Neutral je napisao/la: ↑21 feb 2025, 19:24
Oprastam se do penzije od egr, dfpa, dizni, turbina (odredjenih) i sl stvari koji su od dizelasa koji su mogli milion preci napravili auta za relaciju, kuca-posao-mehanicar.
Pa šta je sad?
Golf nije auto za takvu vožnju, Golf je za pravu vožnju, uživanje, gasanje itd., pravi vozački nastrojen auto, i nikako 1.6, nekog taj posluži, a nekog u crno zavije. 2.0 je jedan od najjačih motora ikad, na putu da nadmaši legendarni 1.9 kojeg je nazmislivo za nadmašiti, ali ovi 2.0 su mašine perfektne.
Nasuprot tebe ja imam 2.0 Highline, uvijek duge relacije, ove sedmice urađena mapa na 190 konja i 420Nm, jači od sedmice GTDa, u rangu osmice GTDa. Fabrički EGR, DPF, sve je tu, ništa se ne dira, sada i ne znam kada radi regeneraciju. Nakon ove mape auto još prodihalo, ljepše radi, uglađeniji, tiši je, ne muči se nakon 4000 obrtaja, potrošnja ista, a kako se vozi to je čisti gušt. Golf je za onog ko hoće uživati u vožnji, utegnut, čvršći na volanu sa osjećajem šta se dešava na putu, precizan itd.
Vozio je on i sa svojih 110 konja jako dobro, i to je bilo više nego dovoljno, ali sada je ovo sportak, za mene ovo sad neprocjenjiva vrijednost, da sam kupio novo auto ne bih ovako uživao.
Moje nekadašnje želje nešto od GT varijante su pale u vodu, TDI 2.0 na čip, udobnost i sport u jednom. Ovo je definitivno vrhunac mojih potraživanja,
još je sada full LED, i to ne kakav nego full IQ LED i naprijed i nazad, dinamički animirani žmigavci, lak repariran, 17 cola, Android multimedia koja radi perfektno i podržava sve, full alkantara, park asist, kamera itd, skoro sve ono što se danas može imati od opreme. Auto je jednostavno zvijer, u ovoj klasi danas teško da ima šta dalje.
Najjače kad sam postavljao nova svijetla, on je kao nov na svakom ćošku, nema miligrama prašine unutra, a stalno je u prašini i na gradilištu. Isto tako u enterijeru uvijek bez prašine tolika je kvaliteta kedera, miligram praške ne uđe unutra. Izvan, ispod sve je kao novo, svaki šaraf na svom mjestu, metali ispod sijaju. I onda meni neko nešto kaže na Golfa, a 15 godina mlad, osjeća se i vozi se kao nov, uz male dorade i korekcije nova auta iz fabrike su mahom lošija od ovog. Koliko drži cijenu još je i jeftin.