FC Bayern München

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Šta očekujete protiv Intera?

Anketa je završila: 11 apr 2025, 19:19.

1) Prolaz
24
62%
2) Ispadanje
15
38%

Ukupno glasova: 39

farinelli123
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la farinelli123 » 15 feb 2025, 22:57

armando je napisao/la:
15 feb 2025, 21:49
Dobro @fari, nismo uvijek ovako izgledali protiv apotekara. Nicht immer, aber immer öfter ( valjda me pivovarna Clausthaler ne tuži).
U zadnje 3 godine imaju skor 3-3-0 protiv nas.
Postavlja se pitanje ko je nesretniji, mi sa ovom predstavom ili Bayer za propuštenom prilikom.

Treba naučiti da cilj opravdava sredstvo (jeftina fraza, znam) ali svima nama još nije jasno da je Kompany baš ovako htio.
Možda je bio prisiljen, zbunjen....
Dragi Diego,

Lepo si ovo sročio, moram priznati.
3-3-0 je ozbiljan skor protiv nas. Ovo danas što sam ja video je ona fraza: "Igrali smo koliko nam je protivnik dozvolio".
Ali da nismo opucali nijednom u vrata Hradeckog. Kompani ako je ovo planski igrao, onda je on Oto Rehagel.

Bice da smo mi bolje prosli ovde.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 16 feb 2025, 01:04

Musiala opet briljirao. Redovna kritika na njegov racun s obzirom na platu koju prima smijurija od igraca.

Dao bih odmah sada Musialu za Wirtza i jos 50 miliona eura. Ne vidjeh odavno igraca sa potencijalom kakav je Musiala imao da stagnira 1-2 sezone umjesto da bude igrac koji ce trpati 20+ golova po sezoni. Trebao je bit nas Messi ili Ronaldo. Covjek koji sam sebe dribla i svaku utakmicu izgubi po nekoliko lopti prilikom pokusaja driblinga.

Gittens je veoma zanimljiv igrac kao krilo.

Ovaj Boey, sta su u njemu vidjeli da mi je znati. Momak zalutao u fudbal.

Ito stoper igra beka, ok, pokazao se do sada jako dobro. 1,88 visok a bek. Stana 1,87 drugi bek, unikatno, ovo je rijetkost.

Balon
Kontakt:

Post Postao/la Balon » 16 feb 2025, 01:26

Lose je ovo bilo ali je barem lijepo vidjeti da je Kongolac konacno skontao da se fudbal ne igra samo u jednom pravcu. Trebalo mu je samo nekoliko bruka u ligi prvaka i pokoji savjet od Ulija ali nema veze, bolje ikad nego nikad.

Strasno kako se osjeti nedostatak prave 6ice na sredini terena. Sreca pa se majstor Palhinha vraca sad kad pocinje "vruca" faza sezone.

armando
Kontakt:

Post Postao/la armando » 16 feb 2025, 08:30

Balon je napisao/la:
16 feb 2025, 01:26
Lose je ovo bilo ali je barem lijepo vidjeti da je Kongolac konacno skontao da se fudbal ne igra samo u jednom pravcu. Trebalo mu je samo nekoliko bruka u ligi prvaka i pokoji savjet od Ulija ali nema veze, bolje ikad nego nikad.

Strasno kako se osjeti nedostatak prave 6ice na sredini terena. Sreca pa se majstor Palhinha vraca sad kad pocinje "vruca" faza sezone.
Bolje i odigrati bez šuta na gol i završiti 0:0 protiv prvaka i glavnog konkurenta, nego imati apsolutnu dominaciju i 20 šuteva prema golu i izgubiti 0:3 protiv Fejenorda.

U prvom dijelu sezone je Leverkusen isto ovako bio u podređenoj situaciji i neki su slavili Alonsa.
Jeste domaćin bio daleko bolji, ali Bayern nije htio kidisati i igralo se da se gol sačuva. Protivnik i nije pružao šanse za kontru, jako dobro odigrano. Imali su težak meč tri dana ranije, imaju uzvrat u utorak, fali svježine i fokusa.
Ne opravdavam ovo, ali treba uzeti sve u obzir. Da je rijetka pojava da neko ovako Bayern izdominira - jeste.
Isto tako se ne može pobjeći od činjenice da ove sezone igramo jako lošije protiv jačih protivnika, što i rezultati govore.
To ako se ne promjeni, nemamo šta tražiti u LP.
Ubi Concordia, Ibi Vicktoria

Huske
Kontakt:

Post Postao/la Huske » 16 feb 2025, 11:47

Ako nastavimo igrati kao sinoć, možda od nas i bude nešto u LP. Neuer, Kim, Upamecano i Ito uz pomoć Laimera zakucali odbranu sinoć. :cool:
Biće uspjeh vrijedan pažnje uzeti ligu ispred ovakvog Bayera. ;)

Balon
Kontakt:

Post Postao/la Balon » 16 feb 2025, 13:43

armando je napisao/la:
16 feb 2025, 08:30
Balon je napisao/la:

Bolje i odigrati bez šuta na gol i završiti 0:0 protiv prvaka i glavnog konkurenta, nego imati apsolutnu dominaciju i 20 šuteva prema golu i izgubiti 0:3 protiv Fejenorda.
Normalno, ovo sam uvijek govorio. Nije slucajnost sto jedan Ancelotti ima 5 klempi (a imao bi cak 6 da nije bilo onog sudijskog skandala protiv nas 2017te) a katalonski prevarant koji je imao srece da trenira najjacu ekipu sa najboljim igracem svih vremena "samo" 3.

Jos da Kompany skonta da defanzivna masina iz Portugala uvijek mora igrati u prvih 11 i idemo do finala LP :salut:

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 16 feb 2025, 13:57

armando je napisao/la:

Kod nas nema sredine tj balansa između odbrane i napada.Ili dominiraš a na kraju izgubiš ili odigraš kao jučer sramotno i uzmeš bod uz dosta sreće.

Da se osvrnem na par igrača iz odbrane moram pohvaliti igru Ita koji je odigrao veoma kvalitetno nakon pola godine pauze svaka čast te Upamecana koji ipak nekad iznenadi dobrom partijom.Kim solidno,Laimer dobar.

Zadnja izmjena: Saurman, dana/u 16 feb 2025, 14:27, ukupno mijenjano 1 put.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 16 feb 2025, 14:10

mnogo negativnih komentara a titula se vratila u Minhen sinocnjim remijem :kafa:
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

Dilah
Kontakt:

Post Postao/la Dilah » 16 feb 2025, 14:46

sljivo je napisao/la:
15 feb 2025, 20:42
Pretvarate se u mene od prije 10 godina, kad sam sr.ao o igrama i dominaciji, a vi me svi napadali kako se samo rezultat gleda i volite kako se ono kaze onaj neki "zoharski" bajern, i malo sad idem u kontru jer ne mogu da vjerujem otkud vam takav zaokret. Jednostavno ne vjerujem da to pisete.
U jednoj recenici sve objasnjeno. Egomanija jer famozna naucna rijec koja pokriva tu oblast i ona Bundesliga je ociti primjer ego-manijaka :tralala: Inace stoji to sve oko boda i titule sto neki teneki pricaju, ali nisam vjerovao da ovako lose mozemo odigrati. Cuj mu price: natjerali nas, pa bolan od 22 igraca koja su istrcala na utakmicu najbolji je Wirtz, a onda slijedi bar 7 nasih. Pa u istom ovom timu Stanisa je pocesto bio vazna karika cak igrao i krilo-beka, zadnja trojka ne vredi im 10-ak milja skupa, dizelas Dzaka nas rastura...sa 10 igraca smo protiv njih odigrali sto puta bolje da ne pricam o onoj prvoj utakmici kada smo ih satjerali u misiju rupu. Dakle sto prije se resetovati na neki raniji mode ako zelimo biti konkurenti jer sa ovom igrom ni 8 poena nije sigurno. Mislim da se glavesine previse petljaju u trenerski posao jer nema sanse da je ovo Kompanijevo djelo, ovako nije postavljao igru ni kada je sa onim smjesnim timom u Engleskoj ligi igrao protiv Citija.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 16 feb 2025, 15:00

Max Eberl: "We're very happy with the result. We fought hard. It was not typical of us to defend, it's not in Bayern's DNA to play for a draw, but Leverkusen played a great game and didn't allow us much. We actually wanted to play our game, but for the first time this season we didn't manage to do that, which was the result of a great performance by Leverkusen. Nevertheless, the mentality of our team was right" [Sky]
Kompany: "We're not 8-point ahead by chance. We've already scored I think more than 100 goals this season [in all competitions]. OK, Leverkusen today earned the right to play and put us under a lot of pressure - but if we don't show mentality to block shots, crosses, defend as a team with Harry and Jamal after a tough battle in Glasgow 3 days ago, then we'd have left this place more disappointed. We'll definitely learn from this game, but we take the result and move on"
Nadam se da ova ubleha iznad barem zna čitati, evo iz usta njegovih pulena da ih je Leverkuzen primorao da igraju kako su igrali :lol:
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

Dilah
Kontakt:

Post Postao/la Dilah » 16 feb 2025, 15:42

Bundesliga je napisao/la:
16 feb 2025, 15:00
Nadam se da ova ubleha iznad barem zna čitati, evo iz usta njegovih pulena da ih je Leverkuzen primorao da igraju kako su igrali :lol:
Evo ga, doso tobe...vjeruje sve Kompaniju i ima opravdanje za njega. :lolno: :lolno: Pa mamlaze zar nisi skonta da sam upravo na njih mislio...naravno da ce te primorati ako se tako postavis, i ti da dignes noge pored puta, neko bi ti zatjero.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 16 feb 2025, 15:49

Bgm ti ili ne znaš Engleski ili se praviš glup, ili si glup, nema drugih objašnjenja. Kažu Kompany i Eberl htjeli smo igrati našu igru, ali nam to Leverkuzen nije dopustio. Dakle, nisu izborom igrali ono što su igrali. Kontaš, ili je previše kompleksno :?
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

SWOT
Kontakt:

Post Postao/la SWOT » 16 feb 2025, 15:54

Sinoc smo imali vise sreće nego pameti sto Bayer nije zabio nijedan pogodak. Plus spasio nas je Xabi sto nije ubacio niti Schicka niti Bonifacea. Onda bi najmanje bilo 3:0...

Sve u svemu, iako smo najgoru ikad utakmicu odigrali, pobijedili smo jer je ostalo 8 bodova prednosti.

Dilah
Kontakt:

Post Postao/la Dilah » 16 feb 2025, 16:04

Bundesliga je napisao/la:
16 feb 2025, 15:49
Bgm ti ili ne znaš Engleski ili se praviš glup, ili si glup, nema drugih objašnjenja. Kažu Kompany i Eberl htjeli smo igrati našu igru, ali nam to Leverkuzen nije dopustio. Dakle, nisu izborom igrali ono što su igrali. Kontaš, ili je previše kompleksno :?

Jok eto posle one sramote ce reci: pa znaaattee cilj opravdava sredstvo, isli smo na bod jer ce to odrzati prednost, povukli smo svih 11 igraca iza lopte, a o kontrama nismo razmisljali. Harija stavili na sesticu i povremeno lijevog beka, Musualu stavili da bude flaster, Olisea i Komana upozorili da najvise 4 puta u toku utakmice mogu preci centar, ne mora znaciti da cemo primiti gol, ima precka koja ce nas spasiti. Ti to zvizgane bas vjerujes da je Bayer bolji od Bayerna :crazy: :crazy:

armando
Kontakt:

Post Postao/la armando » 16 feb 2025, 16:49

Hajd vas dvojica zakopajte ratne sikire :salut:
Mogla je biti epska blamaža ala protiv misketovih i džekinih vukova, ali nije.
Nisu imali Grafitea :D
Čitajući izjave i gledajući nije isto. Kad te žena zovne i baci spiku ti joj povjeruješ, jer je voliš. Dok uživo kad počne nešto da vrda, trepće okicama i sakriva pogled, tebi odmah nešto sumnjivo.
Dakle, ako nekog dovoljno poznaješ, Maajka je uživo ako si iole šlifovan. Porukama ili tekstom možeš zavarati.
Nije isto ono što pročitaš sa pres konferencije, kao kad pogledaš.
Ubi Concordia, Ibi Vicktoria

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 17 feb 2025, 00:32

Kompany je htio neku vrstu Hitzfeldovske taktike, ali je na kraju ispala Di Mateovska taktika... :D :D

Leverkusen je prošle sezone osvojio prvenstvo i naravno da svi ako imalo normalno razmišljamo želimo prvenstvo nazad. Rezultat i osvojeni bod s ove utakmice su nam odlični.
Dobro je da se pokazalo da se može i ovako odigrati. Jeste Leverkusen nas stisnuo i bio je svježiji i taktika je takva bila da nam se ostavi malo prostora (zato je Xabi i stavio brze igrače i igrače koji mogu vršiti stalni pritisak a nije stavio Schicka ili Bonifacea), ali vidjelo se da mi dosta puta daleko ispucavamo lopte i ne želimo dužim zadržavanjem lopte da je iznosimo (za razliku od svih ostalih utakmica ove sezone). Znači i svjesno smo prepustili posjed i igrali defanzivnije. Ono što mora biti bolje kod ovakve postavke je da se bar 2-3 akcije povežu prema naprijed i odrade neke kontre i time dokrajči protivnik. Izbijenu loptu mora gore neko i obradit i uradit korisne stvari naprijed. Mora tu biti određene povezanosti kada se ima lopta, jer i kada smo kretali naprijed bili smo totalno neprecizni - nevjerovatne greške kod pasova i slično..

Upamecano je najzaslužniji za ovaj bod, toliko je duela dobio, toliko toga očistio. Dobra partija i Ita koji zaslužuje i ubuduće veću minutažu, kao i Stanišić koji kada je ušao je pokazao da može dosta toga doprinijeti.
Kompany isprobava neke stvari, dobro je što je spreman i na defanzivnije varijante, Neuer je isto izjavio nakon utakmice da se radi na tome na treninzima, a treba tu još neke stvari ispeglati i izbalansirati.
U ekipi, za razliku od nekih mišljenja, ima žara, htijenja i volje da jedni za druge trče, krpe i pokrivaju. Određenog balansa između defanzive i ofanzive fali u pojedinim utakmicama ali nije da se to ne može sredit. Gore bi bilo da je ekipa mrtva. Protiv Celtica je na primjer prvo poluvrijeme bilo jako dobro. A svi koji pratimo Bayern duže smo na desetine utakmica takvih vidjeli gdje Bayern iste, na svoj način knap privede na kraju. Zato nisam baš nešto vidio nakon te utakmice razloga za neku ogromnu paniku, jer Celtica na njegovom stadionu rijetko ko razbije.

Što se krila tiče skoro uvijek bi mi Olise i Coman dobili prednost. Prvi igra jako dobru svoju prvu sezonu kod nas, drugi je kroz sve ove godine imao dobrog učinka kod nas i zabijao je dosta bitnih golova (iako se on čestonpotcjenjuje i umanjuje mu se značaj kod pojedinih). I u ovoj sezoni, iako su mu skratili krila s tom pričom o prodaji, opet bude opasniji od jednog Sanea. Sane sveukupno gledajući za vrijeme koje je dobio kod nas ništa nije pokazao. Poneki bljesak to je premalo, treba tu podvuĉi crtu.
Gnabry mi je bio drag i na početku kada se u njega nije vjerovalo, fantastičnu sezonu je imao 2019/20 (tu super uspješnu za cijelu ekipu) bilo je i poslije i dobrih i solidnih partija, ali iako kod njega za razliku od Sanea ko ima malo nade, ipak mislim prije da je i njegovo kod nas prošlo da je on tu svoje dao i ispucao.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 18 feb 2025, 06:50

Balon je napisao/la:
16 feb 2025, 13:43
armando je napisao/la:
Balon je napisao/la:

Normalno, ovo sam uvijek govorio. Nije slucajnost sto jedan Ancelotti ima 5 klempi (a imao bi cak 6 da nije bilo onog sudijskog skandala protiv nas 2017te) a katalonski prevarant koji je imao srece da trenira najjacu ekipu sa najboljim igracem svih vremena "samo" 3.

Jos da Kompany skonta da defanzivna masina iz Portugala uvijek mora igrati u prvih 11 i idemo do finala LP :salut:
Istina,

nije slučajnost da Ancelotti ima dvije više ako uzmemo u obzir da ima duplo više trenerskog staža od Guardiole a pritom je i vodio neke od najjačih ekipa u historiji fudbala :yawn:

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 18 feb 2025, 13:14

Večeras ništa osim uvjerljive pobjede ne dolazi u obzir. Celtic je u euro okvirima momčad koja ne prelazi grupnu fazu CL, odnosno ispada u prvim kolima od Midtjyllanda, Ferencvarosa, Cluja, Aek-a... Ove godine su ih ždrijeb i format pomazili pa su igrali protiv Slovana, Young boysa, Dinama, Brüggea i raspalog Leipziga i nekako se došlepali do playoffa, usprkos debaklu protiv Dortmunda. No svakoj sreći na kraju dođe kraj, najbolje bi bilo da dođe u vidu 5 komada.

Bayern111
Kontakt:

Post Postao/la Bayern111 » 18 feb 2025, 14:28

Veceras bi bilo lijepo da pukne petarda da se malo prisjetimo nekih starih dana i pobjeda.
Bice zanimljivo vidjeti kako cemo igrati ako ne bude Kejna,mogao bi Muller od početka krenuti.
Nadam se da ce Musiala napokon odigrati dobro...
Ovo s Leverkuzenom iako za pohvale igra u odbrani i ovaj Simeone pristup nije bas nesto sto sam ikad gledao od Bayerna.....pozelio sam one rapsodije i rezultate 50,60,7 1 itd
Moram pohvaliti Upamecana izgleda da prerasta one poveznice greske i postaje ozbiljan stoper valjda ga necu utrci.
Ito isto izgled ada bi mogao biti fino pojacanje u nastavku sezone.
Bice ovo super ako nastavimo dizati formu i gurati jos jace realno put do polufinala je itekako prolazan i Atletico/Leverkuzen i Arsenal/Inter ne kazem siguran ali realno mozemo pobjediti a onda samo se ne varam idemo na Real .....e tu vec tesko je biti optimista mada ja vjerujem da mozemo s njima bolje nego recimo City prisile sedmice.
Mozda je vrijeme da opet izbacimo Real i osvojimo

Zlaja83
Kontakt:

Post Postao/la Zlaja83 » 18 feb 2025, 15:01

Nešto ne vjerujem u vatromet golova večeras. Više očekujem oprezan start i jednih i drugih, posebno u prvom pol. pa onda pojačavanje pritiska kako vrijeme bude odmicalo, tako to nekako Kompany radi.

Jedino da padne neki rani gol, pa da pročepe, al evo prognoza 2:0 i svi sretni.

Odgovori

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.