Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
- Marsal
- Kontakt:
Re: Chat - bez politike i ratnih prica
Pichkice, igrajte remija u pare ko sav normalan svijet. Nema ljepšeg osjećaja nego kad gubiš dnevnicu, a ne možeš se ni otvorit.
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988
- QUARTERBACK
- Kontakt:
To je neki kamikaza potez, ako ima auta u kruznom ovo da uradis udes je zagarantovanVensanKasel je napisao/la: ↑18 feb 2025, 10:33Najjači su mi oni što ulaze u kružni tok pravolinijski , budu u vanjskoj traci pa pošto pravo voze uđu u unutrašnju traku i izađu iz kružnog toka u vanjskoj traci , naravno bez ikakvog signalaQUARTERBACK je napisao/la: ↑18 feb 2025, 09:58VensanKasel je napisao/la: ↑18 feb 2025, 09:15Sinoć mi je drug koji je inače instruktor imao saobraćajnu nesreću na kružnom toku , on je vozio Q5 .
Ovaj lik što je vozio Octaviju bio ubjeđen da on nije kriv , nije htio da urade evropski zapisnik i da potpiše krivicu .
![]()
![]()
ljudi ne kontaju da kruzni tok treba samo gledati kao obicne dvije trake i isto ono sto ne bi uradio na obicnom putu koji vodi pravo s dvije trake ne trebas uraditi ni u kruznom i uredan si![]()

sto neko napisa vec gore sta puta zakocim il usporim da izbjegnem udes jer mi se ne da peglat prvo s levatom koji te osine, ispuni evropski obrazac ako je druga strana za, a ako nije onda cekaj dok policija dodje, pa se guzva napravi to traje sve sat dva minimum, ured ti dan prodje citav

-
- Kontakt:
Citas li knjigu faraona? I tu se lako da sprziti velika lova u kratko vrijeme

👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎
- feniksptica
- Kontakt:
Najpoštenije, ako ces se kockat, kockaj barem da neko dobije a ne da aparat svima uzima.
Plavo oko plakalo je.
BOT (ponude u inbox)
BOT (ponude u inbox)
- VivaLaStella
- Kontakt:
Onaj na Skveru je top. Izlaz iz vanjske trake obilježeni duplom punom, a ne da koristiš kružni kako ti misliš da treba.Sheyi je napisao/la: ↑18 feb 2025, 11:08Bas to, po Svabiji jako rijetko naletis na kruzni sa 2 ili vise traka.19vendetta87 je napisao/la: ↑18 feb 2025, 10:59Kruzni tok s jednom trakom je najbolje rijesenje. Tu se ne mozes zaybati.
Ovo sto sam vidjao po Tuzli je svaki ulazak u kruzni tok ili izlazak kritican, posebno ako si u lijevoj traci i hoces se pripremiti da izadjes ili hoces da izadjes iz desne, vecinom onaj koji se priblizava kruznom toku odmah uleti u desnu traku i pici dalje, pa ti moras kociti da njeg propustis da ga ne bi udario i **** se tu dva sata s policijom i osiguranjem poslije, a uz to mahom se vozi desnom trakom nebitno na koji izlaz se planira izaci![]()
Čak 1up na njega je onaj kod Gradskog vrta u Osijeku. Umjesto duple pune, visoki ivičnjaci
Nego doma sjednem, dignem regler, voterpajp i brning rege
L'art pour l'art.
SS.ba liga | ⚫🔴 Mislish United #17
L'art pour l'art.
SS.ba liga | ⚫🔴 Mislish United #17
To je zato sto kružni tok i nije put sa dvije trake (normalna i preticajna), već put sa jednom trakom (unutrasnja) i jednom izlaznom trakom (vanjska).VensanKasel je napisao/la: ↑18 feb 2025, 10:33Najjači su mi oni što ulaze u kružni tok pravolinijski , budu u vanjskoj traci pa pošto pravo voze uđu u unutrašnju traku i izađu iz kružnog toka u vanjskoj traci , naravno bez ikakvog signalaQUARTERBACK je napisao/la: ↑18 feb 2025, 09:58VensanKasel je napisao/la: ↑18 feb 2025, 09:15Sinoć mi je drug koji je inače instruktor imao saobraćajnu nesreću na kružnom toku , on je vozio Q5 .
Ovaj lik što je vozio Octaviju bio ubjeđen da on nije kriv , nije htio da urade evropski zapisnik i da potpiše krivicu .
![]()
![]()
ljudi ne kontaju da kruzni tok treba samo gledati kao obicne dvije trake i isto ono sto ne bi uradio na obicnom putu koji vodi pravo s dvije trake ne trebas uraditi ni u kruznom i uredan si![]()
Zato se u kružnom toku zaista i mora voziti unutrašnjom trakom, a prelaziti u vanjsku tek nakon sto prodjes predzadnji izlaz (onaj koji je prije tvog). Jednako kao sto ces se na ravnom putu prebaciti u izlaznu traku kad ti se ona otvori.
Isto je i kad ulaziš… potrebno je da se prije prvog narednog izlaza, ukoliko ne izlazis, prestrojis u unutrasnju traku. Ako je kružni tok uzak a puno izlaza, to često izgleda kao presjecanje trake.
Najgori debili su oni koji uvijek voze izlaznom, vanjskom trakom i ne daju ti da izadjes. Oni obesmisljavaju funkciju kružnog toka svojom glupošću i bezobrazlukom.
Vanjskom po nekom generalnom pravilu trebaš voziti ako izlaziš na prvi i drugi izlaz, a pravilo je da na treci ili cetvrti ideš ideš unutrašnjom, ako u oba slučaja to znakom prije ulaska ili na cesti nije drugačije naznačeno. Pravilo je da onaj ko ide vanjskom a nalazi se u kružnom ima prednost u odnosu na onog unutar. Ne gleda se kad je ko ušao, to nema veze, to se ne gleda, gleda se gdje si, i to vidi mda ljudi griješe, on konta šo davno na drugoj strani i ima pravo tebe da siječe na vanjskoj jer si tek ušao. Jedino nema prednost ako nije ušao u kružni, to znači da ne smije ulaziti u kružni i presjecati druge, bilo u kojoj traci.
- Slatinash_7
- Kontakt:
Što se tiče kružnog toka toliko sam čuo teorija i načina kako se voziti u istom da mi nije jasno kako u istim nema makar 5 puta više nesreća..
Uglavnom, najbolji su kružni u Mostaru, prostor između dvije trake je zapravo komad betona visine trotoara tako da ti zapravo ne da da iz vanjske ideš igdje drugo nego na izlaz..Ne znam ni jedan slučaj sudara u Mostarskom kružnom toku (ne živim dole da se ogradim)...I naravno veliki plus je kad imaš proširenje u desnoj traci da izađeš iz kružnog prije nego što su i ušao u isti..
Uglavnom, najbolji su kružni u Mostaru, prostor između dvije trake je zapravo komad betona visine trotoara tako da ti zapravo ne da da iz vanjske ideš igdje drugo nego na izlaz..Ne znam ni jedan slučaj sudara u Mostarskom kružnom toku (ne živim dole da se ogradim)...I naravno veliki plus je kad imaš proširenje u desnoj traci da izađeš iz kružnog prije nego što su i ušao u isti..
Slatina Bog i batina
Fukare Slatina i Modra blatina
Fukare Slatina i Modra blatina
- bavariapivo
- Kontakt:
bravoadmin je napisao/la: ↑18 feb 2025, 12:13To je zato sto kružni tok i nije put sa dvije trake (normalna i preticajna), već put sa jednom trakom (unutrasnja) i jednom izlaznom trakom (vanjska).VensanKasel je napisao/la: ↑18 feb 2025, 10:33Najjači su mi oni što ulaze u kružni tok pravolinijski , budu u vanjskoj traci pa pošto pravo voze uđu u unutrašnju traku i izađu iz kružnog toka u vanjskoj traci , naravno bez ikakvog signalaQUARTERBACK je napisao/la: ↑18 feb 2025, 09:58
![]()
Zato se u kružnom toku zaista i mora voziti unutrašnjom trakom, a prelaziti u vanjsku tek nakon sto prodjes predzadnji izlaz (onaj koji je prije tvog). Jednako kao sto ces se na ravnom putu prebaciti u izlaznu traku kad ti se ona otvori.
Isto je i kad ulaziš… potrebno je da se prije prvog narednog izlaza, ukoliko ne izlazis, prestrojis u unutrasnju traku. Ako je kružni tok uzak a puno izlaza, to često izgleda kao presjecanje trake.
Najgori debili su oni koji uvijek voze izlaznom, vanjskom trakom i ne daju ti da izadjes. Oni obesmisljavaju funkciju kružnog toka svojom glupošću i bezobrazlukom.
e ovako bi to trebalo da izgleda
Čuo sam za tu igru, znači da ne započinjem

Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene
L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!
L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!
- QUARTERBACK
- Kontakt:
mozes ti i preticati u kruznom ako si brzi i spretniji 

- PopravnaToljaga
- Kontakt:
Od jutros na portalima dosta članaka o smanjenju nezaposlenosti od podizanja minimalca. Nema wande i ostalih degenerika da nam pišu o tome. 

Ne znam šta imate protiv seljobera iz Srebrenika. Čovjek pošteno krade narod. 

- QUARTERBACK
- Kontakt:
vozice se novi arteon al mozda 2027 godine dok husara malo profura ovu 2025 verziju
Prvo dok tusne Pirica u EngleskuQUARTERBACK je napisao/la: ↑18 feb 2025, 17:43vozice se novi arteon al mozda 2027 godine dok husara malo profura ovu 2025 verziju

Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Nije mi jasno otkud podaci o smanjenju nezaposlenosti kad statistika za januar izlazi u martu, ali nije kao da bi to neko neobrazovan znao
Edit: ah da, evo vidim sad ti si procito vijest za decembar

NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 20 gostiju.