Kada se zavrsi ovo oko kvalifikacija za EB i mi tamo aBd odemo...treba ohladiti glave i ovaj sukob rijesiti, gdje se trebaju ukljuciti treca strana, prvenstveno nekako gledam na to Musu i Atica dok igraju u Spaniji... Adis jest pogrijesio sto mu nije dao malo vise prostora na EB, te donekle i razumijem ljutnju Sulejmanovica, no definitivno mislim da sada Emir pravi vecu gresku, gdje sebi bespotrebno oduzima reprezentativnu karijeru, za koju se junacki zrtvovao kao junior... Nije Adis jednako reprezentacija, kao ni jedan drugi selektor...19vendetta87 je napisao/la: ↑28 jan 2025, 11:18Adis Bećiragić, selektor košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine, objavio je širi spisak igrača koji će biti u konkurenciji za utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2023. godine protiv Mađarske i Francuske narednog mjeseca, prenosi Anadolu Agency (AA).
Na Bećiragićevom spisku su: Jusuf Nurkić (Portland Trail Blazers), Džanan Musa (Real Madrid), Amar Alibegović (Cedevita Olimpija), Luka Garza (Minnesota Timberwolves), John Roberson (Manisa), Edin Atić (Budućnost Podgorica), Miralem Halilović (Nanterre), Amar Gegić (Paris), Kenan Kamenjaš (Budućnost Podgorica), Ajdin Penava (bez kluba), Aleksandar Lazić (Budućnost Podgorica), Sani Čampara (Zadar),Emir Sulejmanović (Bilbao), Adin Vrabac (Mons), Rijad Avdić (bez kluba), Haris Delalić (Igokea), Ismet Sejfić (Ylli), Đorđe Topolović (Spars), Jure Zubac (Mons), Adi Zahiragić (Budućnost Bijeljina), Amsal Delalić (Borac Banja Luka), Zinedin Mulić (Spars), Kosta Kondić (Igokea) i Darko Talić (Igokea).
Emir je usao u svoje najbolje igracke godine, te nama on definitivno ce trebati, jer ja ocekujem da ce se Halilovic oprostiti od reprezentacije nakon EB ili da ce jednostavno biti dostupan, ako bas bude trebalo...