AC Milan
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma
- Beduin
- Kontakt:
Re: AC Milan
Meni se u prvi mah kod ponovljenog snimka ucinilo da je Theo jednostavno zapeo od teren i tako pao posto se nije ni izvijao kao pokosen ili oboren, a i daleko od protivnika je udario nogom od teren, ali on jednostavno stalno pada i glumata tako da opravdanja nema za onakav jeftin pokusaj simulacije.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
Objektivno, Theo je tamo od aprila prosle godine poceo polako nazadovati. Mozes pricati o ovom fijasku na sudu, ali i to se vuce godinama. Jos i kad je pruzao najbolje partije.
Kod Rafe to nije slucaj. Cak stovise napredovao je u 1 na 1. Nakon skudeto sezone su u otvorenju nove protivnici poceli duplirati i zatvarati prostore i tu je bio period kad nije bio uspjesan u procentu. Hajde to je bolje. Evo ove sezone, pa cak i protiv Fejenorda se jasno vidi da se ne samo vraca vec i po prvi put u karijeri uspjesno brani. Sad naravno frustrirajuca stvar i najvaznije je ta konzistentnost i zavrsnica. Nesto sto navijaci prvo zele prije svega. Problem nije u njemu vec sto ovaj tim a i liga ne pase ovakvim igracima. Nije slucajno da je igrao najbolji fudbal karijere kada je Milan imao top3 odbrane u europi (januar-maj 2022). Znaci prvo sto vidis je da ovakav igrac najbolje funkcionise u sistemima kojim caruje jaka odbrana pa onda sve ostalo.
Dalje: preostale top partije uglavnom budu u utakmicama u kojim se igra brzo i s visokim linijama. Znaci imamo 2 najbolja rjesenja za njegovu karijeru: a) prelazak u EPL gdje se igra takav fudbal u 95% utakmica b)prelazak u ekipu koja ima prejaku odbranu ali laska u zavrsnici. Oba slucaja su nemoguca ako ostane u Milanu. Prvo iz jasnih razloga a drugo jer vec sad moras rijesiti problem dubine u centralnim veznim pozicijama i drugo jer bi morao mijenjati kompletnu odbranu van Walkera ali i to bi trebalo vrlo brzo rijesiti jer i on nije daleko od kacenja kopacki. Gradjenja bukvalno svih preostalih 10 pozicija za tebe se nece raditi ma makar ti bio Messi, Maradona i Ronaldo u jednom.
Tu je problem i to je razlog zasto se Milan mora posvetiti drugom stilu igranja. Jer ovo ne ide. Jos od te skudeto sezone se ne vidi niz utamica u kojim Milan dominira. Misljenja sam i dalje da je RDZ najbolja opcija za ovaj klub. Em je nas covjek, fan kluba, odrastao i poceo karijeru tu, em se uklapa u sistem koji bi odgovarao da razbija niske blokove i rjesava ove "lagane" tekme. Ispasti od Fejenorda nije toliko velik problem koliko je patnja protiv bukvalno bilo koga u ligi. Evo ide Torino, ide Bolonja. Ne treba mi magicna kugla da znam da ce se patiti u obje tekme. Mozda nekim slucajem i odigraju dobro a i pobjede u ove 2 ali to ce ostati samo slucajnost. Do kraja sezone imas zagarantovanih 90% utakmica od kojih oci krvare.
Kad je Lpool prije par godina mogao za dobar novac prodati Kutinja koji je tad bio institucija, onda mozemo to mi uraditi i sa Leaom. Fanovi jesu bili skepticni, ali za te pare ti dodje Van Dijk i Alison
Drasticne promjene su neophodne. Sad realno Sergio je dokazani pobjednik i ne bi mi smetalo da se ostavi, iako bi licno isao za progresivnog trenera bas kao sto je gore navedeni RDZ.
Jednostavno Milan je postao procitana knjiga i to se rak rana koja se mora hitno ukloniti.
Kod Rafe to nije slucaj. Cak stovise napredovao je u 1 na 1. Nakon skudeto sezone su u otvorenju nove protivnici poceli duplirati i zatvarati prostore i tu je bio period kad nije bio uspjesan u procentu. Hajde to je bolje. Evo ove sezone, pa cak i protiv Fejenorda se jasno vidi da se ne samo vraca vec i po prvi put u karijeri uspjesno brani. Sad naravno frustrirajuca stvar i najvaznije je ta konzistentnost i zavrsnica. Nesto sto navijaci prvo zele prije svega. Problem nije u njemu vec sto ovaj tim a i liga ne pase ovakvim igracima. Nije slucajno da je igrao najbolji fudbal karijere kada je Milan imao top3 odbrane u europi (januar-maj 2022). Znaci prvo sto vidis je da ovakav igrac najbolje funkcionise u sistemima kojim caruje jaka odbrana pa onda sve ostalo.
Dalje: preostale top partije uglavnom budu u utakmicama u kojim se igra brzo i s visokim linijama. Znaci imamo 2 najbolja rjesenja za njegovu karijeru: a) prelazak u EPL gdje se igra takav fudbal u 95% utakmica b)prelazak u ekipu koja ima prejaku odbranu ali laska u zavrsnici. Oba slucaja su nemoguca ako ostane u Milanu. Prvo iz jasnih razloga a drugo jer vec sad moras rijesiti problem dubine u centralnim veznim pozicijama i drugo jer bi morao mijenjati kompletnu odbranu van Walkera ali i to bi trebalo vrlo brzo rijesiti jer i on nije daleko od kacenja kopacki. Gradjenja bukvalno svih preostalih 10 pozicija za tebe se nece raditi ma makar ti bio Messi, Maradona i Ronaldo u jednom.
Tu je problem i to je razlog zasto se Milan mora posvetiti drugom stilu igranja. Jer ovo ne ide. Jos od te skudeto sezone se ne vidi niz utamica u kojim Milan dominira. Misljenja sam i dalje da je RDZ najbolja opcija za ovaj klub. Em je nas covjek, fan kluba, odrastao i poceo karijeru tu, em se uklapa u sistem koji bi odgovarao da razbija niske blokove i rjesava ove "lagane" tekme. Ispasti od Fejenorda nije toliko velik problem koliko je patnja protiv bukvalno bilo koga u ligi. Evo ide Torino, ide Bolonja. Ne treba mi magicna kugla da znam da ce se patiti u obje tekme. Mozda nekim slucajem i odigraju dobro a i pobjede u ove 2 ali to ce ostati samo slucajnost. Do kraja sezone imas zagarantovanih 90% utakmica od kojih oci krvare.
Kad je Lpool prije par godina mogao za dobar novac prodati Kutinja koji je tad bio institucija, onda mozemo to mi uraditi i sa Leaom. Fanovi jesu bili skepticni, ali za te pare ti dodje Van Dijk i Alison
Drasticne promjene su neophodne. Sad realno Sergio je dokazani pobjednik i ne bi mi smetalo da se ostavi, iako bi licno isao za progresivnog trenera bas kao sto je gore navedeni RDZ.
Jednostavno Milan je postao procitana knjiga i to se rak rana koja se mora hitno ukloniti.
Unico amore sei!
❤️🖤
❤️🖤
Ja sam RDZ prizeljkivao ljetos kad su doveli Fonsecu. Prvo je navodno bio problem otkupna klauzula u njegovom ugovoru sa Englezima, a kad je on sporazumno raskinuo ugovor bio sam ubijeđen da dolazi nama. Medjutim, "stručnjaci" u našoj upravi su vidjeli nesto u Fonseci.
Il Club più titolato al mondo!
- Romagnoli13
- Kontakt:
Nadam se da će momci ostati ujedinjeni nakon dešavanja od sinoć, te da će preostalih 16/17 utakmica odraditi kako treba.
Top 4 i osvajanje kupa bi bili lijep melem na ranu. I ako to sad djeluje daleko, itekako je moguće.
Forza Milan!
Top 4 i osvajanje kupa bi bili lijep melem na ranu. I ako to sad djeluje daleko, itekako je moguće.
Forza Milan!
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)
Pa top 4 i kup su premija u rangu skudeta za ovakvu sezonu.
U teoriji je sve to dostižno i izvodivo, ali ova ekipa je toliko nestabilna i nekonstantna da uopšte ne želim da imam ikakva očekivanja od njih.
U teoriji je sve to dostižno i izvodivo, ali ova ekipa je toliko nestabilna i nekonstantna da uopšte ne želim da imam ikakva očekivanja od njih.
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.
FORZA MILAN !
FORZA MILAN !
Leao na Insta napisao za Ch Ligu:
See you soon...
Posto je 99% sigurno da Milan neće igrat Ch Ligu, to znaci da nas napusta na ljeto. Eto otice Leao i Theo, a mister ce dobit svog 120 mil malog za neki 40 mil.
Evo i Juve bi mogao vjerovatno ispast, tako da će tri Italianske ekipe ispast. Neka, tako i treba. Postali smo Europsko smeće, tako da bolje ne gledat italijanske klubove u Ch Ligi. Real ubi City-a, i ja idalje ne mogu da vjerujem koliko nas je koštao onaj gubitak u Zagrebu.
Al sumnjivo mi da čovjek koji na poluvremenu poludi i potpuno promjeni taktiku, jučer pravi onakve gluposti i zatvara se iako vodimo tek 1:0. Kao i da nismo htijeli proći dalje.
Teško da će doći De Zerbi, nemamo para da mu otkupimo ugovor trenutno. Tako da ostajemo sa misterom.
See you soon...
Posto je 99% sigurno da Milan neće igrat Ch Ligu, to znaci da nas napusta na ljeto. Eto otice Leao i Theo, a mister ce dobit svog 120 mil malog za neki 40 mil.
Evo i Juve bi mogao vjerovatno ispast, tako da će tri Italianske ekipe ispast. Neka, tako i treba. Postali smo Europsko smeće, tako da bolje ne gledat italijanske klubove u Ch Ligi. Real ubi City-a, i ja idalje ne mogu da vjerujem koliko nas je koštao onaj gubitak u Zagrebu.
Al sumnjivo mi da čovjek koji na poluvremenu poludi i potpuno promjeni taktiku, jučer pravi onakve gluposti i zatvara se iako vodimo tek 1:0. Kao i da nismo htijeli proći dalje.
Teško da će doći De Zerbi, nemamo para da mu otkupimo ugovor trenutno. Tako da ostajemo sa misterom.
Porazi i neuspjesi u Ligi prvaka za navijače Milana uvijek su još bolniji zbog tog čuvenog "Milan Champions League DNA" koji nam je donio sedam titula prvaka Evrope (a moglo ih je dosad biti najmanje 9 - košmarno finale protiv Liverpoola 2005. i Ajax 1995. kad smo primili gol u 90. minuti).
Sve te slavne šampionske ekipe Milana uvijek su bile prepune stranih superzvijezda i najboljih svjetskih igrača (naročito asovi iz Brazila i Holandije), ali ključnu ulogu na terenu u svim tim ekipama na kraju su imali fudbaleri iz Italije (Galli/Rossi/Abbiati, Baresi, Maldini, Costacurta, Tassotti, Ancelotti, Panucci, Albertini, Donadoni, Massaro, Simone, Nesta, Gattuso, Ambrosini, Pirlo, Inzaghi...)
Koga smo ovih zadnjih par godina imali od Italijana: Calabria, Romagnoli, Tonali, Pobega, Gabbia, Florenzi, Terracciano, Sportiello, Camarda, Sottil... Priznaćete da to nije dovoljno i da se ne mogu porediti sa italijanskim liderima iz Milanovih šampionskih ekipa iz prošlosti. Ne znam, možda je upravo ovaj hronični manjak Italijana u Milanu jedan od razloga zašto stagniramo, ili smo čak u slobodnom padu nakon osvojenog scudetta 2022.
Sve te slavne šampionske ekipe Milana uvijek su bile prepune stranih superzvijezda i najboljih svjetskih igrača (naročito asovi iz Brazila i Holandije), ali ključnu ulogu na terenu u svim tim ekipama na kraju su imali fudbaleri iz Italije (Galli/Rossi/Abbiati, Baresi, Maldini, Costacurta, Tassotti, Ancelotti, Panucci, Albertini, Donadoni, Massaro, Simone, Nesta, Gattuso, Ambrosini, Pirlo, Inzaghi...)
Koga smo ovih zadnjih par godina imali od Italijana: Calabria, Romagnoli, Tonali, Pobega, Gabbia, Florenzi, Terracciano, Sportiello, Camarda, Sottil... Priznaćete da to nije dovoljno i da se ne mogu porediti sa italijanskim liderima iz Milanovih šampionskih ekipa iz prošlosti. Ne znam, možda je upravo ovaj hronični manjak Italijana u Milanu jedan od razloga zašto stagniramo, ili smo čak u slobodnom padu nakon osvojenog scudetta 2022.
Nije problem hronicni manjak Italijana već hronicni nedostatak kvaliteta Italijana, ne samo u Milanu već u cijeloj Italiji.
Ako je i bilo kontaktas njim, vjerujem da je i on sa svoje strane iznio neke stvari koje trazi. Naravno da to ne odgovora Sheet guysima i odmah je prekrizen kao opcijamuxa je napisao/la: ↑19 feb 2025, 19:25Ja sam RDZ prizeljkivao ljetos kad su doveli Fonsecu. Prvo je navodno bio problem otkupna klauzula u njegovom ugovoru sa Englezima, a kad je on sporazumno raskinuo ugovor bio sam ubijeđen da dolazi nama. Medjutim, "stručnjaci" u našoj upravi su vidjeli nesto u Fonseci.
Fonskea i denser su postali treneri samo iz razloga sto nists nisu trazili i prihvatili ono sto im je ponudjeno. Pogtovo ovaj drugi koji se nije pobunio na "razblazivsnje" veznog reda.
S druge strane, nije ovo lose, svskom tekmom se nazire taj sunovrat i sto vise potone klub , dugorocno ce biti bolje.
Nekad se zamislim kako je Maldiniju bilo tesko raditi i kalve su to borbe bile.
Neko rece Leao poceo igrati odbranu? Pa ovo mu je bila zadnja tekma da popravi utisak i da se sto bolje proda. Jedna lasta ne cini proljece, mada on kad hoce da igra i kad ima voljni momenat i ne treba uopste igrati prema nazad. Jednostavno cijelu ekipu podredis njemu.
@muxa sto se tice manjka kvaliteta itslijams , sami su krivi. Generalno ne pruzaju sansu mladim igracima, prvi Milan : Colombo, Maldini, Gabbia, Pobega..ako nisu bolji od ovih trenutnih ,sigurno nisu ni losiji.
- Beduin
- Kontakt:
Totalno potop italijana u CH. Pored gubitka tog 5. mjesta u CH problem po nas je i taj da ce i konkurenti sad imati vise odmora i fokusa na samu ligu i to 4. mjesto. A svi smo u losoj formi i bice ovo mrtva borba.
Ja sam ocekivao da Felix pomogne u "manjim" utakmicama kad treba rijesiti je jednim potezom i tom dodatnom lucidnoscu, ali jok. Zasad ne funkcionise nista kako treba, formacija i rotacije igraca totalni promasaj, iako smo i sami ovdje upizoravali na to.
Ja sam ocekivao da Felix pomogne u "manjim" utakmicama kad treba rijesiti je jednim potezom i tom dodatnom lucidnoscu, ali jok. Zasad ne funkcionise nista kako treba, formacija i rotacije igraca totalni promasaj, iako smo i sami ovdje upizoravali na to.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
Ma ko kaze da je nedostatak, ima ih masa koji su pretalentovani ali nasi vise vjeruju u Muse neke i kojekakve antitalente nego u talijane.
Bouengiornio ti je otisao ispred nosa, Calafiori je otisao svima ispred nosa, kayode je otisao , Camuzzo je u violama i treba ga uzeti, Scalvini je u atalanti, Ricci je u torinu, Reteguei je otisao ispred nosa, prvi strijelac lige i sad da ne nabrajam dalje.
Milan bez talijana nikad nece imati uspjeh, ovaj klub u svom dnk ima to i dzaba ke sve. Tuzno i zalosno je vidjeti da ti u startnih 11 nemas niti jednog talijanskog igraca, porazavajuca cinjenica
Sve ok, al to je mali broj u odnosu na broj kvalitetnih italijana u prošlosti. Ranije si u svakom od 7 najjačih imao po 4-5 kvalitetnih italijana, a sad ih sve nabrojiš na prste.
To je samo iz razloga sto su dosli stranci u klubove i sto se ne vjeruje talijanima. Pobega, Maldini, Colombo nisu nista losiji od ovih sto su ostali umjesto njih.
Znaci niko me ne moze ubjediti da je Colombo losiji od Jovica?
Jednostavno talijani bez tal igraca nece nista uspjeti. Zato je Inter trenutno daleko ispred svih. Okosnica ekipe su im talijani
Znaci niko me ne moze ubjediti da je Colombo losiji od Jovica?
Jednostavno talijani bez tal igraca nece nista uspjeti. Zato je Inter trenutno daleko ispred svih. Okosnica ekipe su im talijani
Ja sam pisao da je greska sto pustaju Maldinija mladjeg, kazu ovdje neki da nije nista pokazao i da je tu zbog prezimena. A mogao je komotno imati mjesto na klupi umjesto nekog od nasih vrli majstora. Za Sandra da ne govorim 
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16
Sergio je u sustini podbacio u Lp tamo gdje je Fonseca dobro gurao, a u ligi to ne izgleda lose kad gledamo bodovno 4 pobjede 2 remija i poraz od juventusa. Super kup osvojio i kup dobio Romu.
Steta je te LP bas velika, da se to odradilo kako treba u Zagrebu sad bi imali skroz drugacije raspolozenje, al eto jbg nadati se da ce u ligi ipak gurati dobro da se izbori to mjesto u Lp
Steta je te LP bas velika, da se to odradilo kako treba u Zagrebu sad bi imali skroz drugacije raspolozenje, al eto jbg nadati se da ce u ligi ipak gurati dobro da se izbori to mjesto u Lp
Talijani odavno imaju problem sa igracima, to pokazuju i rezultati reprezentacije. Kod nas nije problem nestostatak talijana u ekipi, nego problem stabilnosti i konkretnog plana, pocevsi od uprave, pa do trenera. Mijenjale su se uprave, igraci, pa i treneri. S Pioliem smo se nekako ustabilili, ali kako je RedBird preuzeo Milan, sve je opet krenulo nizbrdo. Sad su neke glasine o neslaganju Conceicaa z Pulisicem, pa i Fofanom. Slabo to trenutno izgleda i nadam se da ce sve ustabiliti i krenuti po taj top 4.
Forza Milan!
Rastjerati ce ova budala sve, pa da je makar neki strucnjak da se covjek moze pouzdati da zna sta radi. Ovako preveliki ego idiota ce nas kostati najbolji igraca.Today’s edition of La Repubblica (via MilanPress) speaks of ‘extreme tension’ at Milan and a climate inside the Milan dressing room that is far from positive at the moment, especially after the recent result against Feyenoord.
According to what the paper states, not all players appreciate Conceicao’s harsh ways and relations with some members of the squad are said to be at an all-time low despite the fact that he has been here less than two months.
Among them, Christian Pulisic stands out and there is a rather interesting back story. During the half-time break in the 2-1 loss to Dinamo Zagreb, the American winger had a heated face-to-face discussion with the coach.
He even made it clear that he wishes to be sold by Milan in the summer in the event that they persist with Conceicao as the manager, which is a rather damning ultimatum for arguably the best player in the squad to put forward.
Youssouf Fofana has also not bonded with the coach who, according to the paper, does not particularly rate him and for this reason he put him the bench on Tuesday, which was a rather surprising move.
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
Al ja samo ne znam zasto vi vjerujete svakom natpisu medija. Zar nije bilo prije 7 dana da se on i Theo ne mogu, pa su njih dva bila zagrljeni i nasmijani.
Novinari su tu da unose nemir, pogotovo kad je malo ekipi tesko. Da je dobio tu tekmu protiv Dinama dns bi pisali kako je u svlacionici sve sjajno i bajno
Novinari su tu da unose nemir, pogotovo kad je malo ekipi tesko. Da je dobio tu tekmu protiv Dinama dns bi pisali kako je u svlacionici sve sjajno i bajno
Već godinama ove žnj novine pišu negativne članke u vezi Milana, bez ikakvih osnova.
Uvijek po istom šablonu, svaki put čim je mala kriza ili slijedi neki derbi, eto ih sa ovakvim pizdarijama tako da su mi smiješni svi likovi koji u 2025 nasjedaju na ovakve natpise.
Uvijek po istom šablonu, svaki put čim je mala kriza ili slijedi neki derbi, eto ih sa ovakvim pizdarijama tako da su mi smiješni svi likovi koji u 2025 nasjedaju na ovakve natpise.

Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.
FORZA MILAN !
FORZA MILAN !
Mala kriza? Sta je onda velika kriza? Serija B?
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.