FC Bayern München

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Šta očekujete protiv Intera?

Anketa je završila: 11 apr 2025, 19:19.

1) Prolaz
24
62%
2) Ispadanje
15
38%

Ukupno glasova: 39

Saurman
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la Saurman » 26 feb 2025, 09:36

Bayo je napisao/la:
25 feb 2025, 21:20
Tako je to kad se otimaju za njega :rol:

Braco je trošio na plaće nakon trofeja, ovi nakon sezone sa 0.

Sad kad se riješe Diera i dovedu plaće u balans...
S obzirom da nije imao ponuda drugih klubova jer ko će dati 22 mil igraču od 30g i umjesto da to iskoriste u pregovorima spuste primanja oni urade suprotno i povećaju platu. :crazy: Ja bi ga iskreno prodao i doveo veznjaka koji je mlađi i koji će nam ubrzati igru a ne da gledam slowmotion Kimmicha dok se okrene i pruži pas prođe godina.

Eberl je mastermind koji će plate dovesti u red sa Dierom.Sad gledaju kako se riješiti Palihinhe koji je trebao biti prva/druga opcija a ustvari je 4 opcija.

Hoće Wirtza i kad im momak bude tražio 20+ mil reće nemamo mi para ne možemo se nositi sa Arapima.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

farinelli123
Kontakt:

Post Postao/la farinelli123 » 26 feb 2025, 09:42

Bundesliga je napisao/la:
25 feb 2025, 23:03
onaj drugi Čarizard
Ne zaboravi na Bulbasaura

Bayo
Kontakt:

Post Postao/la Bayo » 26 feb 2025, 11:39

Saurman je napisao/la:
26 feb 2025, 09:36
Bayo je napisao/la:
25 feb 2025, 21:20
Tako je to kad se otimaju za njega :rol:

Braco je trošio na plaće nakon trofeja, ovi nakon sezone sa 0.

Sad kad se riješe Diera i dovedu plaće u balans...
S obzirom da nije imao ponuda drugih klubova jer ko će dati 22 mil igraču od 30g i umjesto da to iskoriste u pregovorima spuste primanja oni urade suprotno i povećaju platu. :crazy: Ja bi ga iskreno prodao i doveo veznjaka koji je mlađi i koji će nam ubrzati igru a ne da gledam slowmotion Kimmicha dok se okrene i pruži pas prođe godina.

Eberl je mastermind koji će plate dovesti u red sa Dierom.Sad gledaju kako se riješiti Palihinhe koji je trebao biti prva/druga opcija a ustvari je 4 opcija.

Hoće Wirtza i kad im momak bude tražio 20+ mil reće nemamo mi para ne možemo se nositi sa Arapima.
Rezime dueta budala:

- prodaju priču o tome kako će se morati kresati ugovori većine igrača i uvesti tribine za neposlušne
- rasprodaja svega što mogu
- rupa na golu uredno produžena po istoj cijeni, uskoro i Muller ako bude htio a zašto i ne bi
- produžuju trojac Davies Musiala Kimmich po njihovim uvjetima, uskoro će i Sane dobiti ako ništa bar istu plaću kao prije
- rezervnog napadača nema
- klinci ne dobijaju nikakvu šansu
- nakon što završe ovu sezonu, sljedeću će igrati 11 igrača bez ikakvih rezervi jer će se njih riješiti

Cirkuske lude :clap: :kralj:

Bayern111
Kontakt:

Post Postao/la Bayern111 » 26 feb 2025, 12:22

Ja mislim da je produženje Kimicha uz povećanje plate los potez.
Apsolutno sam da se razumijemo za ostanak Kimicha i super sto je produžio ali povećanje plate koja je ionako velika nema mnogo logike ako se rezu plate i smanjuje ukupni iznos plata.
Sto se Sanea tice procitao sam da bi on dobio u slučaju produženja oko 10 mil plus bonusi vezani za nastupe i kvalitet nastupa sad kako bi to bilo realizirano tesko je reci.
Ali u slučaju odlaska Comana,Ganabrya i Goretzke imacemo smanjenje na platama i to poprilično jos ako Muller zavrsi mislim da cemo dobro strasti taj platni bilans.
Cak se spominje da bi i Palinhu prodali u slučaju dobre ponude sto bi bilo pametno jer očigledno je da ga Company ne gotovi previše i kad je zdrav neigra.
Sada jednostavno mislim da je nemoguće da se oslonimo samo na mlade igrače tipa Bischop,Vidovic,Azou....izd i da Sane sigurno ostaje ako odu Coman i Ganabry....odbrana iako najavljuju i traze stopera nike mi bas jasno zašto ako ostaju i Upa i Kim pored kojih imamo i Ita,Stanisica,pa i Daiera.
Ja bih prije taj novac od stopera preusmjerio na pronalazak desnog beka kojieg odavno nemamo.

Oko Wirtza ozbiljno oblijece City jos izgleda bude k MCteea igraci kojeg U Leverkuzenu bas zele i moglo bi biti zeznuto boriti se s njima.
Waner opet na ljeto na pozajmicu Stuttgart Frankfurt najizgledniji....realno ako uspije da se tu nametne dobicemo top igraca za godinu i po.
Sve u svemu mislim da ce mnogo toga zavisiti i od rezultata do kraja sezone.
I mnogi igraci bi mogli da sebi obezbjede novu sansu ili da definitivno dobiju nogu.
Ako ponovimo igru kao protiv Frankfurta mislim da Leverkuzen nema sanse i da pobjedjujemo sigurno.
Sto se tiče planiranja ekipe jasno je da eberl i freund nisu bas idealno poceli ali mislim da ce ljeto pokazati jesu li pravi ljudi za Bayern. Ili ne.

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 26 feb 2025, 13:24

Mislim da su Kimih-Dejvis-Muzijala-Sane-Kejn glavna osovina vaše momčadi oko koje se sve nadograđuje, a kolko je neko s tim sretan ili ne to je njegov problem. U tom smislu Eberl radi dobar posao, loše je jedino što se počelo s tim klauzulama, no obzirom da ste bili u poziciji 5 do 12 niste imali dobre pregovaračke karte u rukama. Plaće su nešto porasle, ali biće i više utakmica sa novim formatom svjetskog klupskog prvenstva pa će biti više "posla", a osim toga jaka su i inflatorna kretanja.

Vidim da je porastao optimizam nakon Frankfurta, osobno mi je to sa navijačke strane shvatljivo, ali objektivno jedna utakmica sa oslabljenim protivnikom (Marmuš im je bio 30 posto tima) ne bi trebala puno promijeniti.

Huske
Kontakt:

Post Postao/la Huske » 26 feb 2025, 19:57

Dakle Kimmich 30 godina??? :o :shock:
Kao da je jučer bilo kad ga je Pep 2015g ono uhvatio za glavu na kraju neke tekme i objašnjavao mu kao početniku kuda i kako treba, iako je dobro kao početnik odigrao i ubjedljivo se pobijedilo tada. Kimmich je kod nas došao u zadnjoj sezoni Pepa, i već je dobijao prilike i igrao solidno.
Ali nažalost taj Kimmich koji je igrao tada na početku je isti kao i ovaj danas, ostao nekako nedorečen, nit bek nit vezn, nit šestica nit osmica. I tada mu se tražila pozicija, bio je neki lutajući igrač, najčešće iz drugog plana, nije se ispofilisao do kraja.

Ta sezona 2020 je ostala kao pečat, i nijednu više nije odigrao na tom nivou, a tu 2020 su Flickovom magijom mnogi odigrali iznad očekivanja.

Kimmich mi je prvi s kojim bi trebalo raskrstiti, nije on nama bitan kao štobse predstavlja, više štete štaviše.

Nego briga me za ovo, zar nije čudno kako nam je proletilo zadnjih 10 godina, previše brzo ovo ide. Ove godine prva 2 mjeseca u godini mi nikad brže nisu prošli, a inače januar mi je uz juli i avgust najsporiji mjesec. Zadnjih 10 godina nikako ne mogu podijeliti da znam šta kako, sve mi je kao jedna godina. Ta 2015 mi je blizu isto kao 2024, nemam osjećaja da je 2015 bila prije 10 godina. Što ne mogu reći za period 1995-2005, ili 2005- 2015, tad mi je 2005 ipak bila davno.

armando
Kontakt:

Post Postao/la armando » 26 feb 2025, 20:15

Proces starenja, druškane ;)

Kako kaže Ramo...svako vrijeme nosi svoje, kmhh breme :mrgreen:
U mladosti nekad vrijeme stoji, čekaš ovo, čekaš ono, pun raspored, puno dešavanja i na kraju misliš nikad nešto doći ili proći.
Kad ostariš postaje rutina, ustaljeni ritual, pomalo sjećanja i nezavršeni snovi.
Vrijeme leti i prije i poslije, ali nama se čini da je sada nešto brže.
Puno brže.
Ubi Concordia, Ibi Vicktoria

armando
Kontakt:

Post Postao/la armando » 27 feb 2025, 08:07

Ubi Concordia, Ibi Vicktoria

dirkules
Kontakt:

Post Postao/la dirkules » 27 feb 2025, 11:19

Garavi Zeko M-84, Sultan M-84, Plavi Princ T-55, T-55, Transporter BVP-80

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 27 feb 2025, 11:35

Bayern offered Kimmich a contract slightly better than the current one, where he currently earns around €20m/year. During Monday's supervisory board meeting, a decision was made to withdraw the club's offer after the player hesitated for too long. The door to an extension has not been completely closed. Both sides are still in talks, even after the offer was withdrawn - but it's doubtful whether the club will offer him the same terms as before
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 27 feb 2025, 11:48

Možda im je došlo iz dupeta u glavu da su ponudili više nego su trebali.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Aki187
Kontakt:

Post Postao/la Aki187 » 27 feb 2025, 12:07

dirkules je napisao/la:
27 feb 2025, 11:19
Ipak postoji nade za nas klub. Ne vrijedi on ni blizu tih primanja niti je u poziciji da ga traze veliki klubovi.
Nur der FCB

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 27 feb 2025, 12:14

Ma nažalost opet će produžiti s njim. A najbolje bi bilo da se raskrsti. Pavlović, Bischof, Laimer, Palhinha. Može se aktivirati klauzula za Stillera ako se nastavi dokazivati u Stuttgartu. Ali džaba, kada će produžiti čovjeka zvani ringišpil.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

Bayo
Kontakt:

Post Postao/la Bayo » 27 feb 2025, 12:29

Saurman je napisao/la:
27 feb 2025, 11:48
Možda im je došlo iz dupeta u glavu da su ponudili više nego su trebali.
Teško, spasili su klub od Taha za 60 milja ili koliko već ali ovdje ih po svemu sudeći žulja da što prije potpišu jer se i drugi klubovi uključuju u utrku...

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 27 feb 2025, 12:39

Bayo je napisao/la:
27 feb 2025, 12:29
jer se i drugi klubovi uključuju u utrku...
Što je najžalosnije, ne uključuje se niko. Niko ga ne traži, a ovi levati se lome da ga produže za 22 miliona godišnje plus kapitenska traka nakon što Neuer ode. Nisu normalni sekunde.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

Balon
Kontakt:

Post Postao/la Balon » 27 feb 2025, 13:04

Ovo su trebali davno uraditi. Samo zbog onog ociglednog sabotiranja Tuchelovog rada mu nebi ponudio ni centa vise.

Dobar igrac ali upitan karakter. Ako ne ide po njegovom eto ti problema u timu.

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 27 feb 2025, 13:30

Uz duzno postovanje Kimmichu, tu je 10 godina, a cini se kao da nije uradio nista spektakularno niti je vise bio koristan od recimo Comana kojeg se goovnjavom motkom tjera iz kluba zbog plate koju ima.

Prati ga taj peh i sa reprezentacijom posebno, gdje njegova generacija nije nista uradila, pa od nekog ko je 2015. godine imao sve preduslove da bude all-time great (klub+reprezentacija) dolazimo do toga da u sustini nije ni ispunio ocekivanja, koja su bila previsoka.

Naravno nije sve do njega, u klubu mu jednostavno ne odgovaraju uloge zadnjeg veznog, najbolje rezultate prosle godine polufinale, ali i onu godinu kad smo osvojili LP ostvario je na beku, a u Reprezentaciji konstantna smjena generacija i igraca ga je kostala da napravi bilo sta, vec mu je 30 godina pa mu i ne bih zamjerio da se oproba negdje drugdje dok jos moze, ali bih u konacnici volio da ostane, nije nista izgubljeno da stane u red sa velikanima njemackog nogometa.

Bayo
Kontakt:

Post Postao/la Bayo » 27 feb 2025, 13:47

27 feb 2025, 12:39
Što je najžalosnije, ne uključuje se niko. Niko ga ne traži, a ovi levati se lome da ga produže za 22 miliona godišnje plus kapitenska traka nakon što Neuer ode. Nisu normalni sekunde.
Ma evo daju mu još par tjedana da se odluči, cirkuske lude :tokralju:

Možda igraju da će ipak netko naići, ili se on tome nada pa oteže :rol:

farinelli123
Kontakt:

Post Postao/la farinelli123 » 27 feb 2025, 14:01

27 feb 2025, 12:14
Ma nažalost opet će produžiti s njim. A najbolje bi bilo da se raskrsti. Pavlović, Bischof, Laimer, Palhinha. Može se aktivirati klauzula za Stillera ako se nastavi dokazivati u Stuttgartu. Ali džaba, kada će produžiti čovjeka zvani ringišpil.
Dobar igrač, ali nije Modric/Iniesta/Gerrard Itd.
Ja bih sad vise voleo da gledam Van Bommela/Ballacka/Schweinsteigera nego Kimmicha recimo u vezi.

Da iznosim sad teze, ali Kimmich ne može da bude glavni veznjak u timu, on je pomoćni igrač, idealna pozicija izmedju desnog veznog i desnog full beka, bez previše lopte u nogama.

Previše privatizuje klub.

U pravu si možda treba graditi vezu na ovom navedenim igračima + Stiller (nemoguce da je neki Marc Casado bolji od njega) samo uz pravi pristup.

Dilah
Kontakt:

Post Postao/la Dilah » 27 feb 2025, 14:39

Gotovo je to, nema povratka...Kimich pati za autoritetom, a ovim povlacenjem ponude prilicno je degradiran. Kada je igrac kluba za koji navijas tu 10-ak godina i kada je bio prilicno vazan faktor te dao doprinos u svim trofejima (osvojilo se SVE MOGUCE) onda nije bas svejedno iako je mnogo pretjerao sa ovim odugovlacenjem. Dobice on slicne pare i na drugoj strani posto mu istice ugovor. Realno vredi 80-ak milliona za 4 godine, recimo ako ga kupujes od kluba 40 mill plus 10 plate. Nije mi jasno sta je u stvari cekao toliko vremena, moji izvori :) mi kazu da je ponovo prica bila oko pozicije. Sve u svemu uvijek nekako u nevreme se sjebe atmosverau timu, mogli su i morali to ranije rjesiti.

Odgovori

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.