Nikola Katić

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Vaya
Kontakt:

Re: Nikola Katić

Post Postao/la Vaya » 09 feb 2025, 19:21

Ovo smo...tipicni Bosanci...iz krajnosti u krajnost...kada sam usao na forum, pomislio sam da je u pitanju crossover Jaap Stama i Rio Ferdinanda, a ne Katic...
Odigrao je odlicnu utakmicu, medjutim mi ako smo dosli do toga da svrsavamo radi fudbalera koji je u 28 godini presao u posljednju ekipu neke druge lige (pa makar to bio i Championship) i to prvenstveno za to sto je Muslic na klupi te ekipe i to je presao iz nikada goreg Zuricha, u kojem ga je trener kritikovao radi pristupa - onda definitivno treba ovu reprezentaciju ugasit...
Dobar igrac, solidan i pristojan...ok, odgovara mu ovaj otocki stil igre na snagu, na trku i slicno...ali sutra kad mu protivnicke ekipe dodju napadaci i krilni napadaci kojima tehnika cini igru, a gdje mu hercegovacka glava i svaki misic uopce nece znaciti nista, nego ce ga vozati k'o budalu, kao sto je bilo par puta do sada...onda ce biti kao razoceranja...

fanatik19
Kontakt:

Post Postao/la fanatik19 » 09 feb 2025, 19:28

Vaya je napisao/la:
09 feb 2025, 19:21
Ovo smo...tipicni Bosanci...iz krajnosti u krajnost...kada sam usao na forum, pomislio sam da je u pitanju crossover Jaap Stama i Rio Ferdinanda, a ne Katic...
Odigrao je odlicnu utakmicu, medjutim mi ako smo dosli do toga da svrsavamo radi fudbalera koji je u 28 godini presao u posljednju ekipu neke druge lige (pa makar to bio i Championship) i to prvenstveno za to sto je Muslic na klupi te ekipe i to je presao iz nikada goreg Zuricha, u kojem ga je trener kritikovao radi pristupa - onda definitivno treba ovu reprezentaciju ugasit...
Dobar igrac, solidan i pristojan...ok, odgovara mu ovaj otocki stil igre na snagu, na trku i slicno...ali sutra kad mu protivnicke ekipe dodju napadaci i krilni napadaci kojima tehnika cini igru, a gdje mu hercegovacka glava i svaki misic uopce nece znaciti nista, nego ce ga vozati k'o budalu, kao sto je bilo par puta do sada...onda ce biti kao razoceranja...
Džaba krečiš drug. Najgori su mi ovi likovi što ili samo hvale ili samo kritikuju i u slučaju situacije koja im ne odgovara iznenada zaborave uć na forum, tačno vidiš da su bolesni. Evo sad me ne bi čudilo da negdje kopaju po drugim temama u želji da nađu post gdje sam napisao da lik nema kvalitet za reprezentaciju a znam da to nikad nisam rekao. Lik je zahvalan igrač jer nemamo puno boljih, tome je dosta doprinio slučaj Ahmedhodžić i "nezalaganje" Dennisa ali da nam on bude glavni oslonac odbrane je cisti debilizam i amaterizam.
Danas je za svaku pohvalu odigrao i naravno da će ga svak imalo objektivan pohvalit.

Vaya
Kontakt:

Post Postao/la Vaya » 09 feb 2025, 19:35

fanatik19 je napisao/la:
09 feb 2025, 19:28
Vaya je napisao/la:
Džaba krečiš drug. Najgori su mi ovi likovi što ili samo hvale ili samo kritikuju i u slučaju situacije koja im ne odgovara iznenada zaborave uć na forum, tačno vidiš da su bolesni. Evo sad me ne bi čudilo da negdje kopaju po drugim temama u želji da nađu post gdje sam napisao da lik nema kvalitet za reprezentaciju a znam da to nikad nisam rekao. Lik je zahvalan igrač jer nemamo puno boljih, tome je dosta doprinio slučaj Ahmedhodžić i "nezalaganje" Dennisa ali da nam on bude glavni oslonac odbrane je cisti debilizam i amaterizam.
Danas je za svaku pohvalu odigrao i naravno da će ga svak imalo objektivan pohvalit.
Ma nigdje veze...
Nama ako dolazi Markovic kao novi, te se potencijalno ocekuje povratak Hadzikadunica i naravno uz ove sve mladje, poslije Bicakcica, slijedecem kome bi se zahvalio ili ga drzao u tom nekom sirokom krugu od 25 - 30 igraca je Katic...
Jer ok, solidan i pristojan, moze posluziti...ali posto nije nista aman - zaman, te sto je se sjetio BiH kada je skontao da za Hrvatsku ne bi igrao ni na Mediteranskim igrama i sto mu je BiH zatrebala da malo ozivi karijeru nakon one povrede - kao sto rekoh poslije Bicakcica, slijedeci stoper kojem bi se zahvalio na trudu...

nerkolfc
Kontakt:

Post Postao/la nerkolfc » 09 feb 2025, 19:41

Kako ste dosli do svaðanja nakon ovako dobre tekme, za izucavanja

killafrommanilla
Kontakt:

Post Postao/la killafrommanilla » 09 feb 2025, 19:42

Momci, samo da vam javim, da Katić ima sve segmente koje vi nabrajate na ovu snagu i na ovo što ima, vjerovatno bi danas igrao za protivnički tim. Još jednom hvala selektoru što je uspio vrbovati tip stopera kakvog nemamo trenutno u rosteru. :bih:
samo kad sam tu, neretva kroz mene teče, čudna jada od mostara grada svako veče

A i kada nema pobjede
Ili s nekim dijelis bodove
Nemoj brinuti, bodrit cemo te
Samo jako, nema predaje!

Vaya
Kontakt:

Post Postao/la Vaya » 09 feb 2025, 19:52

killafrommanilla je napisao/la:
09 feb 2025, 19:42
Momci, samo da vam javim, da Katić ima sve segmente koje vi nabrajate na ovu snagu i na ovo što ima, vjerovatno bi danas igrao za protivnički tim. Još jednom hvala selektoru što je uspio vrbovati tip stopera kakvog nemamo trenutno u rosteru. :bih:
Druze, ovo nisu 90-te, gdje ti pohvala biti kao Vinnie Jones ili Jaap Stam...ti stoperi takvog stilu su sve manje i manje u upotrebi...
Uspjeli ga vrbovati? Sa kim smo se to takmicili, pa da smo ga uspjeli vrbovati i privoliti za nas?
On je bio jako dobar igrac, imao je povredu koja ga je unazadila i radi toga su ga Rangersi i pustili...i u nikad gorem Zurichu nije odskakao igrom...poceo je igrati za nas ne bi li ozivio malo karijeru i napravio evenrualno jos neki transfer...i on na primjer sa ovakvim karakteristima moze proci u polu-ragbi ligi kao sto je Championship...ali vidjet cemo kako ce izgledati sutra protiv Austrije kad morao ganjati Arnautovica i Baumgartnera...

Sve je ok, ali ne treba pretjerivati ni u cemu...a sto se konstantno radi ovdje...

Sindikat12
Kontakt:

Post Postao/la Sindikat12 » 09 feb 2025, 20:04

Nije on ni toliko star, 28 godina. Štoperi odprilike oko 34 godine podju stangirat, ima on jos 5/6 godina dobrog fudbala u sebi. Bit ce nam od koristi, neka se cuva engleske i premija.

GG3
Kontakt:

Post Postao/la GG3 » 09 feb 2025, 20:23

09 feb 2025, 18:45
mijenja mišljenje i onima kojima ga niko ne može promijeniti. Bravo Nikola, hvala selektoru na još jednom otkriću za budućnost. Kakav fajter :tokralju:
:rol:
Barbine Barbike vole Tika-taku 🚨🚨

fanatik19
Kontakt:

Post Postao/la fanatik19 » 09 feb 2025, 20:39

GG3 je napisao/la:
09 feb 2025, 20:23
09 feb 2025, 18:45
mijenja mišljenje i onima kojima ga niko ne može promijeniti. Bravo Nikola, hvala selektoru na još jednom otkriću za budućnost. Kakav fajter :tokralju:
:rol:
Napravi jos 2 profila ali se probaj malo oblikovat kao licnost, mozda uspijes u svom poganluku :urnebes:
Braća u zlu :D

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 09 feb 2025, 20:58

Danas odlična partija.
Preuzeo kapitensku traku vec u drugoj utakmici i nakon boravka u klubu čitavu jednu sedmicu.
Momak je pojava, ima karakter. Ne moze to svako.
Odmah se uklopio u sredinu, rezultati tima krenuli s njim i Ukrajincem u zadnjoj liniji. Naravno, bit će loših partija. Svaki stoper ih ima.

Prelazak u Playmouth se od starta činio kao pun pogodak, što zbog Muslina sto zbog toga jer je prešao u jaču ligu (Championship) od one u kojoj je igrao (Super league Svicarske) a bit će standardan. Odlicno za našu reprezentaciju.

Katic - Hadzikadunic
S obzirom da se često protura poređenje ove dvojice, mislim da svako onaj kome suze Dennisove nisu formirale stav, je jasno izjavio da je Katic bolji igrac od Hadzikadunica. Mozda to nije neka aman razlika ali u svakom segmentu igre je bar malo bolji od Svabe, a u nekim poprilično bolji - kao sto je skok igra, duel igra...o požrtvovanosti, borbenosti i karakteru da ne pričamo.
Sta donosi sutra i ko će biti bolji za godinu, dvije - ne znam.
Drag mi je Hadzikadunic kao i svima ovdje, ali kao centralni stoper u formaciji s 3 pozadi, on može biti samo zamjena Katicu. Takav je stav od prvog dana.
Molim Boga da se Hadzikadunic dodatno afirmiše i bude puno bolji od Katica, a to bi značilo da smo dobili odličnog stopera.
Za početak da hoće s HSV-om napokon izboriti promociju a prije toga "opametiti se", a i svog menadžera.
Zadnja izmjena: hurem, dana/u 09 feb 2025, 21:26, ukupno mijenjano 2 puta.

SetoKaiba
Kontakt:

Post Postao/la SetoKaiba » 09 feb 2025, 21:00

Ovom si je partijom podigao vrijednost sigurno i u slučaju da na ljeto bude odlazio iz Zuricha, sigurno će to biti neki bolji klub. Sumnjam da će ostati u Plymouthu.

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 09 feb 2025, 21:18

Vaya je napisao/la:
Ko imalo prati zna da si napisao nekoliko laži ovdje:
On nije presao iz nikad goreg Zuricha u Championship nego iz Zuricha koji je do prije 5 utakmica (Katic nije igrao zadnjih 5 gdje su doživjeli 3 poraza) bio u borbi za titulu i u gornjem dijelu tabele s razlikom 2,3 boda.
Druga stvar jeste da ga trener nije kritikovao zbog pristupa na treninzima ili utakmicama nego zbog toga što se previše oslonio na transfer i trenirao individualno.
Treće, protiv takvih tehnički jakih napadača nam ne bi ništa više pomogli ni drugi stoperi koje imamo. Tako da moramo biti zadovoljni s tim što imamo, dok ne dodju bolji.

Zašto je presao bas u Plymouth...pa valjda bar to nije teško skontati.

napapijri1987
Kontakt:

Post Postao/la napapijri1987 » 09 feb 2025, 23:04

Vaya je napisao/la:
On da ima isti kvalitet igranja na otvorenom prostoru,igru s loptom,citanje igre kao sto igra glavom,duel igru i opcenito tu snagu mogao bi da bira hoce li igrati u man City ili PSG i takvim ekipama.
Ohladi malo drug.

Defanzivnivezni
Kontakt:

Post Postao/la Defanzivnivezni » 09 feb 2025, 23:12

Čitam, mnoge podsjeća na Spahu a meni više konstitucijom, borbenošću, smirenošću na Nadarevića.
Imat ćemo u nadolazećim tekmama širinu u stoperskoj liniji samo se nadam da nećemo igrati u formaciji sa 3 stopera.
"On igra na poziciji koja je kritična u smislu da on treba da drži loptu, a kad neko drži loptu taj određuje gdje lopta ide".

Hansestadt
Kontakt:

Post Postao/la Hansestadt » 09 feb 2025, 23:13

Moze li kako braniti za nas ovaj golman Plymoutha, koji je bio igrac utakmice. Cestitke za Katica, i naravno Muslica.

231983
Kontakt:

Post Postao/la 231983 » 09 feb 2025, 23:14

Hansestadt je napisao/la:
09 feb 2025, 23:13
Moze li kako braniti za nas ovaj golman Plymoutha, koji je bio igrac utakmice. Cestitke za Katica, i naravno Muslica.
Gdje si procitao da je golman bio igrac utakmice? Na svim relevantnim stranicama za ocjenjivanje, to je Nikola.

Hansestadt
Kontakt:

Post Postao/la Hansestadt » 09 feb 2025, 23:17

231983 je napisao/la:
09 feb 2025, 23:14
Hansestadt je napisao/la:
09 feb 2025, 23:13
Gdje si procitao da je golman bio igrac utakmice? Na svim relevantnim stranicama za ocjenjivanje, to je Nikola.
Nisam nigdje citao samo ono sto sam vidio. Covjek ih spasi u naknadi dva puta.

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 10 feb 2025, 08:15

nerkolfc je napisao/la:
09 feb 2025, 19:41
Zato sto EsejGuy ne moze da ne baci koji roman, ne zna presutiti i uzivati u dobroj partiji naseg igraca.

Neki realan sud mozemo dati na kraju sezone. Vidjet cemo hoce li uspjeti ostati u ligi sto bi bio podvig, koliko ce Katic doprinjeti napretku njihove igre/odbrane, ali je ocito da se momak zeli nametnuti i daje 110% od sebe. Da na kraju sezone skrene paznju nekog stabilnog Championship kluba i predje kod njih bi bilo odlicno, dodatno bi satrio i ojacao, odlicne godine za stopera, sve to samo moze pomoci reprezentaciji sto i jeste najbitnije za nas.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

nerkolfc
Kontakt:

Post Postao/la nerkolfc » 10 feb 2025, 08:45

Beduin je napisao/la:
10 feb 2025, 08:15
nerkolfc je napisao/la:
09 feb 2025, 19:41
Zato sto EsejGuy ne moze da ne baci koji roman, ne zna presutiti i uzivati u dobroj partiji naseg igraca.

Neki realan sud mozemo dati na kraju sezone. Vidjet cemo hoce li uspjeti ostati u ligi sto bi bio podvig, koliko ce Katic doprinjeti napretku njihove igre/odbrane, ali je ocito da se momak zeli nametnuti i daje 110% od sebe. Da na kraju sezone skrene paznju nekog stabilnog Championship kluba i predje kod njih bi bilo odlicno, dodatno bi satrio i ojacao, odlicne godine za stopera, sve to samo moze pomoci reprezentaciji sto i jeste najbitnije za nas.
Oni ako ostanu u ligi on slobodno nek potpise za Plymouth jer je to onda definitivno postala ekipa koja ce biti minimum sredina tabele u shipu. S ovim Maxiem nek izgradi dobru saradnju, nekoliko pogodenih pojacanja u sredini i napadu i oni ce imati visoke ambicije. Doveli su Mirona zbog toga, jer on može da ih ponese na veci nivo.

Ljudi primili 63 gola u 30 tekmi dok je recimo Burnley primio samo 9. Ocajna odbrana prije dolaska ova dva stopera.
Zadnja izmjena: nerkolfc, dana/u 10 feb 2025, 08:47, ukupno mijenjano 1 put.

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 10 feb 2025, 08:47

Naravno da Katic ima odredjenne kvalitete ali da je klasa- nije niti ce ikada biti.
Jucer su igrali/branili se zivotom protiv B ekipe Liverpoola gdje svaki igrac daje 200 posto pa tako i Nikola.
Odigrao glavom fenomenalno, 11 intervencija kako sam procitao negdje ali je vrlo lagano mogao biti tragičar u 90toj minuti kada je nesporazum njega i golmana i Nikolino očajno spuštanje glavom igracu Liverpoola proslo nekaznjeno.
U utakmicama gdje se trazi odbrana on moze dati ruke ali kada smo mi ti koji imaju posjed on je igrac manje, em tehnički slab em spor za neke kontre.
I dalje sam misljenja da je Denis kompletniji igrac od njega bas iz razloga koje sam gore naveo.
Kapitensku je zasluzio svojim karakterom kojeg očito u Barbarez cijeni i zbog čega mu je oslonac u odbrani i to je njegova odluka a koju cemo moci ocijeniti na kraju kvalifikacija za koje je trece mjesto realnost.
Nikoli čestitam na jučerašnjoj utakmici i iskreno zelim da napreduje i pokusa popraviti svoje mane.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 12 gostiju.