Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

perun
Kontakt:

Re: Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine

Post Postao/la perun » 05 mar 2025, 13:14

Imajednabrigada je napisao/la:
05 mar 2025, 01:39
Kako god bilo ako ne izvuče bar bod protiv Rumuna, s obzirom da oni imaju puno izostanaka, i ne dobije Kipar,Sergej mora otići

Jer ovaj dvomeč će mu biti glavni parametar i mjera ima li u njemu selektorskog štofa ili ne, ako ga ne bude imao sad nece ga nikad ni imati i nema razloga dalje zavlačiti i sebe i nas
Rijetko koja repka uspije dobiti Rumune u gostima bez obzira na njihov sastav.
Jednostavno daju 200% od sebe u tim susretima.
Igračima, Sergeju i SS treba prvenstveno bezrezervna podrška a ne kmečanje navijača prvenstveno Sarajevskih klubova jer njihov ljubimac nije pozvan kao 3. golman.

Za ove kvalifikacije planirano je uigravanje i nastavak selektiranja igrača.
Treće mjesto je neka realna opcija u ovim kvalama.
Uspjeh ne dolazi preko noći kad krećeš od početka.
Cilj je EP2028.
Moralan je samo onaj tko se drži morala bez straha od kazne i bez očekivanja nagrade.

perun
Kontakt:

Post Postao/la perun » 05 mar 2025, 13:20

baboedindzeko09 je napisao/la:
05 mar 2025, 02:05
Uzet će 1 boda i svi njegovi advokati koji obitavaju na temi će koristiti iste izgovore koje koriste unazad 6 mjeseci kako bi se opravdao svaki debakl, pa da im uštedim tasturu(e):

"Cilj je svakako EURO 2028.",
"Cilj je da se napravi bazen igrača za kvalifikacije za EURO 2028.",
"Mi smo svakako rang Kipra, Moldavije, Esvatinija, Južne Osetije i ne znam po čemu ste vi očekivali bodove protiv Rumunije.",
"Stručni štab radi odličan posao, gubili smo od Luksemburga do neki dan, minimalan poraz protiv Rumunije je odličan.",
"Nemamo igrača, nemamo kvaliteta, očekivano je da izgubimo od Rumunije i igramo neriješeno sa Kiprom, nije Barbarez ništa kriv".
To su činjenice i lijepo od tebe da si ih kopirao ali šteta što ih nisi razumio.
Na poslijetku samo si potvrdio patološku mržnju prema Sergeju i svakom ko drugačije misli i da ti nije cilj uspjeh Bossnske reprezentacije nego blaćenje selektora iz nekih tvojih privatnih razloga.
P.S.
Neću ti odgovarati na postove
Moralan je samo onaj tko se drži morala bez straha od kazne i bez očekivanja nagrade.

perun
Kontakt:

Post Postao/la perun » 05 mar 2025, 13:39

fanatik19 je napisao/la:
05 mar 2025, 08:53
Beduin je napisao/la:
05 mar 2025, 08:06
Uzet će 1 boda i svi njegovi advokati koji obitavaju na temi će koristiti iste izgovore koje koriste unazad 6 mjeseci kako bi se opravdao svaki debakl, pa da im uštedim tasturu(e):

"Mi smo svakako rang Kipra, Moldavije, Esvatinija, Južne Osetije i ne znam po čemu ste vi očekivali bodove protiv Rumunije.",
"Stručni štab radi

a koji pljuju i jedva cekaju neuspjeh, postovi su dokaz. :mrgreen:

Jel moguce da neko moze ovako da razmislja yebo te zivot? :crazy:
Pa da cekam neuspjeh reprezentacije onda ne bi palio njemacku i englesku cvajtu svaki vikend te gledao igrace u
klubovima poput kelna i plymoutha da zelim neuspjeh repki.
On ako uzme 4 ili 6 bodova ovdje i zavrsi Janelta sve mu je oprosteno + izvinjenje za kritike i uvrede.
Ako jos Bieretha zavrse kojim ludim slucajem nek dozivotno selektor bude sto se mene tice. Ne moze on bit los po pitanju terena/taktike klko ovi mogu dobri igraci da to neutraliziraju. :bih:

Ne ti lično ali ima ovdje paćenika sa po 3-4 profila koji pišu nebuloze a ond sa sljedećeg profila kao nešto potpisuju.
Spisak uopće nije bitan kao takav jer je izbor izbornika i mi svi od pojedinaca preko foruma, menadžera, familije moramo prihvatiti da ne možemo utjecati na volju onog kojem je posao da izabira/selektira.
Pa zar nismo svi priželjkivali selektora koji će biti svoj kao Vaha.
Hajmo ga pustiti da radi i podržati momke u ovim kvalama.
Nij do spiska, do nas je.

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 05 mar 2025, 15:57

HariTz je napisao/la:
05 mar 2025, 09:22
Beduin je napisao/la:

"Stručni štab radi odličan posao, gubili smo od Luksemburga do neki dan, minimalan poraz protiv Rumunije je odličan.",
"Nemamo igrača, nemamo kvaliteta, očekivano je da izgubimo od Rumunije i igramo neriješeno sa Kiprom, nije Barbarez ništa kriv".
Ali hajmo objektivno, njima to utvari nije opravdan izgovor ukoliko bude kako si rekao 1 bod (nego izvlakusa, rekli bismo), ali kontra strani necemo uzeti za zlo i bice ok kad napisi "iznenadio nas je, ali malo ga je i sreca pogledala" te slicni postovi ako bi zaista uzeli 4 ili 6 bodova.
Ja tu vidim dvostruke arsine i najblje bi bilo da jedni ili drugi nikako vise ne pisu na ovim temama ovisno o rezultatu iz predstojeceg dvomeca. A zna se koji forumasi brane po svaku cijenu, a koji pljuju i jedva cekaju neuspjeh, postovi su dokaz. :mrgreen:
A zašto se konstantno pravi takva situacija "ili je crno ili bijelo". Sve neki ekstremi i kao dvije "zaraćene" strane :rol:

Ja podržavam Barbareza u ovome što radi ali je napravio nekoliko grešaka koje ja iskreno ne razumijem niti mogu "opravdati".

Ovaj spisak po meni je mogao biti bolji, lično ne želim da vidim neka imena, ali se predstavlja kao fijasko. Mujakić definitivno nije kalibar za reprezentaciju.. ali koju je on to kardinalnu grešku napravio pa da ga pljujemo kao što smo onomad Ćivića, Višću, Pjanića, Lulića itd. (Za neke možda i opravdano, ali nije to tema). Očigledno mi kao nacija imamo potrebu da spomenemo i užu i širu familiju nekome.

Situacija Hadžikadunić je toliko puta ispisana, prepisana, prežvakana.. Mi nemamo pojma šta se tačno desilo nego "naglabamo" i izvlačimo zaključke koji često nemaju veze sa vezom.
Eto ga na proširenom spisku (sa realnom šansom da bude čak i u prvih 11) što znači da nije prekrižen. Padaju u vodu one priče da on više nikada neće biti u opticaju dok je Barbarez selektor.

Situacija sa trećim golmanom je.. ne znam, malo i smiješna. Koliko bi to unaprijedilo naš spisak i koliko bi to značilo u ovom narednom dvomeču?
Mogu da razumijem frustraciju Željinih navijača i zašto je taj poziv trebao biti kao nagrada nekom golmanu ili možda čak da mu olakša budući transfer, ali ne znam po čemu je Muftić najbolji golman lige? (Uopšte ne sporim da je solidan golman koji ima potencijal da brani u nekoj mnogo boljoj ligi).

Ovi izgovori koje je @Baboedindzeko09 napisao.. zar nisu istina? Na stranu izvlakuše i floskule (od obje strane).. Cilj jeste bio i ostao EURO 2028, jeste plan da se proširi bazen igrača i da podmladimo repku, istina je da smo trenutno u C rangu europskog fudbala (i to je možda diskutabilno).

Okej, dobili smo lakšu grupu nego očekivano i sasvim normalno je da se nadamo da budemo konkurentni do samog kraja i da vidimo neki napredak.. ali ovdje se stvara narativ da se ova grupa MORA proći jer je tobože historijska. Imali smo mi i previše historijskih utakmica gdje smo svaki put zakazali.. Ne vjerujem da je svaki put do selektora.

Svaki poraz ili pogrešan potez je popljuvan (da ne kažem grublju riječ) a sve pozitivne stvari su umanjene i zanemarene jer su kao nebitne.
Pozitivan rezultat protiv Nizozemske se okarakterisao kao sreća, nije im bilo potrebno, to je C sastav itd itd
Standardno naša posla za svaki spisak, za svakog selektora.

@Beduin, izvini, znam da sam se tebi nakačio na post, ali pišem više generalno o diskusiji koja je ovdje, ne lično za tebe i tvoje postove.
Ma nista, zato i jeste forum da razmjenjujemo misljenja. :thumbup:

Problem nastaje kad pojedinci ne uvazavaju i ne znaju za tudje misljenje i razmisljanje.
Zato sam u prethodnom postu vise ironicno ono napisao, sta ako bude "slucajni" uspjeh i osvajanje 4/6 bodova, jel to sreca ili ce zacepiti okorjeli pljuvaci svega vezanog za ovu novu garnituru ljudi u reprezentaciji. Ovo sto je @baboedindzeko napisao kao potencijalna izvlakusa ustvari i jeste cilj predocen u samome startu, ali eto neko to prihvata, neko ne, svako drugacije gleda na repku i zeli instant rezultate. A mi nemamo igracki kadar za rezultate, zasad. Radi se na tome pa vidicemo. Najslabija karika ovdje mi je selektor.

Jucer sam napisao misljenje o spisku, par stvari je bas bezobrazno uradio i ne vidim opravdanje osim subjektivnosti i pumpanje ega iliti isijavanje neke moci. Krajnje upitni potezi prema par igraca i neopravdano forsiranje Mujakica, Bicakcica, treceg golmana, pojedinih igraca u sredini terena...
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 05 mar 2025, 16:03

fanatik19 je napisao/la:
Beduin je napisao/la:

Pa da cekam neuspjeh reprezentacije onda ne bi palio njemacku i englesku cvajtu svaki vikend te gledao igrace u
On ako uzme 4 ili 6 bodova ovdje i zavrsi Janelta sve mu je oprosteno + izvinjenje za kritike i uvrede.
Ako jos Bieretha zavrse kojim ludim slucajem nek dozivotno selektor bude sto se mene tice. Ne moze on bit los po pitanju terena/taktike klko ovi mogu dobri igraci da to neutraliziraju. :bih:
Ne znam zaista sta vise da ti napisem, kad povrsno sve citas. Stavim onoliko smajli, ti opet ne kontas ironiju i zafrkanciju i u kojem kontekstu sam to napisao.
Mislim, bezveze se kacis na post, samo da bi opet nesto napisao.

Nemas se ti sta nekome izvinjavati, samo hajmo malo objektivnije gledati na stvari. Naravno da bi 4 boda bila ogromna i neocekivana u trenutnoj situaciji, ali ne i nerealna.

075 ❤

fanatik19
Kontakt:

Post Postao/la fanatik19 » 05 mar 2025, 16:06

Beduin je napisao/la:
05 mar 2025, 16:03
fanatik19 je napisao/la:
Beduin je napisao/la:

Ne znam zaista sta vise da ti napisem, kad povrsno sve citas. Stavim onoliko smajli, ti opet ne kontas ironiju i zafrkanciju i u kojem kontekstu sam to napisao.

Nemas se ti sta nekome izvinjavati, samo hajmo malo objektivnije gledati na stvari. Naravno da bi 4 boda bila ogromna i neocekivana u trenutnoj situaciji, ali ne i nerealna.
Ama ne ukljucuj nikoga u to jer sam siguran sta god ko da pise nema sanse da je protiv uspjeha reprezentacije. Pise se kako je trenutno i to je jedina cinjenica pa shodno tome nemoj govorit da ce neko jedva docekat neuspjeh jer me nervira kad citam to a vjerujem i nekog drugog. Svak bi volio da nas demantuje Barba.
Zanemaricemo ovog kamenjara Karloboss sa 800tim profilom.

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 05 mar 2025, 16:16

fanatik19 je napisao/la:
05 mar 2025, 16:06
Beduin je napisao/la:
05 mar 2025, 16:03
fanatik19 je napisao/la:

Ama ne ukljucuj nikoga u to jer sam siguran sta god ko da pise nema sanse da je protiv uspjeha reprezentacije. Pise se kako je trenutno i to je jedina cinjenica pa shodno tome nemoj govorit da ce neko jedva docekat neuspjeh jer me nervira kad citam to a vjerujem i nekog drugog. Svak bi volio da nas demantuje Barba.
Zanemaricemo ovog kamenjara Karloboss sa 800tim profilom.
Koliko god to realno zvucalo sto napises, ali kad pojedinci se nasladjuju svakim losim rezultatom, pisu da Bog da svaku izgubili, trpaj ih, pozele da nogu slome, poginu i slicno, takve spodobe ne mogu smatrati za nekoga ko voli ovu reprezentaciju i neshvatljivo mo bude da trezven insan to pise samo jer ne voli nekog selektora ili sto se ne pozivaju igraci iz voljenog mu kluba.
A znas i sam sta se sve ovjde pise i zeli igracima i selektorima. Takve nikad necu smatrati normalnim ljudima, na stranu drugo i drugacije misljenje.

075 ❤

HariTz
Kontakt:

Post Postao/la HariTz » 05 mar 2025, 16:21

Beduin je napisao/la:
05 mar 2025, 15:57
Ma nista, zato i jeste forum da razmjenjujemo misljenja. :thumbup:

Problem nastaje kad pojedinci ne uvazavaju i ne znaju za tudje misljenje i razmisljanje.
Zato sam u prethodnom postu vise ironicno ono napisao, sta ako bude "slucajni" uspjeh i osvajanje 4/6 bodova, jel to sreca ili ce zacepiti okorjeli pljuvaci svega vezanog za ovu novu garnituru ljudi u reprezentaciji. Ovo sto je @baboedindzeko napisao kao potencijalna izvlakusa ustvari i jeste cilj predocen u samome startu, ali eto neko to prihvata, neko ne, svako drugacije gleda na repku i zeli instant rezultate. A mi nemamo igracki kadar za rezultate, zasad. Radi se na tome pa vidicemo. Najslabija karika ovdje mi je selektor.

Jucer sam napisao misljenje o spisku, par stvari je bas bezobrazno uradio i ne vidim opravdanje osim subjektivnosti i pumpanje ega iliti isijavanje neke moci. Krajnje upitni potezi prema par igraca i neopravdano forsiranje Mujakica, Bicakcica, treceg golmana, pojedinih igraca u sredini terena...
Boldirano je smisao svega. Daješ kritiku bez pljuvanja i pokazivanja mržnje. :thumbup:

Da osvojimo 6/6 bodova, pljuvanje neće prestati, nego će biti baš ono što sam napisao. "Sreća, pronosale nas vile, ovaj ili onaj igrač naš je iščupao i sl".

Za spisak sam već dao mišljenje, ali svi znamo da Barbarez sam ne kroji spisak, nego je tu uključen dobar dio SŠ koji vjerovatno ima neke kriterije koji nama i nisu logični. (Mujakić, Hadžikić..). Za Bičakčića je već par puta objasnio zašto je tu. Čitali smo hvalospjeve o nekim njegovim nastupima u ovoj Ligi Nacija i kako je on tu zasluženo (npr protiv Mađarske).. Sada je prozivka da je on trećeligaš, penzioner itd itd. Igra on još uvijek u cvajti (kao mnogo naših reprezentativaca), takmiči se trenutno na istom nivou u mnogo slabijoj ekipi. Šta će biti sljedeće sezone ili hoće li ispasti je već nešto drugo.

Ono što mi neće nikada biti jasno jeste kako neko očekuje instant rezultate nakon slobodnog pada kojeg smo imali.

baboedindzeko09
Kontakt:

Post Postao/la baboedindzeko09 » 05 mar 2025, 16:42

Beduin je napisao/la:
Ali hajmo objektivno, njima to utvari nije opravdan izgovor ukoliko bude kako si rekao 1 bod (nego izvlakusa, rekli bismo), ali kontra strani necemo uzeti za zlo i bice ok kad napisi "iznenadio nas je, ali malo ga je i sreca pogledala" te slicni postovi ako bi zaista uzeli 4 ili 6 bodova.
Ja tu vidim dvostruke arsine i najblje bi bilo da jedni ili drugi nikako vise ne pisu na ovim temama ovisno o rezultatu iz predstojeceg dvomeca. A zna se koji forumasi brane po svaku cijenu, a koji pljuju i jedva cekaju neuspjeh, postovi su dokaz. :mrgreen:
Pa zavisi na koga tačno misliš što se tiče kontra strane, ali ja ću prvi napisati izvinjenje i pohvale će svakako dobiti (ukoliko bude, 6 bodova). Nije mi to problem, milion puta sam to uradio kada sam se prevario povodom nekog igrača ili nekog poteza trenera (što reprezentacije, što kluba za koji navijam). Niko nije bezgrešan od nas i uvijek u pravu :D

Po meni, bar u ovom sad trenutnom stanju (dakle, Rumunija bez pola rostera maltene), sve osim minimalno 4 boda iz ove dvije utakmice (znači bod u Bukureštu i 3 protiv Kipra) ravno porazu. Da, "dugoročni cilj" je EURO28, ali ako u ovoj grupi ova reprezentacija, koja ima kvaliteta, bar na papiru (pravom papiru, a ne ovom što Barbarez koristi), ne može izboriti 2. mjesto ja ne znam u kakvoj grupi onda to možemo kroz 2 godine kada se budu igrale kvalifikacije? Šta se to može drastično promijeniti kroz 2 godine da sa ovim stručnim štabom mi odjednom možemo izboriti 2. mjesto i u potencijalno jačoj grupi od ove i da idemo na EURO?

Okosnicu reprezentacije kod Barbareza (najsigurniji igrači što u prvih 11, što na spisku) čine igrači koji ulaze u 30. (imat će 30+ u vrijeme kvalifikacija za EURO) i može se slobodno reći da su im karijere ili u padu ili idu ka tome. Kolašinac će biti dosta stariji, a naš je recimo najbolji igrač trenutno, no kad je njegov zdravstveni bilten u pitanju, upitno je hoće li i biti tu uopšte za 2 godine.

Da li možemo očekivati toliko velike skokove od Gigovića, Tahirovića, Memića, Muharemovića, Huseinbašića, Bajraktarevića, Dedića, Barišića, Malića odnosno da otprilike većina njih kroz 2 godine igra konstantno klubovima Liga 5 pa da kažeš idemo na EURO28 sigurno... ili ćemo onda praviti ekipu za WC30 sa Alajbegovićem, Košpom i s kim već još?

I ne, ne bih nikad navijao kontra svoje reprezentacije, ali da ovaj put neću plaho tugovati (kao inače što tugujem, pa budem sje.ban po par dana zbog reprezentacije) ukoliko recimo uzmemo bod iz prve dvije utakmice jer znam da je selektor onda bliže otkazu, to svakako.
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE

fanatik19
Kontakt:

Post Postao/la fanatik19 » 05 mar 2025, 16:47

05 mar 2025, 16:42
Beduin je napisao/la:
Pa zavisi na koga tačno misliš što se tiče kontra strane, ali ja ću prvi napisati izvinjenje i pohvale će svakako dobiti (ukoliko bude, 6 bodova). Nije mi to problem, milion puta sam to uradio kada sam se prevario povodom nekog igrača ili nekog poteza trenera (što reprezentacije, što kluba za koji navijam). Niko nije bezgrešan od nas i uvijek u pravu :D

Po meni, bar u ovom sad trenutnom stanju (dakle, Rumunija bez pola rostera maltene), sve osim minimalno 4 boda iz ove dvije utakmice (znači bod u Bukureštu i 3 protiv Kipra) ravno porazu. Da, "dugoročni cilj" je EURO28, ali ako u ovoj grupi ova reprezentacija, koja ima kvaliteta, bar na papiru (pravom papiru, a ne ovom što Barbarez koristi), ne može izboriti 2. mjesto ja ne znam u kakvoj grupi onda to možemo kroz 2 godine kada se budu igrale kvalifikacije? Šta se to može drastično promijeniti kroz 2 godine da sa ovim stručnim štabom mi odjednom možemo izboriti 2. mjesto i u potencijalno jačoj grupi od ove i da idemo na EURO?

Okosnicu reprezentacije kod Barbareza (najsigurniji igrači što u prvih 11, što na spisku) čine igrači koji ulaze u 30. (imat će 30+ u vrijeme kvalifikacija za EURO) i može se slobodno reći da su im karijere ili u padu ili idu ka tome. Kolašinac će biti dosta stariji, a naš je recimo najbolji igrač trenutno, no kad je njegov zdravstveni bilten u pitanju, upitno je hoće li i biti tu uopšte za 2 godine.

Da li možemo očekivati toliko velike skokove od Gigovića, Tahirovića, Memića, Muharemovića, Huseinbašića, Bajraktarevića, Dedića, Barišića, Malića odnosno da otprilike većina njih kroz 2 godine igra konstantno klubovima Liga 5 pa da kažeš idemo na EURO28 sigurno... ili ćemo onda praviti ekipu za WC30 sa Alajbegovićem, Košpom i s kim već još?
Potpis. Ovaj zadnji pasos jedino sam malo drugačiji, doslovno sam syeban ko foka i nakon poraza kada sve šanse za bilo kakav plasman izgubimo a kamoli ovako kad je jedna u nizu "historijskih utakmica" :mrgreen:

Anel17
Kontakt:

Post Postao/la Anel17 » 05 mar 2025, 16:54

Sve manje od pobjede protiv Kipra i minimalno boda protiv Rumunije je neuspjeh i alarm za još jedne propale kvalifikacije i kalkulisanja u oktobru.

Rekli su da prave ekipu koja će se biti spremna potući u martu, pa evo im super prilike. Protivnik dobar, ali ne toliko dobar da se ne može očekivati pobjeda, naročito nakon silnih izostanaka kod Rumuna.

Imajednabrigada
Kontakt:

Post Postao/la Imajednabrigada » 05 mar 2025, 17:28

perun je napisao/la:
05 mar 2025, 13:14
Kako god bilo ako ne izvuče bar bod protiv Rumuna, s obzirom da oni imaju puno izostanaka, i ne dobije Kipar,Sergej mora otići

Jer ovaj dvomeč će mu biti glavni parametar i mjera ima li u njemu selektorskog štofa ili ne, ako ga ne bude imao sad nece ga nikad ni imati i nema razloga dalje zavlačiti i sebe i nas
Igračima, Sergeju i SS treba prvenstveno bezrezervna podrška a ne kmečanje navijača prvenstveno Sarajevskih klubova jer njihov ljubimac nije pozvan kao 3. golman.

Cilj je EP2028.

Bezrezervnu podršku je dobio do sada a sporadičnih komentara uvijek je bilo ali situacija se desila takva da je grupa solidna i još na to sve mnogo izostanaka kod Rumuna jednostavno iziskuje da on pokaže to nešto ako ima kao selektor i pokuša ih iznenaditi upravo zbog tih problema koje imaju.

Slazem se i vec sam jučer rekao da je protiv nas u gostima svako favorit jer mi smo takva kokuzna nacija ali to nije i ne smije biti izgovor jer eto ako je on kalibar za selektora i ako je taj koji će za godinu dana napraviti dobru ekipu, zašto on to ne bi odmah sad pokazao postavkom, selekcijom igrača i taktikom kako bi iznenadio Lučeskua, upravo onako kako su to nekad znali neki selektori kokuznog Kipra,i te iste Rumunije iznenaditi nas i to upravo kad smo mi bili igrački jači.

Bezrezervnu podrsku moraš zaslužiti nečim, neka podloga mora biti a podloga ne smije biti samo priča "imamo plan, treba vremena" i eto nadoci ce poslozice se to sve samo po sebi i onda za 4 godine dođemo u situaciju da ništa postigli nismo, vrijeme prošlo a čovjek nam u startu pokazao da nema to nešto i da nije taj i da nema potrebno znanje i "fakinluk".

Evo npr to ti je isto kao mi kad želimo novog mladog igraca u repki, evo najbolji primjer Kerim ili Košpo, jelde neće niko pozvat juniora još potpuno neafirmisanog igrača i dat mu šansu,sva priča se svodi da su bar u rotaciji prvog tima da ponekad udje sa klupe da bi dobili poziv, jer moraš imati neku osnovu zašto zoveš juniore, znači mora biti neka podloga i razlog zašto su pozvani i zašto ih vrijedi istrpit i zašto je zaslužio taj poziv.

Ili sutra da debituje, daš mu šansu, jednu utakmicu, dvije....ako vidiš da nije to to, idi sine još malo sazrijevaj radi još ne možeš pomoći trenutno ili ako iskoristi još bolje, čuvaj ga i forsiraj dalje.

To je sva poenta, da se moraju vidjeti neke ideje i razlozi zašto neko zasluzuje podršku a kad je tako ppdrška sigurno neće izostati, posebno Sergeju i SS jer baš su dugogodišnja želja svih nas.

Tako da poštujem, legende i sve ok, ali ako ne pokažu već u prvoj utakmici neko znanje protiv protivnika s kojim se može igrati a potom i protiv tog Kipra.....
Ja lično bi ga otjerao da mi je babo, jer mi nemamo vremena za gubljenje i nečije učenje već momentalno iskoristit i iskorištavat svaku priliku koja se pruži kao što je sad.

GG3
Kontakt:

Post Postao/la GG3 » 05 mar 2025, 17:31

Anel17 je napisao/la:
05 mar 2025, 16:54
Sve manje od pobjede protiv Kipra i minimalno boda protiv Rumunije je neuspjeh i alarm za još jedne propale kvalifikacije i kalkulisanja u oktobru.

Rekli su da prave ekipu koja će se biti spremna potući u martu, pa evo im super prilike. Protivnik dobar, ali ne toliko dobar da se ne može očekivati pobjeda, naročito nakon silnih izostanaka kod Rumuna.
Potuci da, al nitko nije rekao da ce pobijedit. Ako Bude dobra igra ja cu biti zadovoljan bilo kakvim izhodom utakmice.
Barbine Barbike vole Tika-taku 🚨🚨

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 05 mar 2025, 17:57

05 mar 2025, 16:42
Beduin je napisao/la:

I ne, ne bih nikad navijao kontra svoje reprezentacije, ali da ovaj put neću plaho tugovati (kao inače što tugujem, pa budem sje.ban po par dana zbog reprezentacije) ukoliko recimo uzmemo bod iz prve dvije utakmice jer znam da je selektor onda bliže otkazu, to svakako.
Da, manje-vise slicno razmisljam i imam pogled na stanje u reprezentaciji. Na tebe se nije ni odnosilo ono maloprije, znamo svi kakve nesorte obituje na forumu.
Al svaki put i sam kazem necu se nervirati, briga me ako izgube, i onda kad krene utakmice idem na fabricke postavke. 😁

075 ❤

perun
Kontakt:

Post Postao/la perun » 05 mar 2025, 20:26

05 mar 2025, 17:28
perun je napisao/la:
05 mar 2025, 13:14

Cilj je EP2028.

Bezrezervnu podršku je dobio do sada a sporadičnih komentara uvijek je bilo ali situacija se desila takva da je grupa solidna i još na to sve mnogo izostanaka kod Rumuna jednostavno iziskuje da on pokaže to nešto ako ima kao selektor i pokuša ih iznenaditi upravo zbog tih problema koje imaju.

Pa nije baš bezrezervna, sjeti se sapunice oko Pirića, dvojice Šveda i sad Muftića.
Postavljaju se pred njega SS i igrače nerealna očekivanja.
Digla se kuka ,motika,Husara i ekipa: kockar, pokeraš, vaki naki. Čitaš valjda komentare ovdje.

Slazem se i vec sam jučer rekao da je protiv nas u gostima svako favorit jer mi smo takva kokuzna nacija ali to nije i ne smije biti izgovor jer eto ako je on kalibar za selektora i ako je taj koji će za godinu dana napraviti dobru ekipu, zašto on to ne bi odmah sad pokazao postavkom, selekcijom igrača i taktikom kako bi iznenadio Lučeskua, upravo onako kako su to nekad znali neki selektori kokuznog Kipra,i te iste Rumunije iznenaditi nas i to upravo kad smo mi bili igrački jači.

Nije izgovor naravno, Rumuni su još uvijek kvalitetnija i uigranija ekipa mada mi raspolažemo kvalitetnijim pojedincima.
Bit će pakleno i sve će zavisiti od toga kavi su momci u glavi. Zato ja ovdje palamudim o podršci a ne možeš podržati igrače a da ne podržiš selektorov izbor. Lično mislim da će repka pokazati karakter u Bukureštu ali ovkva tekma se hladno na prognozi igra 1X2.
Nadam se da će prevagnuti na našu stranu.

Bezrezervnu podrsku moraš zaslužiti nečim, neka podloga mora biti a podloga ne smije biti samo priča "imamo plan, treba vremena" i eto nadoci ce poslozice se to sve samo po sebi i onda za 4 godine dođemo u situaciju da ništa postigli nismo, vrijeme prošlo a čovjek nam u startu pokazao da nema to nešto i da nije taj i da nema potrebno znanje i "fakinluk".

Pa tek se napravila neka podloga, radi se kao nikad prije. Naravno da treba vremena kad se nije radilo sa mlađim kategorijama ili vrbovali dijasporaši na vrijeme. Na prste mogu nabrojati igrače koji su došli u A selekciju preko mlađih uzrasta.
Niste valjda zaboravili šta je bilo i kako se radilo prije ovog SS?
Šta je alternativa?
Iskreno, mene je strah alternative ako ovo razjebemo jer onda nećemo 4 godine čamiti čekajući no mnogo više

Evo npr to ti je isto kao mi kad želimo novog mladog igraca u repki, evo najbolji primjer Kerim ili Košpo, jelde neće niko pozvat juniora još potpuno neafirmisanog igrača i dat mu šansu,sva priča se svodi da su bar u rotaciji prvog tima da ponekad udje sa klupe da bi dobili poziv, jer moraš imati neku osnovu zašto zoveš juniore, znači mora biti neka podloga i razlog zašto su pozvani i zašto ih vrijedi istrpit i zašto je zaslužio taj poziv.

Ili sutra da debituje, daš mu šansu, jednu utakmicu, dvije....ako vidiš da nije to to, idi sine još malo sazrijevaj radi još ne možeš pomoći trenutno ili ako iskoris---ti još bolje, čuvaj ga i forsiraj dalje.

Ako je neko dao šansu mlađim onda je to ovaj SS. Pa imamo jednu od najmlađih ekipa. Siguran sam da niko od prijašnjih selektora ne bi dao šansu Barjaktareviću, Tahiroviću. Pa jedan Đurić je ostario čekajući poziv.
I ako iko pozove Kerima i Košpu i daim šansu to će biti ovaj SS a ne neki ziheraš poput Meše, Kodre,Faruka, Save, Roberta itd. Možda bi to već i uradio da se pred njega nije naknadno stavio zadatak plasmana na SP.

To je sva poenta, da se moraju vidjeti neke ideje i razlozi zašto neko zasluzuje podršku a kad je tako ppdrška sigurno neće izostati, posebno Sergeju i SS jer baš su dugogodišnja želja svih nas.

Tako da poštujem, legende i sve ok, ali ako ne pokažu već u prvoj utakmici neko znanje protiv protivnika s kojim se može igrati a potom i protiv tog Kipra.....
Ja lično bi ga otjerao da mi je babo, jer mi nemamo vremena za gubljenje i nečije učenje već momentalno iskoristit i iskorištavat svaku priliku koja se pruži kao što je sad.
Bit će to sve ok ali ne može preko noći, ustvari može ali ne sa ovim igračkim kadrom.
Naravno da selektor odgovara ako ne ide ali ovdje se ne radi samo o selektoru, ni ja ga ne bi podržao kao sad da je samo on u pitanju. Radi se o cijelom projektu umrežavanja saradnika, stvaranja infrastrukture, rada sa mlađim kategorijama, podmlađivanja, bukvalno dizanja iz pepela. Radi se o SS koji bez ličnog interesa radi dobar posao na skautiranju i vrbovanju igrača i situaciji gdje prvi put imaju odriješene ruke vizavi izbora saradnika i uopće planiranja i rada.
Kao da ja ne bi volio da igramao kao Atalanta :roll: :bih:
Strpljenje je ribarov najbolji prijatelj.

Imajednabrigada
Kontakt:

Post Postao/la Imajednabrigada » 05 mar 2025, 21:22

Naravno i ja se nadam iskreno da će izvući dobar rezultat iz ove dvije utakmice, da se tu osjeti neki napredak konačno, da zivimo bar u nekoj nadi, dostaa je više tih promjena stalno, zbrke, panike.... Inače, najbolje volim kod fudbalskih trenera kad niko ne zna sta radi i ne razumije njegovu filozofiju a on ostvaruje rezultat.

Eto dobit će sasvim dovoljno vremena,vec godinu dana skoro je tu....ali ako nesto ne ide brdu, treba mijenjati pa valjda jednom "ubodemo" jer promjena nekad može donijeti pozitivan šok.

Sigurno znam da ima lajača i ovde i mene nerijetko vrijeđaju i sam ne znam zašto ali jeste činjenica da je on sam sebi kriv i navukao je gnjev takvih psihopata najvise svojim nekim kontadiktornim potezima ali evo dolaze dvije utakmice kada je prilika da začepi usta svima kritičarima.
"****** se trudi da uradi nešto korisno, bez ličnog interesa, i drvlje i kamenje na njega... Da se slučajno ne bi namnožilo takvih, to je formula po kojoj BiH funkcioniše." - @Horoz

perun
Kontakt:

Post Postao/la perun » 05 mar 2025, 22:40

Ima i napretka, nije da nema.
Po meni su jedino protiv Švaba u gostima totalno podbacili ostalo je bilo solidno s obzirom na neuigranost i mladost pojedinih igrača koji uzgred igraju prvi put zajedno i to protiv velikih nacija vođeni od legendarnog igrača ali zelenog stratega.

Mišljenja sam da će to u ovim kvalama sa ovim protivnicima biti prilično bolje ali ne očekujem da smo vidno bolji od Rumuna bez obzira što Rumunima fali nekoliko standardnih igrača.

Nekad treba i promijeniti, u pravu si ali ne same promjene radi i ako nemaš spreman plan B.
Jedini pozitivan šok od svih šokova koji su nas zadesili je bio Ćiro. Ja lično sam jedva preživio posljednja dva tri šoka (otkaz Petevu, Faruka i Savu).

Razumijem da su neki njegovi potezi kontradiktorni ali ne znamo razloge istih. To samo on i SS znaju a vjerujem da ima dobre razloge i najbolje namjere.
Ipak mi odavde sa foruma nemamo uvid u svlačionicu, trening, psihološke socijalne i karakterne crte igrača kao što oni imaju.

Evo ja ti kažem i da će u slučaju sigurne pobjede standardna nekolicina bagatelizirati pobjedu u smislu pobijedili oslabljene Rumune i čekati prvi kiks da nastave hejtati.

perun
Kontakt:

Post Postao/la perun » 06 mar 2025, 11:18

Preporučujem svima interesantan i poučan interview sa Slavkom Perovićem sportskim direktorom Radničkog iz Kragujevca na Mzztspt.
Tiče se skautinga, rada sa igračima i uopšte vođenja kluba + jedan insajderski pogled na Feđin rad u klubu.

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 06 mar 2025, 18:15

Svaki bod sa ovim neznalicama cemo slaviti kao uspon na Himelaje.
Evo godinu je tu, nista on unaprijedio nije.
Nema kostur ekipe, nema igru, nema formaciju.
Ocekivanja su uvjerljiv poraz u Rumuniji i borba za remi kuci sa Kiprom.
Prica ide kao i do sada, stvaramo, nemamo kvalitet, nemamo kontinuitet, treba jos godinu i po da klepa platu, putuje guzovace i radi bez pritiska.
Trenutno najbolji posao na svijetu radi naš poker majster.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

Karloboss
Kontakt:

Post Postao/la Karloboss » 06 mar 2025, 18:24

Ja uvijek vise pesimista nego optimista, ali protiv Rumunja vidim realno bod , čak pobjeda nebi me čudila pre vise.
Rumunjska ekipa ništa posebno, još key playeri ispadaju .
Nek ući na tekmama protiv madjara

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: CAZIN, greenwood, MrPink i 34 gosta.