Benjamin Tahirović

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

mrAdislic
Kontakt:

Re: Benjamin Tahirović

Post Postao/la mrAdislic » 03 feb 2025, 16:43

Kataatrofa!!
BašČelik!

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 03 feb 2025, 16:47

Sa njim mi ulazimo u nove kvalifikacije :puke:

Ide izgovor Barbareza: "Treba mu podrska i zbog toga je pozvan"...
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Karloboss
Kontakt:

Post Postao/la Karloboss » 03 feb 2025, 16:53

Hmmm ako on ide na posudbu, isto ce imati primanje ko sada. Tu mu ne bi nimalo losije sjelo ako ide na posudbu recimo u Coventry, Trabzonspor ili sta ja znam koji klub. Ne mislim da je u parama tema za njega. Cak ako bi ga prodali, dobijo bi on neki dijo odstete ako mu je nova placa manja nego sadasnja.

Ne mislim da je momak neki majmun, mozda ima neko samopouzdanje da ce ipak uspjeti jos u Ajaxu i fali mu zrelost za samorflekisiju.

Ako ima mogucnost ici u Coventry, sta brze da ide tamo. Engleska cvajta igra 50 utakmica bez kupa, igrao bi sigurno nesto.

QUARTERBACK
Kontakt:

Post Postao/la QUARTERBACK » 03 feb 2025, 16:55

DamirT je napisao/la:
03 feb 2025, 16:47
Sa njim mi ulazimo u nove kvalifikacije :puke:

Ide izgovor Barbareza: "Treba mu podrska i zbog toga je pozvan"...
jqhahahha mogu zamisliti da se ovo desi iskreno :rol: istim ovim rijecima :urnebes:

fanatik19
Kontakt:

Post Postao/la fanatik19 » 03 feb 2025, 16:59

killafrommanilla je napisao/la:
03 feb 2025, 16:39
Realno, mjesta za poziv ne bi smjelo biti ako ostane u Ajaxu.

Svi mi koji smo podrzavali Tahirovica vodili smo se istom logikom - imas igraca kojeg je neko kao Ajax htio platiti 8 miliona, ima 21 godinu, ima 60ak utakmica na vrhunskom nivou i pao je u nemilost trenera
Onda nemoj cvilit i zatrpavat Velezove teme kad nam opet u klub dovedu igraca poput Jevtovica jer je i Jevtovic igrao u Bodo Glimtu, Zvezdi, Rosenborgu i pokazao kvalitet a to su klubovi 5 stepenica iznad svakog kluba u nasoj ligi. Bio nekad igrac, sad nije pojacanje ni za Famos iz Vojkovica.

U fudbalu se ne zivi od proslosti i shodno tome je Tahirovicu trebalo jos poslije septembarskog okupljanja udarit rampu obzirom da su ono sto je on igrao u ovoj ligi nacija izuzev 2. Poluvremena protiv Holandije mogli podjednako odraditi Huseinbasic, Krunic i Basic, da ne kazem i pojedini igraci iz nase fus lige.

Ukratko, ispao je bezobrazan i ispisao se u usta prvenstveno Barbarezu, onda nama istinskim navijacima reprezentacije a ponajvise kolegama koji igraju standardno u klubovima i koji su dolazili i grijali klupu pored njega kojeg ne zanima fudbalska perspektiva nego gleda samo pare. Uzeo je mjesto nekome ko se dosad mogao uigrati na toj poziciji i to niko kriv nije nego selektor koji mu je vjerovao.

Coolpanda24
Kontakt:

Post Postao/la Coolpanda24 » 03 feb 2025, 17:04

Benjamin Tahirović će ove zime ostati u Ajaxu , piše Algemeen Dagblad. Klub nije uspio prodati Bosanca unatoč interesu stranih klubova.
Zainteresirani klubovi htjeli su samo iznajmiti Tahirovića. To više nije opcija za Ajax: nakon posudbe Chube Akpoma, koji je posuđen Lille OSC-u s opcijom otkupa, Ajax je dosegao maksimum od šest posuđenih igrača. Na trajni transfer Tahirović nije pristajao.

Sindikat12
Kontakt:

Post Postao/la Sindikat12 » 03 feb 2025, 17:12

Coolpanda24 je napisao/la:
03 feb 2025, 17:04
Benjamin Tahirović će ove zime ostati u Ajaxu , piše Algemeen Dagblad. Klub nije uspio prodati Bosanca unatoč interesu stranih klubova.
Zainteresirani klubovi htjeli su samo iznajmiti Tahirovića. To više nije opcija za Ajax: nakon posudbe Chube Akpoma, koji je posuđen Lille OSC-u s opcijom otkupa, Ajax je dosegao maksimum od šest posuđenih igrača. Na trajni transfer Tahirović nije pristajao.
Normalno da nije pristao na trajni transfer, gdje ce drugo dobiti 50 000 eura.

Najgore je to sto ce ga pokeras pozvat kao sto je neko gore pisao.

fanatik19
Kontakt:

Post Postao/la fanatik19 » 03 feb 2025, 17:23

Vidit ćete kad ga Farioli stavi 1-2 utakmice kao u 1. Dijelu sezone pa ce Barbarez onda imat povod da opravda poziv.
Kad se sjetim pressice kod objavljivanja spiska za novembar. Jednu je poceo, jednu usao s klupe, broji mu minute sunce ti yebem :urnebes:

Ko zna, mozda Benjo gonja neki svoj inat pa da mu ovi na kraju popuste i krenu ga stavljat. Bilo je takvih slucajeva u fudbalu pa klubovi popuste jer ovim pristupom niko nista ne dobija.

A realno, ko ce ga na ljeto htjet dovest, da ne kazem kupit.. Morace Ajax dat para nekome da ga nosi. Mene brine sto on nije htio kao jos neki prekrizeni igraci da igra barem za Jong Ajax. Ovako ispade bas rekreativac, ko da je reprezentativac San Marina ili Lihtenstajna ybt..

izdzezveubrazil
Kontakt:

Post Postao/la izdzezveubrazil » 03 feb 2025, 17:24

Nisam ja čak siguran ni da postoji toliki interes za njega o kojem se piše evo već dugo.

To je obično ubleharenje, nije ni on tolika budaletina. Prije će biti da interes klubova koji ga žele dovesti znači da će njegova reputacija morati primiti žestok udarac.

Dakle neki PAOK level je maksimum maksimuma, Copenhagen ili tako nešto.

killafrommanilla
Kontakt:

Post Postao/la killafrommanilla » 03 feb 2025, 20:45

fanatik19 je napisao/la:
03 feb 2025, 16:59

Svi mi koji smo podrzavali Tahirovica vodili smo se istom logikom - imas igraca kojeg je neko kao Ajax htio platiti 8 miliona, ima 21 godinu, ima 60ak utakmica na vrhunskom nivou i pao je u nemilost trenera
Onda nemoj cvilit i zatrpavat Velezove teme kad nam opet u klub dovedu igraca poput Jevtovica jer je i Jevtovic igrao u Bodo Glimtu, Zvezdi, Rosenborgu i pokazao kvalitet a to su klubovi 5 stepenica iznad svakog kluba u nasoj ligi. Bio nekad igrac, sad nije pojacanje ni za Famos iz Vojkovica.

U fudbalu se ne zivi od proslosti i shodno tome je Tahirovicu trebalo jos poslije septembarskog okupljanja udarit rampu obzirom da su ono sto je on igrao u ovoj ligi nacija izuzev 2. Poluvremena protiv Holandije mogli podjednako odraditi Huseinbasic, Krunic i Basic, da ne kazem i pojedini igraci iz nase fus lige.

Ukratko, ispao je bezobrazan i ispisao se u usta prvenstveno Barbarezu, onda nama istinskim navijacima reprezentacije a ponajvise kolegama koji igraju standardno u klubovima i koji su dolazili i grijali klupu pored njega kojeg ne zanima fudbalska perspektiva nego gleda samo pare. Uzeo je mjesto nekome ko se dosad mogao uigrati na toj poziciji i to niko kriv nije nego selektor koji mu je vjerovao.
Jevtovic dosao u Velez s 31, to je samo 10 godina stariji od Tahirovica koji je igrao za Romu i Ajax.

Kako mozes biti tolika neznalica i porediti ni manje ni vise 10 godina starijeg igraca koji je u Romi mogao zavrsiti samo na FM i koji je dvije hladio jaja u Vietnamu i odigrao 5 utakmica prije dolaska u Velez, evo kako?

Kazem ti, sada bi pozivanje Tahirovica, posebno ako su mu dali doznanja da je pozivan da bi se trznuo, bilo potez vrijedan vrijedjanja selektora. Dosad to nije bio slucaj, jer svi smo se nadali da ce preci negdje i dignuti formu i da imamo Tahirovica kao u drugom pol protiv Holandije.

Sta cemo s Basicem, nece ga niko a onakav desrruktivac, a pozivao bi ga iako igra u zadnjem klubu ruske lige? 16 utakmica, a oni dobili jednu i to kad je brat bio na klupi, al doduse zasluzio je prosao je taj neki put kako ono :mrgreen: malo mu ga je dzida utabao al to cemo zamjeriti samo zlomislicu :mrgreen:
samo kad sam tu, neretva kroz mene teče, čudna jada od mostara grada svako veče

A i kada nema pobjede
Ili s nekim dijelis bodove
Nemoj brinuti, bodrit cemo te
Samo jako, nema predaje!

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 03 feb 2025, 21:21

Ide u Brøndby.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

fanatik19
Kontakt:

Post Postao/la fanatik19 » 03 feb 2025, 21:25

03 feb 2025, 20:45
fanatik19 je napisao/la:
03 feb 2025, 16:59

Jevtovic dosao u Velez s 31, to je samo 10 godina stariji od Tahirovica koji je igrao za Romu i Ajax.

Kako mozes biti tolika neznalica i porediti ni manje ni vise 10 godina starijeg igraca koji je u Romi mogao zavrsiti samo na FM i koji je dvije hladio jaja u Vietnamu i odigrao 5 utakmica prije dolaska u Velez, evo kako?

Kazem ti, sada bi pozivanje Tahirovica, posebno ako su mu dali doznanja da je pozivan da bi se trznuo, bilo potez vrijedan vrijedjanja selektora. Dosad to nije bio slucaj, jer svi smo se nadali da ce preci negdje i dignuti formu i da imamo Tahirovica kao u drugom pol protiv Holandije.

Sta cemo s Basicem, nece ga niko a onakav desrruktivac, a pozivao bi ga iako igra u zadnjem klubu ruske lige? 16 utakmica, a oni dobili jednu i to kad je brat bio na klupi, al doduse zasluzio je prosao je taj neki put kako ono :mrgreen: malo mu ga je dzida utabao al to cemo zamjeriti samo zlomislicu :mrgreen:
Poredim jer si retardiran i uzimaš se za igrača koji kao prvo nema 60 utakmica za Romu i Ajax na osnovu toga opravdavaš poziv liku koji nikako ne igra u klubu - dakle u startu lažeš. Od tih hajmo reći 60 utakmica iako je brojka manja za 8 je 18 puta ulazio s klupe i minutažu dobijao na kapaljku - dakle nije bio bitan šaraf u klubovima i gotovo da ništa izuzev par bljeskova u Ajaxu nije pokazao koji je btw. prošle godine doživio najteži poraz u historiji od 7 0 protiv najvećeg rivala Feyenoorda u kojem je 90 min sudjelovao naš Benjamin. Ali dobro, mlad je i igrao je za 2 velika kluba kako kaže Barbarez :rol:
Poenta je da si mutav i opravadavaš poziv igraču samo zato što je mlad i što je bio član 2 uistinu velika kluba a to što grije tribine cijelu polusezonu i dolazi bez obraza uredno igrat za A selekciju i uzima mjesto momcima koji igraju svake sedmice 90 min ti nije problem. Pa haj da je on Pjanić koji je btw imao sličnu situaciju pola godine u Barceloni ali on je tada pozvan bez minutaže na samo jedno okupljanje tjst martovsko obzirom da je u 1. dijelu sezone bio bar rotacijski igrač za razliku od ovog.

Kad je Basic u pitanju, nemam snage osim da barem 70ti put ponovim kako je svak ko prati mlade reprezentacije vidio da je Bašić prvo bio jedan od najboljih igrača u21 reprezentacije dok su istu činili 2000. godišta i mlađi pa onda i ovu posljednju koja je najgora u historiji. Logičan put bio je A reprezentacija. N

P.S. Pogledaj malo kakve agencije zastupaju Tahirovića od momenta kad je započeo karijeru pa ga niko neće i onda uporedi sa Ivanom i njegovim menadžerom. Životom garantujem da Tahirović ne bi zaigrao za Velež, Zrinjski, Sarajevo, Želju ili Borac da se kojim slučajem rodio ovdje i fudbalski edukovao kao Ivan.

Poselami kući. :wave:
Zadnja izmjena: fanatik19, dana/u 03 feb 2025, 21:35, ukupno mijenjano 2 puta.

dedo26
Kontakt:

Post Postao/la dedo26 » 03 feb 2025, 21:28

AMSTERDAM - Ajax očekuje prodaju Jaydona Banela (20) i Benjamina Tahirovića (21) neposredno prije kraja transfer marketa. Klub je postigao usmeni dogovor s Burnleyjem i Brøndbyjem o prodaji napadača i veznjaka.

Brøndby će za Tahirovića platiti 2,75 milijuna eura, što bi zbog bonusa moglo porasti na 3,75 milijuna eura.

Ne znam sta da kazem, bas veliki korak unazad. Ovaj klub je bio drugi prosle sezone, blizu prvog mjesta. Sad su cini mi se 5ti, i imaju sanse da budu u vrhu. Vjerovatno ide tamo jer zna jezik i ima neka poveznica sa Svedskom, neki menadzer ili trener tima. Ako bude standardno igrao, opet ce nam dobro doci. Ono sto je prednost ove lige jeste da Midtylland i Nordsjaelend, pa i Kopenhagen znaju napravit vrhunske transfere. Brondby slabo da znam. Al opet pripadaju samom vrhu. Plus Mityilland igra Evorpa Ligu na zimu, a i Gigovic je iz tog kluba napravio solidan transfer. Kopenhagen isto je uspio proc u Evoropa ligi.

U svakom slucaju, bolje i Zrinjski al da igra standardno, nego da ne bude cak ni na klupi Ajaxa.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 03 feb 2025, 21:28

Ajax expects to sell Jaydon Banel (20) and Benjamin Tahirovic (21) just before the end of the transfer market. The club reached a verbal agreement with Burnley and Brøndby about the sale of the attacker and midfielder.

Brøndby will pay 2.75 million euros for Tahirovic, an amount that could increase to 3.75 million euros due to bonuses
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

fanatik19
Kontakt:

Post Postao/la fanatik19 » 03 feb 2025, 21:28

Coolpanda24 je napisao/la:
03 feb 2025, 21:26
Najbolje što je mogao dobiti u ovom trenutku. Top transfer realno..

QUARTERBACK
Kontakt:

Post Postao/la QUARTERBACK » 03 feb 2025, 21:32

ma idi samo igraj bilo gdje yebes sjedenje na klupi.. moze i brondby nek se fajta za svoje mjesto

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 03 feb 2025, 21:34

Hvalim te Boze, pa je dosao pameti. Sretno i njemu :bih:
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 03 feb 2025, 21:43

Super transfer. Sad igra da ostane profesionalni fudbaler. Sretno.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

BosnianDragon2024
Kontakt:

Post Postao/la BosnianDragon2024 » 03 feb 2025, 21:45

Nek je samo otišo iz Ajaxa...nadam se da ce bit prvotimac i do Marta vratit se u formu.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 231983, Micron i 28 gostiju.