Kvalifikacije za EUROBASKET 2025

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

Madal
Kontakt:

Re: Kvalifikacije za EUROBASKET 2025

Post Postao/la Madal » 13 feb 2025, 11:29

DamirT je napisao/la:
13 feb 2025, 10:56
Jer ga zove svako okupljanje, a zna da ovaj samo daje neke izgovore da se ne pojavi. Ne znam sta je razlog ovog puta, ali sumnjam da je u pitanju neki normalan izgovor. Pogotovo jer je Adis bio ubijedjen da ce se ovaj put odazvati, a ono qurko.
Dakle glup je sto je bio ubijedjen da ce se odazvati? Sta je trebao reci, nako sam ga zvao nece doci svakako?
Probao je kao sto i treba, opet odbijenica i jbg to je to. Dajem nekih 5-10% sanse da stvarno ima razlog.
On je igrac na deficitarnoj poziciji i nema mjesta ponosu kad si selektor reprezentacije, bilo da je to Kosta, Sulejmanovic, Miki ili neko deseti. Ali svakako ima neka mjera u tom svemu.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

Nah1d
Kontakt:

Post Postao/la Nah1d » 13 feb 2025, 11:32

xinxee je napisao/la:
13 feb 2025, 11:19
Nema jedinstva, ja već 3 godine radin u BL , svaki dan gledam natpise osuđenih ratnih zločinaca, zastave naše komšijske drzave , prati se Djokovic, Zvezda,Partizan, domaći sport je u drugom planu . Odgajaju se od malena da više vole tuđe i da se ovdje ne osjećaju kao svoji na svome. Ali imaju pravo na to, čovjek je ono što osjeća da jeste.
Ma ko ih j.. nisu ovdje tema Prekodrinci, nego košarkaška reprezentacija BiH.
Neka navijaju za koga hoće,nismo ni mi puni ljubavi prema njima.
Meni je žao što se reprezentacija ponižava moleći nekog balavca, a sve to zahvaljujući turskom janjičaru.
Brate, nek igra iz juniora neki pleja i tjt. Bolje i djeca nego neko preko qurca. Isto ko i Sulejmanović, ako si patriota, kad te država zove, dođeš da pomogneš, pa makar mahao peškirima i pjevao u svlačionici. Tako da i njega treba odijebati zauvijek i završiti sa njim.
Deficitarne pozicije, ne deficitarne pozicije isti nam je qurac. Mi se krpimo u košarci oduvijek. Ispade Kosta bolji i vrijedniji od momaka koji su dolazili povrijeđeni, jer et on je kvalitetan na deficitarnoj poziciji, i da uzme nekome mjesto na EP,Atiću npr. jel to ok?
Istok pjeva GRADU najljepsu BALADU! RD

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 13 feb 2025, 11:35

Nah1d je napisao/la:
13 feb 2025, 11:32

Ma ko ih j.. nisu ovdje tema Prekodrinci, nego košarkaška reprezentacija BiH.
Neka navijaju za koga hoće,nismo ni mi puni ljubavi prema njima.
Meni je žao što se reprezentacija ponižava moleći nekog balavca, a sve to zahvaljujući turskom janjičaru.
Brate, nek igra iz juniora neki pleja i tjt. Bolje i djeca nego neko preko qurca. Isto ko i Sulejmanović, ako si patriota, kad te država zove, dođeš da pomogneš, pa makar mahao peškirima i pjevao u svlačionici. Tako da i njega treba odijebati zauvijek i završiti sa njim.
Deficitarne pozicije, ne deficitarne pozicije isti nam je qurac. Mi se krpimo u košarci oduvijek. Ispade Kosta bolji i vrijedniji od momaka koji su dolazili povrijeđeni, jer et on je kvalitetan na deficitarnoj poziciji, i da uzme nekome mjesto na EP,Atiću npr. jel to ok?
Pa ne bi uzeo mjesto Aticu koji je u startnoj petorci, nego nekom ko je pozvan cisto da popuni roster.
Npr Campara
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 13 feb 2025, 11:48

Ovdje se od starta 100% trebalo znati hoce li se ljigavac odazvati, a ne staviti ga na spisak bez ikakvog direktnog obecanja i opet dozvoliti sebi da te ponizi. Mada, ne bih se iznenadio i da mu je obecao da ce se odazvati, pa naknadno nasao izgovor da je zbog ruznih komentara ipak odustao. Kako god, ne vrijedi ga vise spominjati i trositi zivce na tu temu.

Dobro je da su Penava i Halilovic tu, a pogotovo Lazic. To bi trebalo znaciti da ce se i pojaviti u ponedjeljak u Tuzli. Sikiras je morao biti na spisku umjesto Manjgafica, a i Durmo umjesto Arslanagica ili Delalica. Imaju bas strasne brojke obojica i trebaju doci na okupljanje, mada je cinjenica da lige u kojima igraju nisu neke. Durmo ako stvarno ima kvalitet, konacno treba zaigrati na nekom vecem nivou. Medjutim, poenta je da ni Delalic, ni Vrabac ne igraju na tom vecem nivou, a redovno su tu na spisku. Poprilicno sam siguran da Ibrahim moze doprinijeti vise od obojice.

denialalner
Kontakt:

Post Postao/la denialalner » 13 feb 2025, 11:51

Njegos Sikiras 18poena u proseku u Belgiji(dobroj ligi)
u istoj ekipi

Lazar Mutic 13poena
obojica u najboljim godinama.....

Skorasnji intervju Mutica:

Reprezentacija?

"Poziva u seniorski sastav nije bilo
i nisam ih izbjegavao mada sam taj dio prepustio agentima,
ali izgleda da me nisu zvali.
Vidio sam jednom da sam na nekom širem spisku,
dok zvaničnog poziva napismeno nije bilo."

Ibrahim Durmo 1997 u madjarskoj ligi
prosek 17 poena

Hashanaga
Kontakt:

Post Postao/la Hashanaga » 13 feb 2025, 12:03

“Moramo vidjeti koliko je istrajan u svojoj želji da igra za reprezentaciju, a u isto vrijeme sam želio završiti kvalifikacije s momcima s kojima smo ih i započeli.”

Pošteno

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 13 feb 2025, 12:08

To je suplja prica. Jos nelogicnije ga je pozvati na prvenstvo, a nije odigrao ni sekunde u kvalifikacijama. Nema tu starih zasluga, jer nam 30% rostera uvijek mase peskirima na klupi, plus sto rizikujes da ispadnes ako Hrvati dobiju u Jazinama i sigurno da ti je cilj okupiti sto bolje igrace. Osim toga, po ovoj logici ni Amerikanac nije trebao biti pozvan.

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 13 feb 2025, 12:27

Nema ni Mutica ni Sikiraša.
Ovakvo objasnjenje za Kondica, celavac se izruguje i pravi javnost budalama.
Azize kompjuteru. Odstupi molim te.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

Vaya
Kontakt:

Post Postao/la Vaya » 13 feb 2025, 12:43

Ma ovo je definitivno vadiona za Kondica, jer je bezbeli opet nesto smuljao i slagao, cuj necu ga sada zvati u kvalifikacije, da provjerim odlucnost, ali bih ga mogao zovnuti evenrualno na EB...ali mi zaista nije jasno, ako nije sada bio na spisku od 24 igraca Srbije, gdje je 15 igraca iz KLS i ABA, ja ne znam o cemu razmislja decko...

Ali ne treba trositi energiju, zatvoriti ovu pricu i to je to...

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 13 feb 2025, 12:45

Pa ne znam po cemu je zasluzio da ga zove na EB, ako se plasiramo (nadam se da hocemo :mrgreen: ). Sad da odyebes nekog momka koji je bio u citavim kvalifikacijama sa ekipom, radi ove oyebine. Nije sigurno toliki kvalitet da dobije taj poziv...
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Vaya
Kontakt:

Post Postao/la Vaya » 13 feb 2025, 12:53

DamirT je napisao/la:
13 feb 2025, 12:45
Pa ne znam po cemu je zasluzio da ga zove na EB, ako se plasiramo (nadam se da hocemo :mrgreen: ). Sad da odyebes nekog momka koji je bio u citavim kvalifikacijama sa ekipom, radi ove oyebine. Nije sigurno toliki kvalitet da dobije taj poziv...
Ma naravno, ma da realno nije bas da bi on nekome uzeo mjesto, pogotovo na vanjskoj liniji...ali bez obzira ako budemo na EB ne zasluzuje da bude na spisku...nego ja ovo kontam da se Adis vadi, da ne ispadne da ga je ovaj zavalio po hiljaditi put...eto kao testira mu odlucnost ili hoce da zavrsi kvalifikacije sa ovim igracima, pa koji ce ti vrag onda Castaneda...
Samo me buni ovo sa Sikirasem...Kipar je bio idealan da testiras Kondica, Penavu i Sikirasa, eventualno kako se Castaneda uklapa - odlicna trening/test utakmica...ali zivot ide dalje...

Hrvati me i dalje bune... 7 dana im do utakmice, a ni sireg, a kamoli skracenog spiska...oni fakat ili nesto zestoko muljaju ili su totalno u ku.rcu...Cibona igra polufinale kupa sutra...ukoliko prodju dalje to je opet jos jedna utakmica u subotu/nedjelju...ne zna covjek zaista sta da ocekuje od njih...

relativizam
Kontakt:

Post Postao/la relativizam » 13 feb 2025, 12:57

pola ovih sa spiska nije imalo ozbijnu kosarkasku utakmicu preko godinu dana,ispravite me ako grijesim.
sva sreca krenu nas šut protiv hrvatske ,nema nas ni na mapi bes sulejmanovica,garze i Nurkica

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 13 feb 2025, 13:01

Pozivi su upućeni sljedećim košarkašima: Edin Atić (Breogan, Španija), Xavier Castaneda (Bourg, Francuska), Džanan Musa (Real Madrid, Španija), Aleksandar Lazić (Hangzhou, Kina), Amar Alibegović (Trapani, Italija), Ajdin Penava (Slask Wroclaw, Poljska), Kenan Kamenjaš (Budućnost, Crna Gora), Adin Vrabac (Bosna Visit Sarajevo), Ismet Sejfić (Sloboda Tuzla), Vojin Ilić (Igokea m:tel), Miralem Halilović (Dinamo Sassari, Italija), Haris Delalić (Bosna Visit Sarajevo), Fahrudin Manjgafić (Czarni Slusk, Poljska), Sani Čampara (Sloboda Tuzla) i Adnan Arslanagić (Orlovik Žepče).

Okupljanje reprezentativaca je zakazano za ponedjeljak, 17. februara, u Tuzli. Zmajevi u petak (21. februar) dočekuju Kipar u Mejdanu, tri dana kasnije gostuju u Francuskoj.

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 13 feb 2025, 13:04

Samo dvojica iz k.k.Bosna pozvana za Cipar i France
A najbolji klub u voljenoj BiH

Svašta

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 13 feb 2025, 13:29

svrakino1921 je napisao/la:
13 feb 2025, 13:04

Svašta
Pa koga jos da pozove iz Bosne kad su 70% ekipe stranci. A nece ni Delalic imati neku ulogu u ovim utakmicama. Jedino ce Vrabac imati bitniju ulogu, ako nista za odbranu.
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 13 feb 2025, 13:54

DamirT je napisao/la:
13 feb 2025, 13:29

Svašta
Pa koga jos da pozove iz Bosne kad su 70% ekipe stranci. A nece ni Delalic imati neku ulogu u ovim utakmicama. Jedino ce Vrabac imati bitniju ulogu, ako nista za odbranu.

proud of 𝐄𝐦𝐚𝐧 𝐉𝐚𝐬̌𝐚𝐫𝐞𝐯𝐢𝐜́ for his good performance at the prestigious Adidas #NextGen Turkish Airlines EuroLeague tournament in Ulm, Germany 🇩🇪, held from February 7-9. 🔥

On loan to BC Dubai, Eman competed against some of Europe’s top teams, such as ASVEL, Ulm, Alba Berlin, and Žalgiris - putting up a respectable showing across four games. He was the team’s second-leading scorer, averaging 10.2 points and 3.5 rebounds per game.

Asim Gutić je rođen 2001. godine, prošao je omladinske selekcije tuzlanske Slobode, iz koje i dolazi u redove sarajevskih Studenata. Odlikuje ga izuzetno dobar šut te će zasigurno ojačati naše bekovske i krilne pozicije, a istovremeno imati priliku za dodatni napredak i razvoj.

Jure Zubac

Jure Zubac

Nacionalnost
Bosna i Hercegovina
Mjesto i datum rođenja
Mostar, 15.03.1995.
Visina
204

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 13 feb 2025, 13:55

DamirT je napisao/la:

Svašta
Najjace kako je Delalic puno bolji i bitniji u KKB a u repci Vrabac neprikosnoven :mrgreen:

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 13 feb 2025, 14:23

MElloo je napisao/la:
13 feb 2025, 13:55
DamirT je napisao/la:

Svašta
Najjace kako je Delalic puno bolji i bitniji u KKB a u repci Vrabac neprikosnoven :mrgreen:
Sparrowa ni Doncic ne bi izbacio iz reprezentacije :mrgreen:
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Gargamel22
Kontakt:

Post Postao/la Gargamel22 » 13 feb 2025, 14:52

Jutra ne dočekao četnik a ovoj ćelavoj neznalici je vrijeme da neko od ovih kvazi novinara yebe sve po spisku i prozove i njega i čelnike ovog jadnog saveza.

aBd kad se plasiramo na Eurobasket pomolit se da dovedu neko normalno trenersko ime. Popišam se ja po njegovoj hemiji koju je Bosnić sačinio i izgradio sa ovim timom
Ako se gleda po dokumentima i razvoju fudbala kroz historiju grada, autentične i izvorne Sarajlije prirodno navijaju za Želju!

Mocvara1991
Kontakt:

Post Postao/la Mocvara1991 » 13 feb 2025, 14:54

Zna li se spisak Hrvata?

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: legendarnadruga i 26 gostiju.