Mobilni- gdje, kako, šta?

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Barcod
Kontakt:

Re: Mobilni- gdje, kako, šta?

Post Postao/la Barcod » 20 feb 2025, 18:55

VensanKasel je napisao/la:
20 feb 2025, 10:37
Koji hejt od ovih siromaha sto koriste android...
Sta mu je e ? ekonomican elitni telefon :kafa:
Arsenal All The Way !

VensanKasel
Kontakt:

Post Postao/la VensanKasel » 27 feb 2025, 09:55

Dobra ova Motorola baš ...

Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...

VensanKasel
Kontakt:

Post Postao/la VensanKasel » 03 mar 2025, 16:54

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 03 mar 2025, 18:03

03 mar 2025, 16:54
kakve gluposti, pa kupi onda fotoaparat jbt led :urnebes:
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

VensanKasel
Kontakt:

Post Postao/la VensanKasel » 04 mar 2025, 10:25

harden je napisao/la:
03 mar 2025, 18:03
Nije to više moderno , sad ti telefon "sve" radi . Ja kada idem na put , uvijek koristim Garmin navigaciju sa kamerom , kada nekom spomenem šta će ti to imaš navigaciju na telefonu :D

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 04 mar 2025, 11:35

04 mar 2025, 10:25
harden je napisao/la:
Nije to više moderno , sad ti telefon "sve" radi . Ja kada idem na put , uvijek koristim Garmin navigaciju sa kamerom , kada nekom spomenem šta će ti to imaš navigaciju na telefonu :D
De mi objasni sto ti ne valja navigacija na mobitelu pa moras imati Garmin?

Ja mislim samo da ti imas veliku odbojnost prema tehnologiji i svemu novom sto tehnologija donosi :D
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

VensanKasel
Kontakt:

Post Postao/la VensanKasel » 04 mar 2025, 11:50

harden je napisao/la:
04 mar 2025, 11:35
04 mar 2025, 10:25
harden je napisao/la:

De mi objasni sto ti ne valja navigacija na mobitelu pa moras imati Garmin?

Ja mislim samo da ti imas veliku odbojnost prema tehnologiji i svemu novom sto tehnologija donosi :D
Pa ti sam napisa da su gluposti , neka kupi aparat :D , šta ti to znači ?

Moj Garmin snima vožnju 24/7 , pokazuje mi više opcija ( skraćeno vrijeme , izbjegavanje putarina , zaobilaznice ) , imam sve moguće kamere i mjesta gdje su bile patrole , upozorava na brzinu i blizinu škola da se uspori , ne pokazuje kozje puteve kao normalne puteve ( Google Maps ) , ne promašuje adrese ( Google Maps ) , pokazuje mi trenutno stanje na putevima , ne treba mi internet .

Nemam ja odbojnost prema tehnologiji , svakako je koristim i sada dok pišem ovo na mobitelu , samo mi na qrac ide korišćenje te iste kada se ne mora .
Kako je krenulo sutra kada sa hanumom trebaš one stvari , biće ma možeš preko mobitela ima AI šta ćeš ti ...

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 04 mar 2025, 12:13

04 mar 2025, 11:50

Moj Garmin snima vožnju 24/7 , pokazuje mi više opcija ( skraćeno vrijeme , izbjegavanje putarina , zaobilaznice ) , imam sve moguće kamere i mjesta gdje su bile patrole , upozorava na brzinu i blizinu škola da se uspori , ne pokazuje kozje puteve kao normalne puteve ( Google Maps ) , ne promašuje adrese ( Google Maps ) , pokazuje mi trenutno stanje na putevima , ne treba mi internet .

Nemam ja odbojnost prema tehnologiji , svakako je koristim i sada dok pišem ovo na mobitelu , samo mi na qrac ide korišćenje te iste kada se ne mora .
Kako je krenulo sutra kada sa hanumom trebaš one stvari , biće ma možeš preko mobitela ima AI šta ćeš ti ...
Nek kupi aparat znaci da mi mobitel ne mora izgledati kao Frankenstein da slika vrhunske fotografije i snima vrhunski video. Ako ti nije dovoljno dobra kamera na flagshipima zadnjih godina onda ti treba fotoaparat, a ne da na mobitelu imas kameru velicine pepeljare il jos dodatno stavljas objektive nekakve.

Vecinu tih stvari sto si opisao i radi moja navigacija na iOSu, takodjer offline, za radare Radarbot aplikacija i rijeseno. Nikakve potrebe za dodatnim uredjajem koji moram platiti jos nekoliko stotina.

Ima dobrih navigacija i na androidu, Google maps ne valjaju.

VensanKasel
Kontakt:

Post Postao/la VensanKasel » 04 mar 2025, 12:24

harden je napisao/la:
04 mar 2025, 12:13
04 mar 2025, 11:50

Nek kupi aparat znaci da mi mobitel ne mora izgledati kao Frankenstein da slika vrhunske fotografije i snima vrhunski video. Ako ti nije dovoljno dobra kamera na flagshipima zadnjih godina onda ti treba fotoaparat, a ne da na mobitelu imas kameru velicine pepeljare il jos dodatno stavljas objektive nekakve.

Vecinu tih stvari sto si opisao i radi moja navigacija na iOSu, takodjer offline, za radare Radarbot aplikacija i rijeseno. Nikakve potrebe za dodatnim uredjajem koji moram platiti jos nekoliko stotina.

Ima dobrih navigacija i na androidu, Google maps ne valjaju.
Koju većinu stvari radi tvoja navigacija na jabuci ?
Znači pored jedne te aplikacije za navigaciju , treba mi još jedna za radare ?
Da je po tvome , Garmin bi davno prestao proizvoditi navigacije .

Imaš li sat na ruci ?
Imaš li TV u kući ?
Imaš li kompjuter ili laptop kući ?
Slušaš li radio u autu ?
Imaš li bankovne kartice ?
Imaš li ključ od auta ?

Koji će ti qrac sve to , sve to može zamjeniti mobitel . :D

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 04 mar 2025, 12:42

04 mar 2025, 12:24

Imaš li sat na ruci ?
Imaš li TV u kući ?
Slušaš li radio u autu ?
Imaš li ključ od auta ?

Imas pravo, lakse kupiti poseban uredjaj nego skinuti aplikaciju :thumbup:

VensanKasel
Kontakt:

Post Postao/la VensanKasel » 04 mar 2025, 12:49

harden je napisao/la:
04 mar 2025, 12:42
04 mar 2025, 12:24

Imaš li sat na ruci ?
Imaš li TV u kući ?
Slušaš li radio u autu ?
Imaš li ključ od auta ?

Imas pravo, lakse kupiti poseban uredjaj nego skinuti aplikaciju :thumbup:
Kada te aplikacije budu mogle sve raditi kao i taj uređaj , onda možemo pričati .

Evo sad ću poslati mail Garminu, napisao im Harden sa SportSport.ba foruma da se ugase , nema potrebe da postoje jer sve što oni mogu može sve njegova aplikacija , pardon dvije . :thumbup:

Velik su Hardene :salut:

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 04 mar 2025, 13:05

04 mar 2025, 12:49
Kada te aplikacije budu mogle sve raditi kao i taj uređaj , onda možemo pričati .

Evo sad ću poslati mail Garminu, napisao im Harden sa SportSport.ba foruma da se ugase , nema potrebe da postoje jer sve što oni mogu može sve njegova aplikacija , pardon dvije . :thumbup:
Ima Garmin svoju upotrebu al ti ne treba da bi stigao u Albaniju na more.
04 mar 2025, 12:49
Velik su Hardene :salut:
Fala :salut:

enobarca
Kontakt:

Post Postao/la enobarca » 10 mar 2025, 10:27

Gdje ste kupovali pixel mobitele, imal ko provjeren kod nas, par vas sa teme je pisalo da ih imate a i ja ganjam 9ku

Huske
Kontakt:

Post Postao/la Huske » 10 mar 2025, 11:52

enobarca je napisao/la:
10 mar 2025, 10:27
Gdje ste kupovali pixel mobitele, imal ko provjeren kod nas, par vas sa teme je pisalo da ih imate a i ja ganjam 9ku
Sve ti je provjereno, traži najpovoljniji. Ima ovih par privatnih prodavaca ispod stola daju, garancija ti je dok ga upališ.
A ima Pixel nekakvu internacionalnu garanciju 1 god, ne znam gdje ona ima funkciju.
A i ne treba ti, mobiteli se svakako ne kvare, a Pixel je beton,
ja sam prezadovoljan sa svojim 8 pro, nemam niti iednu zamjerku, sve je najviši nivo od dizajna pa do kamera.

Google Pixel 9 12/128 Nov (1 100 KM)
https://olx.ba/artikal/66504624

Ja sam od njega uzeo, pošten max, a vidiš da je i cijena dobra.

hazarder
Kontakt:

Post Postao/la hazarder » 10 mar 2025, 12:27

Uzimam u Univerzalnom otkad znam za sebe nikad belaj nisam imao ali isključivo sam nove, zapakovane mobitele kupovao uvijek pa tako i Pixel. (Ukupno 13-14 mobitela, neki su meni, neki ženi, neki staroj) Jedino mi je pri početnom podešavanju prepoznao Taiwan kao regiju u kojoj je kupljen ali to ti ne igra neku ulogu poslije jer možeš podesit' sve. Žena je zadnji mob kupila u Hustelu jer u Univerzalnom nisu imali u odgovarajućoj boji :roll: Također nov, neotpakovan, godina garancije, radi bez problema.
Uglavnom, malo se protegneš za novo, cvaja maska, cener zaštita ekrana i miran si. Ne znam kad sam zadnji put čuo da je nekome crko mob osim ovim što petljaju s custom romovima a ne znaju pa brickaju.

Što se tiče Pixela, nećeš se pokajat', meni generalno odgovara ovaj "goli" android jer sam ga koristio ranije i na Xiaomiju i Motoroli mada je to na Pixelu 7 nivoa iznad. Nisam zadnjih godina neki poweruser pa da zalazim u svaki detalj i svaku opciju, uglavnom sam prezadovoljan, prvenstveno zbog jednostavne integracije sa uređajima u stanu, autom i računarom što nisam uspio sa iPhone. Možda je do mene, ne znam. Bateriju punim svaku drugu noć, 30w Anker punjač od petobe napuni na 90% za 40tak minuta. Jedino mi smeta što je ovaj zadnji update sjeb'o "Now playing" opciju koju sam baš dosta koristio al' vjerujem da će to zakrpit kao i do sad.

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 10 mar 2025, 12:31

hazarder je napisao/la:
10 mar 2025, 12:27
Ne znam kad sam zadnji put čuo da je nekome crko mob osim ovim što petljaju s custom romovima a ne znaju pa brickaju.
Bukvalno, sansa nikakva da ce crknuti ako ga ne razbijes

enobarca
Kontakt:

Post Postao/la enobarca » 10 mar 2025, 12:48

Hvala svima.Mene je jedino procesor odbijao od Pixela ali nisam zahtjevan korisnik pa cu probati, ako mi ne bude dobar zamjeniti ga za xiaomi 15 nekad.
Sto se tice garancije nikad je nisam koristio, svaki mobitel mi po 4,5 godina izdrzi.

klasik
Kontakt:

Post Postao/la klasik » 10 mar 2025, 13:14

Iphone 16 Pro, iskustva.. trebao bi ga dobit na poklon "iz vana" pa ono kao da izaberem sta cu

PS u obzir dolazi Samsung ili iphone.. do sad sam na samsungu bio evo gazim 3 godine S22
ᴛᴜᴢʟᴀɴꜱᴋᴀ ꜱʟᴏʙᴏᴅᴀ

Huske
Kontakt:

Post Postao/la Huske » 10 mar 2025, 13:50

Da je u pitanju neki drugi android rekao bih možda drukčije, ovako iphone sigurno bolji.

Ja još nisam vidio da neko na standby bateriju troši kao Samsung. To znam još od S5,6,7 pa preko S10 itd, i sad A54. Ako je wifi upaljen i mob ništa ne radi, pa za noć ode čini mi se 30%. Dok mi na Pixelu jedva ikakav procenat ode. E zbog ovakvih s.ranja sa samsungom oni će meni uvijek biti s.ranje.
Da ne kažem o novim tehnologijama, pa recite mi u kojoj su to tehnologiji oni pioniri. Ulaganje u research nula bodova, originalnost isto tako. Android je zanimljiv između ostalog što nudi i promjene u dizajnu, kod njih sve isto 5 godina.

Izašao One UI 7, na mom A54 još ga nema. Kad sam imao P40 čim je Huawei izbacio novi UI odmah mi je stiglo ažuriranje.

Da ne kažem koliko je Xiaomi Poco F3 fluidniji i bolji mob od A54, iako je stariji, a cijenom i klasom gdje pripadaju su pozicionirani tu negdje. Poco F3 ga pojede u bilo kojem segmentu.

Zodiac
Kontakt:

Post Postao/la Zodiac » 10 mar 2025, 15:38

klasik je napisao/la:
10 mar 2025, 13:14
Iphone 16 Pro, iskustva.. trebao bi ga dobit na poklon "iz vana" pa ono kao da izaberem sta cu

PS u obzir dolazi Samsung ili iphone.. do sad sam na samsungu bio evo gazim 3 godine S22
Moje licno iskustvo obzirom da sam skoro koristio S25 Ultra i posle 10 dana vratio i uzeo 16 pro.
Samsung mi je bio preveliki ,bas cigla u dzepu jedino ako bas volis velike telefone ,sto se tice brzine tu nema sta da sa kaze procesori su prejaki i kod jednog i kod drugog.
16 Pro je dimenzijama ono sto mi vise pase i Face ID je meni licno puno prakticniji nego otisak prsta ,koji kod Samsunga kad stavis i najbolje zastitno staklo zna da zasteka.
Ostalo kamere ,fluidnost je tu negdje,baterija i na jednom i na drugom mi traje otprilike dan ,dan i pol,Ultra koji sat vise al me drasticno obzirom koliko je veca baterija ,stim da ne igram nikakve igrice i sl.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: BaiMai, rio_Ferdy88 i 10 gostiju.