AC Milan

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Zenga
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la Zenga » 03 feb 2025, 22:27

Ameri na aparatima, 12 ulaznih/izlaznih transfera u roku 12h, nikad luđi deadline day Milano grad nije vidio :rol: Bennacer je kao Titanic, tone li tone, frajer ne može sastavit deset mečeva. Bezobrazan je samo tako, u zadnji čas svim silama traži transfer, a Excel ga daje za 1M, uz opciju da ga otkupe za 12M uz 3M bonusa. Pa za veće je pare došao iz yebenog Empolija? Katastrofalan posao Excela.

Isto tako za Moratu, samo da im je probati da vrate pare, sve nekakve suhe posudbe bez ikakvih obaveza. O ljudskom aspektu da i ne govorim, šutnut čovjeka koji nije prebrodio krizu, četvero male djece koji vozare na dugoj relaciji jer žive kod majke. Yebo vas Excel, nema tu ni sekunde man menadžmenta, kao da rade i trguju s robotima, a ne ljudima.

Uglavnom, od šampionskog Milana nije gotov ništa ostalo, sve su razmontirali - umjesto da su nadogradili, sačuvali taj kostur, imali konkretnu strategiju - yebeni excel vlada uz AI asistenta i algoritme. Yebo vas moneyball i 8.mjesto.

Tačno ih je panika uhvatila, jer sve ovo djeluje desperatno. Gledao sam dvije utakmice, snimke Gimeneza iz NL, baš mi daje neki Gilardino/R.Oliveira/Pjontek vajb, nadam se da sam stekao pogrešan utisak. Bondo, miriše više na Birsu i Meite (sjeća li se ko tih likova uopšte?), nego na nekoga ko će provesti duže od 18 mj. u Milanu. Ovolike promjene u sred sezone, uz novog trenera i sve, hmh, nadam se da griješim, ali ja vidim još veći izazov sada po pitanju top 5 - nego prije ovog januarskog mercata. Treba vremena za sve, ali vide papci kako Kolo Muani odmah dva komada zabije za Juve, pa se nalože da će i algoritam napokon "ubosti" sa insta pojačanjima.... :nedam:

Adi33
Kontakt:

Post Postao/la Adi33 » 03 feb 2025, 22:50

Zenga je napisao/la:
03 feb 2025, 22:27
Ameri na aparatima, 12 ulaznih/izlaznih transfera u roku 12h, nikad luđi deadline day Milano grad nije vidio :rol: Bennacer je kao Titanic, tone li tone, frajer ne može sastavit deset mečeva. Bezobrazan je samo tako, u zadnji čas svim silama traži transfer, a Excel ga daje za 1M, uz opciju da ga otkupe za 12M uz 3M bonusa. Pa za veće je pare došao iz yebenog Empolija? Katastrofalan posao Excela.

Isto tako za Moratu, samo da im je probati da vrate pare, sve nekakve suhe posudbe bez ikakvih obaveza. O ljudskom aspektu da i ne govorim, šutnut čovjeka koji nije prebrodio krizu, četvero male djece koji vozare na dugoj relaciji jer žive kod majke. Yebo vas Excel, nema tu ni sekunde man menadžmenta, kao da rade i trguju s robotima, a ne ljudima.

Uglavnom, od šampionskog Milana nije gotov ništa ostalo, sve su razmontirali - umjesto da su nadogradili, sačuvali taj kostur, imali konkretnu strategiju - yebeni excel vlada uz AI asistenta i algoritme. Yebo vas moneyball i 8.mjesto.

Tačno ih je panika uhvatila, jer sve ovo djeluje desperatno. Gledao sam dvije utakmice, snimke Gimeneza iz NL, baš mi daje neki Gilardino/R.Oliveira/Pjontek vajb, nadam se da sam stekao pogrešan utisak. Bondo, miriše više na Birsu i Meite (sjeća li se ko tih likova uopšte?), nego na nekoga ko će provesti duže od 18 mj. u Milanu. Ovolike promjene u sred sezone, uz novog trenera i sve, hmh, nadam se da griješim, ali ja vidim još veći izazov sada po pitanju top 5 - nego prije ovog januarskog mercata. Treba vremena za sve, ali vide papci kako Kolo Muani odmah dva komada zabije za Juve, pa se nalože da će i algoritam napokon "ubosti" sa insta pojačanjima.... :nedam:
Eh čuj Gilardino vajb. Da hoće biti kao Alberto Gilardino. Covjek zabio 200 golova u Seria A. Zabio skoro 50 ak golova u Milanu koji je tada ima Shevu , Pippa u napadu. Šta neće sve covjek pročitati, ali 'ajd. Ima li jos neko osim tebe da žali za Moratom? Dalje, istina je da je Isma došao za veći novac, ali odlazi za skoro isto toliko i sa jednom teškom povredom , i još more sitnih, tako da bi se usudio reči istrosen/potrosen igrac.

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 03 feb 2025, 22:54

Možda i najzanimljiviji zimski mercato Milana unazad 15 godina.

Dokaz da se može uraditi puno toga za 24h ako se želi.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

Zenga
Kontakt:

Post Postao/la Zenga » 03 feb 2025, 23:03

Adi33 je napisao/la:
03 feb 2025, 22:50
Eh čuj Gilardino vajb. Da hoće biti kao Alberto Gilardino. Covjek zabio 200 golova u Seria A. Zabio skoro 50 ak golova u Milanu koji je tada ima Shevu , Pippa u napadu. Šta neće sve covjek pročitati, ali 'ajd. Ima li jos neko osim tebe da žali za Moratom? Dalje, istina je da je Isma došao za veći novac, ali odlazi za skoro isto toliko i sa jednom teškom povredom , i još more sitnih, tako da bi se usudio reči istrosen/potrosen igrac.
Nisi shvatio, da bude kao Gila sve za 5 - ali mi daje neke mješane utiske, na čas vidim Gilu u njemu, na čas "popularnog" Goliveiru, na momente Pjontek. I poljak je bio dobar jedan period, sve redom rešetao, sjećamo se svi proslave štoljpi ovo-ono, cijela curva pum-pum-pum. Ne žalim za Moratom specifično, nego nije fer dovesti igrača i šutnut ga nakon manje od po' godine, pogotovo ne kapitena španske repke, koji je samo jedanput (ako je ikad?) prebacio 15 golova/sezona. Šta očekivati onda, da će odjednom zabiti 25 u Milanu gdje malo toga štima, šta li? Ne valja to nikako, šalju jasan signal ostalim igračima i agentima da je Milan neozbiljan klub, pa evo u januaru su probali gotov sviju što su doveli na ljeto šutnut nogom van Milanella.

Zenga
Kontakt:

Post Postao/la Zenga » 03 feb 2025, 23:07

Romagnoli13 je napisao/la:
03 feb 2025, 22:54
Možda i najzanimljiviji zimski mercato Milana unazad 15 godina.

Dokaz da se može uraditi puno toga za 24h ako se želi.
Kako 15, mislim i puno duže, ne pamtim da je se ikad ovoliko desilo u 24h? :urnebes: Koliko god bilo uzbudljivo, mislim da nije pametno praviti čistke u sred sezone, isto tako, dovesti petoricu (Joao Felix, Gimenez, Bondo, Walker, hmm koga sam još zaboravio?)... Srećom neće biti izazov uigrat iste, kad svakako niko, ni ostatak ekipe nisu uigrani :rol:

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 03 feb 2025, 23:10

Sotil ni kriv ni dužan završi u Milanu, valjda zato što je italijan. :zzz:

Da je upao Fagioli u zadnji momenat umjesto što je otišao u Fiorentinu, usudio bih se reći da bi merkato bio 10/10 za januarske prilike. Ovako ide osmica, i dalje stojim iza toga da nam je širina na sredini prejadna i da su morali ozbiljnije shvatiti taj problem.
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 03 feb 2025, 23:13

Sottil, to je bas ono sto je falilo ovoj ekipi, konacno. Neka igre pocnu :D
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16

senadrosoner
Kontakt:

Post Postao/la senadrosoner » 03 feb 2025, 23:17

milanist je napisao/la:
03 feb 2025, 23:13
Sottil, to je bas ono sto je falilo ovoj ekipi, konacno. Neka igre pocnu :D
Mozda se na kraju pokaze bolje od Felixa a Bondo je dobar explozivan vezni igrač ne treba bit pesimista mozda bas ova dva budu bolja pojačanja od Gimeneza i Felixa.. pred nama je
Ac.Milan 2001-2024!

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 03 feb 2025, 23:22

E golemo sta se sve izdesava, Sotil je nam treba da popuni al hajd znaj mozda i uradi nesto.

Walker, Gimenez, Felix, Bondo, Sotil mnogo novih, vidjecemo kako ce se to sve uklopiti

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 03 feb 2025, 23:39

Mercato 7.5 od 10, prvenstveno zbog početka čistke koja je napravljena.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 03 feb 2025, 23:52

Samo se Origija nismo mogli rijesiti, taj i dalje prima 4,5 mil platu :)

galia95
Kontakt:

Post Postao/la galia95 » 04 feb 2025, 00:06

Dobrodošao Riccardo Sottil ✌

galia95
Kontakt:

Post Postao/la galia95 » 04 feb 2025, 00:19

Ja kontam doš'o Camavinga, kad ono Bondo 😅🤣

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 04 feb 2025, 01:13

Svi su zvanicno objavljeni i odlasci i dolazci osim Felixa , valjda bude ujutro

galia95
Kontakt:

Post Postao/la galia95 » 04 feb 2025, 01:53

ronaldo99 je napisao/la:
04 feb 2025, 01:13
Svi su zvanicno objavljeni i odlasci i dolazci osim Felixa , valjda bude ujutro
Bitno je da je stigao. :mrgreen:

Sergio kaže da ih već sutra očekuje da svi budu na treningu hahahaha lud čovjek 😅🤣

ACMilan100
Kontakt:

Post Postao/la ACMilan100 » 04 feb 2025, 04:49

Novi trener novi igraci nove zamisli i naravno novi sistem igre.
Idemo sada u sklapljanje kockica sa svim ovima💪💪💪💪

koraj
Kontakt:

Post Postao/la koraj » 04 feb 2025, 06:30

Spremiti novi paket zivaca za predstojecu polusezonu i nadati se da ga necu ispucati u par utakmica...
Kad cinis zulum nad nemocnim sjeti se Bozije moci nad tobom!!!!
free Palestine!!!

Uknaac
Kontakt:

Post Postao/la Uknaac » 04 feb 2025, 07:43

Dok se kockice sklope ode sezona nadam se da grijesim …

edoox
Kontakt:

Post Postao/la edoox » 04 feb 2025, 08:41

Ne brini , vecina igraca koja je u ovom TR dosla je po zelji trenera. Zabusanti koji su remetili njegov sistem su.otjerani. Stroj je spreman!

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 04 feb 2025, 08:47

Poučen iskustvom da zadnjih par godina posljednji dan mercata se skoro ništa ne desi nisam jučer ni pratio.
Uđem na forum kad nekoliko strana ispisano :)
Uh šta su sve udrobili zadnji dan, pa ne znam šta su radili cijeli januar.
Na papiru izgleda ok, al ne znam kad će i dali će to trener uspjeti sve posložiti, pogotovo ako se uzme u obzir da je februar **** sa rasporedom.
Ako pređe na 4-4-2 zanima me da li će staviti Leaa na krilo ili na SS.
Il Club più titolato al mondo!

Odgovori

Natrag na “AC Milan”

Trenutno korisnika/ca: celikmilan i 4 gosta.