Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Chat - bez politike i ratnih prica
E da je populacija koja čita obrazovanija, a da su novinari završili kvalitetnije škole, članci bi sigurno bili bolji.
Nizak nivo obrazovanja u državi je direktno povezan sa kvalitetom članaka. Ovdje da pišeš samo pametne i kvalitetne tekstove, propao bi prije nego sto bi imao priliku da o tome razgovaramo.
Svaki oko kojeg je neko uložio 5/6 sati, jedva 1000 citanja… a najveće gluposti, po 300-500.000. Otvorim clanak sa pola miliona citanja, pun grešaka u kucanju… nikom to ne smeta, očigledno da niko i ne primjeti greške. To ti je direktan pokazatelj koliko nam fali obrazovanja i pameti u državi.
Nizak nivo obrazovanja u državi je direktno povezan sa kvalitetom članaka. Ovdje da pišeš samo pametne i kvalitetne tekstove, propao bi prije nego sto bi imao priliku da o tome razgovaramo.
Svaki oko kojeg je neko uložio 5/6 sati, jedva 1000 citanja… a najveće gluposti, po 300-500.000. Otvorim clanak sa pola miliona citanja, pun grešaka u kucanju… nikom to ne smeta, očigledno da niko i ne primjeti greške. To ti je direktan pokazatelj koliko nam fali obrazovanja i pameti u državi.
Ja ne vidim nikakav problem davati djeci tablet ili telefon da gledaju djecije stvari. I moje djete i ostala djeca u familiji to rade.
Samo treba pratit sta gledaju. Ja se nekad zacudim sta djete svasta nauci preko toga. Normalno, ja svoje svaki dan vodim u setnju, na igraliste. Crtamo, zmira.
I sad imam interna, cura 18 godina, sta radi sa programiranjem. DC struja, konektira 48vdc drive da testiramo, studira computer engineering. Odrasla je sa tabletom i racunarom. Normala roditelji kontrolisali sta gleda.
Samo treba pratit sta gledaju. Ja se nekad zacudim sta djete svasta nauci preko toga. Normalno, ja svoje svaki dan vodim u setnju, na igraliste. Crtamo, zmira.
I sad imam interna, cura 18 godina, sta radi sa programiranjem. DC struja, konektira 48vdc drive da testiramo, studira computer engineering. Odrasla je sa tabletom i racunarom. Normala roditelji kontrolisali sta gleda.
- akisarajevo92
- Kontakt:
Don't believe the hype.
- Centre forward
- Kontakt:
Stvar je u tome što ne možeš dopustit' mašini da ti vaspitava dijete. Igra se sa spravom koja je 100x "jača" od njega, jača od bilo kojeg insana.
Ne može se bez toga, slažem se, al' u ranoj fazi odrastanja "struju" svest' na minimum.
Ne može se bez toga, slažem se, al' u ranoj fazi odrastanja "struju" svest' na minimum.
05.09.1995 ♥
11-0-0 Rekordmeister
Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss
11-0-0 Rekordmeister
Pa kad već znaš da nam je obrazovanje truba zašto tolika kuknjava što će propustiti par sati ?admin je napisao/la: ↑10 mar 2025, 17:00E da je populacija koja čita obrazovanija, a da su novinari završili kvalitetnije škole, članci bi sigurno bili bolji.

Mislim, vjerovatno je najveći broj tih koji su pročitali članak završio neku školu pa se postavlja pitanje šta je naučio iz iste kad ne cijeni trud, rad i zalaganje?
- JayCatwright
- Kontakt:
ne vidim ni ja neki problem da se skrate zadnji časovi, a niti postim, niti sam u vjeri, naša stranka nekad ima toliko glupe prijedloge, da je to za ne povjerovati
Ne znam aleme da li su tebe maltretirali kao dijete pa imaš neke traume, ali odgajati dijete da radi sve što rade vršnjaci iz straha da ga ne bi neko karakterizirao kao "čudaka" je tužno
Ja na primjer na to gledam kao "alat" koji pomoze da nesto naucis a do tebe je da ga pravilno koristis.Centre forward je napisao/la: ↑10 mar 2025, 17:06Stvar je u tome što ne možeš dopustit' mašini da ti vaspitava dijete. Igra se sa spravom koja je 100x "jača" od njega, jača od bilo kojeg insana.
Kao i sve ostale stvari u zivotu.
A tebe, ne mogu da vjerujem da ozbiljno takve stvari pitaš.chily-rz je napisao/la: ↑10 mar 2025, 17:10Pa kad već znaš da nam je obrazovanje truba zašto tolika kuknjava što će propustiti par sati ?admin je napisao/la: ↑10 mar 2025, 17:00E da je populacija koja čita obrazovanija, a da su novinari završili kvalitetnije škole, članci bi sigurno bili bolji.
Svaki oko kojeg je neko uložio 5/6 sati, jedva 1000 citanja… a najveće gluposti, po 300-500.000. Otvorim clanak sa pola miliona citanja, pun grešaka u kucanju… nikom to ne smeta, očigledno da niko i ne primjeti greške. To ti je direktan pokazatelj koliko nam fali obrazovanja i pameti u državi.![]()
Mislim, vjerovatno je najveći broj tih koji su pročitali članak završio neku školu pa se postavlja pitanje šta je naučio iz iste kad ne cijeni trud, rad i zalaganje?
Ako smo loši, šta ima veze da budemo još gori?
Ako je Čelik u Federalnoj sto se trudi i igra, sto ne idu u kantonalnu?
Ne kontam fakat…
Osim toga, prosjek je grozan, a ima djece koja žele učiti. E njima uzimamo priliku silom.
Grozni smo, to je znak da treba da radimo vise i bolje, a ne manje i gore.
Je li kod vas u USA normala da bogati djeci organizuju privatne casove i da ne idu u skolu?soko je napisao/la: ↑10 mar 2025, 17:13Ja na primjer na to gledam kao "alat" koji pomoze da nesto naucis a do tebe je da ga pravilno koristis.Centre forward je napisao/la: ↑10 mar 2025, 17:06Stvar je u tome što ne možeš dopustit' mašini da ti vaspitava dijete. Igra se sa spravom koja je 100x "jača" od njega, jača od bilo kojeg insana.

- Centre forward
- Kontakt:
Gledaš ti inženjeru, i to je potpuno prirodno, al' činjenica je da većina ne razmišlja na takav način.soko je napisao/la: ↑10 mar 2025, 17:13Ja na primjer na to gledam kao "alat" koji pomoze da nesto naucis a do tebe je da ga pravilno koristis.Centre forward je napisao/la: ↑10 mar 2025, 17:06Stvar je u tome što ne možeš dopustit' mašini da ti vaspitava dijete. Igra se sa spravom koja je 100x "jača" od njega, jača od bilo kojeg insana.
05.09.1995 ♥
11-0-0 Rekordmeister
11-0-0 Rekordmeister
Nisam to ni rekao, smatram da ga ne mozes ni tjerati da bude skroz mimo, tipa nemoj igrati lopte jer mozes slomiti nogu. Sto bi te cinilio helicopter parent tema je opsirna, nema tacnog odgovora, jer imas hiljadu primjera i ovako i onako. Imas onu poznatu pricu kad su uzeli dva lika slicnog odrastanja, roditelji alkoholicari, sirotinja itd. Jedan u zatvoru drugi medju najjacim advokatima u USA bio. Prvog pitali zasto (da skratim), pa eto tako sam odrasto nisam znao za bolje, drugi kaze nacin/okolnosti mog odrastanja su me tjerali da svaki dan sto vise ucim, da se izvucem iz tog. Naravno da su sanse prvog (da ce vecina zavrsiti njegov putem) vece, ali onda prelazimo u drugu tematiku.
Libo njega šta ti misliš bruda, ha ya. On samo hoće da nisu antisocijalna i to je to, ha ya. Bruda.
Ne znam ja za bogate. Imas privatne skole, manje ucenika, vecinom bolji programi ali moras placati. Idu djeca od prijatelja, nisu bogatasi ali oni zele da im djeca idu tamo. Kosta mozda 10k godisnje.Mogli je napisao/la: ↑10 mar 2025, 17:15Je li kod vas u USA normala da bogati djeci organizuju privatne casove i da ne idu u skolu?soko je napisao/la: ↑10 mar 2025, 17:13Ja na primjer na to gledam kao "alat" koji pomoze da nesto naucis a do tebe je da ga pravilno koristis.Centre forward je napisao/la: ↑10 mar 2025, 17:06Stvar je u tome što ne možeš dopustit' mašini da ti vaspitava dijete. Igra se sa spravom koja je 100x "jača" od njega, jača od bilo kojeg insana.
Kao i sve ostale stvari u zivotu.![]()
RazumijemCentre forward je napisao/la: ↑10 mar 2025, 17:20Gledaš ti inženjeru, i to je potpuno prirodno, al' činjenica je da većina ne razmišlja na takav način.soko je napisao/la: ↑10 mar 2025, 17:13Ja na primjer na to gledam kao "alat" koji pomoze da nesto naucis a do tebe je da ga pravilno koristis.Centre forward je napisao/la: ↑10 mar 2025, 17:06Stvar je u tome što ne možeš dopustit' mašini da ti vaspitava dijete. Igra se sa spravom koja je 100x "jača" od njega, jača od bilo kojeg insana.

I onda uzmes statistiku da djeca iz privatnih skola vise koriste, cigare, drogu i alkohol nego ova iz public schools. A logicno da je bolje da ide u privatnu skolu.soko je napisao/la: ↑10 mar 2025, 17:27Ne znam ja za bogate. Imas privatne skole, manje ucenika, vecinom bolji programi ali moras placati. Idu djeca od prijatelja, nisu bogatasi ali oni zele da im djeca idu tamo. Kosta mozda 10k godisnje.
@seito
Pa vidim da si antisocijalan, zivis s mukom da mrzis sebe i sve oko sebe, to je iz djetinstva. Ne moze ti obrazovanje to popraviti ali nek ti je sa srecom.
- JayCatwright
- Kontakt:
aleme jednostavno nerviraš ljude, jer si specijalista u svakoj temi, niko ne voli takve ljude, ništa lično
Ma ok nije problem, sto se tice mene licno, ali u slucaju @seite pogledaj mu postove da se radi o 20+ ljudi u 2-3 mjeseca. Nema niko dovoljno neurona, svi nepismeni i cesto je.be familijuJayCatwright je napisao/la: ↑10 mar 2025, 17:36aleme jednostavno nerviraš ljude, jer si specijalista u svakoj temi, niko ne voli takve ljude, ništa lično
Zadnja izmjena: alemsa, dana/u 10 mar 2025, 17:56, ukupno mijenjano 1 put.
pozz svima na temi, redovno vas citam super ste, samo mi je zao sto dok ja skontam kako da se ukljucim s vama, vi se vec presaltali na drugu temu, samo tako nastavite
Trebamo raditi kvalitetnije i racionalnije. Ne mora moje dijete imat peticu iz historije ako ga ne zanima toliko nit mora pažnju poklanjati likovnoj umjetnosti ako mu ne ide.admin je napisao/la: ↑10 mar 2025, 17:13A tebe, ne mogu da vjerujem da ozbiljno takve stvari pitaš.chily-rz je napisao/la: ↑10 mar 2025, 17:10Pa kad već znaš da nam je obrazovanje truba zašto tolika kuknjava što će propustiti par sati ?admin je napisao/la: ↑10 mar 2025, 17:00E da je populacija koja čita obrazovanija, a da su novinari završili kvalitetnije škole, članci bi sigurno bili bolji.
Svaki oko kojeg je neko uložio 5/6 sati, jedva 1000 citanja… a najveće gluposti, po 300-500.000. Otvorim clanak sa pola miliona citanja, pun grešaka u kucanju… nikom to ne smeta, očigledno da niko i ne primjeti greške. To ti je direktan pokazatelj koliko nam fali obrazovanja i pameti u državi.![]()
Ako smo loši, šta ima veze da budemo još gori?
Ako je Čelik u Federalnoj sto se trudi i igra, sto ne idu u kantonalnu?
Ne kontam fakat…
Osim toga, prosjek je grozan, a ima djece koja žele učiti. E njima uzimamo priliku silom.
Grozni smo, to je znak da treba da radimo vise i bolje, a ne manje i gore.
Ako je Vico dan i mrak na fudbalskim terenima i ako će nas krasti kao u kupu kontra Borca koja je poenta rada, truda i zalaganja da dodjes do najjačeg ranga?
Grozni jesmo ali ništa što će par sati više obrazovanja kakvog imamo popraviti, u ostalom opet ponavljam znanje bez moralnih vrijednosti i principa ni samo nema kolektivnu vrijednost.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.