Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Marsal
Kontakt:

Re: Chat - bez politike i ratnih prica

Post Postao/la Marsal » 18 feb 2025, 11:40

Pichkice, igrajte remija u pare ko sav normalan svijet. Nema ljepšeg osjećaja nego kad gubiš dnevnicu, a ne možeš se ni otvorit.
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988

QUARTERBACK
Kontakt:

Post Postao/la QUARTERBACK » 18 feb 2025, 11:49

VensanKasel je napisao/la:
18 feb 2025, 10:33
QUARTERBACK je napisao/la:
18 feb 2025, 09:58
18 feb 2025, 09:15
Sinoć mi je drug koji je inače instruktor imao saobraćajnu nesreću na kružnom toku , on je vozio Q5 .
Ovaj lik što je vozio Octaviju bio ubjeđen da on nije kriv , nije htio da urade evropski zapisnik i da potpiše krivicu .

slika
:tokralju:

ljudi ne kontaju da kruzni tok treba samo gledati kao obicne dvije trake i isto ono sto ne bi uradio na obicnom putu koji vodi pravo s dvije trake ne trebas uraditi ni u kruznom i uredan si
Najjači su mi oni što ulaze u kružni tok pravolinijski , budu u vanjskoj traci pa pošto pravo voze uđu u unutrašnju traku i izađu iz kružnog toka u vanjskoj traci , naravno bez ikakvog signala :bow:
To je neki kamikaza potez, ako ima auta u kruznom ovo da uradis udes je zagarantovan :mrgreen:

sto neko napisa vec gore sta puta zakocim il usporim da izbjegnem udes jer mi se ne da peglat prvo s levatom koji te osine, ispuni evropski obrazac ako je druga strana za, a ako nije onda cekaj dok policija dodje, pa se guzva napravi to traje sve sat dva minimum, ured ti dan prodje citav :bow:

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 18 feb 2025, 11:54

Marsal je napisao/la:
18 feb 2025, 11:40
Pichkice, igrajte remija u pare ko sav normalan svijet. Nema ljepšeg osjećaja nego kad gubiš dnevnicu, a ne možeš se ni otvorit.
Citas li knjigu faraona? I tu se lako da sprziti velika lova u kratko vrijeme :mrgreen:
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 18 feb 2025, 11:56

Najpoštenije, ako ces se kockat, kockaj barem da neko dobije a ne da aparat svima uzima.
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

VivaLaStella
Kontakt:

Post Postao/la VivaLaStella » 18 feb 2025, 12:11

Sheyi je napisao/la:
18 feb 2025, 11:08
19vendetta87 je napisao/la:
18 feb 2025, 10:59
Kruzni tok s jednom trakom je najbolje rijesenje. Tu se ne mozes zaybati.
Bas to, po Svabiji jako rijetko naletis na kruzni sa 2 ili vise traka.

Ovo sto sam vidjao po Tuzli je svaki ulazak u kruzni tok ili izlazak kritican, posebno ako si u lijevoj traci i hoces se pripremiti da izadjes ili hoces da izadjes iz desne, vecinom onaj koji se priblizava kruznom toku odmah uleti u desnu traku i pici dalje, pa ti moras kociti da njeg propustis da ga ne bi udario i **** se tu dva sata s policijom i osiguranjem poslije, a uz to mahom se vozi desnom trakom nebitno na koji izlaz se planira izaci :lolno:
Onaj na Skveru je top. Izlaz iz vanjske trake obilježeni duplom punom, a ne da koristiš kružni kako ti misliš da treba.
Čak 1up na njega je onaj kod Gradskog vrta u Osijeku. Umjesto duple pune, visoki ivičnjaci
Nego doma sjednem, dignem regler, voterpajp i brning rege

L'art pour l'art.
SS.ba liga | ⚫🔴 Mislish United #17

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 18 feb 2025, 12:13

18 feb 2025, 09:15
Sinoć mi je drug koji je inače instruktor imao saobraćajnu nesreću na kružnom toku , on je vozio Q5 .
Ovaj lik što je vozio Octaviju bio ubjeđen da on nije kriv , nije htio da urade evropski zapisnik i da potpiše krivicu .

slika

ljudi ne kontaju da kruzni tok treba samo gledati kao obicne dvije trake i isto ono sto ne bi uradio na obicnom putu koji vodi pravo s dvije trake ne trebas uraditi ni u kruznom i uredan si
Najjači su mi oni što ulaze u kružni tok pravolinijski , budu u vanjskoj traci pa pošto pravo voze uđu u unutrašnju traku i izađu iz kružnog toka u vanjskoj traci , naravno bez ikakvog signala :bow:
To je zato sto kružni tok i nije put sa dvije trake (normalna i preticajna), već put sa jednom trakom (unutrasnja) i jednom izlaznom trakom (vanjska).

Zato se u kružnom toku zaista i mora voziti unutrašnjom trakom, a prelaziti u vanjsku tek nakon sto prodjes predzadnji izlaz (onaj koji je prije tvog). Jednako kao sto ces se na ravnom putu prebaciti u izlaznu traku kad ti se ona otvori.

Isto je i kad ulaziš… potrebno je da se prije prvog narednog izlaza, ukoliko ne izlazis, prestrojis u unutrasnju traku. Ako je kružni tok uzak a puno izlaza, to često izgleda kao presjecanje trake.

Najgori debili su oni koji uvijek voze izlaznom, vanjskom trakom i ne daju ti da izadjes. Oni obesmisljavaju funkciju kružnog toka svojom glupošću i bezobrazlukom.

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 18 feb 2025, 12:31

Vanjskom po nekom generalnom pravilu trebaš voziti ako izlaziš na prvi i drugi izlaz, a pravilo je da na treci ili cetvrti ideš ideš unutrašnjom, ako u oba slučaja to znakom prije ulaska ili na cesti nije drugačije naznačeno. Pravilo je da onaj ko ide vanjskom a nalazi se u kružnom ima prednost u odnosu na onog unutar. Ne gleda se kad je ko ušao, to nema veze, to se ne gleda, gleda se gdje si, i to vidi mda ljudi griješe, on konta šo davno na drugoj strani i ima pravo tebe da siječe na vanjskoj jer si tek ušao. Jedino nema prednost ako nije ušao u kružni, to znači da ne smije ulaziti u kružni i presjecati druge, bilo u kojoj traci.

Slatinash_7
Kontakt:

Post Postao/la Slatinash_7 » 18 feb 2025, 12:33

Što se tiče kružnog toka toliko sam čuo teorija i načina kako se voziti u istom da mi nije jasno kako u istim nema makar 5 puta više nesreća..
Uglavnom, najbolji su kružni u Mostaru, prostor između dvije trake je zapravo komad betona visine trotoara tako da ti zapravo ne da da iz vanjske ideš igdje drugo nego na izlaz..Ne znam ni jedan slučaj sudara u Mostarskom kružnom toku (ne živim dole da se ogradim)...I naravno veliki plus je kad imaš proširenje u desnoj traci da izađeš iz kružnog prije nego što su i ušao u isti..
Slatina Bog i batina

Fukare Slatina i Modra blatina

bavariapivo
Kontakt:

Post Postao/la bavariapivo » 18 feb 2025, 14:31

admin je napisao/la:
18 feb 2025, 12:13

To je zato sto kružni tok i nije put sa dvije trake (normalna i preticajna), već put sa jednom trakom (unutrasnja) i jednom izlaznom trakom (vanjska).

Zato se u kružnom toku zaista i mora voziti unutrašnjom trakom, a prelaziti u vanjsku tek nakon sto prodjes predzadnji izlaz (onaj koji je prije tvog). Jednako kao sto ces se na ravnom putu prebaciti u izlaznu traku kad ti se ona otvori.

Isto je i kad ulaziš… potrebno je da se prije prvog narednog izlaza, ukoliko ne izlazis, prestrojis u unutrasnju traku. Ako je kružni tok uzak a puno izlaza, to često izgleda kao presjecanje trake.

Najgori debili su oni koji uvijek voze izlaznom, vanjskom trakom i ne daju ti da izadjes. Oni obesmisljavaju funkciju kružnog toka svojom glupošću i bezobrazlukom.
bravo
e ovako bi to trebalo da izgleda

H8Z7
Kontakt:

Post Postao/la H8Z7 » 18 feb 2025, 14:54

Surreal je napisao/la:
18 feb 2025, 11:30
velika (anti)preporuka za društvenu igru Catan, dan te yebo osam sati u cugu smo igrali, znači ko heroin
Čuo sam za tu igru, znači da ne započinjem :mrgreen:
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene

L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!

QUARTERBACK
Kontakt:

Post Postao/la QUARTERBACK » 18 feb 2025, 15:00

mozes ti i preticati u kruznom ako si brzi i spretniji :mrgreen:

PopravnaToljaga
Kontakt:

Post Postao/la PopravnaToljaga » 18 feb 2025, 15:58

slika

Domaćin šeta po box mečevima , dok komšije dominiraju na svakom polju.

SetoKaiba
Kontakt:

Post Postao/la SetoKaiba » 18 feb 2025, 16:19

Od jutros na portalima dosta članaka o smanjenju nezaposlenosti od podizanja minimalca. Nema wande i ostalih degenerika da nam pišu o tome. :think:

Rosicky
Kontakt:

Post Postao/la Rosicky » 18 feb 2025, 16:44

SetoKaiba je napisao/la:
18 feb 2025, 16:19
Od jutros na portalima dosta članaka o smanjenju nezaposlenosti od podizanja minimalca. Nema wande i ostalih degenerika da nam pišu o tome. :think:
U firmi gdje ja radim se nakon povecanja minimalca prijavilo 11 radnika u tom periodu

SetoKaiba
Kontakt:

Post Postao/la SetoKaiba » 18 feb 2025, 17:08

Rosicky je napisao/la:
18 feb 2025, 16:44
SetoKaiba je napisao/la:
U firmi gdje ja radim se nakon povecanja minimalca prijavilo 11 radnika u tom periodu
Ne vjerujem ja tebi. :stop:

Moraju se wanda i irfo oglasiti.

Sagrotan
Kontakt:

Post Postao/la Sagrotan » 18 feb 2025, 17:31

Ne znam šta imate protiv seljobera iz Srebrenika. Čovjek pošteno krade narod. :yawn:

QUARTERBACK
Kontakt:

Post Postao/la QUARTERBACK » 18 feb 2025, 17:43

vozice se novi arteon al mozda 2027 godine dok husara malo profura ovu 2025 verziju

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 18 feb 2025, 17:53

18 feb 2025, 17:43
vozice se novi arteon al mozda 2027 godine dok husara malo profura ovu 2025 verziju
Prvo dok tusne Pirica u Englesku :bih:
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 18 feb 2025, 18:06

SetoKaiba je napisao/la:
18 feb 2025, 17:08
Rosicky je napisao/la:
18 feb 2025, 16:44
SetoKaiba je napisao/la:
Ne vjerujem ja tebi. :stop:

Moraju se wanda i irfo oglasiti.
Nije mi jasno otkud podaci o smanjenju nezaposlenosti kad statistika za januar izlazi u martu, ali nije kao da bi to neko neobrazovan znao

Edit: ah da, evo vidim sad ti si procito vijest za decembar :urnebes:
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 18 feb 2025, 18:40

Surreal je napisao/la:
18 feb 2025, 11:30
velika (anti)preporuka za društvenu igru Catan, dan te yebo osam sati u cugu smo igrali, znači ko heroin
Probaj i Nemesis, tu ti treba 3 sata dok uputstvo procitas :rol:

slika
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 20 gostiju.