Arjan Malić

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Horoz
Kontakt:

Re: Arjan Malić

Post Postao/la Horoz » 29 jan 2025, 23:42

Coolpanda24 je napisao/la:
29 jan 2025, 23:39
Meni nije jasno samo zašto neko dobije poziv za U21, a neko odmah za A? Recimo Esmir i on su isto godište, zašto se Esmira nije prvo pozvalo za mlađe kategorije, a ovog jeste?
Da se ogradim, neka Esmira u A repci, tu mu je mjesto, nego čisto me zanima kako prave tu selekciju ili kad se neko omišlja, odmah ga daj u A, a ovi što svakako hoće kod nas, mogu i u mlađe.
Zato što je oko Esmira bio hajp, debitova u A selekciji USA, igrao standardno u MLS
S druge strane, Malić je tek bio član U19 Slovenije i igrao u 2. ligi Austrije.
“Dugotrajno robovanje i rđava uprava, mogu toliko unakaziti shvatanje jednog naroda, da mu se zdrav razum i sud potpuno izvitopere. Takav poremećen narod ne može da razlikuje, ne samo dobro od zla, nego i sopstvenu korist od očigledne štete.” - Pisac

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 29 jan 2025, 23:56

Jos sladje sto je 1:0 zavrsilo
Bravo sinee
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

Zglavkar
Kontakt:

Post Postao/la Zglavkar » 30 jan 2025, 00:44

Meni nije jasno samo zašto neko dobije poziv za U21, a neko odmah za A? Recimo Esmir i on su isto godište, zašto se Esmira nije prvo pozvalo za mlađe kategorije, a ovog jeste?
Da se ogradim, neka Esmira u A repci, tu mu je mjesto, nego čisto me zanima kako prave tu selekciju ili kad se neko omišlja, odmah ga daj u A, a ovi što svakako hoće kod nas, mogu i u mlađe.
Za koju utakmicu misliš da je trebao konkurisati? Ako izuzmemo par ulazaka od po pet minuta, Malić je tek sad u januaru počeo igrati za Sturm i ulazi u profesionalni seniorski fudbal. A Bajraktarević je već bio etabliran te sezone u prvom timu u MLS-u kad je debitovao za reprezentaciju.

Coolpanda24
Kontakt:

Post Postao/la Coolpanda24 » 30 jan 2025, 00:49

Zglavkar je napisao/la:
30 jan 2025, 00:44
Za koju utakmicu misliš da je trebao konkurisati? Ako izuzmemo par ulazaka od po pet minuta, Malić je tek sad u januaru počeo igrati za Sturm i ulazi u profesionalni seniorski fudbal. A Bajraktarević je već bio etabliran te sezone u prvom timu u MLS-u kad je debitovao za reprezentaciju.
Ma ne mislim da je uopšte trebao konkurisati, onako me interesovao kriterij. Često se proteže da je MLS poluprofesionalna liga, pa sam samo povukao paralelu kako Esmir odmah u A, a Arjan ne. Ništa loše nisam time mislio. Ali svakako ima logike da kad kod nekog škripi za koga će igrati, da ćeš ga odmah kaparisati debijem u A reprezentaciji.

dedo26
Kontakt:

Post Postao/la dedo26 » 30 jan 2025, 01:53

Steta sto on nema buducnosti u repki, jer ne moze ispred Dedica. Postat cemo zemlja sa najvisw desnih bekova po glavi stanovnika. Bolje mu je bilo za Sloveniju da igra. Ovako se moze samo nadat povredi Dedica koji nam je ruku na srce najbolji igrac repke pa kakav god Salzburg bio ove sezone.

Horoz
Kontakt:

Post Postao/la Horoz » 30 jan 2025, 05:09

dedo26 je napisao/la:
30 jan 2025, 01:53
Steta sto on nema buducnosti u repki, jer ne moze ispred Dedica. Postat cemo zemlja sa najvisw desnih bekova po glavi stanovnika. Bolje mu je bilo za Sloveniju da igra. Ovako se moze samo nadat povredi Dedica koji nam je ruku na srce najbolji igrac repke pa kakav god Salzburg bio ove sezone.
Malić je stoper i defanzivni vezni prije svega. DM je igrao u ljetnim pripremnim utakmicama za Sturm, u Riedu stopera.
Na desnog beka je uskočio jer su prodali Gazibegovića, a Johnson je povrijeđen.
“Dugotrajno robovanje i rđava uprava, mogu toliko unakaziti shvatanje jednog naroda, da mu se zdrav razum i sud potpuno izvitopere. Takav poremećen narod ne može da razlikuje, ne samo dobro od zla, nego i sopstvenu korist od očigledne štete.” - Pisac

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 30 jan 2025, 09:33

Igrac utakmice sinoc. :salut:

Ako nastavi igrati, definitivno treba dobiti poziv umjesto onih par oyebina.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Horoz
Kontakt:

Post Postao/la Horoz » 30 jan 2025, 09:42

Malića treba u reprezentaciji pripremati za poziciju DM. On to može igrati, a nama je pozicija deficitarna već duže vrijeme.
Neka se navikava, uigrava i bude možda trajno rješenje na DM.

Imajednabrigada
Kontakt:

Post Postao/la Imajednabrigada » 30 jan 2025, 11:16

Ako ne bude igrao u Sturmu na defanzivnim veznom necemo puno dobiti sa njim
"****** se trudi da uradi nešto korisno, bez ličnog interesa, i drvlje i kamenje na njega... Da se slučajno ne bi namnožilo takvih, to je formula po kojoj BiH funkcioniše." - @Horoz

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 30 jan 2025, 12:25

Imajednabrigada je napisao/la:
30 jan 2025, 11:16
Nema to veze ako imas dobrog igraca svakako ga mozes koristiti na toj poziciji ili kao desnig stopera jer Dedic ide visoko svakako..Kolasinac je igrao DMF u Schalkeu pa sad lijevi stoper u Atalanti i Arsenalu lijevi bek

Sindikat12
Kontakt:

Post Postao/la Sindikat12 » 30 jan 2025, 13:04

zgembo89 je napisao/la:
30 jan 2025, 12:25
Nema to veze ako imas dobrog igraca svakako ga mozes koristiti na toj poziciji ili kao desnig stopera jer Dedic ide visoko svakako..Kolasinac je igrao DMF u Schalkeu pa sad lijevi stoper u Atalanti i Arsenalu lijevi bek
Kao prvo Kolasinac je nekih 15 utakmica odigrao kao DM u svojoj karijeri.
Kao drugo koristit igraca na poziciji u kojoj ne igra u klubu radis samo u slucaju ako nemas izbora. Kao sto moze vidjet primjer sa Gazibegovicem, koji to radi okej a puno je bolji ma desnom beku.
Treca stvar, nije isto prebacit se sa desnog beka na lijevi, i prebacit se sa stopera na DM. Ovo zadnje je puno puno zahtjevnije.

Horoz
Kontakt:

Post Postao/la Horoz » 30 jan 2025, 13:45

Zinicenko i Alaba npr, su reprezentativnu karijeru proveli na DM, a bili su bekovi i stoperi u klubu. I Austrija i Ukrajina su imale opcije i nisu morali da ih tu guraju. Inače, bekovska i DM pozicija se često poklapaju u modernom fudbalu.
Ako je igrač kvalitetan lako će se prilagoditi. Pogotovo ako se radi o igraču koji se razvijao na CB i DM. Fol je da ga odmah programiramo na tu poziciju i da se navikava.
Ali eto ako Janlet zaigra za nas :D , onda ga ne moramo gurat na "neprirodnu poziciju ". Nego vidim da su forumaši, nakon dvije utakmice, već odlučili šta mu je prirodna pozicija i ne daju da mrdne :roll:
Da ponovimo, Malić je na desnom beku jer su prodali Jusufa, a Johnson je povrijeđen.
Da li će ostati na RB vidjećemo, da li će uopšte ostati u prvih 11 kad se svi vrate, vidjećemo.

fanatik19
Kontakt:

Post Postao/la fanatik19 » 30 jan 2025, 14:04

Ništa novo u današnjem fudbalu nije da bek ili stoper igra DM. Svak ko imalo razumije fudbal mogao je i u onom debaklu protiv Atalante vidjeti da je Malić tehnički jako dobro potkovan igrač. Trebalo bi mu par utakmica čisto da se navikne na DM ali je to više stvar taktike i uigravanja na treninzima. Mene više zanima može li Jašić odgovoriti pozitivno na toj poziciji u reprezentaciji s obzirom da je igrao u klubu tu poziciju dosta puta a realno je dosta bolji trkački od Malića.

Horoz
Kontakt:

Post Postao/la Horoz » 30 jan 2025, 14:10

fanatik19 je napisao/la:
30 jan 2025, 14:04
Ništa novo u današnjem fudbalu nije da bek ili stoper igra DM. Svak ko imalo razumije fudbal mogao je i u onom debaklu protiv Atalante vidjeti da je Malić tehnički jako dobro potkovan igrač. Trebalo bi mu par utakmica čisto da se navikne na DM ali je to više stvar taktike i uigravanja na treninzima. Mene više zanima može li Jašić odgovoriti pozitivno na toj poziciji u reprezentaciji s obzirom da je igrao u klubu tu poziciju dosta puta a realno je dosta bolji trkački od Malića.
Nažalost, Jašić je zadnje dvije sezone često vraćan nad DM (što mu je pozicija iz juniora) i prilično se loše snalazio. Uvijek je iznova vraćan na beka i tu je ostajao.
Inače Jašić prilično stagnira i baš mi je žao, jer je pravi momak. Sada je pitanje moželi biti od pomoći na bilo kojoj poziciji. I nije Jašić brži i bolji trkački od Malića.
Zadnja izmjena: Horoz, dana/u 30 jan 2025, 14:12, ukupno mijenjano 1 put.

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 30 jan 2025, 14:11

Horoz je napisao/la:
30 jan 2025, 14:10
fanatik19 je napisao/la:
Nažalost, Jašić je zadnje dvije sezone često vraćan nad DM (što mu je pozicija iz juniora) i prilično se loše snalčazio. Uvijek je vraćan na beka i tu je ostajao.
Inače Jašić prilično stagnira i baš mi je žao, jer je pravi momak. Sada je pitanje moželi biti od pomoći na bilo kojoj poziciji. I nije Jašić brži od Malića.
Malic za stopera,a za dmf nadoce Omic, D Hodzic, Kovac, Buljubasic i ostali
Imas Gigovica (22), Huseinbasica (23), Tahirovic(21), Basic (22)
Ima i Males (23)
Ubasic Krunica i ok vezni s tim da Tahirovic treba odpast dok ne nadje klub
Tu je i univerzalni Jasic (21)
Moze se sastaviti solidan vezni
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

fanatik19
Kontakt:

Post Postao/la fanatik19 » 30 jan 2025, 14:19

Horoz je napisao/la:
30 jan 2025, 14:10
fanatik19 je napisao/la:
I nije Jašić brži i bolji trkački od Malića.
Sve gore se slažem osim ovoga. Jašića sam gledao u Wolfsbergeru kada igra desnog beka i na momente mi ofanzivno liči na Dedića dok kod Malića nisam vidio taj ofanzivni kvalitet, barem ne dosad. Naravno, nije isto igrati protiv Tirola i Atalante ali generalno mi ovako na prvu Malić nema tu eksplozivnost i trku gore dole kao Jašić.

Horoz
Kontakt:

Post Postao/la Horoz » 30 jan 2025, 14:23

NoDi80 je napisao/la:
30 jan 2025, 14:11
Ima i Males (23)
Pa kod tebe je sve moguće, ko u bajkama :)

Čuj D. Hodžić, Kovač? Pa oni igraju amaterski fudbal. Omić rezerva u Wofsbergeru već 2 godine.
Buljubašić i Tahirović su sa 22 godine bez minutaže, karijera u odronu. Bašić ofanzivni vezni.
Koji Males! :shock: ?

SetoKaiba
Kontakt:

Post Postao/la SetoKaiba » 30 jan 2025, 14:35

Horoz je napisao/la:
30 jan 2025, 14:23
NoDi80 je napisao/la:
30 jan 2025, 14:11
Ima i Males (23)
Pa kod tebe je sve moguće, ko u bajkama :)

Čuj D. Hodžić, Kovač? Pa oni igraju amaterski fudbal. Omić rezerva u Wofsbergeru već 2 godine.
Buljubašić i Tahirović su sa 22 godine bez minutaže, karijera u odronu. Bašić ofanzivni vezni.
Koji Males! :shock: ?
Zašto se ne naučite pameti već jednom i prestanete ga citirati? :mrgreen:

kempes
Kontakt:

Post Postao/la kempes » 30 jan 2025, 15:00

**** mu pas mater bolesno lupetasko.

Zanima me samo da li u zivotu ovako lupeta.

Ide platit racun i lupi cifru u svojoj glavi za platiti.

Ode u podmjeru lupi sta mu fali u frizideru.

Treba sa djevojkom na izlaz lupeta kafic gdje on u svojoj glavi zamisli da ce tu ona izac.

Tesko je povjerovati da ovakva osoba bez neke pomoci prijatelja i rodbine moze ovako funkcionisati bez da ostane bez para ili glavom pod tocak.
Zadnja izmjena: kempes, dana/u 30 jan 2025, 15:04, ukupno mijenjano 1 put.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.