Malo je, nije mi leglo, kad ce mi leci, predala sam, gdje je zapelo, sram vas bilo sta je 1000 maraka itd

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Iz iskustva piŝem. Ima ih koliko hoćeš da gotive AfD, a ne kontaju da će oni biti prvi na udaru kad bi ovi došli na vlast.BaiMai je napisao/la: ↑14 feb 2025, 10:28Glupost pises, ali iskreno.ArtemisFowl je napisao/la: ↑14 feb 2025, 10:08Naši i jesu najgori što se tiče mržnje prema migrantima u Njemačkoj.
on i nedzmin kad reklamiraju barbams baci je putine tako ti Allaha a tek od irfana hanuma turbo folk bula
Kao neko ko ulazi preko kotaca, nisi mi bas pomogao.VensanKasel je napisao/la: ↑15 feb 2025, 11:46Evo za nekoga koga je strah od leta , ko još nije letio avionom i slično ...
Simple Flaying je objavio listu hollywoodskih nebuloza filmovima:
U filmovima let sa jednim motorom je tragedija i jedva se izbjegne rušenje takvog aviona – naravno istina je potpuno drugačija, avion može normalno letjeti sa jednim motorom
U filmovima turbulencija je ekstremno opasna – no u ogromnoj većini slučajeva to nije istina
U filmovima ispaljen metak iz pištolja stvara enormnu dekompresiju i ruši avion – istina je drugačija, izbijanje vrata ili prozora bi izazvalo jaku dekompresiju, dok bi rupa od metka izazvala vrlo polaganu dekompresiju
U filmovima često se otvaraju vrata tijekom leta – no isto nije moguće tijekom leta na višim visinama radi razlike u tlakovima
U filmovima udar munje ruši avione – istina je potpuno suprotna, udar munje nije opasan za avion
U filmovima se mlazno gorivo jako lako pali – u stvarnosti to je jako daleko od istine
U filmovima autopilot se može hakirati i tako oteti avion – u stvarnosti to se ne može desiti
U filmovima junak se sakrije u kotaču aviona i onda uđe u avion – u stvarnosti to nije moguće, već je realno da ćete umrijeti na kotaču
U filmovima junak otima avion i sa njim odleti – u stvarnosti to je nemoguće zbog sigurnosti, pa osoba neće sigurno ući u avion i sa njim samo odletjeti
I na kraju ono što mene najviše živcira. Milijun puta vidimo izvana Boeing 747, a onda iznutra B737, sa samo dva reda sjedišta .
Uđi na vrata , budi gospodinBeli98 je napisao/la: ↑15 feb 2025, 12:07Kao neko ko ulazi preko kotaca, nisi mi bas pomogao.VensanKasel je napisao/la: ↑15 feb 2025, 11:46Evo za nekoga koga je strah od leta , ko još nije letio avionom i slično ...
Simple Flaying je objavio listu hollywoodskih nebuloza filmovima:
U filmovima let sa jednim motorom je tragedija i jedva se izbjegne rušenje takvog aviona – naravno istina je potpuno drugačija, avion može normalno letjeti sa jednim motorom
U filmovima turbulencija je ekstremno opasna – no u ogromnoj većini slučajeva to nije istina
U filmovima ispaljen metak iz pištolja stvara enormnu dekompresiju i ruši avion – istina je drugačija, izbijanje vrata ili prozora bi izazvalo jaku dekompresiju, dok bi rupa od metka izazvala vrlo polaganu dekompresiju
U filmovima često se otvaraju vrata tijekom leta – no isto nije moguće tijekom leta na višim visinama radi razlike u tlakovima
U filmovima udar munje ruši avione – istina je potpuno suprotna, udar munje nije opasan za avion
U filmovima se mlazno gorivo jako lako pali – u stvarnosti to je jako daleko od istine
U filmovima autopilot se može hakirati i tako oteti avion – u stvarnosti to se ne može desiti
U filmovima junak se sakrije u kotaču aviona i onda uđe u avion – u stvarnosti to nije moguće, već je realno da ćete umrijeti na kotaču
U filmovima junak otima avion i sa njim odleti – u stvarnosti to je nemoguće zbog sigurnosti, pa osoba neće sigurno ući u avion i sa njim samo odletjeti
I na kraju ono što mene najviše živcira. Milijun puta vidimo izvana Boeing 747, a onda iznutra B737, sa samo dva reda sjedišta .
Pa sve banke, ali uzimaju 10%.Centre forward je napisao/la: ↑15 feb 2025, 12:29Gospodo, znate li možda ima li kakva institucija u našoj Državi koja mijenja oštećenu stranu valutu ? Eure, konkretno.
Aha, OK, super onda. Fala Diego.armando je napisao/la: ↑15 feb 2025, 12:32Pa sve banke, ali uzimaju 10%.Centre forward je napisao/la: ↑15 feb 2025, 12:29Gospodo, znate li možda ima li kakva institucija u našoj Državi koja mijenja oštećenu stranu valutu ? Eure, konkretno.
U Njemačkoj recimo možeš komotno koristiti pocjepanu novčanicu, pa i onu kojoj fali parče.
Kod nas ako fali komad kurko , a može biti baš pocijepana samo da ne fale komadi .armando je napisao/la: ↑15 feb 2025, 12:32Pa sve banke, ali uzimaju 10%.Centre forward je napisao/la: ↑15 feb 2025, 12:29Gospodo, znate li možda ima li kakva institucija u našoj Državi koja mijenja oštećenu stranu valutu ? Eure, konkretno.
U Njemačkoj recimo možeš komotno koristiti pocjepanu novčanicu, pa i onu kojoj fali parče.
Džaba svi fakti kad to nije racionalan strah
U t(v)om slučaju par Vlahova prije leta i sve završeno
Treba biti oprezan. Skoro negdje u mesari čekam red da platim, ispred mene jedan Rom sa nekoliko kesa punih mesa i račun mu bio oko 200 maraka. Vadi on gutu sa Evrima, kasirka odbija i veli da mora razmjeniti u mjenjačnici. On gleda okolo, kao žuri mu se i onako na svoj način kako i priliči Romima, pita mene jarane možeš li mi ti razmjeniti da ne idem sad u mjenjačnicu. Malo sam se kao nećkao, ali rekoh hajd da mu izađem u susret.VensanKasel je napisao/la: ↑15 feb 2025, 12:46Nedavno meni Turčin pokušao 200 eura fals da uvali , uvalio ja njemu muriju .![]()
Apropo Badelov Vlahov, kad bih ti rekao da sam maznuo 6, 7 komada pred polaganje vozačkog ispita, tj. vožnje, ne bih mi vjerovao.VensanKasel je napisao/la: ↑15 feb 2025, 13:09U t(v)om slučaju par Vlahova prije leta i sve završeno![]()
Volim alkohol , probao sve vrste ali vjeruj mi jedini alkohol na koji bi se mogao navući da svaki dan pijem je Vlahov , ima nešto u njemu majku muarmando je napisao/la: ↑15 feb 2025, 13:15Apropo Badelov Vlahov, kad bih ti rekao da sam maznuo 6, 7 komada pred polaganje vozačkog ispita, tj. vožnje, ne bih mi vjerovao.VensanKasel je napisao/la: ↑15 feb 2025, 13:09U t(v)om slučaju par Vlahova prije leta i sve završeno![]()
Od tada mi je omiljeni napitak što se tiče te vrste alkoholnog pića.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.