Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
- RacioEmocionalan
- Kontakt:
Re: Chat - bez politike i ratnih prica
Tesko je naci balans. Postoji nesto sto se zove kulturalni identitet i na osnovu toga se prepoznaju obrasci ponasanja, ali bas kao sto rece sljivo, jednostavno generalizacijom i nedozvoljavanjem svakome da se izrazi kao individua nego prisivanjem etikete na osnovu bilo koje grupne identifikacije pojedinca dovode se na mala vrata price mi protiv njih, price protiv kojih su se isti Ameri borili od istocnog do zapadnog teatra 40tih godina proslog vijeka jedan od rijetkih sukoba u kojima su sluzili ne samo sebi nego i covjecanstvu.
The willingness to be a fool is a precursor to a transformation.
- VivaLaStella
- Kontakt:
Ali postoci su realno kako je naveo. Možeš bit delusional i govoriti da je to rasizam, ali to su činjenice.sljivo je napisao/la: ↑25 jan 2025, 09:17Rasizam na najjace.alemsa je napisao/la: ↑25 jan 2025, 01:21Pa ok, njemu je stara Kanadjanka, tako da ono, nisu Ameri protiv migranta iz Kanaderio_Ferdy88 je napisao/la: ↑25 jan 2025, 00:40
Jest usao, al je radio ilegalno na studentskoj vizi na kojoj je bio kad je napustio Penn
Al svakako je glupost da se ljudi moraju vracati nazad kad zavrse faks tamo, tj da ne smiju raditi, tu recimo mi je dobar prijedlog da svi sa tom studentskom vizom dobiju i zelenu kartu ili papire da mogu legalno raditi i zivjeti tamo![]()
I? Sta je lose u tome realno? Kolike su sanse da ce taj iz Norveske biti kriminalac ili inzinjer? Prvo vjerovatno 0.1%, drugo 60%. Samo sto coj'k kaze kako jeste ali to se ne govori![]()
Nije bitno odakle dolazi vec ko dolazi. Svaki meksikanac nije smece kao sto svaki norvezanin nije doktor nauka.
Pa vidiš na kraju krajeva i ovi što su kod nas došli, da svi prodaju maramice i spopadaju narod po cesti. Naravno, upoznao sam i neke u studentskom domu koji su medicinu završili ali to ti je 1:50 omjer. A da ti dođe švabo, ni onaj najveći klošar ne bi stojao na semaforu i prodavao maramice
Nego doma sjednem, dignem regler, voterpajp i brning rege
L'art pour l'art.
SS.ba liga | ⚫🔴 Mislish United #17
L'art pour l'art.
SS.ba liga | ⚫🔴 Mislish United #17
Kazem treba gledati ko dolazi, sa kakvim preferencijama a ne odakle dolazi. Sve da je sto miliona meksikanaca smece, a jedan nije, i njemu ne das da udje zato sto je meksikanac to je rasizam. Moze bit hiljadu i jedna cinjanica. Kad na osnovu pripadnosti sudis o nekom to je rasizam.
- kraljttbvb
- Kontakt:
Koga briga za rasizam kad se radi o tvojoj kuci. A nece ni da se igraju lutrije, pa da cekaju sta ce napraviti taj migrant - hoce li doci iz Meksika i napraviti kartel ili ce postati doktor nauka.
Nece ljudi da uvoze probleme u drzavu, stavili im blokadu i to je to...
Nece ljudi da uvoze probleme u drzavu, stavili im blokadu i to je to...
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.
Meksiko i ne moze da se razvije zbog USA
Nekad je to jaca od USA drzava bila
Danas su protektorat koji sluzi za gudru prije svega
Isto vazi za juznoamericke drzave
Nekad je to jaca od USA drzava bila
Danas su protektorat koji sluzi za gudru prije svega
Isto vazi za juznoamericke drzave
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Koji apsurd je to da isti ti koji sad brinu o svojem na racun drugih na isti nacin usli tamo gdje je neko drugi zivio, pa je taj protjeran i ubijen i imaju milion razloga da se opravdaju, ili dok su drugi trebali raditi na plantazama tad je bilo i pozeljno da udju u drzavu. Protjerivanje i progon drugih na osnov pripadnosti jeste rasizam, i nije cudo sto su oni koji su sad na vlasti skloni tome, i mislim da nemaju pravo nikom prigovoriti za slicne akcije. Al nebitno, rade za svoju dobit ili gubitak, licno sta me briga, al govorim is perspektive drugog i ne bi bi bilo svejedno da sam meksikanac koji je pobjego iz pakla kartela, ili bijede, i dosao u ameriku, nasao posao i radio kako treba da bi me poslije neko otjero jer je neko iz mog naroda ili podneblja nesto uradio kako ne treba. Ne samo tamo, vec bilo gdje, ako vec postoji politika koja ti dozvoljava da udjes i dobijes papir te drzave. I onda ce reci bosanci ili norvezaninkoji udju oni su ok, a meksikanci, afrikanci nisu. To je rasizam, na stranu koliko kakva politika je pozeljna u drzavi radi njenog ocuvanja.
Kada su bili ekonomski jači od Amera, primjer u drugoj polovini 19. stoljeća nisu. Znači nakon američkih kupovina, sporazuma i aneksija.
Nećemo ići u raniji period, jer to je razdoblje od preko 150.
Nećemo ići u raniji period, jer to je razdoblje od preko 150.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.
Naravno da nije i da si u pravu, nemam ja licno nista protiv bilo koga nek dolazi i nek pustaju koga hoce. Samo sto ne vidim hajku toga sto je rekao jer je cista igra procenata, vjerovatno bi oni najradije Azijante (Kina, Japan, Indija) jer su oni procentualno najskolovaniji a najmanje u zatvoru. Isto da ti u Bosni mozes birati migrante, vjerovatno bi izabrao Engleza prije Mongolca.
Ne smatram to rasizmom nego predrasudom a predrasude su sastavni dio ljudske psihe. Evo trenutno deportuje ove (ne znam koliko je slika tacna, postavio je lik ovamo na Americkom forumu):
Ovo je slika onih bandita iz el Salvadora. Imas dobrih mini doku na YT kako su ih sve pohvatali
-
- Kontakt:
Trump je psihopata. Bolesnik.
Jedini razlog što je on ponovo predsjednik je taj što je za protivnika imao senilnu raspalu budalu Bidena. Kamala je tu upala kad je sve bilo gotovo.
Jedini razlog što je on ponovo predsjednik je taj što je za protivnika imao senilnu raspalu budalu Bidena. Kamala je tu upala kad je sve bilo gotovo.
Svak sebe uhvati u tome, i sam sebe. Samo se ne smije dozvoliti da to bude politika drzave. Danas ces ti otjerati drugog sutra ce tebe neko.alemsa je napisao/la: ↑25 jan 2025, 10:19Naravno da nije i da si u pravu, nemam ja licno nista protiv bilo koga nek dolazi i nek pustaju koga hoce. Samo sto ne vidim hajku toga sto je rekao jer je cista igra procenata, vjerovatno bi oni najradije Azijante (Kina, Japan, Indija) jer su oni procentualno najskolovaniji a najmanje u zatvoru. Isto da ti u Bosni mozes birati migrante, vjerovatno bi izabrao Engleza prije Mongolca.
Ne smatram to rasizmom nego predrasudom a predrasude su sastavni dio ljudske psihe. Evo trenutno deportuje ove (ne znam koliko je slika tacna, postavio je lik ovamo na Americkom forumu):
Predrasuda na osnovu ove slike je da tu nema coj'ka do podne, a mozda je po neki i dobar od njih.
- tuzlak1987
- Kontakt:
Svi bi uvoznu radnu snagu ali da je jeftina i da nema mana
Ali ako dodje do daj sta das onda moze i to. Kao sto svega ima i u Njemackoj i Francuskoj, pa je dobro i to jer ako i njih otjeras ne pise ti se dobro.
Tako da mislim da Amerika ne zeli namjerno regulisati te stvari vec se samo baca prica u javnost, a u praksi daj nam 100 Meksikanaca, pa makar 10 od njih radilo.

Ali ako dodje do daj sta das onda moze i to. Kao sto svega ima i u Njemackoj i Francuskoj, pa je dobro i to jer ako i njih otjeras ne pise ti se dobro.
Tako da mislim da Amerika ne zeli namjerno regulisati te stvari vec se samo baca prica u javnost, a u praksi daj nam 100 Meksikanaca, pa makar 10 od njih radilo.
Fotografija je stara 4 godine, i uslikana u jednom zatvoru u El Salvadoru. Ali ok, nije novost da amerikanci stvaraju svoje predrasude na osvnou fake newsa već 25 godina. To je jedna izgubljena nacija po meni, i vjerujem da će da nestane kroz nekih 50ak godina.
- Na Rodi su pare! Život na Lazio! Lecce Juve! Bordeaoux Toulouse!
- Ničija nije do José Zorrilla.
- Jel te Taylor našo'?
#VB89
- Ničija nije do José Zorrilla.
- Jel te Taylor našo'?
#VB89
Sad da pogledamo taj forum niko neb znao da je stara slika i bilo bi 23 maga komentaradenimen99 je napisao/la: ↑25 jan 2025, 11:54Fotografija je stara 4 godine, i uslikana u jednom zatvoru u El Salvadoru. Ali ok, nije novost da amerikanci stvaraju svoje predrasude na osvnou fake newsa već 25 godina. To je jedna izgubljena nacija po meni, i vjerujem da će da nestane kroz nekih 50ak godina.
MarcoBorriello je napisao/la: ↑25 jan 2025, 10:26Jedini razlog što je on ponovo predsjednik je taj što je za protivnika imao senilnu raspalu budalu Bidena. Kamala je tu upala kad je sve bilo gotovo.
Ne, nego ti je to jasan signal u kojem pravcu sve ide, i da najjača država na svijetu nije izuzetak skretanja planete udesno. Narodom je postalo previše lako manipulisati, dezinformacije preuzimaju primat i to je nešto na šta se svi moraju naviknuti.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Neki dan fula broj ubijenih Sovjeta u drugom svjetskom ratu za ni manje ni vise nego 30 miliona
jos ono pise status na onom proljevu od drustvene mreze, nije da je uzivo u razgovoru da kazes omaklo se. Jednostavno glup i nenacitan covjek.

jos ono pise status na onom proljevu od drustvene mreze, nije da je uzivo u razgovoru da kazes omaklo se. Jednostavno glup i nenacitan covjek.
Ljudi su u osnovi takvi, boje se svega stranog i odbacuju ono s cim se ne poistovjecuju. Otvorenost ka svijetu internetom je samo ubrzalo taj proces. Kapitalizam koji izmedju ostalih ameri furaju je u jos jednom segmentu otvorio priliku da se ljudi alijeniziraju, tj od oni koji imaju i koji rade (a koji upravljaju zajednicom), nasuprot onih koji nemaju i koji ne rade. Vecina vlada dobije vlast na osnov ovih nizih, populizmom, propagandom i dezinformacijma a kad dodje tamo radi na racun ovih visih staleza. To je puklo prije 200 god. u francuskoj i sad ce ako se ta razlika nastavi povecavati. Ono sto pravi problem svima je sto svakim danom broj ljudi na svijetu se povecava, a resursi se gube ili ne povecavaju. Onaj ko bude imao bilion dolara bogastva a milijardu drugih ni dolar dovest ce drustvo da ovih milijardu uzmu tome sve, silom. Vjerujem da ce ovi kapitalisticki oligarsi i kompanije poceti praviti svoje drzave, zajednice i vojske.
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.
- ASD
- Kontakt:
Trenutno je ljudi sve više, ali rast stanovništva nikada nije bio sporiji i sve kako godine budu prolazile će biti sporiji dok ne dođe do tačke da krene opadati, a to je neminovno.sljivo je napisao/la: ↑25 jan 2025, 12:42Ljudi su u osnovi takvi, boje se svega stranog i odbacuju ono s cim se ne poistovjecuju. Otvorenost ka svijetu internetom je samo ubrzalo taj proces. Kapitalizam koji izmedju ostalih ameri furaju je u jos jednom segmentu otvorio priliku da se ljudi alijeniziraju, tj od oni koji imaju i koji rade (a koji upravljaju zajednicom), nasuprot onih koji nemaju i koji ne rade. Vecina vlada dobije vlast na osnov ovih nizih, populizmom, propagandom i dezinformacijma a kad dodje tamo radi na racun ovih visih staleza. To je puklo prije 200 god. u francuskoj i sad ce ako se ta razlika nastavi povecavati. Ono sto pravi problem svima je sto svakim danom broj ljudi na svijetu se povecava, a resursi se gube ili ne povecavaju. Onaj ko bude imao bilion dolara bogastva a milijardu drugih ni dolar dovest ce drustvo da ovih milijardu uzmu tome sve, silom. Vjerujem da ce ovi kapitalisticki oligarsi i kompanije poceti praviti svoje drzave, zajednice i vojske.
Nema veze ms13 i u Salvadoru i u Usa, isti kalupdenimen99 je napisao/la: ↑25 jan 2025, 11:54Fotografija je stara 4 godine, i uslikana u jednom zatvoru u El Salvadoru. Ali ok, nije novost da amerikanci stvaraju svoje predrasude na osvnou fake newsa već 25 godina. To je jedna izgubljena nacija po meni, i vjerujem da će da nestane kroz nekih 50ak godina.

Pa imaju sigurno dovoljno data da mogu reci e ovi iz Zambije su dobri radnici, pusti 10k, ili treba nam naucnik pusti Svabu. To sto se tice legalne migracije, a za ilegalnu je vec druga prica jer ne znaju jel prelazi krimos ili posten covjek. Vecina njih su ok rade teske poslove na crno, obicno gradjevina, farme, kose travu itd. Ali ove ublehe sje.bu za sve jebga. Eto ti mojoj komsinici dvojica ilegalaca silovase kcerku od 13 godina i ubise, bili siledjije i u Venecueli, da je prosao legalni migrantski proces ne bi ga Amer pustio sigurno ali ovako nema kontrole. Ili recimo podavno sam poslovo s likom Amer bijelac, kaze nemam zaista nista protiv nikog, puko ga lik (udes) ledja mu sje.bo, ilegalac niti ima vozacku niti osiguranje, sve ovaj morao platit jer ovaj drugi ne postoji, jos i ledja sj.ebo. i sta cestuzlak1987 je napisao/la: ↑25 jan 2025, 10:53Svi bi uvoznu radnu snagu ali da je jeftina i da nema mana![]()