perun je napisao/la: ↑05 mar 2025, 13:14
Imajednabrigada je napisao/la: ↑05 mar 2025, 01:39
Kako god bilo ako ne izvuče bar bod protiv Rumuna, s obzirom da oni imaju puno izostanaka, i ne dobije Kipar,Sergej mora otići
Jer ovaj dvomeč će mu biti glavni parametar i mjera ima li u njemu selektorskog štofa ili ne, ako ga ne bude imao sad nece ga nikad ni imati i nema razloga dalje zavlačiti i sebe i nas
Rijetko koja repka uspije dobiti Rumune u gostima bez obzira na njihov sastav.
Jednostavno daju 200% od sebe u tim susretima.
Igračima, Sergeju i SS treba prvenstveno bezrezervna podrška a ne kmečanje navijača prvenstveno Sarajevskih klubova jer njihov ljubimac nije pozvan kao 3. golman.
Za ove kvalifikacije planirano je uigravanje i nastavak selektiranja igrača.
Treće mjesto je neka realna opcija u ovim kvalama.
Uspjeh ne dolazi preko noći kad krećeš od početka.
Cilj je EP2028.
Bezrezervnu podršku je dobio do sada a sporadičnih komentara uvijek je bilo ali situacija se desila takva da je grupa solidna i još na to sve mnogo izostanaka kod Rumuna jednostavno iziskuje da on pokaže to nešto ako ima kao selektor i pokuša ih iznenaditi upravo zbog tih problema koje imaju.
Slazem se i vec sam jučer rekao da je protiv nas u gostima svako favorit jer mi smo takva kokuzna nacija ali to nije i ne smije biti izgovor jer eto ako je on kalibar za selektora i ako je taj koji će za godinu dana napraviti dobru ekipu, zašto on to ne bi odmah sad pokazao postavkom, selekcijom igrača i taktikom kako bi iznenadio Lučeskua, upravo onako kako su to nekad znali neki selektori kokuznog Kipra,i te iste Rumunije iznenaditi nas i to upravo kad smo mi bili igrački jači.
Bezrezervnu podrsku moraš zaslužiti nečim, neka podloga mora biti a podloga ne smije biti samo priča "imamo plan, treba vremena" i eto nadoci ce poslozice se to sve samo po sebi i onda za 4 godine dođemo u situaciju da ništa postigli nismo, vrijeme prošlo a čovjek nam u startu pokazao da nema to nešto i da nije taj i da nema potrebno znanje i "fakinluk".
Evo npr to ti je isto kao mi kad želimo novog mladog igraca u repki, evo najbolji primjer Kerim ili Košpo, jelde neće niko pozvat juniora još potpuno neafirmisanog igrača i dat mu šansu,sva priča se svodi da su bar u rotaciji prvog tima da ponekad udje sa klupe da bi dobili poziv, jer moraš imati neku osnovu zašto zoveš juniore, znači mora biti neka podloga i razlog zašto su pozvani i zašto ih vrijedi istrpit i zašto je zaslužio taj poziv.
Ili sutra da debituje, daš mu šansu, jednu utakmicu, dvije....ako vidiš da nije to to, idi sine još malo sazrijevaj radi još ne možeš pomoći trenutno ili ako iskoristi još bolje, čuvaj ga i forsiraj dalje.
To je sva poenta, da se moraju vidjeti neke ideje i razlozi zašto neko zasluzuje podršku a kad je tako ppdrška sigurno neće izostati, posebno Sergeju i SS jer baš su dugogodišnja želja svih nas.
Tako da poštujem, legende i sve ok, ali ako ne pokažu već u prvoj utakmici neko znanje protiv protivnika s kojim se može igrati a potom i protiv tog Kipra.....
Ja lično bi ga otjerao da mi je babo, jer mi nemamo vremena za gubljenje i nečije učenje već momentalno iskoristit i iskorištavat svaku priliku koja se pruži kao što je sad.