Poptisujem sve što si napisao. Tako bi trebalo da bude. Barem bi meni bilo da sam u poziciji reprezentativca.hurem je napisao/la: ↑26 feb 2025, 09:51Ne treba to tako gledati.
U nekom trenutku ti se ukazala prilika da braniš boje svoje zemlje i "gines" za nju zbog pravila koja su takva kakva jesu (u protivnom bi i u kvalifikacijama bio sa smanjenom minutazom).
Treba da bude čast svakom igraču, kao što i jeste, izuzev Sulejmanovicu.
U drugom trenutku dodju bolji od tebe i uzmu ti startnu poziciju, a ti trebaš da budeš zahvalan na ukazanoj prilici i jos vise zapnes da pokažeš da zaslužuješ koju minutu više.
Ali eto, vidjeli smo da to nije uvijek slučaj - u situaciji Sulejmanovića, kao što si spomenuo.
Kameni mi ne izgleda da ima takvo razmišljanje, samo da ne proradi ego. Ali eto, opet je više primjera kao što si naveo. Penava je jako dobro igrao u kvalifikacijama za EB 2022., nije dobio ni sekunde na EB pa nikome ni slova nije rekao, nastavio se momak uredno odazivati i stavljati na uslugu reprezentaciji i selektoru. Načelno bi se isto moglo reći i za Sanija, ali Sani svakako nije kvalitet za evropskog, drugačije je to situacija.
U svakom slučaju, napisah već da će na Adisu biti ogroman zadatak ako se riješi i Garzi zvjezdica.
Garza i Nurkić NBA igrači, a hajde Kamenjaša ostavi bez minuta sa onakvom igrom i ogromnim napretkom i za reprezentaciju i za klub.
Na drugoj temi su drugi spominjali da će zbog zgusnutog rasporeda utakmica možda Adis biti primoran da širi rotaciju, mada ne znam koliko je to realno s obzirom da Adis generalno ganja uže rotacije od 8 do 9 ljudi max.
Zato sam i spominjao da će iz tog razloga možda dati Garzi i Nurkići nekoliko minuta zajedno na terenu, ili Garzi i Kamenjašu - kako bi se napravile neke minute i za Kamenog.