Ženska liga BiH u košarci
Moderatori/ce: CashMan,nerminh74,ultrasstyle_tz
Re: Ženska liga BiH u košarci
Iskreno Nimla ako sada ne osvojite ja neznam kada cete . Ali MK vam ozbiljno prijeti 

R.I.P Amna Fazlić
KK Sloboda Tuzla
Šampioni BiH : 1994 1996 1997 2000 2001
Finalisti prvenstva : 1995 , 1998 , 1999, 2002
Pobjednici kupa BiH : 1994, 1995,1996,1997, 1999 , 2001
Pobjednici Super Kupa BiH : 1994,1995, 1996,1997, 1998, 1999, 2001
KK Sloboda Tuzla
Znam, dobili su nas prvu s 3 razlike. Nama je sad bitno u Sarajevu dobit i to je to ja mislim.TaRgEt_ je napisao/la:Iskreno Nimla ako sada ne osvojite ja neznam kada cete . Ali MK vam ozbiljno prijeti
Čelik Zenica 1945
biće vremena da ja dam neku opširniju analizu učinka KŽK Čelik u ovoj sezoni, jer sam pogledao večinu domaćih, a propratio i večinu gostujućih.
za sada samo sačekati da se odigra tekma Željo - Mladi Krajišnik u subotu. ako kojim slučajem Željo dobije, 98,5%
Čelik osvaja titulu. 
za sada samo sačekati da se odigra tekma Željo - Mladi Krajišnik u subotu. ako kojim slučajem Željo dobije, 98,5%

ništa mi neće ovaj dan pokvarit', nikakvi crnjaci i ružne stvari,
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', ni umišljene ćurke, ni zli komentari!
Vraćamo ti staru slavu, ne damo te zaboravu!
- Бањалучанин
- Kontakt:
& $ " ¥ ? "...
% $ " " & ' " ово $ & $ за % $...

Let's go, Fighter!
"!
"!
? je napisao/la:& $ " ¥ ? "...![]()
Cestitam kosarkasicama Mladog KRajsnika na tituli , prvaka a veceras utakmica za nepovjerovati izmedju Zelje i Celika

R.I.P Amna Fazlić
KK Sloboda Tuzla
KK Sloboda Tuzla
i to bi bilo to. još jedna sezona u ženskoj košarci je završila.
prvak Mladi krajišnik, osvajač kupa Čelik.
ja nedavno obečah neku svoju analizu sezone KŽK Čelik, pa evo.
iako su prvi put u historiji ženske košarke osvojile neki trofej protekla sezona se mora okarakterisati razočaravajućom.
ja sam već dugo govorio da našoj ženskoj košarci treba što više trenerica i dalje stojim iza toga. međutim, moram reći kako je glavni krivac za ovakve rezultate KŽK Čelik Mensura Andelija(mada se moj kolega @TaRgEt vjerovatno neće složiti sa tim). dobila je neću reći neograničen, ali za naše uslove fantastičan budžet. sve želje u pogledu pojačanja su joj ispunjene. pa opet nije uspjela osvojiti duplu krunu, a imala je najjači roster zasigurno. praktično na svakoj poziciji je imala po dvije jako kvalitetne igračice. njoj je otkaz skoro pa siguran, a ovoj hibridnoj ekipi budučnost i nije svijetla.
sad malo o ekipi, mada ću se ponovo morati doticati i trenerice.
pred početak sezone i poslije obavljenih priprema na Vlašiću rečeno je, to je to. ova ekipa će odigrati cijelu sezonu. na kraju je pridodana i Stanecia Graham, al' kao to je trebalo biti to. međutim, nije bilo. kroz sezonu je kroz ekipu "prodefilovalo" ja sam nabrojao 23 igračice, jedna-dvije više manje.
samo u toku WABA lige, odnosno poslije prvog mjeseca optuštene su Erak i Dixon, uslijedilo je otpuštanje Stojanovske, pa Mehmedić i Anđelić, pa se tu kratko pojavila i Agelareva. dovedene su poslije Vidović i Mirvić. lutalo se, igračice su se mjenjale, a rezultat u WABA ligi je bio poprilično skroman. teško je bilo za očekivati plasman na završni turnir četvorice, ali se moralo puno više. glavno "opravdanje" trenerice je bilo:"ova ekipa nema isuskustvo ovakvog takmičenja". KŽK Čelik kao klub možda i nije imao iskustvo, ali sve glavne igračice su imale veliko internacionalno iskustvo. jedina igračica koja nije igrala ni jedno drugo ligaško takmičenje sem domaće lige bila je Kovačević, ali je ona prošle godine bila jedna od najboljih igračica domaće lige, a i nije mlada igračica. tako da ta izjava trenerice definitivno nije "držala vodu".
poslije završetka sezone WABA lige ekipa je dodatno pojačana sa Burom, Terglav i Bejtić. sve odreda iskusne igračice i bilo je za očekivati da se bar kroz domaće prvenstvo Čelik "prošeta". superiorno je osvojen kup, ali u prvenstvu su se izblamirale. obje gostujuće utakmice su izgubljene što je svakako simptomatično. prošle sezone lošija ekipa Čelik je dobila u obje utakmice mnogo bolju ekipu, nego ove sezone Željezničara. a protiv Mladog krajišnika su izgubile u Banjaluci poslije produžetka, a u Zenici su ih dobile.
po nekom mom mišljenju MVP sezone ili bar najkonstanija igračica Čelika, od ovih koje su odigrale cijelu sezonu je bila Graham. inače, ja sam ju početkom sezone prozvao "crna rupa". to naravno nije bilo, zato što je tamnoputa, a loša igračica, nego čisto zbog stila igre. kad bi dobila loptu pod koš, nije bilo teorije da je vrati nazad. znači dok je ne opali po košu ili ne izgubi bila je kod nje. baš kao i svjetlost kad uđe u crnu rupu u Svemiru. poslije je počela i da vrača poneku loptu. od igračica koje su došle u toku sezone svakako se kao pojačanje pokazala Vidović, a od ovih poslijednjih Bura i donekle Bejtić. ne znam kome je trebalo dovođenje 40-togodišnje Silve Mirvić. ženu izuzetno cijenu kroz sve što je dala ženskoj bh. košarci, ali bilo je očito da to više nije to. Terglav je bila čisto "bacanje para". od ostalih igračica koje su odigrale cijelu sezonu, definitivno sam očekivao više od Pilav. Ristić je odigrala solidno. Iriškić se cijelu sezonu borila sa ozljedama i pružila je otprilke koliko je i mogla. Stupar solidna, ali i nije dobijala neku minutažu. Kovačević definitivno največe razočarenje sezone. od igračice koja je bila najbolja igračica regularnog dijela prošle sezone i jedna od važijih karika šampionske ekipe Željezničara. ove godine u nekim utakmica nije odigrala ni minute. pokušavno je sa njom da igra i na "trojci", ali nije išlo. ostale igračice nisu ostvarile neku minutažu, pa nemam šta specijalno i da pišem.
eto to bi bilo to. oprostite na opširnosti.
prvak Mladi krajišnik, osvajač kupa Čelik.
ja nedavno obečah neku svoju analizu sezone KŽK Čelik, pa evo.
iako su prvi put u historiji ženske košarke osvojile neki trofej protekla sezona se mora okarakterisati razočaravajućom.
ja sam već dugo govorio da našoj ženskoj košarci treba što više trenerica i dalje stojim iza toga. međutim, moram reći kako je glavni krivac za ovakve rezultate KŽK Čelik Mensura Andelija(mada se moj kolega @TaRgEt vjerovatno neće složiti sa tim). dobila je neću reći neograničen, ali za naše uslove fantastičan budžet. sve želje u pogledu pojačanja su joj ispunjene. pa opet nije uspjela osvojiti duplu krunu, a imala je najjači roster zasigurno. praktično na svakoj poziciji je imala po dvije jako kvalitetne igračice. njoj je otkaz skoro pa siguran, a ovoj hibridnoj ekipi budučnost i nije svijetla.
sad malo o ekipi, mada ću se ponovo morati doticati i trenerice.
pred početak sezone i poslije obavljenih priprema na Vlašiću rečeno je, to je to. ova ekipa će odigrati cijelu sezonu. na kraju je pridodana i Stanecia Graham, al' kao to je trebalo biti to. međutim, nije bilo. kroz sezonu je kroz ekipu "prodefilovalo" ja sam nabrojao 23 igračice, jedna-dvije više manje.
samo u toku WABA lige, odnosno poslije prvog mjeseca optuštene su Erak i Dixon, uslijedilo je otpuštanje Stojanovske, pa Mehmedić i Anđelić, pa se tu kratko pojavila i Agelareva. dovedene su poslije Vidović i Mirvić. lutalo se, igračice su se mjenjale, a rezultat u WABA ligi je bio poprilično skroman. teško je bilo za očekivati plasman na završni turnir četvorice, ali se moralo puno više. glavno "opravdanje" trenerice je bilo:"ova ekipa nema isuskustvo ovakvog takmičenja". KŽK Čelik kao klub možda i nije imao iskustvo, ali sve glavne igračice su imale veliko internacionalno iskustvo. jedina igračica koja nije igrala ni jedno drugo ligaško takmičenje sem domaće lige bila je Kovačević, ali je ona prošle godine bila jedna od najboljih igračica domaće lige, a i nije mlada igračica. tako da ta izjava trenerice definitivno nije "držala vodu".
poslije završetka sezone WABA lige ekipa je dodatno pojačana sa Burom, Terglav i Bejtić. sve odreda iskusne igračice i bilo je za očekivati da se bar kroz domaće prvenstvo Čelik "prošeta". superiorno je osvojen kup, ali u prvenstvu su se izblamirale. obje gostujuće utakmice su izgubljene što je svakako simptomatično. prošle sezone lošija ekipa Čelik je dobila u obje utakmice mnogo bolju ekipu, nego ove sezone Željezničara. a protiv Mladog krajišnika su izgubile u Banjaluci poslije produžetka, a u Zenici su ih dobile.
po nekom mom mišljenju MVP sezone ili bar najkonstanija igračica Čelika, od ovih koje su odigrale cijelu sezonu je bila Graham. inače, ja sam ju početkom sezone prozvao "crna rupa". to naravno nije bilo, zato što je tamnoputa, a loša igračica, nego čisto zbog stila igre. kad bi dobila loptu pod koš, nije bilo teorije da je vrati nazad. znači dok je ne opali po košu ili ne izgubi bila je kod nje. baš kao i svjetlost kad uđe u crnu rupu u Svemiru. poslije je počela i da vrača poneku loptu. od igračica koje su došle u toku sezone svakako se kao pojačanje pokazala Vidović, a od ovih poslijednjih Bura i donekle Bejtić. ne znam kome je trebalo dovođenje 40-togodišnje Silve Mirvić. ženu izuzetno cijenu kroz sve što je dala ženskoj bh. košarci, ali bilo je očito da to više nije to. Terglav je bila čisto "bacanje para". od ostalih igračica koje su odigrale cijelu sezonu, definitivno sam očekivao više od Pilav. Ristić je odigrala solidno. Iriškić se cijelu sezonu borila sa ozljedama i pružila je otprilke koliko je i mogla. Stupar solidna, ali i nije dobijala neku minutažu. Kovačević definitivno največe razočarenje sezone. od igračice koja je bila najbolja igračica regularnog dijela prošle sezone i jedna od važijih karika šampionske ekipe Željezničara. ove godine u nekim utakmica nije odigrala ni minute. pokušavno je sa njom da igra i na "trojci", ali nije išlo. ostale igračice nisu ostvarile neku minutažu, pa nemam šta specijalno i da pišem.
eto to bi bilo to. oprostite na opširnosti.
- Бањалучанин
- Kontakt:
Таргет, ? на "...
" ". $ ? ово " $ & & $ $ у & ??
" & евро-" су ? с " $ су " "?

" ". $ ? ово " $ & & $ $ у & ??
" & евро-" су ? с " $ су " "?
Let's go, Fighter!
"!
"!
eh da čestitke ekipi Mladog krajišnika na osvojenoj tituli.
trebale bi igrati WABA ligu i FIBA eurocup, mada se to sa FIBA-om nikad ne zna.
trebale bi igrati WABA ligu i FIBA eurocup, mada se to sa FIBA-om nikad ne zna.
Posto je nova liga WAba pod otkriljem Beograda , dok se formira vidjecemo , jer onu slovensku niko ne zeli da igra , realno za ovu titulu je Zoka Mikes najvise zasluzan ... da njega nije bilo , jer je on brilijantan trener i ako malo slab na zivcima ...
R.I.P Amna Fazlić
KK Sloboda Tuzla
KK Sloboda Tuzla
- Бањалучанин
- Kontakt:
? "TaRgEt_ je napisao/la: i ako malo slab na zivcima ...

П.С. %, ?...
" " за &(" " " за & &), $ " је $ је & & $ ? " ? првенство, & - & не '...
Let's go, Fighter!
"!
"!
? je napisao/la:? "TaRgEt_ je napisao/la: i ako malo slab na zivcima ...![]()
П.С. %, ?...
" " за &(" " " за & &), $ " је $ је & & $ ? " ? првенство, & - & не '...
Druze meni je Borac najdrazi realno mislim na ZKK znam se i privatno gotovo sa svim igracicama , realno da nemaju Mikesa koji je brilijantan trener zna o kosarci dosta i Mikesovu kumicu Deuru tanki bi bili , ne racun mu zenu Zakulu koja igra tu, ali Deura i Mikes su donjeli titulu ...
R.I.P Amna Fazlić
KK Sloboda Tuzla
KK Sloboda Tuzla
Pozdrav članovima foruma, javljam se prvi put a stalno pratim komentare i moje mišljenje te iskustvo iz ženske košarke biće svima od koristi. Čestitke Mladom Krišniku na osvojenomj tituli i čestitke KŽK Čeliku na osvojenom Kupu.Ženska košarka u BIH u zadnjih 10 god.nije imala veći kvalitet, međutim i u ovom slučaju se umješala politika, prevare i sve ostalo što krasi bh sport. Teško je očekivati da se to promjeni dok kolo vode Brane Čovičković poznati banjalučki prevarant, Bahrudin Kokić stari potrčko kako koje vlasti u Zenici, te Nuko Grebović grobar iz Sarajeva. Čast izuzecima u ovoj mojoj priči a to su Mari Lakić bivša vrhunska košarkašica,svijetli primjer ove lige,Zoranu Mikešu za kojeg iskreno mislim sve najbolje osim toga šta čeka u toj B Luci, i šta više radi sa gore navedenim primitivcem Čovičkovićem, "idi negdje vodi normalan klub ti to možeš" te Mensuri Andeliji koja je prosječno vodila Čelik ove sezone al kao i Mikeš s kim je radila i ko joj je šef "Kokić" dobro je i prošla,ovo dvoje mislim na Andeliju i Mikeša nisu znali o čemu se radi u završnici, Brane je s Bajkušom dogovorio sve, a to je da titula ako ne ode u Sarajevo da ide u B Luku,tako sve što se radilo je bilo uzalud zadnji mjesec dana.Malo me ljuti ovaj Mikeš a drag mi je, piše da je sve pošteno a zna da nije
Bajkuša je zlo za ovaj sport,njoj ću posebno posvetiti pažnju, veze žena nema a još je i selektor,mislim da joj se niko neće odazvati na ove pripreme ali kako ona kaže lako će ona sve, fino je u Termama a Željo meni najdraži u ovoj priči je završio treći jer četvrti je odustao.E pa onda ne vraćaj se s termi u Želju molim te.IWBL je igrao Čelik, hm nije bilo to loše s obzirom da se radi o domaćinskoj ligi, i da favoriti a to je prva četvorka, pobjede i u gostima pa kad se sve sabere,Andelija je osim utakmice s Jedinstvom B polje u Zenici to dosta dobro odradila, i rezultat je realan s obzirom na jačinu lige.Osim Vidović, Pilav i ranije otpušteni Mehmedić, Anđelić sve je ovo ostalo debitovalo ili po prvi put igralo ozbiljan basket.Igrači poput Iriškić,Ristić,Graham su na momente parirale ovom nivou, dok ostale igračice nisu još dorasle što se pokazalo i u zavšnici domaće lige.Nije tajna da u Zenici klub vode ljudi koji nisu kompetentni za ove funkcije pa su djelili otkaze igračicama, smanjivali plate, i cijelu sezonu imali mišljenje da može ići iz kluba ko hoće i gdje hoće, a kreator toga svega je ćelsavi gospodin koji je i direktor te jedini takav koji sjedi na klupi za vrijeme utakmice,mislim na utakmicu protiv Želje u Sarajevu, šta god to značilo Čeliika su sudije i Željo razbili na Mojmilu.Kokić,Čovočković,Grebović i ostali njihovi navodno članovi UO su doveli žensku košarku na dno,jer tete poput Žakule,Mirvić i ostalih frustriranih gospođa koje odavno trebaju gledati basket a ne da ga igraju i jeste rezultat ovoga svega.Budućnost BH ženske košarke treba da ostaje pod palicama Mikeša,Andelije te talentovanih djevojaka poput Deure, Pilav, Iriškić, Bejtić, Rađenović, Džinić, Rahmanović...mi daje snagu i nadu da i dalje pratim ovaj sport i da očekujem da jednog dana pišem samo čestitke kao na početku ovog teksta.Pozdrav

Svaka cast majstore na komentaru , ovo je mnogo dublje sto si ti ti zagrebao ovo je samo pocetak
R.I.P Amna Fazlić
KK Sloboda Tuzla
KK Sloboda Tuzla
Evo gledam malo BIH-Luxembourg sada.BIH na kraju 3/4 vodi 23 razlike i tako je od samoga pocetka meca.Samo je pitanje koliko ce biti razlika na kraju.Luxembourg igra onako bas kao ja sa ortacima na basketu,veoma lose,ali sta vise ocekivati od jedne takve reprezentacije koja niti u jednom kolektivnom sportu nije kvalitetna.
p.s Ko bolje prati zensku kosarku,prvenstveno @target ili @pasha,ako moze da mi kaze ko je najbolja kosarkasica BIH u ovome trenutku,nekako mi to iz ovoga meca iako on nije neki pokazatelj kvaliteta najvise vuce na Demirovic ili Deuru,mada je ova Lejla isto odigrala dobru utakmicu narocito 3/4.
p.s Ko bolje prati zensku kosarku,prvenstveno @target ili @pasha,ako moze da mi kaze ko je najbolja kosarkasica BIH u ovome trenutku,nekako mi to iz ovoga meca iako on nije neki pokazatelj kvaliteta najvise vuce na Demirovic ili Deuru,mada je ova Lejla isto odigrala dobru utakmicu narocito 3/4.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))
Druze ja pasha smo ti fanovi zenske kosarke , pratimo sve a najbolja kosarkasica pa ne znam sta da ti kazem , zavisi kako gledas ako gledas po karijeri u inostranstvu i sve , onda je to sigurno Aida Pilav sada , mada Milica Deura sa svojih 21 godinu ima preko 40 nastupa za repku i svake godine je sve bolja sigurno je buducnost , jedna od najboljih da bude ,naravno tu se ne smije zaboraviti Eminu Demirovic, Lejlu Bejtic , Tamaru Kapor koja ima 19 godina koja ce biti isto jedna od odlicnih kosarkasica , Dragana Svitlica svakako i jos mnoge kosarkasice , mladje i sve , kada bih se posvetilo samo vise paznje bilo bi mnogo rezultata jer talentovanih cura i igracica ima mnogo , ali nazalost drugi faktori koce.
R.I.P Amna Fazlić
KK Sloboda Tuzla
KK Sloboda Tuzla
- neutralan__
- Kontakt:
Za ŽKK Banovici igra Marica Gajic,veliki talenat,95. godiste je,a vec je glavna igracica.
Ako ovako nastavi mogla bi biti jedna od boljih u drzavi.
Da dodam samo da ŽKK Banovici nece jos dugo izdrzati.Mozda vec slijedece sezone nam slijedi ispadanje.
Mozda je tako i bolje,da se vise ulaze u omladinske selekcije,jer imamo najbolje kadetkinje i juniorkinje u drzavi.
Redovno su ucesnice na zavrsnicama,a ne rijetko i prvakinje.
I misljenja sam da je to dobro da se u njih ulaze jer za nekoliko godina cemo imati super mladu i talentovanu ekipu,koja ce u to sam siguran se boriti za 1. mjesto.
Ako ovako nastavi mogla bi biti jedna od boljih u drzavi.
Da dodam samo da ŽKK Banovici nece jos dugo izdrzati.Mozda vec slijedece sezone nam slijedi ispadanje.
Mozda je tako i bolje,da se vise ulaze u omladinske selekcije,jer imamo najbolje kadetkinje i juniorkinje u drzavi.
Redovno su ucesnice na zavrsnicama,a ne rijetko i prvakinje.
I misljenja sam da je to dobro da se u njih ulaze jer za nekoliko godina cemo imati super mladu i talentovanu ekipu,koja ce u to sam siguran se boriti za 1. mjesto.
FK Budućnost Banovići 1947 Ljumani 1988
MArica Gajic vise nije clanica Banovica eto samo toliko , a Banovici ZKK nece nikada ispasti iz premijer lige eto toliko od mene 

R.I.P Amna Fazlić
KK Sloboda Tuzla
KK Sloboda Tuzla
složio bih se sa kolegom @TaRgEt-om. trenutno naša najbolja košarkašica je Aida Pilav, mada je i ona odigrala sezonu ispod svog nivoa. od ovih igračica koje su igrale za reprezentaciju, Deura je svakako največi potencijal, a Demirović je jako zahvalna igračica. ako se pravilno vode statistike onda u svakoj uglavnom ima double-double učinak(koševi-skokovi).
- neutralan__
- Kontakt:
Aha,nisam znao.TaRgEt_ je napisao/la:MArica Gajic vise nije clanica Banovica eto samo toliko , a Banovici ZKK nece nikada ispasti iz premijer lige eto toliko od mene
Ne pratim vise to kao prije.Kako si siguran da necemo ispasti,ne ulaze se vise kao prije,ali dobro da ti vjerujem.
FK Budućnost Banovići 1947 Ljumani 1988
neutralan__ je napisao/la:Aha,nisam znao.TaRgEt_ je napisao/la:MArica Gajic vise nije clanica Banovica eto samo toliko , a Banovici ZKK nece nikada ispasti iz premijer lige eto toliko od mene
Ne pratim vise to kao prije.Kako si siguran da necemo ispasti,ne ulaze se vise kao prije,ali dobro da ti vjerujem.
Ma i kada se vise ulagalo , niste ispali , samo cu to reci , a Marica otisla u inostranstvo i ZKK je dobio na ime obestecenja solidne pare

R.I.P Amna Fazlić
KK Sloboda Tuzla
KK Sloboda Tuzla
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.