
- Kontakt:
Haram je koristiti rezultate za NBA pored Sofascorea

Navika sta cesbaboedindzeko09 je napisao/la: ↑11 mar 2025, 06:12Haram je koristiti rezultate za NBA pored Sofascorea![]()
Da budemo realni.Denver je igrao bez Gordona.Ovu utakmicu je Jokić razvalio.Voljeli ga ili ne to je tako.Šut 15/20
Pominje se povreda ovog iz OKC a ne pominju se povrede Gordona u prošloj i onaj pad bolje reći odgurivanje Jokića kada je povrijedio šutersku ruku u prošloj utakmici.
Ne ulazim u to ko će biti MVP ili zašto neki mrze sve što je srpsko ali činjenice su činjenice.
Pominje se povreda ovog iz OKC a ne pominju se povrede Gordona u prošloj i onaj pad bolje reći odgurivanje Jokića kada je povrijedio šutersku ruku u prošloj utakmici.
Ne ulazim u to ko će biti MVP ili zašto neki mrze sve što je srpsko ali činjenice su činjenice.
Svasta , izgleda da ti nisi igrao nesto jutros

Ok vrlo vjerovatno da ce ovome i dati mvp, ali je to bruka nevidjena jer ovo sto Nikola igra ove sezone je historijsko.
- baboedindzeko09
- Kontakt:
Da, isti utjecaj na igru imaju Gordon i Jalen Williams. Ceo svet mrzi Srbe, Denver i Aarona Gordona.
Pa ko je uopste rekao da su Cavsi favoriti?TripleThreat je napisao/la: ↑11 mar 2025, 00:07Ništa oni još nisu dokazali u Playoffu. Za mene i dalje Boston favorit u tom matchupu.
Samo se divim pobjedama kao simpatizer

veci uticaj ima Gordon na igru Denvera neko Jalen na igru OKCbaboedindzeko09 je napisao/la: ↑11 mar 2025, 07:41Da, isti utjecaj na igru imaju Gordon i Jalen Williams. Ceo svet mrzi Srbe, Denver i Aarona Gordona.

Jalen je drugi najbolji igrac OKCa.
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
- baboedindzeko09
- Kontakt:
Nema. Jalen je druga napadačka opcija, sekundarni kreator i kada nije lopta kod Shaija u 99% navrata je kod Jaylena. Uz to, igra jako dobru odbranu i brani sve od kečeva do četvorki. Uostalom, čovjek je All-Star i potencijalno All-NBA.
Gordon je role igrač koji je bitan za Denverov sistem, naročito u odbrani, ali ne bitniji od Jalena za OKC.
Gordon se može usporediti recimo sa Dortom ili Hartensteinom.
Zaboravilo se koliko je Gordon bitan Denveru, mada nakon ovih povreda pitanje je kakav će biti
Gordon kao igrac je poslije Jokica najbitniji za igru Denvera, dok Jalena ako nema imas jos 7 takvih koji mogu da ga zamijene kako tako, tako da da, Gordon ima veci uticaj na igru ekipe koja nema adekvatnu zamjenu za istog, nego Jalen na igru ekipe koja ima jos igraca koji mogu da uskoce i odigraju kvalitetnu kosarku. Pa bolan zamjene za Gordona su Watson, kojeg Malone ne zeli da igra iako zasluzuje, osim ako mora jel, i Nnaji koji je do nekidan bio najlosiji ugovor lige u ligi gdje imas igrace sa 30+mil koji meda ne mogu, pa ti skontaj...baboedindzeko09 je napisao/la: ↑11 mar 2025, 10:21Nema. Jalen je druga napadačka opcija, sekundarni kreator i kada nije lopta kod Shaija u 99% navrata je kod Jaylena. Uz to, igra jako dobru odbranu i brani sve od kečeva do četvorki. Uostalom, čovjek je All-Star i potencijalno All-NBA.
Gordon je role igrač koji je bitan za Denverov sistem, naročito u odbrani, ali ne bitniji od Jalena za OKC.
Gordon se može usporediti recimo sa Dortom ili Hartensteinom.
Nidje veze.
Okusi strah, bol, mrznju i barut
Najjace mi je ovo slusati kad neko pravda ovaj je bitan sto meni fali, a taj tvoj on nije bitan. Bez Gordona bi tesko ekipa Denvera dosla do prstena, al eto nije on bitan
- baboedindzeko09
- Kontakt:
Znači bolje bi bilo da je Murray npr. povrijeđen nego Gordon?JHam je napisao/la: ↑11 mar 2025, 10:55Gordon kao igrac je poslije Jokica najbitniji za igru Denvera, dok Jalena ako nema imas jos 7 takvih koji mogu da ga zamijene kako tako, tako da da, Gordon ima veci uticaj na igru ekipe koja nema adekvatnu zamjenu za istog, nego Jalen na igru ekipe koja ima jos igraca koji mogu da uskoce i odigraju kvalitetnu kosarku. Pa bolan zamjene za Gordona su Watson, kojeg Malone ne zeli da igra iako zasluzuje, osim ako mora jel, i Nnaji koji je do nekidan bio najlosiji ugovor lige u ligi gdje imas igrace sa 30+mil koji meda ne mogu, pa ti skontaj...

Gdje ima 7 takvih kao Jalen, čovječe momak je All-Star i potencijalno All-NBA, a zamjene su mu Wallace, Joe i Caruso. Da, imaju širu rotaciju i općenito klupu od vas (više opcija), to se ne može negirati, ali da ima 7 takvih kao Jalen da ga zamijene je ludost. To isto ko da ja kao navijač Celticsa kažem ako se Jaylen povrijedi imaju Hauser, Walsh i Torrey Craig na klupi da ga zamijene

nije to ni blizu, ljudi imaju dovoljno igraca da mogu kombinovati kako hoce da se ne osjeti da im jedan fali, koliko se to osjeti na ekipi Denvera, ne kazem ja da neki povrijedjen igrac nije bitan, pogotovo starter, samo kazem da si ti u startu krenuo sa konstatacijom kako je taj jer je All Star bitniji od Gordona, a Gordon koji je jedan od 3 igraca u ekipi koji su culi za odbranu je nebitan...Watson je igrao, al eto prvu utakmicu nije, jer je Malone kloc od trenera pa ne zna sta radi kad mu se jedan igrac povrijedi...Bolje je da niko nije povrijedjen, ali mislim da bi lakse nadomjestili Murrayev izostanak nego Gordonov u vecini utakmica...plus je Denveru falio i Strawther, nije nivo ove dvojice prvih jel oko kojih se prica pokrenula, ali svakako bitna karika u ekipi koja ima ukupno 7 8 igraca kad su svi zdravibaboedindzeko09 je napisao/la: ↑11 mar 2025, 11:45Znači bolje bi bilo da je Murray npr. povrijeđen nego Gordon?JHam je napisao/la: ↑11 mar 2025, 10:55Gordon kao igrac je poslije Jokica najbitniji za igru Denvera, dok Jalena ako nema imas jos 7 takvih koji mogu da ga zamijene kako tako, tako da da, Gordon ima veci uticaj na igru ekipe koja nema adekvatnu zamjenu za istog, nego Jalen na igru ekipe koja ima jos igraca koji mogu da uskoce i odigraju kvalitetnu kosarku. Pa bolan zamjene za Gordona su Watson, kojeg Malone ne zeli da igra iako zasluzuje, osim ako mora jel, i Nnaji koji je do nekidan bio najlosiji ugovor lige u ligi gdje imas igrace sa 30+mil koji meda ne mogu, pa ti skontaj...Pa igrao je Watson ranije tokom sezone, u onom periodu kada je upravo Gordon bio povrijeđen i kada ste dobili par utakmica zaredom igrao je skoro 40 minuta po utakmici, ne znam šta se desilo u međuvremenu.
Gdje ima 7 takvih kao Jalen, čovječe momak je All-Star i potencijalno All-NBA, a zamjene su mu Wallace, Joe i Caruso. Da, imaju širu rotaciju i općenito klupu od vas (više opcija), to se ne može negirati, ali da ima 7 takvih kao Jalen da ga zamijene je ludost. To isto ko da ja kao navijač Celticsa kažem ako se Jaylen povrijedi imaju Hauser, Walsh i Torrey Craig na klupi da ga zamijene![]()
evo ti 2 primjera za Denver:
https://www.statmuse.com/nba/ask?q=nugg ... net+rating Gordon
https://www.statmuse.com/nba/ask?q=nugg ... net+rating Murray
ako je jelen olstar i igracina dok denver ima samo jednog olstar igraca i par jako dobrih onda je tim to sto cini jokic vece i znacajnije. znaci da je veci teret na njemu i da ima manju podrsku. samim tim i da je korisniji za svoj tim. na stranu tabela. sto trener rece, nazovite ih igracima A i B i ne pominjite da je neki od njih trostruku MVP i stavite statistiku i 10 od 10 ce glasati za jokica (iliti njegovo slovo).
TheGoldenGOAT
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.