FC Bayern München
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo
-
- Kontakt:
Re: FC Bayern München
Odlična utakmica za samopouzdanje, ogroman korak za vraćanje titule u Bavarsku.
Bez Kimmicha, Pavlovića na sredini terena, u drugom poluvremenu smo iskontrolirali utakmicu.
Raduje zajedništvo u ekipi pred Leverkusen,
dužan nam je ostao samo Jamal.
Bravo momci, čeka se utakmica u srijedu, a prije toga i mogući kiks Bayera
Bez Kimmicha, Pavlovića na sredini terena, u drugom poluvremenu smo iskontrolirali utakmicu.
Raduje zajedništvo u ekipi pred Leverkusen,
dužan nam je ostao samo Jamal.
Bravo momci, čeka se utakmica u srijedu, a prije toga i mogući kiks Bayera
Goretzka, Kim i Olise najbolji… Palija ko muha bez glave. Koman svemirski brod za Saneta, Musiala i Kane slaba dvojka, Dier u prazno par puta… sve u svemu tanko, neubjedljivo, loote nismo iznijeli kako treba, prvi put me strah Leverguzena, Kompani luta, pod pritiskom postao nesiguran.
Lijepa i vazna pobjeda, nije ovo lagan teren za igrati. Goretzka i Palinha sigurno nisu prvi izbor za vezni red ali su s onim sto su mogli dati doprinjeli da ekipa izgleda jako borbeno na terenu.
Sad pokusati dati sve od sebe za pozitivan rezultat u srijedu, bilo kakva pobjeda bi puno znacila.
Sad pokusati dati sve od sebe za pozitivan rezultat u srijedu, bilo kakva pobjeda bi puno znacila.
Kaka ba lijepa pobjeda, ljudi sami sebi dali golove, ako ovako budemo igrali u CL dzenaza nam je već protiv Leverguzena. Ružna, negledljiva utakmica.Zlaja83 je napisao/la: ↑28 feb 2025, 22:49Lijepa i vazna pobjeda, nije ovo lagan teren za igrati. Goretzka i Palinha sigurno nisu prvi izbor za vezni red ali su s onim sto su mogli dati doprinjeli da ekipa izgleda jako borbeno na terenu.
prolazimo leverkuzen
Portugalski razbijac na sredini terena odmah pokazao zasto uvijek mora biti u prvih 11.
O engleskoj masini na stoperskoj poziciji vise ne treba trositi rijeci. Klasa.
Hvala Thomase 

Wow preokrenuli smo utakmicu i to u gostima...nisam gledao ali izgleda da nije Goretzka problem nego Kimmich...kakvi smo bili?
Konačno se dobro otvarali za kontre, realizacija dosta slaba, Musiala loš, prvo poluvrijeme 10 sekundi im je više trebalo nego prosječno za oduzimanje lopte, puhalo po bokovima posebno lijevom, gol pao nakon ogromne greške Sanea, u drugom se posložili, agresiva iz koje su se rađale greške domaćina.
Zabrinjava na trenutke jako loše reakcije i rupe u obrani, realizacija iz kontri...
Zabrinjava na trenutke jako loše reakcije i rupe u obrani, realizacija iz kontri...
Zajedništvo, ubojitost i borbenost više negonlijepe igre...
Al dobro je da ekipa gine na terenu i da je dobra atmosfera. Vidi se da svi gore.
Evo kod Palhinhe dobra statistika, ali ja ga kako treba nisam ni primijetio, skoro nijedna mi njegova značajna akcija nije ostala u glavi. Inače prema fussballtransfers.com Palhinha, Boey i Guirrero stoje na listi za otpis na ljeto. Za Portugalca je čak procurilo da je došao samo zbog dogovora godinu dana prije.
A utiša se ovde ona priča da Kimmich nema ponuda, jer danas je potvrđena jedna pismena od Arsenala, a navodno ima još jedna konkretna. Mislim kako neko može i pomislit da mu naši poboljšavaju ponude , a da baš nema drugih koji se za njega interesuju...
Generalno pametno što mu je naša uprava povukla ponudu, jer kod njega se nakon super posla s Musialom i Daviesom i ne bi zabrinuo previše da ne produži. Dobar igrač, klasa, ali i dosta puta nedorečen i karakterom i igrom. I Schweiniju se jedno vrijeme tražila pozicija ali se našla idealna. A ovom 30 godina a on se nekako još traži. Iako naravno njemu je i u vezi uprava trebala naći prikladnijeg partnera. Nama još jedan super vezni igrač (prije par godina proglašen najboljim veznim BuLi) igra na beku. I hajd dobar je tamo, al et ne pada nekom na pamet da ga opet stavi u vezu i da mu prilagodi ulogu, neka slična ko u Leipzigu da bude.

Evo kod Palhinhe dobra statistika, ali ja ga kako treba nisam ni primijetio, skoro nijedna mi njegova značajna akcija nije ostala u glavi. Inače prema fussballtransfers.com Palhinha, Boey i Guirrero stoje na listi za otpis na ljeto. Za Portugalca je čak procurilo da je došao samo zbog dogovora godinu dana prije.
A utiša se ovde ona priča da Kimmich nema ponuda, jer danas je potvrđena jedna pismena od Arsenala, a navodno ima još jedna konkretna. Mislim kako neko može i pomislit da mu naši poboljšavaju ponude , a da baš nema drugih koji se za njega interesuju...

Generalno pametno što mu je naša uprava povukla ponudu, jer kod njega se nakon super posla s Musialom i Daviesom i ne bi zabrinuo previše da ne produži. Dobar igrač, klasa, ali i dosta puta nedorečen i karakterom i igrom. I Schweiniju se jedno vrijeme tražila pozicija ali se našla idealna. A ovom 30 godina a on se nekako još traži. Iako naravno njemu je i u vezi uprava trebala naći prikladnijeg partnera. Nama još jedan super vezni igrač (prije par godina proglašen najboljim veznim BuLi) igra na beku. I hajd dobar je tamo, al et ne pada nekom na pamet da ga opet stavi u vezu i da mu prilagodi ulogu, neka slična ko u Leipzigu da bude.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Blago receno nije dobro bilo. Borbenost na nivou, ali fudbalske vjestine u kojoj se moglo uzivati i nije bilo. Stisli smo ih prvih pet minuta i ja vec upiso peticu, pasle oni mnogi bolji, puno opasnih napada, pogodili stativu, samo se cekao gol koji je postigao Stiller. Ubrzo je Sane jednu loptu doturio Oliseu koji je pogodio, izgledalo je da je offside medjutim nakon dugog gledanja VAR je priznao gol. Osim gola, imali smo jos jednu dobru sansu kada je Kane uposlio Olisea koji je bio iskosa i nije mogao da se namjesti na lijeve tako da je skoro pa dodao loptu golmanu. Lijeva strana pucala, kao od sale, Sane i Davis zujali oko igraca Stutgarta medjutim nikoga nisu uspjevali zaustaviti, cak je Sane i izgubio cistu loptu kod gola. Goretzka je nesto pokusavao ofanzivno, Palija ko guske u magli, nigdje ga nije bilo, kad smo u odbrani ne sjecam se da je ijednu akciju prekino, u napadu bjezao od lopte kao djavo od krsta, najduzi pas mu bio 4 metra i 6 centimetara. Ako sa njim mislimo jurisati na ligu sampiona bolje da pustimo Leverkuzenu. Kim spasavao dosta, Dier solidan par dobrih skokova, ali cesto se pogresno postavljao tako da ga nije bilo par puta. Po desnoj strani su manje probijali, Olise fantastican defanzivno cak je jednim uklizavanjam na rubu 16 mislim spasio cisti gol. U drugom poluvremenu smo bili koliko toliko ravnopravniji, a postigli smo dva gola nakon sto su nam njihovi igraci dali loptu skoro pa na zicer. Musiala po starom, vukao do iznemoglosti, zabija se u ljude, Kane previse izlazio da kao nesto organizuje, jednom bio u 16 i odmah dobra situacija. I pored nase orjentacije na odbranu, oni nekako lagano osvojali teren. Nkom ko nezna situaciju na tabeli nebi bilo lako da pogodi koji tim ima pa skoro sigurnu titulu. Nije bilo onog Bayernovskog da se zna od prve do zadnje sekunde ko kosi, a ko vodu nosi. Da se podsjetimo PSG je skoro natamburo Stutgarta na istom stadionu da im se jos usi tresu. Taktika je bila slicna onoj protiv Leverguzena poslednji metch kada su nas vile pronosale. Da li ce opet vidjecemo u srijedu, ja se iskreno nadam da se dozvati pameti i ostaviti corava posla, inace nema smisla onda sto su uhatu nakazu nogirali. Pogledaj obavezno 82-u minutu i golove, sto se ostalog tice neces mnogo propustiti.
Zadnja izmjena: Dilah, dana/u 01 mar 2025, 06:47, ukupno mijenjano 1 put.
Musiala, jos jedna u nizu odlicnih utakmica
Odigrati laganu utakmicu i ne izgubiti. Čuvati snagu za mnogo važniji meč. Prednost u Bundesligi je ogromna, u martu igraš protiv 3 fenjeraša.
Naravno, domaćin u rezultatskoj krizi pokušava na sve načine doći do bodova, bilo je dosta borbe i oštrih startova. U toj želji su izgorili i pravili početničke greške. Mi prihvatili ponuđeno i arividerči.
Parižanima gorilo pod nogama i samo ih pobjeda vodila dalje, naravno da će kvalitet i iskustvo isplivati.
Štimung u ekipi ekstra, još bolji kako nema onog malog firera

Isto tako

Hajd što Uli bali za Wirtzom, sad i Kalle počeo otvoreno da flertuje.
I vele da nije Eberl povukao ponudu za Kimmicha, nego upravo ovaj dvojac

Ubi Concordia, Ibi Vicktoria
Kako je povučena ako ima rok do kojega može potpisati? Tako je Davies imao rokove, povlačenja, i na kraju su pristali na sve što je tražio.
Ovo je njihova šarada da ispadnu pošteni i **** u kojoj glume neke snagatore a ustvari će po običaju dati da ih jebu cijelu noć.
Ovo je njihova šarada da ispadnu pošteni i **** u kojoj glume neke snagatore a ustvari će po običaju dati da ih jebu cijelu noć.
Eto uskoro ćemo znati šta i kako.
Mada još nigdje nije procurila vijest zašto ovoliko oklijeva. Ima nekoliko špekulacija, ali zasad samo nagađanja.
Ima 4 djece, nema agenta, kod nas 10 godina, prilika za zadnji dobar ugovor, super plaćen...
Hvala halid-aga.Dilah je napisao/la: ↑01 mar 2025, 02:09Blago receno nije dobro bilo. Borbenost na nivou, ali fudbalske vjestine u kojoj se moglo uzivati i nije bilo. Stisli smo ih prvih pet minuta i ja vec upiso peticu, pasle oni mnogi bolji, puno opasnih napada, pogodili stativu, samo se cekao gol koji je postigao Stiller. Ubrzo je Sane jednu loptu doturio Oliseu koji je pogodio, izgledalo je da je offside medjutim nakon dugog gledanja VAR je priznao gol. Osim gola, imali smo jos jednu dobru sansu kada je Kane uposlio Olisea koji je bio iskosa i nije mogao da se namjesti na lijeve tako da je skoro pa dodao loptu golmanu. Lijeva strana pucala, kao od sale, Sane i Davis zujali oko igraca Stutgarta medjutim nikoga nisu uspjevali zaustaviti, cak je Sane i izgubio cistu loptu kod gola. Goretzka je nesto pokusavao ofanzivno, Palija ko guske u magli, nigdje ga nije bilo, kad smo u odbrani ne sjecam se da je ijednu akciju prekino, u napadu bjezao od lopte kao djavo od krsta, najduzi pas mu bio 4 metra i 6 centimetara. Ako sa njim mislimo jurisati na ligu sampiona bolje da pustimo Leverkuzenu. Kim spasavao dosta, Dier solidan par dobrih skokova, ali cesto se pogresno postavljao tako da ga nije bilo par puta. Po desnoj strani su manje probijali, Olise fantastican defanzivno cak je jednim uklizavanjam na rubu 16 mislim spasio cisti gol. U drugom poluvremenu smo bili koliko toliko ravnopravniji, a postigli smo dva gola nakon sto su nam njihovi igraci dali loptu skoro pa na zicer. Musiala po starom, vukao do iznemoglosti, zabija se u ljude, Kane previse izlazio da kao nesto organizuje, jednom bio u 16 i odmah dobra situacija. I pored nase orjentacije na odbranu, oni nekako lagano osvojali teren. Nkom ko nezna situaciju na tabeli nebi bilo lako da pogodi koji tim ima pa skoro sigurnu titulu. Nije bilo onog Bayernovskog da se zna od prve do zadnje sekunde ko kosi, a ko vodu nosi. Da se podsjetimo PSG je skoro natamburo Stutgarta na istom stadionu da im se jos usi tresu. Taktika je bila slicna onoj protiv Leverguzena poslednji metch kada su nas vile pronosale. Da li ce opet vidjecemo u srijedu, ja se iskreno nadam da se dozvati pameti i ostaviti corava posla, inace nema smisla onda sto su uhatu nakazu nogirali. Pogledaj obavezno 82-u minutu i golove, sto se ostalog tice neces mnogo propustiti.
Pa sta mislis za srijedu prognoze?
E onda smo imali polovican uspjeh, tj nismo izgubil,i a utakmica je bila nimalo lagana jer i zec ostri k na ranjenom lavu, a mi smo tako djelovali. Dobro su nas isprebijali, medjutim vratio im je Laimerarmando je napisao/la: ↑01 mar 2025, 07:54Odigrati laganu utakmicu i ne izgubiti. Čuvati snagu za mnogo važniji meč. Prednost u Bundesligi je ogromna, u martu igraš protiv 3 fenjeraša.
Naravno, domaćin u rezultatskoj krizi pokušava na sve načine doći do bodova, bilo je dosta borbe i oštrih startova. U toj želji su izgorili i pravili početničke greške. Mi prihvatili ponuđeno i arividerči.
Parižanima gorilo pod nogama i samo ih pobjeda vodila dalje, naravno da će kvalitet i iskustvo isplivati.
Štimung u ekipi ekstra, još bolji kako nema onog malog firera![]()

Umjereni optimista, iako sam do prije par sedmice bio ubjedjen da lagano, uz dvije pobjede prolazimo. Ako se sa njima upustimo u ovakve zaebancije, em ce nas izlemati Andrich, Dzaka i ona troica pozadi, em ce nam plasman visiti u zraku. Ako se budemo nametnuli kao npr u prvoj utakmice prvenstva, onda ih laganini karamo. Na startu ce krenuti ostro na Musialu i Olisea jer njih smatraju najvecom opasnoscu, Kanea ce pokusati osujetiti jos u prijemu lopte, njihovi vanjski u zadnjoj trojci ce cesto ici naprijed, narocito onaj zvizgan po lijevoj strani (Hipije ili tako nesto), posto kontaju da ce se Laimer pomicat u sredini da podupla Wirtza koji tu negdje najbolje ordinira. Mozda cak Kompani ubaci i Stanisu, sto bi bilo razumljivo povodom ovoga sto sam iznio, ali onda mnogo gubi napad, jer Laimer je masina. Zadnju utakmicu smo pravili pocetnicke greske 3 ili 4 puta prilikom prekida koncetrisuci se uglovnom ispred Noyera a ostavljajuci prostor na 5-6 metara od druge stative gdje se potpuno sam ubacivao Tah i "povratnom" stvarao paniku kod nasih. Sledeci poveliki problem je iznosenje lopte, nikako da popravimo taj segment narocito kada dozvolimo protivniku pressing, odnosno ne posaljemo sve brze igrace u ravan za zadnjom linijom odbrane nego zgusnemo sve na nasoj polovini. Kim, Palija, Davis, Laimer, Dier su bili "terrible", u tom segmentu ovu zadnju...posle par dodavanja iznosenje se pretvori u spasavanje gole koze i nasumicno izbijanje. Sve u svemu, bice zanimljivo da se vidi, da li Kompany smije po svome, ili ce se i dalje prilagodjavati naredjenjima sto bi neki rekli "glavesina".
.....
Ne bi smjeli andro, šipac, frimpong, garcia i virconja praviti česte i grube prekršaje ako žele zaigrati u revanšu.Vor allem aufseiten von Bayer Leverkusen lauert diese Gefahr einer Gelbsperre für das Achtelfinal-Rückspiel. Florian Wirtz, Granit Xhaka, Aleix García, Jeremie Frimpong und Robert Andrich müssten bei einer Hinspiel-Verwarnung fürs Rückspiel zuschauen.
Beim FC Bayern ist das Thema einer drohenden Gelbsperre im Vergleich etwas entspannter, denn lediglich Leroy Sane und Serge Gnabry gehen vorbelastet ins Hinspiel
Još da vidimo ko će suditi i njegove reference, adete i običaje.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.