Samo naprijed Sir Barba

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Majku yebo dosad mogo samo otici na Ibizu u svoju vilu ovako sad moze gdje hoce, fuj fuj fuj
Za Barbareza kaže da je bio njegov igrač i da ga je savez inteligentno postavio na mjesto selektora.
"Kada sam došao na mjesto Peteva, pa do Sergeja Barbareza u godinu dana ne punih, četiri selektora. Mi nismo dali vremena da se pita ispeče, a počeli smo je jesti. Mi nismo dali vremena vremenu. Tako da mi ne možemo osuđivati nijednog od naš četvorice. Sergej Barbarez, ja volim momka, bio je moj igrač. Bio moj kapiten u reprezentaciji. Mislim da je bio jako veliki igrač i da je patriota, znači nema tu dileme. I vrijeme je da mu se da prilika.
Savez je jako inteligentno uradio, jako dobro. Dali su Barbarezu priliku, što nikome od postojanja FS BiH, četiri godine ugovora sa totalnim autoritetom što nijedan selektor nije imao. I dali su mu totalni izbor svojih saradnika. Jedini selektor koji ima sve uslove.
Ono što ja lično zamjeram Barbarezu, 5%, dok nije bio imenovan, imao je dosta kritika na sve selektore. Nema nijedan selektor na kojem se nije nasmijao. A nikad dotada nije vodio selekciju, nije čak imao treninga nijednog. E sad vidi kako je težak trenerski posao.
Jer ovi što su na terenu, dok oni to skontaju, selekcija je grupa 20-25 igrača iz 25 drugih klubova. Svi druge sisteme igraju, druga priča kod trenera, dok se to složi, treba vremena. I potrefi se u ovom momentu da je selektor koji ima najsabiji rezultat od svih. Ali to treba proći. Ja želim njemu i želim reprezentaciji da napravi najbolje rezultate. Ja mislim da ima podršku svih, uključujući i mene. Znači nema dileme."
Realno, dobro je sve rekao. Osim ovog dijela da ima najslabiji rezultat. Okej, mozda je najslabiji, ali ne bi niko drugi imao bolji kad vidimo protivnike dosad.Coolpanda24 je napisao/la: ↑27 jan 2025, 23:17
Evo ako je ko poželio Rukfaša![]()
Za Barbareza kaže da je bio njegov igrač i da ga je savez inteligentno postavio na mjesto selektora.
"Kada sam došao na mjesto Peteva, pa do Sergeja Barbareza u godinu dana ne punih, četiri selektora. Mi nismo dali vremena da se pita ispeče, a počeli smo je jesti. Mi nismo dali vremena vremenu. Tako da mi ne možemo osuđivati nijednog od naš četvorice. Sergej Barbarez, ja volim momka, bio je moj igrač. Bio moj kapiten u reprezentaciji. Mislim da je bio jako veliki igrač i da je patriota, znači nema tu dileme. I vrijeme je da mu se da prilika.
Savez je jako inteligentno uradio, jako dobro. Dali su Barbarezu priliku, što nikome od postojanja FS BiH, četiri godine ugovora sa totalnim autoritetom što nijedan selektor nije imao. I dali su mu totalni izbor svojih saradnika. Jedini selektor koji ima sve uslove.
Ono što ja lično zamjeram Barbarezu, 5%, dok nije bio imenovan, imao je dosta kritika na sve selektore. Nema nijedan selektor na kojem se nije nasmijao. A nikad dotada nije vodio selekciju, nije čak imao treninga nijednog. E sad vidi kako je težak trenerski posao.
Jer ovi što su na terenu, dok oni to skontaju, selekcija je grupa 20-25 igrača iz 25 drugih klubova. Svi druge sisteme igraju, druga priča kod trenera, dok se to složi, treba vremena. I potrefi se u ovom momentu da je selektor koji ima najsabiji rezultat od svih. Ali to treba proći. Ja želim njemu i želim reprezentaciji da napravi najbolje rezultate. Ja mislim da ima podršku svih, uključujući i mene. Znači nema dileme."
Da hoce pomrijet ovi jugosaurosi da se prodise vise od njihovih sranjaCoolpanda24 je napisao/la: ↑27 jan 2025, 23:17
Evo ako je ko poželio Rukfaša![]()
Transferi naših igrača u zimskom prijelaznom roku?
“Amar Dedić, nije jednostavno, drugačija je liga, agresivnija, ali ako nećete s 22 godine kad ćete. Mali Nidal ide u Lens, iz tog tima iako se ne dokažete uvijek možete odskočiti stepenicu više. Sad je na njima. Gazibegović je napravio transfer u Koln, Rondić isto. To su ti putevi koji me interesuju. Igrači se moraju dovesti u naš fokus pa da o njima brinemo. Arjan Malić je dobio priliku, prve seniorske minute u Ligi Šampiona, dobio je mjesto na poziciji koju ne igra, ima 19 godina, nevjerovatno to radi, ima volju i energiju. Sigurno da nam je ušao u fokus. Nikola Katić je promijenio ligu, za nas je to bolja liga. Tahirović je jedina glavobolja, u svakodnevnom smo kontaktu, nekada morate staviti tačku na neke stvari, pola godine neigranja ne bi bilo dobro za njega ni za nas. U njegovim godinama najbitnije je da se igra”, riječi su selektora koji je potom govorio o formi igrača.
“O Edinu ne trebamo pričati. Nadamo se da će moći igrati koliko ga noge nosi i koliko ima volju. On je potreban nama, to je taj karakter da je reprezentacija na prvom mjestu. Demirović je u standardnom modusu, ima svoje minute. Samed nam se vratio poslije dva mjeseca, napravio je iskorak. Luka se vratio iz povrede, igrač koji je zahvalan. Mali problem je s Tabakovićem jer ne igra i sada je povrijedio koljeno. Ifet je promijenio klub, otišao je u jaču ligu, isto iskorak. Šunjić je u standardnom fokusu.”
Višća, Đurić, Ahmedhodžić?
“Višća je rekao da ne želi igrati više. S Đurićem smo pričali prije par dana, on je rekao da neće više. O situaciji s Anelom ne želim više pričati.”
Selektor i dalje prati Krunića i Hadžiahmetovića.
“Kako kažem u našoj grupi malo uz smijeh, mi ne možemo otpisati pola igrača, a kamoli jednog. Više sam njihovih utakmica pogledao nego nekih reprezentativaca. Niko neće biti zaboravljen.”
Esmir Bajraktarević?
“To je veliki korak. Mi mu moramo dati vremena, previše je nastalo euforije radi dva driblinga i jedne asistencije, fudbalski da se izrazim. Nije on još u tom segmentu da nam može biti pravo oružje, treba mu vremena za aklimatizaciju, veći je nivo, igrači su jači, treninzi su jači. Vidjet ćemo njegov put, sretni smo što je došao u jednu ligu koja je stvorena za mlade igrače. Njegov trener je igrao sa mnom, u kontaktu smo, ne postoji informacija koju ne možemo dobiti za 20 minuta, imamo toliko ljudi u svijetu."
Coolpanda24 je napisao/la: ↑04 feb 2025, 00:02Pitanja o Anelu su suvišna, taj se neće naigrati dok je ovaj SS tu i ne znam što se forsira ta tema. S druge strane, pitanja o Hadžikaduniću nema, koji je trenutno u formi i igra super. Čuj Đurić, Višća... Ne sviđa mi se ovo što o Dennisu sve prolazi neprimjetno, ali nikako.
Mene stid gledat.
Ne valja kada imamo "plaćenike" kojima nije stalo ko igra, kakva je situacija i koji to odrađuju čisto zbog ugovora..
"O situaciji s Anelom uopšte ne želim više da pričam. To su te stvari o kojima vazda govorim, karakter, odnos, želja.
Ne smije postojati egoizam. Reprezentaciju moramo odvojiti od klupskog fudbala. Moramo razmišljati samo o tome tih 7 dana, kakvu energiju koji igrač donosi, koju ljubav mora donijeti svako od njih da bi bio dio ovoga. Samo 100% identifikacija sa ovim grbom i ovom reprezentacijom. Ništa više."
I slazem se i ne slazemCoolpanda24 je napisao/la: ↑05 feb 2025, 11:20Je l' ko odslušao intervju, šta kažete na ovaj dio kad priča o Anelu?"O situaciji s Anelom uopšte ne želim više da pričam. To su te stvari o kojima vazda govorim, karakter, odnos, želja.
Ne smije postojati egoizam. Reprezentaciju moramo odvojiti od klupskog fudbala. Moramo razmišljati samo o tome tih 7 dana, kakvu energiju koji igrač donosi, koju ljubav mora donijeti svako od njih da bi bio dio ovoga. Samo 100% identifikacija sa ovim grbom i ovom reprezentacijom. Ništa više."
Katić i Šunjić se 1000% identifikuju s grbom i veliku ljubav prema državi gaje. Razmišlja li ovaj ćelavi debil šta priča, a šta radi i koliko je sve to kontradiktorno? Bukvalno mu treba zabraniti da bilo kakve izjave daje, jer toliko lupeta i valja gluposti da se iznerviram čitajući ovo.Coolpanda24 je napisao/la: ↑05 feb 2025, 11:20Je l' ko odslušao intervju, šta kažete na ovaj dio kad priča o Anelu?"O situaciji s Anelom uopšte ne želim više da pričam. To su te stvari o kojima vazda govorim, karakter, odnos, želja.
Trenutno korisnika/ca: 231983, Brazzzoo123, Zglavkar i 23 gosta.