Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
- feniksptica
- Kontakt:
Re: Chat - bez politike i ratnih prica
Kako mislis više radiš veca plata ??
Nabijanje sati ili ??
To ako je onda je bas promašeno
Nabijanje sati ili ??
Plavo oko plakalo je.
BOT (ponude u inbox)
BOT (ponude u inbox)
Radnik je resurs. Ne odlučuje ništa. Da bi još bolji treba da se ispoštuje kako treba i da osjeća da nije potrošna roba. A to ako neki poslodavac i ima lošeg radnika, sam ga je izabrao, iz ko zna kojih razloga, a najčešće je to pohlepa, ili nema novca za skuplje, nije radnik sam sebe doveo. Znači poslodavac ima manu da ne zna prepoznati resurs, rizikuje, pohlepan je, nema kapital, i to plati ovako i onako, kakve to veze ima sa radnikom? Ako ne štitiš, ne ulažeš, i ne cijeniš resurs, šta god da je to, radnik, mlijeko, cement, kombi... samo ćeš izgubiti novac. Čovjek je komplikovaniji resurs i onda uz to je teško ga održavati, radnik ima život, ima porodicu, ima budućnost oko koje mora misliti. Ne okreće se posao i svijet oko poslodavca kako se to želi predstaviti. Uzajamna je to veza, kako sam i rekao prije.
- bavariapivo
- Kontakt:
Vrlo moguće, znači da je vjerojatno neko jače vozilo i da će te skuplje stajati nova i isto tako motorbezogene steuertMocvara1991 je napisao/la: ↑12 feb 2025, 20:202023.godiste. Jel moguce da mu je co2 201g/km?bavariapivo je napisao/la: ↑12 feb 2025, 19:03Koje ti je auto godište i koji mu je co2 ausstoß?Mocvara1991 je napisao/la: ↑12 feb 2025, 18:14
Hvala ti. Neko mi rece da je procentualno oko 5 % od vrijednosti auta... U Vorarlbergu, Dornbirn. Pozdrav drug.
Po tome se obračunava nova.
- PopravnaToljaga
- Kontakt:
Skoro slušam u marketu ovako razgovor između dva jugopaćenika poput @rajaz , nešto pričaju i kaže jedan drugom hahaha kao nesto danas ne valja omladina ,sa 18. godina im babo kupi auto , a kad smo ja i ti kupili eto kad
O majku neyeblo nazadnu hahaha u americi voze sa 16 godina , guraš svoju autoindustriju prodaješ auta većem broju populacije ,guraš ekonomiju ,više automobila , još veća zarada od goriva , putarina ,registracija. Više posla za autodijelove i prodaju ,mehaničare ali ne hahaa treba to ukinuti ,vidit kako da se zabrani , neka se svi voze raspalim dubrava autobusima.
I ovi sto imaju vozila , a ne bi ih smjeli imati prije 30te da voze par nepar.

O majku neyeblo nazadnu hahaha u americi voze sa 16 godina , guraš svoju autoindustriju prodaješ auta većem broju populacije ,guraš ekonomiju ,više automobila , još veća zarada od goriva , putarina ,registracija. Više posla za autodijelove i prodaju ,mehaničare ali ne hahaa treba to ukinuti ,vidit kako da se zabrani , neka se svi voze raspalim dubrava autobusima.
- PopravnaToljaga
- Kontakt:
Evo ja ću ti to primjerom objasnit iz Violeta magacinafeniksptica je napisao/la: ↑12 feb 2025, 20:54Kako mislis više radiš veca plata ??
Nabijanje sati ili ??
Npr imaš radnika normalnog tempa može napakovat 36 faktura roba koje će se sutra vozit ,uzima pauzu pola sata i jos mozda dvije po 10 min. Plata oko 2k. Znaci covjek ne leti , i ne goni ga niko.
Imas momke sad ne znam tačan broj faktura koje mogu spremiti ali ne koriste pauzu nikako ,rade 8h u fullu i malo većim tempom , izlaze 2300-2500
Za ostale sektore ne znam.
- kraljttbvb
- Kontakt:
Ne znam na koji način je regulisano. Vjerovatno je na fazon težine radnog mjesta i produktivnosti.feniksptica je napisao/la: ↑12 feb 2025, 20:54Kako mislis više radiš veca plata ??
Nabijanje sati ili ??
Npr. Ako na istoj masini jedan radnik može napraviti više nekog proizvoda od drugog radnika jer je brzi i spretniji, ovom prvom je veca plata.
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.
-
- Kontakt:
Jašta . Čovjek zavrsi fakultet uspješno, muči se . Zna 2-3 jezika , ulozi u svoje obrazovanje preko 50 000 maraka i još cijeli život uči,,komunicira s dobavljačima iz cijelog svijeta ,prati tržište, pod pritiskom od direktora, telefon zazvoni 150 puta u danu , odgovoran si za financije , glava ti puca. I da ipak ovi proizvode, oni trebaju veću plaću imati. A koliko takvih priča ima , što on ima veću plaću sjedi u uredu ,a ja čitav dan po čelopeku....kraljttbvb je napisao/la: ↑12 feb 2025, 20:20Najvise mi se svidja koncept normiranja.
Neki dan slusam vlasnika Violete, kaze niko u firmi nema istu platu. Uveo njemacki sistem normiranja i bukvalno sam sebi odredjujes platu. Pokazes se kao dobar radnik - veca plata. Vise radis - veca plata. Odgovorniji posao - veca plata.
I ono sto mi se posebno svidjelo, kaze logicno mi je da mi radnici u proizvodnji imaju vecu platu nego radnici u administraciji. Ipak ovi proizvode i nose firmu na svojim ledjima![]()
Ti bi pod malo pismenijom vlašću odavno u gulagu završio, kako i spada, pa jelPopravnaToljaga je napisao/la: ↑12 feb 2025, 20:58Skoro slušam u marketu ovako razgovor između dva jugopaćenika poput @rajaz , nešto pričaju i kaže jedan drugom hahaha kao nesto danas ne valja omladina ,sa 18. godina im babo kupi auto , a kad smo ja i ti kupili eto kad![]()
![]()
![]()

Kad smo već kod šofera, dal vozač busa treba biti više plaćen od kamiondžije? S obzirom na odgovornost, jedan vozi đake drugi krompir iz Grčke.
Emancipate yourselves from mental slavery...
Memento Mori...
Memento Mori...
Kad covjek ulozi zadnju marku u biznis, digne kredit, zaduzi se i sve baci je veci fakultet i zrtva od bilo kojeg fakulteta na svijetu.Vjeverica777 je napisao/la: ↑12 feb 2025, 22:00
Jašta . Čovjek zavrsi fakultet uspješno, muči se . Zna 2-3 jezika , ulozi u svoje obrazovanje preko 50 000 maraka i još cijeli život uči,,komunicira s dobavljačima iz cijelog svijeta ,prati tržište, pod pritiskom od direktora, telefon zazvoni 150 puta u danu , odgovoran si za financije , glava ti puca. I da ipak ovi proizvode, oni trebaju veću plaću imati. A koliko takvih priča ima , što on ima veću plaću sjedi u uredu ,a ja čitav dan po čelopeku....
To ko prođe i opstane taj ima svo znanje sto se tice biznisa koje se ne uci na Harvardu, a ne na ovim nasim vecernjim fakultetima.
Ima smisla. Al ima smisla i da je ovaj učio što gazda ne bi mogo naslov zapamtit da ga uči 20 dana, pa dođe kod njega u firmu i unaprijedi mu poso a samim time zaradu. I onda dođe gazda i kaže "moram dat" radnicima platu.Wanderson je napisao/la: ↑12 feb 2025, 22:15Kad covjek ulozi zadnju marku u biznis, digne kredit, zaduzi se i sve baci je veci fakultet i zrtva od bilo kojeg fakulteta na svijetu.Vjeverica777 je napisao/la: ↑12 feb 2025, 22:00
Jašta . Čovjek zavrsi fakultet uspješno, muči se . Zna 2-3 jezika , ulozi u svoje obrazovanje preko 50 000 maraka i još cijeli život uči,,komunicira s dobavljačima iz cijelog svijeta ,prati tržište, pod pritiskom od direktora, telefon zazvoni 150 puta u danu , odgovoran si za financije , glava ti puca. I da ipak ovi proizvode, oni trebaju veću plaću imati. A koliko takvih priča ima , što on ima veću plaću sjedi u uredu ,a ja čitav dan po čelopeku....
To ko prođe i opstane taj ima svo znanje sto se tice biznisa koje se ne uci na Harvardu, a ne na ovim nasim vecernjim fakultetima.
Memento Mori...
Memento Mori...
Svaki covjek prije svega voli sebe, svaki privatnik zeli da zaradi sto vise.
Ako sutra zaposlis radnika koji ti donosi i unaprijeđuje zaradu, logicno je da ces uraditi sve da ga zadrzis.
Radnici koji ti nisu bitni su samo resurs i izvođaci posla poput masina i tu gledas da ustedis, sto bi placao nebitnog radnika 1000KM, ako ima neko ko ce to raditi za 800KM?
Ovi prasinari sto komentarisu i nisu zadovoljni su vjerovatno taj rang obicnog radnika bezveznjaka koji rade posao koji moze svako i koji firmi ne doprinose, tu su samo sto moraju biti.
-
- Kontakt:
Iskreno u BiH slabo ima vlasnika koji su potkovani znanjem. Većinom uz sebe ima osobu koja je meštar i o kojoj ovisi. A ne bih rekao da veću žrtvu vlasnik ima od ovoga što ulozi 50 000 KM u svoje školovanje i usavršavanje pa ga hamdri neki idiot sa 8 razreda.
- kraljttbvb
- Kontakt:
Taj što završi dobar fakultet, zna 2-3 jezika i pravo je sposoban, sigurno neće raditi u nekoj lijevoj firmi.Vjeverica777 je napisao/la: ↑12 feb 2025, 22:00Jašta. Čovjek zavrsi fakultet uspješno, muči se . Zna 2-3 jezika , ulozi u svoje obrazovanje preko 50 000 maraka i još cijeli život uči, komunicira s dobavljačima iz cijelog svijeta, prati tržište, pod pritiskom od direktora, telefon zazvoni 150 puta u danu , odgovoran si za financije , glava ti puca. I da ipak ovi proizvode, oni trebaju veću plaću imati. A koliko takvih priča ima , što on ima veću plaću sjedi u uredu ,a ja čitav dan po čelopeku....
Ti rade ili u top firmama kod nas ili u nekoj stranoj firmi i imaju platu minimalno 4-5 milja maraka mjesecno...
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.
Onda su ove gazde što se žale na minimalac neke lijeve firme??kraljttbvb je napisao/la: ↑12 feb 2025, 22:47Taj što završi dobar fakultet, zna 2-3 jezika i pravo je sposoban, sigurno neće raditi u nekoj lijevoj firmi.Vjeverica777 je napisao/la: ↑12 feb 2025, 22:00Jašta. Čovjek zavrsi fakultet uspješno, muči se . Zna 2-3 jezika , ulozi u svoje obrazovanje preko 50 000 maraka i još cijeli život uči, komunicira s dobavljačima iz cijelog svijeta, prati tržište, pod pritiskom od direktora, telefon zazvoni 150 puta u danu , odgovoran si za financije , glava ti puca. I da ipak ovi proizvode, oni trebaju veću plaću imati. A koliko takvih priča ima , što on ima veću plaću sjedi u uredu ,a ja čitav dan po čelopeku....
Ti rade ili u top firmama kod nas ili u nekoj stranoj firmi i imaju platu minimalno 4-5 milja maraka mjesecno...
Memento Mori...
Memento Mori...
Ukrajina i Zelenski pušteni niz wc šolju, Amerika priznala poraz, milion ljudi izginulo radi "novog Dejtona".
Gdje ćeš bolan hajvanu na Rusiju
Gdje ćeš bolan hajvanu na Rusiju

- kraljttbvb
- Kontakt:
Uglavnom i jesu.Sage je napisao/la: ↑12 feb 2025, 22:54Onda su ove gazde što se žale na minimalac neke lijeve firme??kraljttbvb je napisao/la: ↑12 feb 2025, 22:47Taj što završi dobar fakultet, zna 2-3 jezika i pravo je sposoban, sigurno neće raditi u nekoj lijevoj firmi.Vjeverica777 je napisao/la: ↑12 feb 2025, 22:00Jašta. Čovjek zavrsi fakultet uspješno, muči se . Zna 2-3 jezika , ulozi u svoje obrazovanje preko 50 000 maraka i još cijeli život uči, komunicira s dobavljačima iz cijelog svijeta, prati tržište, pod pritiskom od direktora, telefon zazvoni 150 puta u danu , odgovoran si za financije , glava ti puca. I da ipak ovi proizvode, oni trebaju veću plaću imati. A koliko takvih priča ima , što on ima veću plaću sjedi u uredu ,a ja čitav dan po čelopeku....
Iz iskustva iz mog grada, obicni radnici u ozbiljnim firmama su odavno imali 1000+ KM platu.
Mada ne treba zaboraviti da su ovim zakonom najvise pogodjeni mali obrti, prodavnice i firme, koji imaju 2, 3 ili 4 zaposlena radnika i njih treba da nam bude zao, jer ce nameti najviše njih podušiti.
ne dajem visoke plate zato sto imam puno para, nego imam puno para zato sto dajem visoke plate. izjava direktora/vlasnika jedne velike firme iz inostranstva.
Seks je užitak, a gol je ekstaza.
"Taktika je bila ne primiti gol. Funkcionirala je odlično sve dok nismo primili gol."
"Taktika je bila ne primiti gol. Funkcionirala je odlično sve dok nismo primili gol."
Trebali su odmah pustiti, a ne glumiti laznu podrsku. Vise imaju korist od Rusa nego od **** Ukrajinaca. Kako je bilo gadna kampanja podrske Ukrajini i onda bum dođe milion Ukrajinaca u Njemacku, imali bolje uslove od Švaba dok su se vucarali svojim Touarezima po gradovima majku im, a ti ostani bez ruskog jeftinog gasa i ugrozi svoju industriju.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.