Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

NoDi80
Kontakt:

Re: Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine

Post Postao/la NoDi80 » 26 jan 2025, 14:07

Odlican posao strucnog staba i ja sam ih prvi hejtao, ali trude se, uce i rade
Samo naprijed Sir Barba :bih:
Zadnja izmjena: NoDi80, dana/u 26 jan 2025, 14:07, ukupno mijenjano 1 put.
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

killafrommanilla
Kontakt:

Post Postao/la killafrommanilla » 26 jan 2025, 14:07

bhsport je napisao/la:
26 jan 2025, 12:48
Sa pokerašlog stola do putovanja svijetom bez ikakve odgovornosti. Svaka čast Barba to ne moze svako.
Majku yebo dosad mogo samo otici na Ibizu u svoju vilu ovako sad moze gdje hoce, fuj fuj fuj
samo kad sam tu, neretva kroz mene teče, čudna jada od mostara grada svako veče

A i kada nema pobjede
Ili s nekim dijelis bodove
Nemoj brinuti, bodrit cemo te
Samo jako, nema predaje!

mrAdislic
Kontakt:

Post Postao/la mrAdislic » 26 jan 2025, 14:45

Kad je prije sve ijednog zabolilo za igrace nisu znali imena kako treba, a da ne govori da znaju gdje igraju nije valjalo, sad kad ljudi obilaze sve zivo u kontaktu konstantnom sa sviman znaju ih u dusu sve kaze ma trose pare od ljudi sto ih posjecuju :facepalm:

Uvijek se nadje nagitvno na silu nesto :D
BašČelik!

PasodelMar
Kontakt:

Post Postao/la PasodelMar » 26 jan 2025, 18:01

Barbarez je trebao biti dio stručnog štaba u smislu da se bavi upravo ovim stvarima, da obilazi igrače i da pokuša na patriotizam i njegov stav privoliti potencijalne za nas. Apsolutno ovo "hodanje" podržavam i neka ih. Mogao je biti dio sš u smislu motivacijskog coacha, na primjer. On i Spaha prave odličan posao po pitanju scoutinga i čine odličan tandem. Ja to ne poričem.

Problem nastaje kada se treba postaviti igrač na svoje mjesto, kada treba protivnika nadmudriti, postaviti adekvatnu formaciju, taktiku itd...on to ne zna i to je veliki problem. Dakle, da sumiram, trebao je biti dio sš kao naša legenda ali nikada i nipošto na poziciji selektora. Nece on nastaviti postao selektora nakon ove ekspedicije, jer nije za selektora niti će ikada biti.

Coolpanda24
Kontakt:

Post Postao/la Coolpanda24 » 27 jan 2025, 23:17

Evo ako je ko poželio Rukfaša :mrgreen:
Za Barbareza kaže da je bio njegov igrač i da ga je savez inteligentno postavio na mjesto selektora.

"Kada sam došao na mjesto Peteva, pa do Sergeja Barbareza u godinu dana ne punih, četiri selektora. Mi nismo dali vremena da se pita ispeče, a počeli smo je jesti. Mi nismo dali vremena vremenu. Tako da mi ne možemo osuđivati nijednog od naš četvorice. Sergej Barbarez, ja volim momka, bio je moj igrač. Bio moj kapiten u reprezentaciji. Mislim da je bio jako veliki igrač i da je patriota, znači nema tu dileme. I vrijeme je da mu se da prilika.

Savez je jako inteligentno uradio, jako dobro. Dali su Barbarezu priliku, što nikome od postojanja FS BiH, četiri godine ugovora sa totalnim autoritetom što nijedan selektor nije imao. I dali su mu totalni izbor svojih saradnika. Jedini selektor koji ima sve uslove.

Ono što ja lično zamjeram Barbarezu, 5%, dok nije bio imenovan, imao je dosta kritika na sve selektore. Nema nijedan selektor na kojem se nije nasmijao. A nikad dotada nije vodio selekciju, nije čak imao treninga nijednog. E sad vidi kako je težak trenerski posao.

Jer ovi što su na terenu, dok oni to skontaju, selekcija je grupa 20-25 igrača iz 25 drugih klubova. Svi druge sisteme igraju, druga priča kod trenera, dok se to složi, treba vremena. I potrefi se u ovom momentu da je selektor koji ima najsabiji rezultat od svih. Ali to treba proći. Ja želim njemu i želim reprezentaciji da napravi najbolje rezultate. Ja mislim da ima podršku svih, uključujući i mene. Znači nema dileme."

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 27 jan 2025, 23:26

Coolpanda24 je napisao/la:
27 jan 2025, 23:17

Za Barbareza kaže da je bio njegov igrač i da ga je savez inteligentno postavio na mjesto selektora.

"Kada sam došao na mjesto Peteva, pa do Sergeja Barbareza u godinu dana ne punih, četiri selektora. Mi nismo dali vremena da se pita ispeče, a počeli smo je jesti. Mi nismo dali vremena vremenu. Tako da mi ne možemo osuđivati nijednog od naš četvorice. Sergej Barbarez, ja volim momka, bio je moj igrač. Bio moj kapiten u reprezentaciji. Mislim da je bio jako veliki igrač i da je patriota, znači nema tu dileme. I vrijeme je da mu se da prilika.

Savez je jako inteligentno uradio, jako dobro. Dali su Barbarezu priliku, što nikome od postojanja FS BiH, četiri godine ugovora sa totalnim autoritetom što nijedan selektor nije imao. I dali su mu totalni izbor svojih saradnika. Jedini selektor koji ima sve uslove.

Ono što ja lično zamjeram Barbarezu, 5%, dok nije bio imenovan, imao je dosta kritika na sve selektore. Nema nijedan selektor na kojem se nije nasmijao. A nikad dotada nije vodio selekciju, nije čak imao treninga nijednog. E sad vidi kako je težak trenerski posao.

Jer ovi što su na terenu, dok oni to skontaju, selekcija je grupa 20-25 igrača iz 25 drugih klubova. Svi druge sisteme igraju, druga priča kod trenera, dok se to složi, treba vremena. I potrefi se u ovom momentu da je selektor koji ima najsabiji rezultat od svih. Ali to treba proći. Ja želim njemu i želim reprezentaciji da napravi najbolje rezultate. Ja mislim da ima podršku svih, uključujući i mene. Znači nema dileme."
Realno, dobro je sve rekao. Osim ovog dijela da ima najslabiji rezultat. Okej, mozda je najslabiji, ali ne bi niko drugi imao bolji kad vidimo protivnike dosad.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 28 jan 2025, 00:05

Dosta kritika na sve selektore imao je vala i Hadžibegić, čak i nakon prošlogodišnjeg fijaska on je u nekim izjavama pomalo kritikovao ili Kodru ili Miloševića, ne sjećam se tačno ali nije ni važno. Nije puno bolji ni Baždarević što se toga tiče, i on počesto kaže koju "pametnu" drugim selektorima a dok je bio tu talašika obična.

A što se tiče Barbareza on nije kritikovao, on je ismijavao što je potencijalno možda još i gora stvar.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 28 jan 2025, 00:22

27 jan 2025, 23:17

Da hoce pomrijet ovi jugosaurosi da se prodise vise od njihovih sranja
naprijed rejal

Defanzivnivezni
Kontakt:

Post Postao/la Defanzivnivezni » 28 jan 2025, 12:59

Posložit će momci sve na svoje mjesto.
Ova grupa kvala za SP će nam dobro doći za uigravanje i ako se posreći da budemo 1,2 odlično.
Ako ne idemo dalje prema cilju tj. da uu kvalama za EP 28 imamo konkurentnu ekipu da se pobije za prva 2 mjesta.
"On igra na poziciji koja je kritična u smislu da on treba da drži loptu, a kad neko drži loptu taj određuje gdje lopta ide".

Coolpanda24
Kontakt:

Post Postao/la Coolpanda24 » 03 feb 2025, 23:27

Novi intervju. O igračima:
Transferi naših igrača u zimskom prijelaznom roku?

“Amar Dedić, nije jednostavno, drugačija je liga, agresivnija, ali ako nećete s 22 godine kad ćete. Mali Nidal ide u Lens, iz tog tima iako se ne dokažete uvijek možete odskočiti stepenicu više. Sad je na njima. Gazibegović je napravio transfer u Koln, Rondić isto. To su ti putevi koji me interesuju. Igrači se moraju dovesti u naš fokus pa da o njima brinemo. Arjan Malić je dobio priliku, prve seniorske minute u Ligi Šampiona, dobio je mjesto na poziciji koju ne igra, ima 19 godina, nevjerovatno to radi, ima volju i energiju. Sigurno da nam je ušao u fokus. Nikola Katić je promijenio ligu, za nas je to bolja liga. Tahirović je jedina glavobolja, u svakodnevnom smo kontaktu, nekada morate staviti tačku na neke stvari, pola godine neigranja ne bi bilo dobro za njega ni za nas. U njegovim godinama najbitnije je da se igra”, riječi su selektora koji je potom govorio o formi igrača.

“O Edinu ne trebamo pričati. Nadamo se da će moći igrati koliko ga noge nosi i koliko ima volju. On je potreban nama, to je taj karakter da je reprezentacija na prvom mjestu. Demirović je u standardnom modusu, ima svoje minute. Samed nam se vratio poslije dva mjeseca, napravio je iskorak. Luka se vratio iz povrede, igrač koji je zahvalan. Mali problem je s Tabakovićem jer ne igra i sada je povrijedio koljeno. Ifet je promijenio klub, otišao je u jaču ligu, isto iskorak. Šunjić je u standardnom fokusu.”

Višća, Đurić, Ahmedhodžić?

“Višća je rekao da ne želi igrati više. S Đurićem smo pričali prije par dana, on je rekao da neće više. O situaciji s Anelom ne želim više pričati.”

Selektor i dalje prati Krunića i Hadžiahmetovića.

“Kako kažem u našoj grupi malo uz smijeh, mi ne možemo otpisati pola igrača, a kamoli jednog. Više sam njihovih utakmica pogledao nego nekih reprezentativaca. Niko neće biti zaboravljen.”

Esmir Bajraktarević?

“To je veliki korak. Mi mu moramo dati vremena, previše je nastalo euforije radi dva driblinga i jedne asistencije, fudbalski da se izrazim. Nije on još u tom segmentu da nam može biti pravo oružje, treba mu vremena za aklimatizaciju, veći je nivo, igrači su jači, treninzi su jači. Vidjet ćemo njegov put, sretni smo što je došao u jednu ligu koja je stvorena za mlade igrače. Njegov trener je igrao sa mnom, u kontaktu smo, ne postoji informacija koju ne možemo dobiti za 20 minuta, imamo toliko ljudi u svijetu."

Coolpanda24
Kontakt:

Post Postao/la Coolpanda24 » 04 feb 2025, 00:02

Pitanja o Anelu su suvišna, taj se neće naigrati dok je ovaj SS tu i ne znam što se forsira ta tema. S druge strane, pitanja o Hadžikaduniću nema, koji je trenutno u formi i igra super. Čuj Đurić, Višća... Ne sviđa mi se ovo što o Dennisu sve prolazi neprimjetno, ali nikako.

fanatik19
Kontakt:

Post Postao/la fanatik19 » 04 feb 2025, 00:09

04 feb 2025, 00:02
Pitanja o Anelu su suvišna, taj se neće naigrati dok je ovaj SS tu i ne znam što se forsira ta tema. S druge strane, pitanja o Hadžikaduniću nema, koji je trenutno u formi i igra super. Čuj Đurić, Višća... Ne sviđa mi se ovo što o Dennisu sve prolazi neprimjetno, ali nikako.
:salut:
Sumnjam da ce Hadzija imat bolji status od onoga prije nego je otisao na hladjenje i ukoliko ga se pozove opet cemu se potajno nadam mada svi vidimo da ga Barbarez ne mirise. Svakako da ga je morao upitat.
+ novinaru za upit oko Hadziahmetovica i Krunica, nadam se da ce se bar 1 vratit za Mart a realno bi trebala obojica umjesto Sarica, Hajradinovica ili Djakovca.

Hansestadt
Kontakt:

Post Postao/la Hansestadt » 04 feb 2025, 00:28

Nekako imam dojam da se nekad stvara prica od selektora a i od direktora reprezentacija, da ovi igraci koji su trenutno dio reprezentacije, da je njima vise stalo do reprezentacije, nego sto je ranije bio slucaj. Ja iskreno to ne mogu da vidim. Isto je stalo ovim igracima, kao i prijasnjim, nebitno ko je bio selektor, Petev, Hadzibegic, Milosevic. Igracu kao igracu je stalo, i on ce dati svoj maksimum u okruzenju u kojem djeluje. Eh sad ima do njihovog kvaliteta, ambijenta, i naravno do selektora da to poslozi najbolje sto moze da izvuce maksimum od igraca.

DanijelTZ
Kontakt:

Post Postao/la DanijelTZ » 04 feb 2025, 20:05

Moze li Barba prestati s ovom samopromocijom? Bas je krindz :rol:

Palestina! Savez napolje! Ko ne skace mrzi Bosnu hej hej hej!

Sindikat12
Kontakt:

Post Postao/la Sindikat12 » 05 feb 2025, 07:45

DanijelTZ je napisao/la:
04 feb 2025, 20:05
Moze li Barba prestati s ovom samopromocijom? Bas je krindz :rol:

Mene stid gledat.

On 90 minuta mlatara rukama, daj ba smiri dozivljaj. Nijedan nimamo ozbiljan trener to ne radi. Koji si vrag imao treninge, sastsnke itd ako im i na terenu 90 min moras govorit sta da rade…

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 05 feb 2025, 10:02

Zasto je krindz? Vidi se s kolikom strascu covjek radi svoj posao, i 10% da prenese na igrace bicemo bolji nego zadnjih 4 godine.
naprijed rejal

HariTz
Kontakt:

Post Postao/la HariTz » 05 feb 2025, 11:05

Sveti je napisao/la:
05 feb 2025, 10:02
Zasto je krindz? Vidi se s kolikom strascu covjek radi svoj posao, i 10% da prenese na igrace bicemo bolji nego zadnjih 4 godine.
Ne valja kada imamo "plaćenike" kojima nije stalo ko igra, kakva je situacija i koji to odrađuju čisto zbog ugovora..
Evo ne valja nam ni kada je nekome fakat stalo da se nešto uradi.. e sad zaključi :mrgreen: :mrgreen:

Coolpanda24
Kontakt:

Post Postao/la Coolpanda24 » 05 feb 2025, 11:20

Je l' ko odslušao intervju, šta kažete na ovaj dio kad priča o Anelu?
"O situaciji s Anelom uopšte ne želim više da pričam. To su te stvari o kojima vazda govorim, karakter, odnos, želja.
Ne smije postojati egoizam. Reprezentaciju moramo odvojiti od klupskog fudbala. Moramo razmišljati samo o tome tih 7 dana, kakvu energiju koji igrač donosi, koju ljubav mora donijeti svako od njih da bi bio dio ovoga. Samo 100% identifikacija sa ovim grbom i ovom reprezentacijom. Ništa više."

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 05 feb 2025, 11:25

05 feb 2025, 11:20
"O situaciji s Anelom uopšte ne želim više da pričam. To su te stvari o kojima vazda govorim, karakter, odnos, želja.
Ne smije postojati egoizam. Reprezentaciju moramo odvojiti od klupskog fudbala. Moramo razmišljati samo o tome tih 7 dana, kakvu energiju koji igrač donosi, koju ljubav mora donijeti svako od njih da bi bio dio ovoga. Samo 100% identifikacija sa ovim grbom i ovom reprezentacijom. Ništa više."
I slazem se i ne slazem

Anel normalno da nema zelju kad godinu, dvije igra s raznim panjevima, novi selektori, novi igraci, atomsfera losa i dodje iz Premijer lige u takav krug normalno da nece biti najozbiljniji

S druge strane **** zelju, ljubav i sve te stvari
Evo ja to sve imam i dzaba kad sam **** od igraca
Znaci oni najlosiji igraci u 90% najvecu zelju uvijek imaju i najsretniji su na okupljanju. jer nemaju kvaliteta i zadovoljni su sto su uopste tu
Niko ne zeli vise od nas forumasa da udje na teren
**** te zelja kad nemas mogucnost da igras na velikom nivou
A mogucnost nemas, jer nisi kvalitet i fali ti pure
Kvalitet mora da bude prvi kriteriji
Zadnja izmjena: NoDi80, dana/u 05 feb 2025, 11:29, ukupno mijenjano 1 put.
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

SetoKaiba
Kontakt:

Post Postao/la SetoKaiba » 05 feb 2025, 11:29

05 feb 2025, 11:20
Katić i Šunjić se 1000% identifikuju s grbom i veliku ljubav prema državi gaje. Razmišlja li ovaj ćelavi debil šta priča, a šta radi i koliko je sve to kontradiktorno? Bukvalno mu treba zabraniti da bilo kakve izjave daje, jer toliko lupeta i valja gluposti da se iznerviram čitajući ovo.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 231983, Brazzzoo123, Zglavkar i 23 gosta.