Kazem opet, u citavoj situaciji ne zauzimam niciju stranu, ni Emirovu, ni Adisovu, jer zaista ne znam tacno sta je problem. Ja samo kazem, da u prici od strane nas i obicnih fanova ne treba da se stvara narativ da se Emir precrta za sva vremena. Ako ima problem - ljudi smo, mozemo sjesti i pricati, te vidjeti da se problem rijesi, pod uslovom da smo tu sa iskrenom namjerom. Ako se vodimo tom pricom da nam je cilj sto bolji rezultat kosarke BiH, onda ce se gledati da se situacija smiri, to se odnosi i na Emira da spusti svoj ego ukoliko je to uzrok problema. On se mora pomiriti sa tim da trenutno u ovoj postavi i ovoj generaciji, kada su svi na okupu, mi imamo pravo dobre igrace u reketu i da mu niko ne moze garantovati 25 - 30 minuta na EB, ali isto moramo shvatiti dok je ovakva situacija izmedju FIBE i Eurolige, dok je ovakav sistem kvalifikacija - igrac koji ACB ligi ima prosjek 12 pts i 5-6 skokova je nama zlata vrijedan. Jer zahvaljuci takvima igracima ti prvenstveno ti i odes na navedena takmicenja. Evo gledam i ja to malo sa sportske takmicarske strane, jer sam dugo trenirao kosarku, da covjeku ne bilo svejedno, kada ti izrudaris kvalifikacije i plasiras se tamo - a onda ti se na tom takmicenju suzi prostor za igranje.Defanzivnivezni je napisao/la: ↑22 jan 2025, 14:41Jeste imao par dobrih predstava u kvalama i zato jr i dobio minutsžu na EP gdje je totalno podbacio.Vaya je napisao/la: ↑22 jan 2025, 14:12Dok je u istim kvalifikacijama za navedeni EB Emir odigrao par fenomennih utakmica u kojima se lomio rezultat i koje su nam bile kljucne za kvalifikovanje na EB... Ako je odigrao los EB i ako je nastala neka kavga izmedju njega i Adisa - to nije razlog da se covjek pomnozi sa nulom... On trenutno igra fenomenalno u Saragosi i mislim da je po kvalitetu i formi bara-bara sa Alibegovicem...
Ukoliko se daje hiljadita prilika nekom Kondicu da zaigra za reprezentaciju, onda se Emiru treba prostrti crveni tepih...
Ako podbaciš, ond je valjda zadatak izbornika da te izvede iz igre i ukaže ti na propuste.
Ako ne možeš da podneseš kritiku i insistiraš na minutaži pored vidno loše forme onda te nije selektor pomnožio sa nulom nego imaš nerealna očekivanja i manjka ti uvid u sopstvenu izvedbu i limite u datom trenutku.
Emir mora da prihvati situaciju kakva jest, a to na primjer znaci sa u poredjenu sa prethodnim EB, bice jos i u nezavidnioj situaciju, sada kada imas u rotaciji Alibegovica i potencijalno Garzu....
Medjutim, u konacnici u koliko ima iskrene volje i zelje, ja vjerujem da se nesporazum sa Suljom moze rijesiti veoma brzo, neka kombinacija Aziza i eventualno da se Musa i Atic ukljuce u pricu dok su u Spaniji i stvar je rijesena...
U svakom slucajuja se nadam da cemo ga jos gledati u drzavnom dresu...

P.S. Treba biti iskren i reci, da jest generalno na cijelom turniru dobio manju minutazu nego sto se ocekivalo, te onda kad je i dobio nesto konkretnije da proba pokazati sta umije, ta prilika je bila protiv Sabonisa, koji ga je stvarno izdominirao, te je to valjda bio alibi Adisu, da Kamenjasu da jos vise prostora da igra na poziciji PF. Jasno je da Adis gotivi Kamenjasa i nije vala da grijesi u tom odabiru, ma da ja defitivno mislim da se sve ovo da fino poredati i izbalansirati...