Kvalifikacije za EUROBASKET 2025
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
- Shategabri
- Kontakt:
Re: Kvalifikacije za EUROBASKET 2025
Niti može ni u ludilu igrati na 3 pored dva centra,niđe veze
- svrakino1921
- Kontakt:
Meni su Sulejmanovic i Alibegovic tu negdje. Sulejmanovic jedino umjesto Penave bi mogao upasti.
Kondic bi nam puno značio jer nemamo širine na pozicijama 1-2. Još ako bude povreda neka...
Kondic bi nam puno značio jer nemamo širine na pozicijama 1-2. Još ako bude povreda neka...
Samo naprijed Saraj'vo!
- baboedindzeko09
- Kontakt:
Ne mogu Garza i Nurkić igrati zajedno u petorci duže od 3-4 minute ako se misli išta ozbiljno.
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE
Redoslijedom;
1. Iako vjerujem, da ce određeni elementi u KS moguce iz pasjaluka radi razvoja događaja mogu praviti probleme, ali obavezno cim prije regulisati statuse Adisa, strucnog staba i Dzevde, te ne dozvoliti ni slucajno neke probleme/podvale u tom dijelu.
2. Odmah se baciti u komunikaciju i pricu sa Vladom FBiH oko regulisanja finansiranja svega onoga sto treba od sada, pa do EB... Ali eto pricao je Adis da se vec radi na tome, dobro je sto je Aid Berbic sada predsjednik KS dok je SDP na vlasti, u vladi FBiH je trenutno i Vedran Lakic koji je bivsi kosarkas i trener, te vjerujem da ce politika obezbjediti finansiranje...
3. Napraviti sto kvalitetniji i intenzivniji plan priprema za EB, po mogucnosti odigrati sto vise utakmica... Iskoristiti onu ponudu, za učešće u onom turniru u Kini...
5. Odraditi sve sto se moze uraditi za ukidanje Garzine zvjezdice...
6. Vidjeti opet status Emira Sulejmanovica (Hocu da vjerujem, da on ovu reprezentativnu pauzu nije iskoristio samo da bi odgledao Željo - Sarajevo i pojeo cevape)...
7. Konacno zavrsiti pricu oko Koste (definitivno utvrditi, da li je za ovaj zadnji prozor opet nas vuk'o za nos ili ga je Adis zaista sada stavio na ler kada se utvrdilo da nema igrati ni za koga osim BiH. Da budemo jasni, on nije Jordan, moze nam pomoci na sirini vanjske linije, pogotovo u buducnosti, kada budu kvalifikacije za WB, pa mozda i sada EB, međutim ukoliko bi u pitanje slucajno doslo pozicija u ekipi bilo koga od ovih glavnih sto su iznijeli kvalifikacije, ja bih u tom slucaju neke dvojbe momentalno precrtao Kondica... Sinoc gledam Vrabca u toku utakmice, i kontam kakav god da je, ja ga ne bih izostavio iz ekipe za EB umjesto Jordana, a ne Kondica)...
8. Pripomoci u oporavku, savjetodavno ili bilo kako drugacije Gegicu nakon operacije, ako bude bilo potrebe...
9. Da aBd svi budu zdravi i spremni do pocetka EB...
PG: Castaneda, Gegić
SG: Musa, Atić
SF: Lazić, Vrabac
PF: Alibegović, Halilović, Sulejmanović
C: Nurkić, Garza, Kamenjaš
Sa ovih 12 zdravih igrača, dobrim priprema, pristojnim rasporedom u grupnoj fazi - ja sada potpisujem da mozemo dogurati do cetvrtfinala...
1. Iako vjerujem, da ce određeni elementi u KS moguce iz pasjaluka radi razvoja događaja mogu praviti probleme, ali obavezno cim prije regulisati statuse Adisa, strucnog staba i Dzevde, te ne dozvoliti ni slucajno neke probleme/podvale u tom dijelu.
2. Odmah se baciti u komunikaciju i pricu sa Vladom FBiH oko regulisanja finansiranja svega onoga sto treba od sada, pa do EB... Ali eto pricao je Adis da se vec radi na tome, dobro je sto je Aid Berbic sada predsjednik KS dok je SDP na vlasti, u vladi FBiH je trenutno i Vedran Lakic koji je bivsi kosarkas i trener, te vjerujem da ce politika obezbjediti finansiranje...
3. Napraviti sto kvalitetniji i intenzivniji plan priprema za EB, po mogucnosti odigrati sto vise utakmica... Iskoristiti onu ponudu, za učešće u onom turniru u Kini...
5. Odraditi sve sto se moze uraditi za ukidanje Garzine zvjezdice...
6. Vidjeti opet status Emira Sulejmanovica (Hocu da vjerujem, da on ovu reprezentativnu pauzu nije iskoristio samo da bi odgledao Željo - Sarajevo i pojeo cevape)...
7. Konacno zavrsiti pricu oko Koste (definitivno utvrditi, da li je za ovaj zadnji prozor opet nas vuk'o za nos ili ga je Adis zaista sada stavio na ler kada se utvrdilo da nema igrati ni za koga osim BiH. Da budemo jasni, on nije Jordan, moze nam pomoci na sirini vanjske linije, pogotovo u buducnosti, kada budu kvalifikacije za WB, pa mozda i sada EB, međutim ukoliko bi u pitanje slucajno doslo pozicija u ekipi bilo koga od ovih glavnih sto su iznijeli kvalifikacije, ja bih u tom slucaju neke dvojbe momentalno precrtao Kondica... Sinoc gledam Vrabca u toku utakmice, i kontam kakav god da je, ja ga ne bih izostavio iz ekipe za EB umjesto Jordana, a ne Kondica)...
8. Pripomoci u oporavku, savjetodavno ili bilo kako drugacije Gegicu nakon operacije, ako bude bilo potrebe...
9. Da aBd svi budu zdravi i spremni do pocetka EB...
PG: Castaneda, Gegić
SG: Musa, Atić
SF: Lazić, Vrabac
PF: Alibegović, Halilović, Sulejmanović
C: Nurkić, Garza, Kamenjaš
Sa ovih 12 zdravih igrača, dobrim priprema, pristojnim rasporedom u grupnoj fazi - ja sada potpisujem da mozemo dogurati do cetvrtfinala...
Zadnja izmjena: Vaya, dana/u 25 feb 2025, 09:48, ukupno mijenjano 1 put.
Iako utakmica nije imala značaj što se tiče plasmana, ovo je po meni jedna od najboljih utakmica bilo koje BH selekcije. Iako poraz, ravnopravno su parirali odličnom protivniku, sedam evroligaških igrača, igrača koji zarađuju i po 2 mil.€ po sezoni, atletski potentni igrači i vrhunski majstori. Uz to BH selekcija je igrala sa suženoim rotacijom praktično sa sedam igrača, gdje je Arsplanagić dobio zbog nužde više minuta.
U takvim okolnostima odigrali su fantastično čitav meč protiv ovako atletski potentnog protivnika, energetski nisu padali, ni u jednom segmentu Francuzi nisu dominirali, BiH je bila ravnopravna u skoku, spikeri su stavljali akcenat na izgubljene lopte, no protiv ovako presnažne francuske spoljne linije, bilo je očekivati 15+ izgubljenih lopti, očekivati manje može samo neko ko ne prati košarku. No i tu je BiH parirala, agresivnom i aktivnom odbranom natjerala je Francuze da imaju isti broj izgubljenih lopti, 18, što je imajući u vidu kvalitet sopoljne linije Francuza fascinantno.
I tu su svi igrači BiH selekcije dali ne 100% nego 130% svojih mogućnosti. Gdje se mora izdvojiti Adin Vrabac. Ne samo što je u napadu u njega ušao Lebronov duh nego je odigrao nestvarno dobru odbranu. Čitav meč je čuvao 15-20 cm nižeg i puno bržeg proitivničkog beka, to je jako teško korektno odraditi, ispratiti kretnje pored stalnih blokova. Ne samo da je konstantnim pritiskom sprečavao dobar protok lopte i ogranizaciju napada protivnika nego je protiv tako moćne spoljne francuske linije imao 7 osvojenih lopti. Odbrana koje se ne bi postidio Kavaj u najboljim danima.
Stručnom timu čestitke na odlično postavljenoj igri a Igtračima BiH čestiitke na izvanrednoj partiji.
U takvim okolnostima odigrali su fantastično čitav meč protiv ovako atletski potentnog protivnika, energetski nisu padali, ni u jednom segmentu Francuzi nisu dominirali, BiH je bila ravnopravna u skoku, spikeri su stavljali akcenat na izgubljene lopte, no protiv ovako presnažne francuske spoljne linije, bilo je očekivati 15+ izgubljenih lopti, očekivati manje može samo neko ko ne prati košarku. No i tu je BiH parirala, agresivnom i aktivnom odbranom natjerala je Francuze da imaju isti broj izgubljenih lopti, 18, što je imajući u vidu kvalitet sopoljne linije Francuza fascinantno.
I tu su svi igrači BiH selekcije dali ne 100% nego 130% svojih mogućnosti. Gdje se mora izdvojiti Adin Vrabac. Ne samo što je u napadu u njega ušao Lebronov duh nego je odigrao nestvarno dobru odbranu. Čitav meč je čuvao 15-20 cm nižeg i puno bržeg proitivničkog beka, to je jako teško korektno odraditi, ispratiti kretnje pored stalnih blokova. Ne samo da je konstantnim pritiskom sprečavao dobar protok lopte i ogranizaciju napada protivnika nego je protiv tako moćne spoljne francuske linije imao 7 osvojenih lopti. Odbrana koje se ne bi postidio Kavaj u najboljim danima.
Stručnom timu čestitke na odlično postavljenoj igri a Igtračima BiH čestiitke na izvanrednoj partiji.
Zadnja izmjena: Divos, dana/u 25 feb 2025, 09:54, ukupno mijenjano 1 put.
slažem sebaboedindzeko09 je napisao/la: ↑25 feb 2025, 09:42Ne mogu Garza i Nurkić igrati zajedno u petorci duže od 3-4 minute ako se misli išta ozbiljno.
- VensanKasel
- Kontakt:
Zbog ?baboedindzeko09 je napisao/la: ↑25 feb 2025, 09:42Ne mogu Garza i Nurkić igrati zajedno u petorci duže od 3-4 minute ako se misli išta ozbiljno.
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...
- baboedindzeko09
- Kontakt:
Nurkić može igrati samo peticu, što znači da je to mjesto rezervisano za njega, a Garzu upotrebljavati na četvorci neki duži interval tokom utakmice je samoubistvo iz više razloga. Prvi razlog jeste što bi napad bio ugušen - on je prespor i očekivati od njega da širi reket neki duži period utakmice a uz to da iskorištava ofanzivni skok koji mu je najjače oružje je ravno nemogućem, a oduzimati mu to nema logike.VensanKasel je napisao/la: ↑25 feb 2025, 10:16Zbog ?baboedindzeko09 je napisao/la: ↑25 feb 2025, 09:42Ne mogu Garza i Nurkić igrati zajedno u petorci duže od 3-4 minute ako se misli išta ozbiljno.
Drugo, svaka iole brža/niža četvorka bi ga iskažnjavala, da ne pričamo o pnr/pnp odbrani koja je kod njega nepostojeća upravo jer je prespor i zbog toga nema nekih značajnih minuta niti bolju karijeru u NBA. Dodaj na ovo sve i Nurkića kad bi bio u petorci, primili bi otprilike 20+ trica po utakmici od svake potentnije reprezentacije.
Ima dosta primjera kako ove "twin towers" petorke nisu donosile rezultate drugim reprezentacijama:
- Evo prvi ovako iz glave Valančiunas i Sabonis za Litvaniju koji su nedvojbeno bolji igrači od Jusufa i Luke (mislim ovako kao duo, općenito) - najdalje što su dospjeli jeste četvrtfinale OI kada ih je Australija dobila skoro 40 razlike, mimo toga samo i isključivo brukanja u osminama finala velikih takmičenja, što je realno očajan rezultat za njihov roster. Svaka potentnija reprezentacija ih je kažnjavala jer igrati odbranu sa ovom dvojicom u petorci si osuđen na rafalne paljbe izvana zbog drop odbrane. Kada je samo Valančiunas bio tu i kad je uz njeg bio prirodni krilni centar, osvojili su srebro na EB i ispali u četvrtfinalu na zadnjem WC od Srbije (očekivano) (mislim da su tu čak i Amere dobili na tom turniru).
- Gobert i Wembanyama. Francuzi su proigrali na OI kad su Goberta klupirali i tjerali samo petorke sa Wembyjem na petici uz prirodnu četvorku (zadnji put je to bio Yabusele).
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE
Koliko ova reprezentacija ima samopouzdanja, to je nevjerovatno. Lazić poludio u ovom timu, poslje rampe na zakucavanju, hladno idući napad poteže tricu ko kap, bez razmišljanja. Primjetno je da su Alibegović i Kamenjaš postali bolesno dobar duo. Kameni uz Amara pruža najbolje partije u reprezentaciji.
Ako ostanemo zdravi, mislim da se ni najbolje selekcije EP neće naigrat protiv nas. Ova reprezentacija je u stanju prebiti pa pobjediti bilo koga.
Ako ostanemo zdravi, mislim da se ni najbolje selekcije EP neće naigrat protiv nas. Ova reprezentacija je u stanju prebiti pa pobjediti bilo koga.
Istok pjeva GRADU najljepsu BALADU! RD
Jbg.mi pored Alibegovica i Sulajmanovica i nemamo kompletnu 4 tako da ćemo morati gledati 10-15min duo s Garazom ili Halilovicem na 4.U tom slučaju duo Nurkić i Garza nudi veći napadački domet zbog šuta i mogućnosti razigravanja s vrha reketa.
- marlostanf1eld
- Kontakt:
Šta će ti više od toga? Čak i Lazić može igrati na 4. Nema smisla da se igra sa dva centra u petorci pored ovih opcija, nismo u 60tim.
marlostanf1eld je napisao/la: ↑25 feb 2025, 11:52Šta će ti više od toga? Čak i Lazić može igrati na 4. Nema smisla da se igra sa dva centra u petorci pored ovih opcija, nismo u 60tim.

- marlostanf1eld
- Kontakt:
Roster Katara u meču sa Kazakhstanom: Babacar Dieng, Ndoye Seydou, Alen Hadžibegović, Faris Avdić, Mike Lewis, Tyler Harris.
Dvostruki aršini, a mi moramo našu djecu voditi kao naturalizovane igrače, a da ne pričam o Nigeriji kojoj je 10 igrača rođeno u SAD-u i Bahamima.
Dvostruki aršini, a mi moramo našu djecu voditi kao naturalizovane igrače, a da ne pričam o Nigeriji kojoj je 10 igrača rođeno u SAD-u i Bahamima.
cini mi se da je i kod Armenije nesto slicnomarlostanf1eld je napisao/la: ↑25 feb 2025, 12:10Roster Katara u meču sa Kazakhstanom: Babacar Dieng, Ndoye Seydou, Alen Hadžibegović, Faris Avdić, Mike Lewis, Tyler Harris.
Eno Kyrie Irving valjda treba zaigrati za Australiju uskoro. Nas drkaju za nase dijete (Garzu) kao da je iz Ruande...
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
- relativizam
- Kontakt:
samo da malo spustite lopticu i sve ce biti oke.
ovaj kasteneda ne uliva mi nadu da je igrac za kojeg se isplati tu poziciju stranog igraca potrositi
Lazic mora naci klub trebamo ga
sulejmanovic mora izgladiti odnose ,trebamo njegovih 15ak min
Garza odlican ako uspijemo skinuti naziv stranca za njeg,moze igrati 4 i 5
Vidjeti situaciju sa Delalicem sto igra u Americi
na Evropskom ce biti dosta kvalitetnih reprzentacija,ne mozemo se uzdati samo u borbu i srce,mora tu biti i iskustva i znanja
ovaj kasteneda ne uliva mi nadu da je igrac za kojeg se isplati tu poziciju stranog igraca potrositi
na Evropskom ce biti dosta kvalitetnih reprzentacija,ne mozemo se uzdati samo u borbu i srce,mora tu biti i iskustva i znanja
-
- Kontakt:
Nađi mi jedan, samo jedan video takve situacije gdje jedna ekipa namjerno faulira drugu na izjednačenom rezultatu u zadnjih nekoliko sekundi, pa ćemo pričati.marlostanf1eld je napisao/la: ↑25 feb 2025, 07:05Boga pitaj sta si ti gledao tri decenije slicne situacije se desavaju svaku nocTripleThreat je napisao/la: ↑24 feb 2025, 23:47Ne znam iskreno, ni dok sam igrao, ni dok gledam košarku već treću deceniju nisam viđao da neko svjesno stavlja protivnika u poziciju da poentira sa slobodnih nauštrb igranja kvalitetne odbrane.231983 je napisao/la: ↑24 feb 2025, 23:46
Ne govori on o nasem zadnjem napadu kad je Vrabac pogodio. Nego da smo pravili faul u narednom napadu, imali su Franci 14 sekundi, pa nek i pogodi, ostane ti dovoljno vremena za 3. Jbg, i ako fulas, makar si probao.
Ovako smo se doveli u situaciju da sam navijao da udje ona na kraju, jer da smo otisli u produzetke rasuli bismo se i otislo bi na dvoznamenkastu razliku 100%.
I ako nađeš, a nećeš, ja ću ti naći 1001 video situacije gdje je odigrano kao sinoć.
- Shategabri
- Kontakt:
Kako bolan?relativizam je napisao/la: ↑25 feb 2025, 12:28samo da malo spustite lopticu i sve ce biti oke.
Jesi li gledao sinoć?
Jesi vidio kad je ušla zamjena?
Začas se raspadosmo.
Nemamo mi taj tip igrača u ekipi.
Što je najgore, nemamo mu ni konkretnu zamjenu.
Koševo Zapad
Trenutno korisnika/ca: Proximic i 41 gost.