Amar Memić

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

hurem
Kontakt:

Re: Amar Memić

Post Postao/la hurem » 06 mar 2025, 22:38

Memic igra krilnog beka. De gledajte malo. I tako je iz utakmice u utakmicu.
Vec sam pisao na temi Barbareza, nadam se da ce ga staviti umjesto impotentnog Gazibegovica, iako je možda osjetljivo odlučiti se za taj potez odmah protiv Rumunije, ali protiv Kipra u svakom slučaju.
Memic- Barisic- Katic- Kolasinac- Dedic

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 06 mar 2025, 22:45

Igra jer njima treba, a nama ne treba jos jedan bek
Nama treba krilo da zabija i asistira
Sta vidis ti u toj fromaciji s 5 nazad

Zar nije bolje ofanzivno da igramo

Gazi ………………………………Kolasinac
Memic …………………………..Dedic
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

RajvoSA03
Kontakt:

Post Postao/la RajvoSA03 » 06 mar 2025, 23:03

NoDi80 je napisao/la:
06 mar 2025, 22:45

Memic …………………………..Dedic
Ha?
92:48 - La Decima

"Dan bez nogometa je izgubljen dan." - Ivica Osim

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 06 mar 2025, 23:03

hurem je napisao/la:
06 mar 2025, 22:38
Vec sam pisao na temi Barbareza, nadam se da ce ga staviti umjesto impotentnog Gazibegovica, iako je možda osjetljivo odlučiti se za taj potez odmah protiv Rumunije, ali protiv Kipra u svakom slučaju.
100% ovo je ta formacija stim da ova trojica stoperasu kao u Atalanti pozadi a Memic i Dedic u veznom 3 5 2..
Medjutim nasa 3 vezna ne znaju prenijet lopte tu uvijek uvali Saric Basic Tahirovic ili Gigovic Tahirovic Huseinbasic vjerujem da ce sad i Sunjica svi su spori bezidejni i isti profil..Po meni bolje ostavit samo 2 u veznom Gigovic i Sunjic a dodat Dzeki dva sa strana Demirovica i Bazdara i makar bi imali 3 4 3 al bi se znalo da se nece vracat golmanu lopta

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 06 mar 2025, 23:07

RajvoSA03 je napisao/la:
06 mar 2025, 23:03
NoDi80 je napisao/la:
06 mar 2025, 22:45

Memic …………………………..Dedic
Ha?
Krila i bekovi
Dupli blok
Bajraktarevic i Bazdar su pokazali sta znaci jos jedan igrac po strani uz beka
A to tih 5 nazad
To znaci lopta do veznog, a vezni ne moze da se okrene i vraca golmani lopti nazad
Evo 2 godine 80% utakmica se tako odvilo i nikog nismo pobjedili osim Islanda kad je Dedic rasturio po krilu
Slovaci nas odmah procitali sljedecu tekmu ugasili Dedica i opet isto po strani ne mozemo probiti i sve se svodi kroz sredinu, dodavanje u nasih 16 dok ne pogrijesimo i bezidejno nabijaju lopte udvojenom Dzeki ili Demirovicu
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

PasodelMar
Kontakt:

Post Postao/la PasodelMar » 06 mar 2025, 23:17

hurem je napisao/la:
06 mar 2025, 22:38
Najgora moguća linija u odbrani, gdje će winger ostavit ogromne rupe iza sebe kada krene naprijed. To važi i za Memica i za Dedica. Dedic bez forme bi ispuhao kao winger kroz pola sata, da ne govorim o tome koliko loše procjenjuje zadatke u odbrani. Memic kao debitant na poziciju desnog wingera u gostima protiv Rumunije? To nije osjetljivo, nego samoubistvo. Veze ti nemaš.

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 06 mar 2025, 23:24

Ospem se cim vidim varijantu sa 3 stopera i wing bekovima u nasoj reprezentaciji, a upravo u nasoj zadnjoj tekmi su potvrdili ovo sto posem iz mjeseca i mjesec.
Kakva 3 stopera i pizde materine osim mozda kad treba zatvarat utakmicu ili se braniti protiv daleko jaceg protivnika i probati nesto iz tranzicije i na kontre.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

fanatik19
Kontakt:

Post Postao/la fanatik19 » 06 mar 2025, 23:30

Ma ni u najludjim snovima s 3 pozadi a u nasem slucaju s 5. Formacija s 3 je bolja od one s 4 kada se igra dovede do savrsenstva ali mi nit imamo igracko nit trenersko osoblje da se to sprovede kako treba.
Trenutno je situacija takva da s 3 ne mozemo loptu zadrzat 10 sekundi a istovremeno smo pozadi suplji na sve strane dok s 4 ima neke ideje prema naprijed i koja smislena akcija a pozadi smo navikli da puca i tako i tako.
Stoperi nam ne znaju igrat, s loptom u nogama su ko da im granatu das. Dok smo imali Ahmedhodzica moglo se igrat s 3 pozadi ali bez njega je to apsurdno i pokusavat.

PasodelMar
Kontakt:

Post Postao/la PasodelMar » 06 mar 2025, 23:45

Barbarez ima jedinstvenu priliku da popravi užasan utisak iz prvih utakmica, gdje je promašio od formacije, taktike do postave igrača na terenu, apsolutno sve.

De Zerbi mu je otvorio širom vrata sa ofanzivnijom ulogom Dedica. Bude li lijevu stranu zatvorio Kolasincem i podebljao vezni red sa Dedicem uz zadatak probijanja krila i centra protivnika, mi možemo dobiti skroz novu dimenziju preko lijeve strane. Tada možeš izvući jednog napadača i dodatno podebljati vezni red, gdje akutno patimo od nedostatka igrača.

Slično, možda nešto slabije se možemo postaviti i preko desne strane sa full-bekom u vidu Gazibegovica.

Treba skloniti neefikasne napadače koji su odsjeceni od sredine terena i umjesto toga konačno pojačati vezni red i preuzeti inicijativu u vezi, a ne pokušati braniti se kroz 90m, jer to neće uspjeti.

Vrijeme je za promjene, a bude li nastavio tvrdoglavo da postavlja (neuspješnu) formaciju 5-3-2, ostaće ponovo na niskim granama.

BosnianDragon2024
Kontakt:

Post Postao/la BosnianDragon2024 » 07 mar 2025, 02:50

Novi sistem je u pitanju. Probali smo jedan, nije išlo. Probali smo drugi, već se malo pomiče prema boljem. Pokušamo treći i on stvarno funkcioniše.

Ovo je bila izjava od Spahica u Januaru, vidjeli su i oni da nemoze ona 5-3-2 ili 3-5-2 formacija. Ja bi volio vidjeti nešto ovako dole.

Kao što rece gore PasodelMar..dobili smo poklon od De Zerbia što je otkrio da Amar preferira lijevu stranu. 🎁🙂

slika

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 07 mar 2025, 08:57

BosnianDragon2024 je napisao/la:
07 mar 2025, 02:50
Novi sistem je u pitanju. Probali smo jedan, nije išlo. Probali smo drugi, već se malo pomiče prema boljem. Pokušamo treći i on stvarno funkcioniše.

Ovo je bila izjava od Spahica u Januaru, vidjeli su i oni da nemoze ona 5-3-2 ili 3-5-2 formacija. Ja bi volio vidjeti nešto ovako dole.

Kao što rece gore PasodelMar..dobili smo poklon od De Zerbia što je otkrio da Amar preferira lijevu stranu. 🎁🙂

slika
Da i meni je ta izjava ostala ali opet mi je nekako zvao previse stopera a da ne igra 3 5 2.

A za Dedica, sta reci, kad ga je Sergej gurnuo ljevo bila je pljuvacina i ismijavanje. Kako vrijeme odmice samo sve smjesniji ispadaju pojedini.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

Sindikat12
Kontakt:

Post Postao/la Sindikat12 » 07 mar 2025, 09:00

slika
Ovo je nesto najbolje sto mozemo izvest trenutno. Nadam se da nece forsirat vise 3-5-2 ili 5-3-2.

Zglavkar
Kontakt:

Post Postao/la Zglavkar » 07 mar 2025, 09:24

Ova postavka ne izgleda loše na papiru. Ali ne vjerujem da ćemo s njom izaći na teren, jer kao prvo, mislim da Barbarez neće toliko rizikovati da stavi debitanta Memića umjesto Demirovića u ovako važnoj utakmici. Drugi problem je što nije pozvan ni Bajraktarević ni makar Kulašin, dakle nemamo apsolutno nikakvu rezervu opciju pravog krilnog igrača ako iz nekog razloga treba zamijeniti bilo Memića ili Dedića, ispadne jedan i mora se ili krpiti ili mijenjati formacija.

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 07 mar 2025, 10:21

Zglavkar je napisao/la:
07 mar 2025, 09:24
Ova postavka ne izgleda loše na papiru. Ali ne vjerujem da ćemo s njom izaći na teren, jer kao prvo, mislim da Barbarez neće toliko rizikovati da stavi debitanta Memića umjesto Demirovića u ovako važnoj utakmici. Drugi problem je što nije pozvan ni Bajraktarević ni makar Kulašin, dakle nemamo apsolutno nikakvu rezervu opciju pravog krilnog igrača ako iz nekog razloga treba zamijeniti bilo Memića ili Dedića, ispadne jedan i mora se ili krpiti ili mijenjati formacija.
Sinic je bio Barbarez na utakmici Plzen Lazio tako da ne sumnjam da ga je fascinirao igrom i trkom

perun
Kontakt:

Post Postao/la perun » 07 mar 2025, 11:56

NoDi80 je napisao/la:
03 mar 2025, 21:24
Mogli je napisao/la:
03 mar 2025, 21:21
Da li smo napokon dobili igraca koji je brz i zna driblati? :yawn:
Dedic brate njemu ne moze niko opepelit
Treba malo vremena da se opusti malo, ipak tek je dosao i svaka izgubljena lopta i upropasten napad mu se gleda
Bitno je da De Zerbi njega vidi kao ofanzivnog igraca prije svega, a mi prelaskom Dedica na krilo mozemo samo dobiti
Nazalost puno je u Salzburgu igrao ono sto njima treba, a ne ono za sta stvarno ima potencijal

Memic je takodjer dobar i bice nam od koristi,jer moze i desno i lijevo krilo
Svakako jedan veliki plus za selektora sto se tice ovog konkretno poziva, a i malog Malica sto je priblizio A repki
Iako imamo svi zamjerki, treba i pohvaliti ono sto valja, a ima i toga sigurno
Da si gledao Vukovića jučer ne bi to tvrdio za Dedića.
Moralan je samo onaj tko se drži morala bez straha od kazne i bez očekivanja nagrade.

perun
Kontakt:

Post Postao/la perun » 07 mar 2025, 12:40

Zglavkar je napisao/la:
07 mar 2025, 09:24

Ima smisla to što kažeš, ali kako si ti primjetio tako će primjetiti i Rumuni.
Može li biti da nam je selektor malo namazan pa da ide na faktor iznenađenja u smislu da je pozvao 5 stopera u nadi da Lucesku priprema Rumune za našu 5-3-2, 3-5-2 formaciju.
Jest naivno od mene ali nije nemoguće.
Moralan je samo onaj tko se drži morala bez straha od kazne i bez očekivanja nagrade.

PasodelMar
Kontakt:

Post Postao/la PasodelMar » 07 mar 2025, 12:48

slika

Formacija i postava su kud i kamo bolje od 5-3-2 :thumbup:.

Jedino bih volio da Hadzik. formu uzmemo ozbiljnije u razmatranje, on je meni za prvih II trenutno pored Katica (kojeg lično ne favorizujem ali je stanje takvo, kakvo jeste).

zaostrog
Kontakt:

Post Postao/la zaostrog » 07 mar 2025, 12:52

Pa Barišić naš najjači stoper, možeš samo drugog mijenjati :D

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 07 mar 2025, 12:53

slika
Ne znam sto si Dedicu i Memicu zamijenio strane, kad je Memic uvijek igrao lijevo krilo u Karvini, a Dedic cijelu karijeru igra na desnoj strani.
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

emir012
Kontakt:

Post Postao/la emir012 » 07 mar 2025, 13:54

slika
Pa nije los sastav... nazalost uvjeren sam da ce Barbarez izvest nesto puno gluplje od toga.

Ja bih stavio Demirovica prije Dzeke.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.