Mobilni- gdje, kako, šta?

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Dev1l
Kontakt:

Re: Mobilni- gdje, kako, šta?

Post Postao/la Dev1l » 15 feb 2025, 23:46

baboedindzeko09 je napisao/la:
15 feb 2025, 19:53
VensanKasel je napisao/la:
15 feb 2025, 18:11
Baš ga usavršavaju , dodali dugme sa strane za kameru kao inovaciju , nešto što je Nokia imala prije 20 godina ...
Pa nije iPhone nikad ni imao dugme za kameru, nego se koristila tipka za pojačavanje i to je pa haman uvijek bilo tako otkad kupujem njihove telefone.

iPhone Pro Max je najbolji telefon ikada napravljen, bar iz mog iskustva, naročito verzije od 13ke pa do 16ke (koju nisam još koristio, ali ću vjerovatno u skorije mijenje mijenjati svoju 15ku i doplatiti za ovaj dok još malo opadne cijena).

Treba malo vremena da se čovjek navikne kad pređe sa Androida, ali ko god je prešao sa Androida na iOs se nikad nije pokajao (bar ljudi oko mene što ja znam) i svi su rekli nikad više, isto ko kad svijet pređe sa manuelca na automatik :D

Isto tako, ako nije Pro ili Pro Max verzija, po meni se iPhone ne isplati uzimati i većina Androida su bolji od običnih verzija ili nekih plus/mini.
Opet neko voli pro neko pro max, u sustini nije neka bas velika razlika velicina, i nocno snimanje, i sta se jos moze dodati nemam pojma… 😉

Kod mene je 16 pro 512 ja odusevljen bolji mi ne treba.😎

Huske
Kontakt:

Post Postao/la Huske » 16 feb 2025, 10:59

TefalTava je napisao/la:
15 feb 2025, 22:33
baboedindzeko09 je napisao/la:
15 feb 2025, 19:53
15 feb 2025, 18:11
Baš ga usavršavaju , dodali dugme sa strane za kameru kao inovaciju , nešto što je Nokia imala prije 20 godina ...
Pa nije iPhone nikad ni imao dugme za kameru, nego se koristila tipka za pojačavanje i to je pa haman uvijek bilo tako otkad kupujem njihove telefone.

iPhone Pro Max je najbolji telefon ikada napravljen, bar iz mog iskustva, naročito verzije od 13ke pa do 16ke (koju nisam još koristio, ali ću vjerovatno u skorije mijenje mijenjati svoju 15ku i doplatiti za ovaj dok još malo opadne cijena).

Treba malo vremena da se čovjek navikne kad pređe sa Androida, ali ko god je prešao sa Androida na iOs se nikad nije pokajao (bar ljudi oko mene što ja znam) i svi su rekli nikad više, isto ko kad svijet pređe sa manuelca na automatik :D

Isto tako, ako nije Pro ili Pro Max verzija, po meni se iPhone ne isplati uzimati i većina Androida su bolji od običnih verzija ili nekih plus/mini.
pa jeste kad vecina prelazi sa Android low i midrange mobitela na iPhone, bas me zanima jel toliki wow faktor kad neko sa Samsung ultre il pixela predje na iPhone
Tako je. :thumbup: Kažu Iphone je mašina, a ovamo prije njega koristili Redmi ili Samsung A serije.
Svi flagship modeli bilo ios ili android su tu negdje, lični ukusi presuđuju.
Ako se baš nema para i midranger je dobar, pa čak i entry level, jer bolje išta nego ništa, ali onda takvi ne trebaju pričati kako android ne valja. Ne znam nikog ko je sa Android flagshipa imao imalo želje da pređe na ios, svi oni govore kako je Android mašina. Ali ovi sa ovim entry androidom kažu ma ovo ne valja štopa, sljedeći mob mi je iphone. Jer iphone nema midrangera i onda takvi stvore famu kako je iphone neko čudo i kralj u svijetu mobitela.

gigglessmoke
Kontakt:

Post Postao/la gigglessmoke » 16 feb 2025, 11:17

Ja sam naizmjenično koristio S8-S20 i iPhone 3GS - 15 Pro, na 15 pro trenutno.

Nemam namjeru više da se vraćam na android. Nema šanse.

Tako da su vam te priče za malu djecu.

Huske
Kontakt:

Post Postao/la Huske » 16 feb 2025, 11:43

gigglessmoke je napisao/la:
16 feb 2025, 11:17

Jesi li koristio samo Samsung? Što nisi pokušao nešto drugo od androida?

VensanKasel
Kontakt:

Post Postao/la VensanKasel » 16 feb 2025, 12:07

Ja znam dvoje kolege kleli se u jabuku , imaju sve njihovo i nedavno uzmu dvije S24 Ultra zbog posla , znači kao i ti uporedo koriste 16 Pro Max i S24 Ultra , sjebali se kako je Samsung dobar , sad će uzeti S25 najvjerovatnije .

Tako da je tvoja priča za malu djecu .
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...

VGS
Kontakt:

Post Postao/la VGS » 16 feb 2025, 12:11

Testirao sve. Pro i Pro max modeli iPhonea i Ultra modeli Samsunga takodje Pixela sve masine od telefona. Samo licne preference su u pitanju iOS ili Android. Za mene je to iOS, a svako nek koristi sta voli.

Pljuvanje da je smece iphone ili samsung je smijesno.

gigglessmoke
Kontakt:

Post Postao/la gigglessmoke » 16 feb 2025, 12:19

16 feb 2025, 12:07

Ja znam dvoje kolege kleli se u jabuku , imaju sve njihovo i nedavno uzmu dvije S24 Ultra zbog posla , znači kao i ti uporedo koriste 16 Pro Max i S24 Ultra , sjebali se kako je Samsung dobar , sad će uzeti S25 najvjerovatnije .

Tako da je tvoja priča za malu djecu .
Priča da samo neko ko nije koristio flagship androida kaže da je iOS bolji je za malu djecu. Ne znaš bil’ kakio il’ piškio.

Samsung dobar? Pa jedan flagship samsunga šteka kad skrolam nativnu aplikaciju galerije i poruka …

Sve i jedna 3rd party aplikacija je bolja na iOS-u nego na Androidu.

Jarane ovdje imaš sagovornika koji je rutao androide od eclaira do zadnjih verzija i jailbreakao iOS od vremena Cydie pa nadalje… znam ih u dušu oba. I kad se zasitiš dječijih igrarija na androidu, kustomizacije i romova, jailbreaka iOS-a, kada dođeš u zrelije godine kada radi posla trebaš stabilan telefon uvijek, iPhone i savršeni iOS ekosistem i sinhronizacija između uređaja, Apple jednostavno odnosi prevagu.

VensanKasel
Kontakt:

Post Postao/la VensanKasel » 16 feb 2025, 12:19

VGS je napisao/la:
16 feb 2025, 12:11
Testirao sve. Pro i Pro max modeli iPhonea i Ultra modeli Samsunga takodje Pixela sve masine od telefona. Samo licne preference su u pitanju iOS ili Android. Za mene je to iOS, a svako nek koristi sta voli.

Najbolje opisano .

Ja sam samo napisao da je masa ljudi kupuje jabuku kao statusni simbol , ništa više .
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...

VGS
Kontakt:

Post Postao/la VGS » 16 feb 2025, 12:22

16 feb 2025, 12:19
VGS je napisao/la:

Najbolje opisano .

Ja sam samo napisao da je masa ljudi kupuje jabuku kao statusni simbol , ništa više .
Ima i toga, pogotovo mladja raja i to curice vecinom.

gigglessmoke
Kontakt:

Post Postao/la gigglessmoke » 16 feb 2025, 12:23

Huske je napisao/la:
16 feb 2025, 11:43

Jesi li koristio samo Samsung? Što nisi pokušao nešto drugo od androida?
Probao i par Pixela, slažem se, ugodniji rad na njima negoli na Samsungu.

Huske
Kontakt:

Post Postao/la Huske » 16 feb 2025, 12:31

16 feb 2025, 12:23
Probao i par Pixela, slažem se, ugodniji rad na njima negoli na Samsungu.
Uredu onda sve, tvoje mišljenje ima dobro pokriće. I ja isto mislim da Samsung nije najbolji predstavnik Androida, ili meni nije po volji, ali eto ljudi većinom to vole, ne žele probati nešto drugo.

gigglessmoke
Kontakt:

Post Postao/la gigglessmoke » 16 feb 2025, 12:35

Daleko od toga da ja pljujem Android, iznosim svoje mišljenje i kažem da je neistina da neko ko je probao neki flagship androida nije prešao na iOS. Šta ko voli, nek’ izvoli.

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 16 feb 2025, 13:43

Ne gledajuci nove telefone, svaki iphone istih karakteristika je za 200, 300 KM skuplji od ultra galaxyja pripadajuce serije. Ne znam zasto bi se neko odlucio za skuplje osim zbog statusa. Iphone ima bolju optimizaciju, podrsku, software i video, za nijansu, ostalo sve na strani samsunga. Za ono sto meni treba, a vjerujem i bilo kome drugo samsung je idealan izbor ako se gledaju flagshipi.
I sto se tice ultre samsunga, nista ne steka, jos imam pravo star telefon l, 4 godine, koji koristi sve nove app.

Barcod
Kontakt:

Post Postao/la Barcod » 16 feb 2025, 13:59

16 feb 2025, 12:19
VGS je napisao/la:

Najbolje opisano .

100% sve kako ste napisali .... zatvorite diskusiju :kafa:
Arsenal All The Way !

gigglessmoke
Kontakt:

Post Postao/la gigglessmoke » 16 feb 2025, 14:12

sljivo je napisao/la:
16 feb 2025, 13:43
Ne gledajuci nove telefone, svaki iphone istih karakteristika je za 200, 300 KM skuplji od ultra galaxyja pripadajuce serije. Ne znam zasto bi se neko odlucio za skuplje osim zbog statusa. Iphone ima bolju optimizaciju, podrsku, software i video, za nijansu, ostalo sve na strani samsunga. Za ono sto meni treba, a vjerujem i bilo kome drugo samsung je idealan izbor ako se gledaju flagshipi.
I sto se tice ultre samsunga, nista ne steka, jos imam pravo star telefon l, 4 godine, koji koristi sve nove app.
Kakav jbni status meni treba? Nije meni 20 godina. Kakve komplekse  nabija korisnicima Samsunga, pa to je strašno.

Daj nam cijenu S25 ultra.
Zadnja izmjena: gigglessmoke, dana/u 16 feb 2025, 14:14, ukupno mijenjano 2 puta.

TefalTava
Kontakt:

Post Postao/la TefalTava » 16 feb 2025, 14:12

sljivo je napisao/la:
A i to kako prolaze godine ios sve gori i gori sa kojom nadogradnjom npr. da se androidu desio fijasko kao Applu sa njihovim apple intelligence ne bi covjek mogao zivjeti znaci ljudi nisu smjeli u potpunosti u EU omoguciti to korisnicima. Apple nije Apple od prije desetak godina kad im je software bio kao beton. Jedino gdje je Apple neprikosnoven su laptopi i kompjuteri ovo sve ostalo je konkurencija na istom nivou

A i te nadogradnje pixel i samsung sa sedam godina podrske su dosli na skoro pa isti nivo

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 16 feb 2025, 14:14

16 feb 2025, 14:12
sljivo je napisao/la:
Kakav **** status meni treba?
Previse licno shvatas pricu o jbn mobitelu.

gigglessmoke
Kontakt:

Post Postao/la gigglessmoke » 16 feb 2025, 14:15

Sinko ja sam ganjao statuse prije 15 godina. Danas želim pouzdan telefon.

Jabroni
Kontakt:

Post Postao/la Jabroni » 16 feb 2025, 14:16

sljivo je napisao/la:
16 feb 2025, 14:14
16 feb 2025, 14:12
sljivo je napisao/la:
Kakav **** status meni treba?
Previse licno shvatas pricu o jbn mobitelu.
IOS-ovci su kultisti bukvalno

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 16 feb 2025, 14:22

sljivo je napisao/la:
Ne gledajuci nove telefone, svaki iphone istih karakteristika je za 200, 300 KM skuplji od ultra galaxyja pripadajuce serije. Ne znam zasto bi se neko odlucio za skuplje osim zbog statusa.
sljivo je napisao/la:
Iphone ima bolju optimizaciju, podrsku, software i video
Drugom recenicom si pobio prvu. Takodjer te price o cijeni su bara bara, 15 Pro se prodaje nov za 1600 otprilike, dok je S24 Ultra 1600-1700. Ovaj moj od kojeg nabavljam mobitele prodavao 15 Pro nov sa Apple careom za 1650 (bez Apple Carea 1550 ), a S24 Ultra nova zapakovana je 1700. S25 Ultra je 2700KM kod njega, 16 Pro Max 2200.

Elem, nije sve u hardveru, to mi je orginalna poenta. Samsung treba poceti razvijati svoj sistem jer Androidom su limitirani. Ta prica o statusnom simbolu pada jer su se cijene izjednacile. Nov S25 Ultra kosta cca 2900KM u Tehnoshopu recimo. Sta je mobitel od skoro 3k KM ako nije statusni simbol?

Pixel je bolji android od Galaxy Ultre, optimizacija sistema je nesto sto se ne moze nadoknaditi hardverom koliko god ga nabijes ( da moze, Xiaomi mi bio bog ).
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.