Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

sljivo
Kontakt:

Re: Chat - bez politike i ratnih prica

Post Postao/la sljivo » 25 jan 2025, 13:36

Mislim na trend u narednih 50, 100 godina.

MilanMladenovic
Kontakt:

Post Postao/la MilanMladenovic » 25 jan 2025, 13:51

Stvarno nista nemam protiv migranata ni rasa ni religija ni nacionalnosti, ali ako je to sve legalno. I treba deportovati sve one koji se nisu asimilirali koji su i legalno tu (tipa dobili azil). Ako ne znas jezik il ne radis nego zivis na grbaci drzave, aj ti odakle si dosao.
Život je ovde postao nemoguć. Strašno je samo što se ljudi ne bune zbog toga.

bob
Kontakt:

Post Postao/la bob » 25 jan 2025, 14:01

Surreal je napisao/la:
25 jan 2025, 13:15
slika
ne kontam bojkot u hr nece danas kupiti jednu kesu jer bojkotuje al ce sutra uzeti dvije … mislim poruka ko poruka je ok al boli vlasnika neka stvar jer ce mu sutra taj isti nadmiriti minus za dan kad je bijkotovao … kapitalizam tu je vlast da drzi kontrolu i zastiti ljude sa ogranicenin cjenama i inspekcijama i kontrolama da uredi trziste da privatnici ne zarade 200% na proizvodu ..

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 25 jan 2025, 14:12

sljivo je napisao/la:
25 jan 2025, 13:36
Mislim na trend u narednih 50, 100 godina.
U narednih 50 će se o padu populacije ozbiljno pričati. Tačnije, već za 10-20 godina bi TFR mogao pasti ispod 2.1, koji je granica ako želimo da brojke ljudi u Svijetu ostanu iste.

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 25 jan 2025, 14:12

Koga tviter, tiktok, insta vodi taj je nahebo. Al svakako radi poruke ok je taj bojkot, iako prakticno nista se promjenilo nije. Valjda se neko trzne. I sto je jos jedan apsurd, na izbore izadje 40% ljudi i glasa 70% za hdz, koji tamo vedri i oblaci 20 godina, i tako ce na iducim izborima. Dovoljno je bacit jednu kosku ili priklat neko zrtveno janje i narod miran.

BuggyTheClown
Kontakt:

Post Postao/la BuggyTheClown » 25 jan 2025, 14:21

Ljudi će reći i uraditi čudne stvari, samo da ih neko ne bi nazvao rasistima.

Kupuješ dijelove iz firme A i iz firme B. Dijelovi iz firme A puno bolje odgovaraju tvojim potrebama, ali ti ćeš i dalje kupovati 50% iz firme A, 50% iz firme B, samo da se neko ne bi uvrijedio i nazvao te šupkom? Isto je i sa imigrantima, samo što to ima tu etiketu rasizma, pa ćemo to osuditi jer se volimo osjećati dijelom napredne, PC populacije. Naravno, pripadnici jedne rase ili etničnosti nisu svi isti, ali generalno će dijeliti dosta fizičkih ili kulturoloških osobina koje je OK prepoznati. Zašto bi neka država primila hiljade ljudi koji će se većinski loše asimilirati u njihovu kulturu, kad može da primi hiljade ljudi koji će se odlično asimilirati i više doprinositi društvu? Stvorit će sebi problem samo da ne bi načinili nepravdu prema manjem broju ljudi iz prve grupe?

Trump je nakaza, samo mi je smiješno hodanje po jajima koje ide uz moderno shvatanje rasizma, inkluzivnosti i jednakosti. NBA i NFL ekipe ne moraju draftati više bijelaca samo da bi ispoštovali neki procenat, ako su crni igrači većinski bolji za te sportove. Fudbalerke ne moraju biti plaćene isto kao fudbaleri jer su 3 levela ispod zbog fizičkih ograničenja, a Amerika nije dužna pustiti Meksikance u državu ako vide da se generalno slabije uklapaju u istu od drugih opcija.

Nismo svi isti, svi smo bolji i lošiji u nečemu od drugih, i to je OK. Različitost je bogatstvo naše vrste i ne trebamo kao djeca gurati geometrijske oblike u rupe u koje se ti oblici ne uklapaju.
⚜️

PrinceBobby
Kontakt:

Post Postao/la PrinceBobby » 25 jan 2025, 14:30

MarcoBorriello je napisao/la:
25 jan 2025, 10:26
Trump je psihopata. Bolesnik.

Jedini razlog što je on ponovo predsjednik je taj što je za protivnika imao senilnu raspalu budalu Bidena. Kamala je tu upala kad je sve bilo gotovo.
vrhovnik trump vodi usa u zlatno doba, ono može nastupiti ako se amerika vrati korijenima... a to je da budu bijela, macho drzava kauboja, ne beta cuck soy boy tranny vegan degenerika s imenima tipa tyrone d'shawn hernandez chong lll
https://www.youtube.com/watch?v=z-6VF47rlyQ

TefalTava
Kontakt:

Post Postao/la TefalTava » 25 jan 2025, 14:37

PrinceBobby je napisao/la:
25 jan 2025, 14:30

Jedini razlog što je on ponovo predsjednik je taj što je za protivnika imao senilnu raspalu budalu Bidena. Kamala je tu upala kad je sve bilo gotovo.
vrhovnik trump vodi usa u zlatno doba, ono može nastupiti ako se amerika vrati korijenima... a to je da budu bijela, macho drzava kauboja, ne beta cuck soy boy tranny vegan degenerika s imenima tipa tyrone d'shawn hernandez chong lll
Goretzka kako ti se dalo praviti novi profil :urnebes: :urnebes:

Nirton
Kontakt:

Post Postao/la Nirton » 25 jan 2025, 14:38

TefalTava je napisao/la:
25 jan 2025, 14:37
PrinceBobby je napisao/la:
25 jan 2025, 14:30

Goretzka kako ti se dalo praviti novi profil :urnebes: :urnebes:
Prije mislim da je ovo PatrickKwedi. :mrgreen:
24. oktobar 1946 - ostalo je historija. Ostalo je emocija, otrov i lijek, porodica, život, strast

Mogli
Kontakt:

Post Postao/la Mogli » 25 jan 2025, 14:44

Velika Milka 13KM :tokralju: :urnebes:

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 25 jan 2025, 14:45

MilanMladenovic je napisao/la:
25 jan 2025, 13:51
Stvarno nista nemam protiv migranata ni rasa ni religija ni nacionalnosti, ali ako je to sve legalno. I treba deportovati sve one koji se nisu asimilirali koji su i legalno tu (tipa dobili azil). Ako ne znas jezik il ne radis nego zivis na grbaci drzave, aj ti odakle si dosao.
Ma 100%, na kraju krajeva ima svaka drzava pravo da kaze ilegalno si tu, vozi vanka. Ne interesuje me jesi'l dobar ili los nakon rijeci ilegalno nemam sta pricati s tobom.

@prince

MAWA jel (make America white again) :rol:

Mogli
Kontakt:

Post Postao/la Mogli » 25 jan 2025, 14:47

alemsa je napisao/la:
25 jan 2025, 14:45
Ma 100%, na kraju krajeva ima svaka drzava pravo da kaze ilegalno si tu, vozi vanka. Ne interesuje me jesi'l dobar ili los nakon rijeci ilegalno nemam sta pricati s tobom.

@prince

Bude li ti neugodno kad se negdje nalazis i sve crnci oko tebe? :yawn:

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 25 jan 2025, 14:49

Mogli je napisao/la:
25 jan 2025, 14:44
ludilo svega mi
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

arelinho
Kontakt:

Post Postao/la arelinho » 25 jan 2025, 14:51

Surreal je napisao/la:
25 jan 2025, 14:49
Mogli je napisao/la:
ludilo svega mi
Ja stvarno ne znam u kojoj prodavnici ste vi vidjeli da je Milka 13 KM.

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 25 jan 2025, 14:57

Negdje sam vidio da je 12 i nesto KM, sad ne znam gdje

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 25 jan 2025, 14:58

Mogli je napisao/la:
25 jan 2025, 14:47

Bude li ti neugodno kad se negdje nalazis i sve crnci oko tebe? :yawn:
Ne, vazda sam bio dobar s crncima, skoro svi vole NBA pa je lahko uci u konverzaciju. Ali s normalnim, ove gangstere, thug life odnosno klosare izbjegavam, ali izbjegavam klosare i bijelce i Bosance i Mexikance itd.

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 25 jan 2025, 15:03

U Tuzli stvarno veliki protesti penzionera, bukvalno ih nijedan medij nije ispratio sa većeg nivoa od lokalnog. Mi smo u Bosni pod medijskom blokadom opasnom. Ovdje se guši svjesno bilo kakvo budjenje gradjanstva. Mislim da je sve ijedan medij ili pod političkom šapom ili pod šapom ekonomskih velikana i poslodavaca. A mediji zastupaju njihove stavove zbog reklama i sponzorstva na mediju.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

PrinceBobby
Kontakt:

Post Postao/la PrinceBobby » 25 jan 2025, 15:05

alemsa je napisao/la:
25 jan 2025, 14:45

@prince

ne, na pogrešnom si tragu. moj upis nije rasistički već samo uperen protiv globohomo šljama.
Ne, vazda sam bio dobar s crncima, skoro svi vole NBA pa je lahko uci u konverzaciju. Ali s normalnim, ove gangstere, thug life odnosno klosare izbjegavam, ali izbjegavam klosare i bijelce i Bosance i Mexikance itd.
imam pozitivno misljenje o preplanulim ljudima- vole zajebanciju, šport i opijate baš kao i mi.
https://www.youtube.com/watch?v=z-6VF47rlyQ

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 25 jan 2025, 15:27

tuzlak1987 je napisao/la:
25 jan 2025, 10:53
Svi bi uvoznu radnu snagu ali da je jeftina i da nema mana :mrgreen:

Ali ako dodje do daj sta das onda moze i to. Kao sto svega ima i u Njemackoj i Francuskoj, pa je dobro i to jer ako i njih otjeras ne pise ti se dobro.
Tako da mislim da Amerika ne zeli namjerno regulisati te stvari vec se samo baca prica u javnost, a u praksi daj nam 100 Meksikanaca, pa makar 10 od njih radilo.
Tako to ide.
Normalno da niko nece kriminalce u drzavu. Svakako treba da bude regulisan proces.
Ovo je proces kapitalizma, uvezes jeftinu radnu snagu da rade takve poslove. To je najveci procent.
Onda gledas da uvedes visko kvalikovane radnike ako ima manjka. Al i to ce vecinom dolaziti ljudi iz Indije, Azije, Middle east itd. Sigurno nece dolaziti ovi iz Norveske, Svedske.

Confiance
Kontakt:

Post Postao/la Confiance » 25 jan 2025, 16:18

Mogli je napisao/la:
U Djurica u lukavici, velika milka 4.79 i 4.99 KM (jedna sa ljesnjacima, jedna sa bademima cini se)

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: JackW i 16 gostiju.