Drape je napisao/la: ↑22 feb 2025, 14:30
Do Eurobasketa moramo popraviti širinu. Svaki nam je igrač važan. Srbija sa toliko klubova, trenera i menadžera ozbiljno računa na Dobrića i Davidovca, koji su daleko od ekstra klase. Stefana Jovića kad nije povrijeđen i dalje zovu, a najbolju košarku je igrao prije 2020. godine. Garza bez zvjezdice. Kondić ako ne odustane jer debili pišu uvredljive komentare na internetu, a Ahmedhodžić i Vuković su pokazali da to dolazi do sportista. Castaneda je bio mlak protiv Kipra. Roberson je već u prvoj minuti, prve utakmice, protiv Latvije pokazao zašto je došao. Za Eurobasket bi mogli dovesti i nekog beka iz Eurolige. Biberović bi ubacio 300 trojki za deset godina igranja, to ne može niko nadoknaditi.
Bez obzira na sve, Kondic sa Anelom i Vukovicem ne moze u isti kos. Lik godinama izbjegava pozive. Hajd to, nego je imao u planu promjenu reprezentacije.
Postavlja se pitanje, sta o njegovom nastupu misle ostali igraci.
Isto tako, kako zbog slucaja Kondic sutra u reprezentaciju vratiti Sulejmanovica? Ma koliko i on sam zbog tretmana bio uvrijeđena mlada i previse, znamo za njegovu pricu. Nije jednostavno.
A skidanje zvijezdice Garzi je pod moranje. Kakvih sve slucajeva ima, meni nikako jasno da mi ne mozemo njega srediti. Ako je opcija, onda i preko sportskog suda ganjati pravdu.
Ako neko zna odgovoriti.
Zasto je Preldzic samo tako do Turske?
Ili, zasto su Mrsic i Sulejmanovic morali pauzirati zbog promjene, a isto za Matkovica nije vrijedilo?
Cak sam bio iznenađen odlukom u vezi Kondica ...
Tesko do boljeg kadra, jer koga to zvati uopste.
Ovaj novi ce vs Fra imati prvu priliku. Ni ja protiv Kipra ne bih forsirao na bilo koji nacin. Posebno zbog moguce povrede.