Dakle Kimmich 30 godina???
Kao da je jučer bilo kad ga je Pep 2015g ono uhvatio za glavu na kraju neke tekme i objašnjavao mu kao početniku kuda i kako treba, iako je dobro kao početnik odigrao i ubjedljivo se pobijedilo tada. Kimmich je kod nas došao u zadnjoj sezoni Pepa, i već je dobijao prilike i igrao solidno.
Ali nažalost taj Kimmich koji je igrao tada na početku je isti kao i ovaj danas, ostao nekako nedorečen, nit bek nit vezn, nit šestica nit osmica. I tada mu se tražila pozicija, bio je neki lutajući igrač, najčešće iz drugog plana, nije se ispofilisao do kraja.
Ta sezona 2020 je ostala kao pečat, i nijednu više nije odigrao na tom nivou, a tu 2020 su Flickovom magijom mnogi odigrali iznad očekivanja.
Kimmich mi je prvi s kojim bi trebalo raskrstiti, nije on nama bitan kao štobse predstavlja, više štete štaviše.
Nego briga me za ovo, zar nije čudno kako nam je proletilo zadnjih 10 godina, previše brzo ovo ide. Ove godine prva 2 mjeseca u godini mi nikad brže nisu prošli, a inače januar mi je uz juli i avgust najsporiji mjesec. Zadnjih 10 godina nikako ne mogu podijeliti da znam šta kako, sve mi je kao jedna godina. Ta 2015 mi je blizu isto kao 2024, nemam osjećaja da je 2015 bila prije 10 godina. Što ne mogu reći za period 1995-2005, ili 2005- 2015, tad mi je 2005 ipak bila davno.