Kvalifikacije za EUROBASKET 2025

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

TripleThreat
Kontakt:

Re: Kvalifikacije za EUROBASKET 2025

Post Postao/la TripleThreat » 28 feb 2025, 23:48

perun je napisao/la:
28 feb 2025, 23:34
TripleThreat je napisao/la:
28 feb 2025, 23:20
perun je napisao/la:
28 feb 2025, 22:52

Pa majka mu stara 3 godine je selektor a 90% tekmi smo mogli dobiti da se radilo na slobodnim.
U infarkt završnicama se igrači 3 duge godine snalaze na svoju ruku.
Arslanagića ubacuje kontra Francuza a protiv Cypra mu presjedio na klupi, forsirao prvu petorku cijeli meč.
Šta reći za Francuze, pa igrala njihova 3. postava druže.
Slobodna bacanja nit se mogu "izvježbati" za 10-ak dana koliko obično budu zajedno prije utakmica u okupljanjima, nit sa njima na kraju krajeva ima veze selektor/trener reprezentacije. To je nešto na čemu se radi u klubu i individualno, godinama i uvijek. To je jednostavno karakteristika naših igrača sada već, a samim time i ekipe.

Arslanagića je ubacio protiv Francuske jer je bio primoran na to zbog odsustva Atića i Muse, a na kraju je bio primoran i na značajnije minute jer se i Castaneda povrijedio. Valjda je to jasno.

Jedino se slažem oko egzekucije u zadnjim minutama/sekundama utakmice. Tu se primijeti Adisova limitiranost.
3 godine je selektor, vodio je ekipu napripremama za EB i na EB jeda duži vremenski period.
Istina, slobodna se treniraju indvidualno i u klubu ali valjda daje uputstva igračima na čemu da rade individualno i što od njih očekuje na sljedećem okuplanju.
Sve je to na zadatku klupskog trenera i/ili individualnih trenera koje igrači sebi angažuju.

Na reprezentativnim okupljanjima se uglavnom uvježbavaju akcije, taktike u odbrani (vidjeli smo do sada da Adis voli da mixa zonu i čovjeka napad za napadom) i razvijaju specifične strategije za konkretne protivnike koji predstoje.

Uostalom, pojedini igrači se slomiše vježbajući slobodna, ali jedno je na treningu, drugo na utakmici, iako to možda nekome glupo zvuči.
Arslanagića je ubacio jer je preforsirao Castanedu u dvi tekme pa se ovaj povrijedio kad je pao psihički i fizički u borbi sa Strazelom.
Prijelom mettatrzalne kosti, najmanje 3 mjeseca van terena.
Castaneda je protiv Kipra odigrao 20 minuta, protiv Francuske 30 minuta do povrede. To nije ništa katastrofalno. Stariji Roberson je igrao u prosjeku 32-33 minute za Adisa pa se nije povrijedio igrajući za nas, stoga ne bih tvrdio da je povreda Castanede nužno rezultat preforsiranosti.

perun
Kontakt:

Post Postao/la perun » 01 mar 2025, 00:02

3 godine je selektor, vodio je ekipu napripremama za EB i na EB jeda duži vremenski period.
Istina, slobodna se treniraju indvidualno i u klubu ali valjda daje uputstva igračima na čemu da rade individualno i što od njih očekuje na sljedećem okuplanju.
[/quote]

Sve je to na zadatku klupskog trenera i/ili individualnih trenera koje igrači sebi angažuju.

Na reprezentativnim okupljanjima se uglavnom uvježbavaju akcije, taktike u odbrani (vidjeli smo do sada da Adis voli da mixa zonu i čovjeka napad za napadom) i razvijaju specifične strategije za konkretne protivnike koji predstoje.

Uostalom, pojedini igrači se slomiše vježbajući slobodna, ali jedno je na treningu, drugo na utakmici, iako to možda nekome glupo zvuči.

Naravno, individualni trening sa ličnim trenerom a ako im je teško na tekmi nek se obrate klupskom psihologu.
Vidjeli smo Adisov mix eksperiment u Zagrebu kad stručnjak zove zonu dok Hrvati rafalaju tricama.
Moralan je samo onaj tko se drži morala bez straha od kazne i bez očekivanja nagrade.

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 01 mar 2025, 00:06

perun je napisao/la:

Arslanagića ubacuje kontra Francuza a protiv Cypra mu presjedio na klupi, forsirao prvu petorku cijeli meč.
Forsirao prvu petroku? Svi su igrali 20 minuta u toj "trening utakmici", osim Muse, koji je na svoju inicijativu igrao 37 minuta, vjerovatno da pumpa statistiku i dobije na samopouzdanju pred povratak u Real.
Arslanagic je igrao zadnjih 6 minuta, jer je tu svakako reda radi, da popuni roster.
Druga stvar je sto se desio taj nesretni slucaj sa Aticevim ocem, pa smo ostali bez 2 igraca iz startne petorke, a na kraju i Castanede, pa ovaj morao igrati.

Ta "treca' postava Francuske na klupi ima Strazela, Okoba i Cordiniera, a mi imali Ilica, Arslanagica, Halilovica i Sejfica...tako da ne kontam tvoje kritikovanje selektora zbog poraza u Francuskoj, kad smo odigrali daleko iznad svojih mogucnosti tu utakmicu, protiv daleko kvalitetnijeg protivnika.
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

perun
Kontakt:

Post Postao/la perun » 01 mar 2025, 01:16

19vendetta87 je napisao/la:
01 mar 2025, 00:06
perun je napisao/la:

Forsirao prvu petroku? Svi su igrali 20 minuta u toj "trening utakmici", osim Muse, koji je na svoju inicijativu igrao 37 minuta, vjerovatno da pumpa statistiku i dobije na samopouzdanju pred povratak u Real.
Arslanagic je igrao zadnjih 6 minuta, jer je tu svakako reda radi, da popuni roster.
Druga stvar je sto se desio taj nesretni slucaj sa Aticevim ocem, pa smo ostali bez 2 igraca iz startne petorke, a na kraju i Castanede, pa ovaj morao igrati.

Ta "treca' postava Francuske na klupi ima Strazela, Okoba i Cordiniera, a mi imali Ilica, Arslanagica, Halilovica i Sejfica...tako da ne kontam tvoje kritikovanje selektora zbog poraza u Francuskoj, kad smo odigrali daleko iznad svojih mogucnosti tu utakmicu, protiv daleko kvalitetnijeg protivnika.
Ima Francuska igrača za pet postava ali na terenu može biti samo pet igrača ali ako nisu ekipa džaba kreče.
Spomenuo sam posljednji meč jer je šteta što su došli do vode a nisu se napili.
Dotakao sam se Francuske ali mislim generalno na Adisovo vođenje utakmica od kad je selektor.
Nije toliko kritika koliko je reakcija na hajp poslije Francuske, kao imamo samo takvog stručnjaka na klupi.
U Zagrebu nas Hrvati bukvalno zasipaju tricama a stručnjak postavlja zonu.
Krivo mi je najviše vizavi zadnje tekme jer bi pobjeda bila zaslužena.
ali izborena isključivo zbog, neopterećenosti rezultatom i zbog visoke motiviacije, borbenosti i izgaranja u odbrani samih igrača a ne zbog Adisove taktičke spreme i vođenja utakmice.
Pa upravo u trenutcima same završnice, kad pregled igre i taktička sprema selektora treba da dođe do izražaja on zakaže i dokaže sopstvene limite.
Nisam nezadovoljan ali mislim da uvijek može bolje.
Moralan je samo onaj tko se drži morala bez straha od kazne i bez očekivanja nagrade.

TripleThreat
Kontakt:

Post Postao/la TripleThreat » 01 mar 2025, 01:23

perun je napisao/la:
01 mar 2025, 00:02
Naravno, individualni trening sa ličnim trenerom a ako im je teško na tekmi nek se obrate klupskom psihologu.
Vidjeli smo Adisov mix eksperiment u Zagrebu kad stručnjak zove zonu dok Hrvati rafalaju tricama.
Misliš da se Shaq, Drummond, Wallace, Howard i ostali nisu obraćali? :mrgreen:

Ovo boldirano sam ja isto na jednom drugom forumu spominjao kad je friško bilo. Vjerovatno Adisova najveća greška otkad vodi ovu reprezentaciju. Jeste da je samo jedan napad bio u pitanju, ali je bila odbrana napada kad smo bili samo na -1 ili -4, ne sjećam se, uglavnom bio je egal, a nakon te trice smo manje-više izgubili priključak. Mislim, da i vodiš, igrati zonu protiv ekipe koja te zasipa šutom sa distance je pucanja sebi u već ranjeno koljeno.

To je bila baš greška kakvu ni amaterski treneri ne prave. Skroz nejasno, nikakvom logikom objašnjivo.

Ali eto, mimo te situacije, generalno su davali ploda njegovi ti mixovi.

perun
Kontakt:

Post Postao/la perun » 01 mar 2025, 01:33

01 mar 2025, 01:23
perun je napisao/la:
01 mar 2025, 00:02
Misliš da se Shaq, Drummond, Wallace, Howard i ostali nisu obraćali? :mrgreen:

Ovo boldirano sam ja isto na jednom drugom forumu spominjao kad je friško bilo. Vjerovatno Adisova najveća greška otkad vodi ovu reprezentaciju. Jeste da je samo jedan napad bio u pitanju, ali je bila odbrana napada kad smo bili samo na -1 ili -4, ne sjećam se, uglavnom bio je egal, a nakon te trice smo manje-više izgubili priključak. Mislim, da i vodiš, igrati zonu protiv ekipe koja te zasipa šutom sa distance je pucanja sebi u već ranjeno koljeno.

To je bila baš greška kakvu ni amaterski treneri ne prave. Skroz nejasno, nikakvom logikom objašnjivo.

Jedan napad, pogrešan tajming.
Vrag je u detaljima :mrgreen:

Ali eto, mimo te situacije, generalno su davali ploda njegovi ti mixovi.

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 01 mar 2025, 08:22

arelinho je napisao/la:
28 feb 2025, 10:08
bordobijeli je napisao/la:
27 feb 2025, 19:27
lumani je napisao/la:
27 feb 2025, 19:19

Zar su braca Gasol igraali na zadnjem Eb :mrgreen:
Ma nisu al ova posljednja takmicenja SP i OI u padu glavni igraci Lull u godinama ,Brizuela ,Abrines po meni dosta ispod nivoa kojeg su imali .
Ma loši Španci skroz. Sreća nisu uzeli posljednji Eurobasket.
Meni izgledaju naj slabija ekipa iz prvog sesira a dosta igraca se oprostilo od posljednjeg EP

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 01 mar 2025, 08:31

perun je napisao/la:
28 feb 2025, 23:34
28 feb 2025, 23:20
perun je napisao/la:

Pa majka mu stara 3 godine je selektor a 90% tekmi smo mogli dobiti da se radilo na slobodnim.
U infarkt završnicama se igrači 3 duge godine snalaze na svoju ruku.
Slobodna bacanja nit se mogu "izvježbati" za 10-ak dana koliko obično budu zajedno prije utakmica u okupljanjima, nit sa njima na kraju krajeva ima veze selektor/trener reprezentacije. To je nešto na čemu se radi u klubu i individualno, godinama i uvijek. To je jednostavno karakteristika naših igrača sada već, a samim time i ekipe.

Arslanagića je ubacio protiv Francuske jer je bio primoran na to zbog odsustva Atića i Muse, a na kraju je bio primoran i na značajnije minute jer se i Castaneda povrijedio. Valjda je to jasno.

Jedino se slažem oko egzekucije u zadnjim minutama/sekundama utakmice. Tu se primijeti Adisova limitiranost.

Arslanagića je ubacio jer je preforsirao Castanedu u dvi tekme pa se ovaj povrijedio kad je pao psihički i fizički u borbi sa Strazelom.
Prijelom mettatrzalne kosti, najmanje 3 mjeseca van terena.
Jojjj eto Adis kriv sto je covjek ruzno stao i pukla kost . Smijesno uopste nije previse igrao protiv Cipra Castenda imao nekih 18 min . Sad igraci cesto igraju i po 3 utakmice sedmicno pa se ne povrede . Bas glup rezon da je Adis kriv za povredu .

Semper
Kontakt:

Post Postao/la Semper » 02 mar 2025, 09:28

Semir Mulaosmanović postaje dio stručnog štaba za Eurobasket... Odličan potez Adisa, the Coach ce svojim savjetima unaprijediti igru nase ekipe.

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 02 mar 2025, 10:10

Ko je ovaj Asim Djulovic sto igra za Srbiju ??

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 02 mar 2025, 10:14

zgembo89 je napisao/la:
02 mar 2025, 10:10
Sandzak ja mislim. Predvidjaju mu NBA karijeru.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 02 mar 2025, 10:31

DamirT je napisao/la:
02 mar 2025, 10:14
zgembo89 je napisao/la:
Igrao je protiv Gruzije pisu da je ko Manuel Ginobili iz Italije..Znaci za nas je izgubljen

guzobran
Kontakt:

Post Postao/la guzobran » 02 mar 2025, 10:48

da li se zna tacno 100% gdje cemo igrati prvu rundu? zelim da bukiram sve
Sarmica, japa, LlullSergio, theKuPuS i Wandelanoite - najveci papci na ovom forumu

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 02 mar 2025, 10:51

guzobran je napisao/la:
02 mar 2025, 10:48
da li se zna tacno 100% gdje cemo igrati prvu rundu? zelim da bukiram sve
Ne zna do 27-og marta. Jedino sta znamo je da 100% ne idemo u Rigu, jer je Latvija izabrala Estoniju koja je iz naseg sesira.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

DaVinci
Kontakt:

Post Postao/la DaVinci » 02 mar 2025, 13:35

zgembo89 je napisao/la:
02 mar 2025, 10:31
DamirT je napisao/la:
zgembo89 je napisao/la:
Igrao je protiv Gruzije pisu da je ko Manuel Ginobili iz Italije..Znaci za nas je izgubljen
Vazda mi 'zapara oci' kad procitam da Bosnjak igra za Srbiju ... nekako neprirodno koliko god prirodno bilo ... :think:
'Jesil spreman da prihvatis da je BiH zadnja rupa na svirali, nedonosce, ludnica otvorenog tipa, moneta za potkusirivanje prolazis sigurno. Ako smatras drugacije ima forum pa se prijavi tamo' by BobRock

MilanMladenovic
Kontakt:

Post Postao/la MilanMladenovic » 02 mar 2025, 13:47

DaVinci je napisao/la:
02 mar 2025, 13:35
zgembo89 je napisao/la:
DamirT je napisao/la:

Vazda mi 'zapara oci' kad procitam da Bosnjak igra za Srbiju ... nekako neprirodno koliko god prirodno bilo ... :think:
Nije Bosnjak, Sandzaklija je. Sandzak je regija koja zauzima podrucja Srbije i Crne Gore. Ne vidim problem da igra za drzavu u kojoj je rodjen.
Život je ovde postao nemoguć. Strašno je samo što se ljudi ne bune zbog toga.

Kaunas
Kontakt:

Post Postao/la Kaunas » 02 mar 2025, 13:56

DaVinci je napisao/la:
zgembo89 je napisao/la:
DamirT je napisao/la:

De bolan nemoj bit ko ovi preko Drine sa tom pricom. Sasvim normalno da igra za zemlju u kojoj je rodjen i odrastao. Da je drugacije bilo bi neprirodno.
15.10.2013.

"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."

Muumii
Kontakt:

Post Postao/la Muumii » 02 mar 2025, 14:14

MilanMladenovic je napisao/la:
02 mar 2025, 13:47
DaVinci je napisao/la:
zgembo89 je napisao/la:

Nije Bosnjak, Sandzaklija je. Sandzak je regija koja zauzima podrucja Srbije i Crne Gore. Ne vidim problem da igra za drzavu u kojoj je rodjen.
Ja sve muslimane sto znam iz Sandzaka se izjašnjavaju kao Bošnjaci.

231983
Kontakt:

Post Postao/la 231983 » 02 mar 2025, 16:27

DaVinci je napisao/la:
zgembo89 je napisao/la:

A je li Dodik Srbin?

mercurial
Kontakt:

Post Postao/la mercurial » 02 mar 2025, 16:48

Muumii je napisao/la:
02 mar 2025, 14:14
DaVinci je napisao/la:

Ja sve muslimane sto znam iz Sandzaka se izjašnjavaju kao Bošnjaci.
Bosnjaka mozes kupiti za 20 maraka. Izjasnice se kako mu odgovara u datom trenutku. Zato sandzaklije i nastupaju za Srbiju jer im tako odgovara sto se tice licnog interesa. Ili za Tursku. Bolji uvjeti, vise novca, vece trziste, bolji ugovori itd..

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: CAZIN, Jabroni i 23 gosta.