Nema tamne do Tomislava. Jaka teska i nepitka prva totalno, a onda procepis. I sjajan efekat nikad ne znas koji ti je maksimum, nekad dvije nekad deset. Mamurluk prelos i preispitujes zivotne odluke.
Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
- MilanMladenovic
- Kontakt:
Re: Chat - bez politike i ratnih prica
Život je ovde postao nemoguć. Strašno je samo što se ljudi ne bune zbog toga.
- JayCatwright
- Kontakt:
al bukvalno sam najgori mamurluk u životu imao nakon tomislavaMilanMladenovic je napisao/la: ↑08 feb 2025, 23:23Nema tamne do Tomislava. Jaka teska i nepitka prva totalno, a onda procepis. I sjajan efekat nikad ne znas koji ti je maksimum, nekad dvije nekad deset. Mamurluk prelos i preispitujes zivotne odluke.
- MilanMladenovic
- Kontakt:
Jedina ljepota tog mamurluka je sto znas da ce biti opet i vjerovatno gori.JayCatwright je napisao/la: ↑08 feb 2025, 23:25al bukvalno sam najgori mamurluk u životu imao nakon tomislavaMilanMladenovic je napisao/la: ↑08 feb 2025, 23:23Nema tamne do Tomislava. Jaka teska i nepitka prva totalno, a onda procepis. I sjajan efekat nikad ne znas koji ti je maksimum, nekad dvije nekad deset. Mamurluk prelos i preispitujes zivotne odluke.
Dobro momci, još ne znate da se pivo ne pije da se od njega napijete. 

Ubi Concordia, Ibi Vicktoria
Željezničar über alles!
Slava Ukraïni!
Leeds United Football Club!
Slava Ukraïni!
Leeds United Football Club!
Radnik iz BiH na sudu u Austriji: Kupio lažni certifikat za njemački jezik koji je bio pun pravopisnih grešaka

Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Smece od pive, gore od lokalnog premingera. Usudio bih se reci gore od plasticne dvole

1946-1987
Za mene licno su Erdinger i Blanc najbolje pive. Jesu poskupe, pogotvo sad, ali te pive su stvorene da se u njima uziva, a ne da se loka na veliko.
Srce, čast i ponos!
Nije, kažu poslodavci (čitaj gazdice), problem minimalna plata.
Također poslodavci:
Također poslodavci:
Sve se više čini da će značajan broj radnika ostati na istom. Recimo, radnik je imao minimalnu plaću 700 KM i na ime naknada dobijao je 300 KM, u zbiru 1.000 KM. Sada će isto dobijati taj iznos, ali će mu poslodavac ukinuti naknade i ostat će na famoznih 1.000 KM, iako se nadao da bi mu ukupna primanja mogla ići i do 1.300 KM.Uredba o isplati minimalne plaće od 1.000 KM se poštuje, ali imamo razočaravajuće informacije s terena da su pojedini poslodavci počeli ukidati naknade za topli obrok, prijevoz..., i to u pravilu u realnom sektoru gdje nema kolektivnog ugovora.
Iako su to neoporezive kategorije, poslodavci se odlučuju da tako uštede - kaže za Faktor Selvedin Šatorović, predsjednik Saveza samostalnih sindikata Bosne i Hercegovine.
Pozivamo radnike koji se susretnu s takvom nekorektnom praksom poslodavaca da se obrate sindikatu, poručio je on.
U tavim slučajevima insistirat ćemo na inspekcijskom nadzoru tih preduzeća. To je šok za sve nas. Nakon odluke o minimalnoj plaći od 1.000 KM, mi u sindikatu kao i radnici smo računali da će zaposleni nastaviti dobijati i do 300 KM na ime spomenutih naknada.
Vlada Federacije BiH je s posljednje dvije uredbe prihvatila zahtjeve poslodavaca i omogućila im da imaju znatne fianansijske olakšice. Očekujem da se po ovom pitanju oglase i udruženja poslodavaca i jasno poruče kako to nije prihvatljiva praksa - istakao je Šatorović.
Postao/la 19vendetta87 » 14 sep 2024, 22:48
Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)
Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "
- MaroonBjelave
- Kontakt:
E super, narucit cu pa cu vidjeti jel to to. Bio sam uzeo neki drugi al mi nije licio na ovaj.MaroonBjelave je napisao/la: ↑09 feb 2025, 13:04Ima u Scandinavian Parku u Flensburgu. A tu sam kupio i Bounty namaz koji iskreno nikad ranije nisam vidio. Imaš također online na kaufland.de

" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "
- MilanMladenovic
- Kontakt:
@marsal jesi li bio na protestima? Lijepe slike iz Zenice narod se lijepo odazvao.
- MaroonBjelave
- Kontakt:
Uzmi i Bounty onda. Palačinke kad napraviš i nabaciš, razboliš se, vjeruj miharden je napisao/la: ↑09 feb 2025, 13:07E super, narucit cu pa cu vidjeti jel to to. Bio sam uzeo neki drugi al mi nije licio na ovaj.MaroonBjelave je napisao/la: ↑09 feb 2025, 13:04Ima u Scandinavian Parku u Flensburgu. A tu sam kupio i Bounty namaz koji iskreno nikad ranije nisam vidio. Imaš također online na kaufland.de![]()

- JayCatwright
- Kontakt:
Nisam fan Bountya ( kokosa ) pa cu to preskocit. Ako ima Bueno moze to. Rekose ona nova Maza lici na bueno valjda, nisam je uspio nafatati da probam, jel neko uzimao?MaroonBjelave je napisao/la: ↑09 feb 2025, 13:11Uzmi i Bounty onda. Palačinke kad napraviš i nabaciš, razboliš se, vjeruj mi![]()
- kraljttbvb
- Kontakt:
Kod nas je zarada na Milkama uglavnom 25%, bar tako rade ovi što im ja radim kalkulacije.AshburtonG je napisao/la: ↑08 feb 2025, 22:29Njemacki trgovci imaju izmedju 30% i 40% marze kod Milke, sto se tice normalne cijene. Moze ici i do 50% ako se radi o nekim akcijskim proizvodima koje Milka forsira i izbacuje na trziste.
Kad uzmes u obzir mnogobrojne akcije, sto samo na tu vrstu proizvoda, sto na mnogobrojne akcijske ponude na citavu ponudu, ukupna marza na godisnjem nivou nikad ne prelazi 40% sto se tice slatkisa.
Bosanski trgovci vjerovatno imaju i visu nabavnu cijenu, moraju placat uvoz, prijevoz iz EU, pa i ne cudi cijena od preko 7,8KM. Osim toga, cokolada ce bit sve skuplja i skuplja. Lindt kugle od pola kg su otisle na preko 20€, a u decembru su bile oko 16. Pocetkom prosle godine 12.
A što se tice cijene čokolade, čitao sam da je Obala Slonovače glavni proizvođač kakaovca i da su dugo vremena imali sušu, a onda kad su stali na noge, naletio neki uragan i sve im pomeo.
Tako da ga nedostaje na svjetskom tržištu i dobro je poskupio, pa logicno da će i cijena čokolade ici gore...
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.
- kraljttbvb
- Kontakt:
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.
- JayCatwright
- Kontakt:
Boli te briga, tebi dobro, ti ne moraš bojkotovati.

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.