Pisao sam dosta postova na ovu temu i za mene je svaka rasprava suvišna. Pratim fudbal dovoljno dugo da bi mogao procijeniti kvalitet jedne utakmice, kluba i lige. Ova utakmica je jak argument koji ide u korist Bundeslige. Nije to bilo kakva pobjeda, nego rastavljanje Intera na proste faktore od ekipe koja se veći dio sezone nalazi u sredini Bundeslige. Schalke je u Bundesligi u gostima zadnji put 5 golova dao Minhenu 1860 i to u sezoni 98/99! To je ekipa čija se filozofija više bazira na dobroj odbrani. Zadnjih 5-6 sezona imaju jednu od najboljih i najkompaktnijih odbrana u ligi. Ne primaju mnogo golova, ali zato u napadu nisu mnogo efikasni u poređenju sa drugim ekipama u ligi. Ove sezone su samo Frankfurt, Wolfsburg i St.Pauli dali manje golova od Schalkea. Kada najbolja talijanska ekipa u zadnjih nekoliko godina, i ekipa koja se ove sezone bori za Scudetto i Kup, na svom stadionu od jednog Schalkea primi 5 golova, onda je kvalitet Serie A upitan.Dabar je napisao/la:O tome koja je liga bolja,Bundes ili Seria A da se raspravljati ali Ovo što 10 klub pobjeđuje najbolji talijanski ti je glupa usporedba totalno...onda se isto može tako i reći da je portugalska bolja od njemačke lige.jer je benfica izbacila leverkusena....ili da je ukrajinska jača od engleske,jer je City ispao od Dynama...manite se tih usporedbisuicidesquad je napisao/la:Ja sam davno rekao da je Bundesliga bolja i kvalitetnija liga od Serie A. 10. klub Bundeslige daje Interu, najboljem talijanskom klubu zadnjih nekoliko godina, 5 golova u gostima. Ja se ne sjećam kad je Schalke u Bundesligi zabio 5 komada u gostima. U zadnjih 5 gostujućih utakmica u Bundesligi (druga polusezona) zabili su samo 2 gola! Ove sezone su u gostima u 14 utakmica dali samo 11 golova, dok su večeras za 90+ minuta dali 5 golova. Protiv Bayerna su trebali primiti najmanje 3 komada u Milanu i 4-5 u Minhenu. Provukli su se i večeras im se sve vratilo.-Paja je napisao/la:Potvrda suverene dominacije bundeslige nad oroonulim talijancicima koje uskoro i francuzi prestizu.
2:5! Tu se svaka rasprava sa simpatizerima Serie A završava. Dominacija!
Benfica je izbacila Stuttgarta koji se ove sezone bori za opstanak i koji igra cijelu sezonu loše, a Leverkusen je ispao od Villarreala koji se u Primeri bori za 3.mjesto zajedno sa Valencijom.