zato sto su prodani i na mjesto njihovih radnji dolazi druga jel treba i ime da napisem da bi tebi bilo jasnije boto

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Jedino ako su dzaba dali firmu, blokirani racuni, porezni dug 1.270.000KM i jos Boga pitaj koliko repova.QUARTERBACK je napisao/la: ↑04 feb 2025, 13:02zato sto su prodani i na mjesto njihovih radnji dolazi druga jel treba i ime da napisem da bi tebi bilo jasnije boto![]()
ja u tu astru nikad usao nisam ni radnju a ni autoQUARTERBACK je napisao/la: ↑04 feb 2025, 12:56ma de astra zadnje 2-3 godine vec kuburi i zayebava radnike, nisu uplacivali ljudima zdravstveno i penziono jedan period prosle a i 2023.godine, ljudi trpili svasta sad cete sve zivo utrpat da je zbog ove odluke.. ljudi se ne zatvaraju nego je prodana firma kad vec laprdas okolo
Evo daj mi objasni kako je drzava kriva za ovo.Raja, jel vam bila plata, meni uplaceno okruglo 1000,00 KM, a imala sam prije 940 KM sa toplim obrokom i prevozom, kaze poslodavac da nije duzan isplatiti topli obrok i prevoz kao ni minuli staz. Znaci povecanje je samo 60,00 KM ja sam mislila da cu dobiti na racun oko 1300,00 KM bas me ovo dotuklo, jer sam ovekivala i TO i prevoz.
radnja je mozda nekad davno i valjala al auto vala nikadrelativizam je napisao/la: ↑04 feb 2025, 13:23ja u tu astru nikad usao nisam ni radnju a ni autoQUARTERBACK je napisao/la: ↑04 feb 2025, 12:56ma de astra zadnje 2-3 godine vec kuburi i zayebava radnike, nisu uplacivali ljudima zdravstveno i penziono jedan period prosle a i 2023.godine, ljudi trpili svasta sad cete sve zivo utrpat da je zbog ove odluke.. ljudi se ne zatvaraju nego je prodana firma kad vec laprdas okolo
sad ih sportvision i buzz prodavaju,patike ne mozes ipod 300 km naci ,ista cijena kao u njemackoj i centru Beca,Jordan majice po 250 km kao da ih je MJ licno šio ili tek onaj office shoes 3 godine na istom artiklu pise NOVO ja kupio 2022 sad odes tamo ista cijena istih patika i dalje.Marsal je napisao/la: ↑04 feb 2025, 13:59Borovo i Astra su u Zenici davno zatvorili se. Godinama unazad imaju milionske gubitke i bilo je samo pitanje vremena, znam jer kolegina žena radi tamo i on o tome priča već godinama kako mu žena traži posao jer je ovamo pitanje vremena kad će kraj. Njih su uništili VisionSport i slične prodavnice i nek su. Dosta su prodavali muda pod bubrege.
Tako sto je donijela populisticku odluku koja veze sa zivotom nema.MilanMladenovic je napisao/la: ↑04 feb 2025, 13:25Ovaj svercer podijelio komentar gdje je gazda pakas i konta drzava kriva zbog povecanja plate sa 940 na 1000 umjesto 1300.
Evo daj mi objasni kako je drzava kriva za ovo.Raja, jel vam bila plata, meni uplaceno okruglo 1000,00 KM, a imala sam prije 940 KM sa toplim obrokom i prevozom, kaze poslodavac da nije duzan isplatiti topli obrok i prevoz kao ni minuli staz. Znaci povecanje je samo 60,00 KM ja sam mislila da cu dobiti na racun oko 1300,00 KM bas me ovo dotuklo, jer sam ovekivala i TO i prevoz.
Naravno da ovaj "gazdica" nije kriv nego država zbog populitičke odluke.Wanderson je napisao/la: ↑04 feb 2025, 14:20Tako sto je donijela populisticku odluku koja veze sa zivotom nema.MilanMladenovic je napisao/la: ↑04 feb 2025, 13:25Ovaj svercer podijelio komentar gdje je gazda pakas i konta drzava kriva zbog povecanja plate sa 940 na 1000 umjesto 1300.
Astra Borovo i Planika, što oni znaju lupati cijene, to nije normalno.
U Zenici su godinama na škrge radili, spašavalo ih što su imali potpisane ugovore sa firmama kad nije bilo lako dobit šoping karticu pa ljudi kupovali na rate preko platne liste.kraljttbvb je napisao/la: ↑04 feb 2025, 14:35Astra Borovo i Planika, što oni znaju lupati cijene, to nije normalno.
Kod nas dok su bili, sve im bilo duplo skuplje u odnosu na druge prodavnice obuće...
Odluku gdje bi ta zena imala 350KM vecu platu da je gazda kojim slucajem gospodin ali posto je takav kakav jest ispunio je samo duznost zakonsku koja joj je opet donijela kakvo takvo povecanje.Wanderson je napisao/la: ↑04 feb 2025, 14:20Tako sto je donijela populisticku odluku koja veze sa zivotom nema.MilanMladenovic je napisao/la: ↑04 feb 2025, 13:25Ovaj svercer podijelio komentar gdje je gazda pakas i konta drzava kriva zbog povecanja plate sa 940 na 1000 umjesto 1300.
Jesam bilo predebelo staklo
Imaš u postavkama da pojačaš kao dodir baš zbog tih stakala. A ako neće nikako, onda je neko staklo za PVC prozore
Šestokomorno
Naravno da smo imali, čitava država, kantoni, općine a onda i ogroman broj običnih ljudi koji su dobili sredstva kroz brojne projekte od poljoprivrednika, radnika, kulturnih ustanova, domova zdravlja i bolnica, škola i univerziteta, imaš tačan broj sredstava i iznos, sve transparentno i javno dostupno.RollingPaper je napisao/la: ↑04 feb 2025, 15:12Objavljeni podaci gdje je USAID trosio novac.
45.000€ za transrodnu operu u Kolumbiji, 120.000€ za podrsku transrodnih osoba u Peruu![]()
Koliko je para izvuceno i pokradeno samo Bog zna. A ovde se zali za Usaid, kao da smo imali bilo kakvu neposrednu korist od toga.
2001 godine je renovirana cesta izmedju Kozarca i Trnopolja u duzini 10km, USAID finansirao.
Prijedorputevi prosli na tenderu i renovirali cestu, USAID nije prihvatio radove jer debljina asfalta i podloge nije bila u skladu sa ugovorom, Prijedorputevi o svok trosku morali cestu dovesti u standard koji je zahtjevan.
25 godina kasnije, jedina cesta bez kolotraza, rupa i ostecenja.
nisu dozvolili ugradjivanje i fuseraj.
Mnoge druge rekonstrukcije cesta kasnije su bile finansirane od strane vlasti, sve te ceste su propadale par godina nakon rekonstrukcije.
USAID sta god da je pravio tj finansirao, to je uradjeno transparentno i kako treba, od povratnickih kuca i nadalje.
Uz USAID, jedino je svedska SIDA radila kako treba.
Povratnicke kuce koje su placenje od strane turske TIKAe i jos nekih europskih fondova su sfuserene, a mnoge danas nisu uslovne za zivot, jer nije bilo stroge kontrole kao kod SIDAe i USAIDa.
Trenutno korisnika/ca: feniksptica, invincible1921, VolimBiH96 i 8 gostiju.