Kvalifikacije za EUROBASKET 2025

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

Vaya
Kontakt:

Re: Kvalifikacije za EUROBASKET 2025

Post Postao/la Vaya » 22 jan 2025, 15:02

Defanzivnivezni je napisao/la:
22 jan 2025, 14:41
Vaya je napisao/la:
22 jan 2025, 14:12
Mogli je napisao/la:
22 jan 2025, 13:53
Sulejmanovic je bio najgori kosarkas na zadnjem prvenstvu. Kmecao sto ne igra dovoljno umjesto da je bio sretan sto je i pozvan. Da je neki kvalitetan i bitan igrac mozda bi se selektor vise potrudio da se vrati. Ovako koga briga.
Dok je u istim kvalifikacijama za navedeni EB Emir odigrao par fenomennih utakmica u kojima se lomio rezultat i koje su nam bile kljucne za kvalifikovanje na EB... Ako je odigrao los EB i ako je nastala neka kavga izmedju njega i Adisa - to nije razlog da se covjek pomnozi sa nulom... On trenutno igra fenomenalno u Saragosi i mislim da je po kvalitetu i formi bara-bara sa Alibegovicem...
Ukoliko se daje hiljadita prilika nekom Kondicu da zaigra za reprezentaciju, onda se Emiru treba prostrti crveni tepih...
Jeste imao par dobrih predstava u kvalama i zato jr i dobio minutsžu na EP gdje je totalno podbacio.
Ako podbaciš, ond je valjda zadatak izbornika da te izvede iz igre i ukaže ti na propuste.
Ako ne možeš da podneseš kritiku i insistiraš na minutaži pored vidno loše forme onda te nije selektor pomnožio sa nulom nego imaš nerealna očekivanja i manjka ti uvid u sopstvenu izvedbu i limite u datom trenutku.
Kazem opet, u citavoj situaciji ne zauzimam niciju stranu, ni Emirovu, ni Adisovu, jer zaista ne znam tacno sta je problem. Ja samo kazem, da u prici od strane nas i obicnih fanova ne treba da se stvara narativ da se Emir precrta za sva vremena. Ako ima problem - ljudi smo, mozemo sjesti i pricati, te vidjeti da se problem rijesi, pod uslovom da smo tu sa iskrenom namjerom. Ako se vodimo tom pricom da nam je cilj sto bolji rezultat kosarke BiH, onda ce se gledati da se situacija smiri, to se odnosi i na Emira da spusti svoj ego ukoliko je to uzrok problema. On se mora pomiriti sa tim da trenutno u ovoj postavi i ovoj generaciji, kada su svi na okupu, mi imamo pravo dobre igrace u reketu i da mu niko ne moze garantovati 25 - 30 minuta na EB, ali isto moramo shvatiti dok je ovakva situacija izmedju FIBE i Eurolige, dok je ovakav sistem kvalifikacija - igrac koji ACB ligi ima prosjek 12 pts i 5-6 skokova je nama zlata vrijedan. Jer zahvaljuci takvima igracima ti prvenstveno ti i odes na navedena takmicenja. Evo gledam i ja to malo sa sportske takmicarske strane, jer sam dugo trenirao kosarku, da covjeku ne bilo svejedno, kada ti izrudaris kvalifikacije i plasiras se tamo - a onda ti se na tom takmicenju suzi prostor za igranje.
Emir mora da prihvati situaciju kakva jest, a to na primjer znaci sa u poredjenu sa prethodnim EB, bice jos i u nezavidnioj situaciju, sada kada imas u rotaciji Alibegovica i potencijalno Garzu....
Medjutim, u konacnici u koliko ima iskrene volje i zelje, ja vjerujem da se nesporazum sa Suljom moze rijesiti veoma brzo, neka kombinacija Aziza i eventualno da se Musa i Atic ukljuce u pricu dok su u Spaniji i stvar je rijesena...
U svakom slucajuja se nadam da cemo ga jos gledati u drzavnom dresu... :bih:

P.S. Treba biti iskren i reci, da jest generalno na cijelom turniru dobio manju minutazu nego sto se ocekivalo, te onda kad je i dobio nesto konkretnije da proba pokazati sta umije, ta prilika je bila protiv Sabonisa, koji ga je stvarno izdominirao, te je to valjda bio alibi Adisu, da Kamenjasu da jos vise prostora da igra na poziciji PF. Jasno je da Adis gotivi Kamenjasa i nije vala da grijesi u tom odabiru, ma da ja defitivno mislim da se sve ovo da fino poredati i izbalansirati...

Defanzivnivezni
Kontakt:

Post Postao/la Defanzivnivezni » 22 jan 2025, 15:25

Ove kvale nije rudario pa nije ni zaslužio uzeti nekom mjesto.
Može ga se pozvat poslije EP ako se plasiramo i jasno mu predočiti šta se od njega oĉekuje pod uslovom da se on prije toga javno oglasi u uputi izvinjenje suigračima i selektoru za sve izrečeno onomad.
"On igra na poziciji koja je kritična u smislu da on treba da drži loptu, a kad neko drži loptu taj određuje gdje lopta ide".

Vaya
Kontakt:

Post Postao/la Vaya » 22 jan 2025, 15:30

22 jan 2025, 15:25
Može ga se pozvat poslije EP ako se plasiramo i jasno mu predočiti šta se od njega oĉekuje pod uslovom da se on prije toga javno oglasi u uputi izvinjenje suigračima i selektoru za sve izrečeno onomad.
To Emir sve mora da uradi, da bi se vratio i igrao 5 minuta po utakmici, a Kondica cemo povest na EB ukoliko se odlucio u zadnjih mjesec dana da mu je licno ipak bolje igrati za BiH nego za Srbiju... Ne znam vala sta da ti kazem...

Defanzivnivezni
Kontakt:

Post Postao/la Defanzivnivezni » 22 jan 2025, 15:35

Vaya je napisao/la:
22 jan 2025, 15:30
To Emir sve mora da uradi, da bi se vratio i igrao 5 minuta po utakmici, a Kondica cemo povest na EB ukoliko se odlucio u zadnjih mjesec dana da mu je licno ipak bolje igrati za BiH nego za Srbiju... Ne znam vala sta da ti kazem...
Nikad nisam napisao to za Kondića.
Čak šta više, sam pisao da nam ne treba igrač kojem se nije odazvao u više navrata.
Mada bi najviŝe volio nije tako i da ne moramo uvijek tražiti stranca na poziciji razigravača.
"On igra na poziciji koja je kritična u smislu da on treba da drži loptu, a kad neko drži loptu taj određuje gdje lopta ide".

Vaya
Kontakt:

Post Postao/la Vaya » 22 jan 2025, 15:56

22 jan 2025, 15:35
Vaya je napisao/la:
Nikad nisam napisao to za Kondića.
Čak šta više, sam pisao da nam ne treba igrač kojem se nije odazvao u više navrata.
Mada bi najviŝe volio nije tako i da ne moramo uvijek tražiti stranca na poziciji razigravača.
Pa upravo to, ako Emir nije zasluzio, za Kostu bi trebalo da vrijedi da persona non-grata, ali sefe realnost zivota je nesto sasvim drugo...
Treba gledati malo siru sliku...EB je u 8/9 mjesecu, poslije toga nam dolaze kvalufikacije za WB i opet dolazimo na nasu realnost i zbilju... Zamisli da slijedece sezone se Musa vrati u NBA, Castaneda potpise za Asvel, Alibegovic se vrati u Virtus, Gegicu se iskomplikuje povreda sa petom, sta cemo onda? Onda bi nam Suljo i Kondic bili zlata vrijedni.... Treba znati prepoznati momentum ove generacije, a to predstojeci EB i WB. Ovo su dva potencijalna takmicenja gdje ova generacija moze da zasija, te da cemo nakon ove generacije da osjetimo zestok pad (zivi bili, pa vidjeli), (Na primjer Halilovic ove godine puni 34 godine i njegova karijera je vec u silaznoj putanji, taj isti Sulejmanovic ove godine puni 30) zato nas savez treba da uradi maksimalno sve sto je u njihovoj moci da u narednih 1-2 ova ekipa napravi dobar rezultat, a to ukljucuje i okupljen tim svih potencijalno dobrih igraca...
To da se uradi, niko nije rekao da je lako i jednostavno, ali to je cijena pozicije selektora, predsjednika KS i slicno...
U ostalom ovdje se prica o Sulejmanovicu i Kondicu koji kada bi sutra bili u timu za EB, ovdje uzeli nekome mjesto koji to zasluzuje prije njih...
Stavi na papir grupu od 12-14 igraca koji sutra mogu biti u tom rosteru i shvatit ces da i Sulejmanovic i Kondic se nalaze u tih 12-14 igraca, naravno sa ulogama koje bi im bile definisane...

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 22 jan 2025, 15:57

Vaya je napisao/la:
Onda cemo Emira staviti na poziciju playmakera, pa nek tu igra 20ak minuta...u slucaju plasmana na EB, imacemo Nurkica, Kamenjasa, Halilovica, Alibegovica i Garzu ako se odlucimo za njega, a 90% da hocemo.
Za Emira tu nema neke pretjerane minutaze.
Dok od Kondica bi imali koristi, jer je playmaker, a tu smo pretanki
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

Vaya
Kontakt:

Post Postao/la Vaya » 22 jan 2025, 16:05

19vendetta87 je napisao/la:
22 jan 2025, 15:57
Vaya je napisao/la:
Onda cemo Emira staviti na poziciju playmakera, pa nek tu igra 20ak minuta...u slucaju plasmana na EB, imacemo Nurkica, Kamenjasa, Halilovica, Alibegovica i Garzu ako se odlucimo za njega, a 90% da hocemo.
Ja iskreno ne znam cemu onda ovolika hajka za Castanedom, ako cemo sutra ako se kvalifikujemo na EB, imati na playu jedino Gegica koji nije igrao kosarku 7-8 mjeseci, a izmedju Castanede i Garze, izabrati ovog drugog... Pokazalo se na pretkvalifikacijama za OI kako to izgleda, kada smo umjesto Robersona uzeli Garzu...pa pleyeve glumili Musa i Atic.... Nije valjda sa smo naturalizovali Castanedu, da ga imamo u utakmici protiv Kipra?
Sutra Sulejmanovic, ako se i vrati mora prihvatiti mjesto koje mu je dodjeljeno u ekipi...Ali kao sto sam rekao u prethodnom postu, citavu ovu situaciju gledam u sirem kontekstu mimo EB... Mozemo doci u situaciju, da nam za godinu dan u kvalifikacijama za WB Suljemanovic i Kondic budu izuzetno potrebni igraci...

Velizar
Kontakt:

Post Postao/la Velizar » 22 jan 2025, 16:50

19vendetta87 je napisao/la:
22 jan 2025, 15:57
Vaya je napisao/la:
Kamenjas, Nurkic, Garza i Halilovic nemaju nikakve veze s Emirom... ako trener ima iole pojma. Sulejmanovic ako dodje treba imati svojih 17-18 minuta, iza Alibegovica. U slucaju da je 'vruc' onda njegova minutaza raste...jer ne treba se drzat rotacija kao pjan plota.

Halilovic moze ici na EB samo kao moralna podrska, uz neku simbolicnu minutazu. Treba se pomiriti da su na centru Nurkic i Kamenjas ispred njega, a cetvorku ne moze igrati jer nema sut, i samo gusi reket i ostale igrace ...Da smo protiv Litvanije imali Amara (u formi) imali bi daleko bolje sanse u toj utakmici...Ovako je upravo Halilovic bio najgori pojedinac (plus sto nam **** koncept jer nema sut pa nas je lakse branit)

Taj mazohizam da ste se voljni sageti nekom cetniculjku koji vas prezire je meni fenomen...Svaka cast Lazicu kojeg bi sutra uhljebio na neku poziciju nakon karijere...momcina je to zasluzio

Velizar
Kontakt:

Post Postao/la Velizar » 22 jan 2025, 17:08

Problem oko Sulejmanovica moze rijesiti samo treca strana...i nadam se da ce ta treca strana biti ukljucena , ma ko to bio.

Jednu stvar sam siguran..Emir Sulejmanovic ce se kajati ako zbog bilo kojeg razloga odbije poziv reprezentacije da igra na Euru 2025 (ujedno i posljednjoj sansi u karijeri) ako se plasiramo... Da ne bi za 20 godina govorio sebi "jesam bio glup, sto mi je ono trebalo", bolje mu je da predje preko nekih gluposti i stavi se na raspolaganje drzavi i naciji...jer bi samo na taj nacin sve ono sto je uradio kao junior imalo smisla. Sve ostalo je promasaj, i bolje bi mu onda bilo da je ostao "Finac"....

Samo kroz uspjeh sa reprezentacijom ce osjetiti onu istinsku radost i uciniti ponosnim svoje zive...

U suprotnom, zivit ce u uvjerenju da zbog nekog adisa beciragica nije igrao za svoju zemlju...a duboko u sebi ipak znati da je do tebe
Zadnja izmjena: Velizar, dana/u 22 jan 2025, 17:19, ukupno mijenjano 1 put.

Vaya
Kontakt:

Post Postao/la Vaya » 22 jan 2025, 17:19

Velizar je napisao/la:
22 jan 2025, 17:08
Problem oko Sulejmanovica moze rijesiti samo treca strana...i nadam se da ce ta treca strana biti ukljucena , ma ko to bio.

Jednu stvar sam siguran..Emir Sulejmanovic ce se kajati ako zbog bilo kojeg razloga odbije poziv reprezentacije da igra na Euru 2025 (ujedno i posljednjoj sansi u karijeri) ako se plasiramo... Da ne bi za 20 godina govorio sebi "jesam bio glup, sto mi je ono trebalo", bolje mu je da predje preko nekih gluposti i stavi se na raspolaganje drzavi i naciji...jer bi samo na taj nacin sve ono sto je uradio kao junior imalo smisla. Samo kroz uspjeh sa reprezentacijom ce osjetiti onu istinsku radost i uciniti ponosnim svoje zive...

U suprotnom, zivit ce u uvjerenju da zbog nekog adisa beciragica nije igrao za svoju zemlju...a duboko u sebi ipak znati da je do tebe
Upravo tako, ja vjerujemo da ce ovo sa Suljom bas ovako da odvije... Tacno ovdje vidim Musu i Atica kao neke medijatore u svemu...
Emir je dobar momak, moze on dati ruke ovoj ekipi sasvim sigurno...

CAZIN
Kontakt:

Post Postao/la CAZIN » 22 jan 2025, 17:40

Dajte da malo predjemo sa ove teme Sulejmanovic.
Imam pitanje koja grupa mislite da bi nam bila najlakša?

Vaya
Kontakt:

Post Postao/la Vaya » 22 jan 2025, 17:45

CAZIN je napisao/la:
22 jan 2025, 17:40
Na koje grupe mislis?

CAZIN
Kontakt:

Post Postao/la CAZIN » 22 jan 2025, 17:48

Vaya je napisao/la:
22 jan 2025, 17:45
CAZIN je napisao/la:
Na koje grupe mislis?
Grupe na EB pošto je bila prič za potove da smo u 5 potu pa zbog toga pitam.

POT1: Srbija, Njemačka, Francuska, Španija
POT2: Latvija, Litvanija, Slovenija, Grčka
POT3: Italija, Crna Gora, Poljska, Češka
POT4: Finska, Gruzija, Turska, Izrael
POT5: Belgija, BiH, Estonija, Švedska
POT6: Velika Britanija, Island, Portugal, Kipar

Trenutno stanje potova našao u starim postovima

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 22 jan 2025, 17:55

CAZIN je napisao/la:
22 jan 2025, 17:48
Vaya je napisao/la:
CAZIN je napisao/la:
Na koje grupe mislis?

Najlaksa grupa sigurno bi bila Spanija, Slovenija, Poljska, Izrael, BiH, Portugal (bio bi Kipar, ali vjerovatno ce ici 1 domacin po grupi. U nasem slucaju bi bila Poljska). Moze mozda i CG umjesto Poljaka. Onda iz zadnjeg pota bi Kipar bio prihvatljiv.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Vaya
Kontakt:

Post Postao/la Vaya » 22 jan 2025, 17:57

CAZIN je napisao/la:
22 jan 2025, 17:48
Vaya je napisao/la:
CAZIN je napisao/la:
Na koje grupe mislis?

Ja mislim da ce se jos jednom raditi reevaluacija reprezentacija nakon zadnjeg prozora kvalifikacija...ne znam je li mi uopce imamo sansu se pomjeriti u POT 4...
Po ovom rasporedu...
1. Njemacka
2. Slovenija
3. Poljska
4. Gruzija
5. BiH
6. Kipar

I taman da u grupnoj fazi igramo u Kipru, moze se jeftino Wizz-airom iz Beograda za Kipar letiti...

Defanzivnivezni
Kontakt:

Post Postao/la Defanzivnivezni » 22 jan 2025, 17:57

Njemačka
Litvanija
Češka
Izrael
Bosna
Kipar

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 22 jan 2025, 18:12

Mogli je napisao/la:
22 jan 2025, 13:53
Sulejmanovic je bio najgori kosarkas na zadnjem prvenstvu. Kmecao sto ne igra dovoljno umjesto da je bio sretan sto je i pozvan. Da je neki kvalitetan i bitan igrac mozda bi se selektor vise potrudio da se vrati. Ovako koga briga.
Aziz ja tražio X Faktor i nekoga za prljavi posao>Kameni je bio njegov izbor.Nije ni Lazic imao neku minutažu ,ali je prihvatio i nastavio.

kovacic
Kontakt:

Post Postao/la kovacic » 22 jan 2025, 18:19

Ja se ponekad zapitam jesu li forumaši uopće gledali Eurobasket. Sulejmanović se s pravom ljutio što nije igrao, odigrao je 7 minuta U PET UTAKMICA, šut 1/2, 3 lične greške i 0 izgubljenih lopti.
Sjećam se kao da je jučer bilo i svi su (kao i danas) kritikovali bespotrebno kratku rotaciju Bećiragića, pogotovo protiv Francuske i Litvanije gdje fizički više nismo mogli iako nam se protivnik nudio da barem uđemo u 4/4 u egalu. Protiv Francuske smo do 5min prije kraja imali otvoren meč.

Vaya
Kontakt:

Post Postao/la Vaya » 22 jan 2025, 18:28

kovacic je napisao/la:
22 jan 2025, 18:19
Ja se ponekad zapitam jesu li forumaši uopće gledali Eurobasket. Sulejmanović se s pravom ljutio što nije igrao, odigrao je 7 minuta U PET UTAKMICA, šut 1/2, 3 lične greške i 0 izgubljenih lopti.
Sjećam se kao da je jučer bilo i svi su (kao i danas) kritikovali bespotrebno kratku rotaciju Bećiragića, pogotovo protiv Francuske i Litvanije gdje fizički više nismo mogli iako nam se protivnik nudio da barem uđemo u 4/4 u egalu. Protiv Francuske smo do 5min prije kraja imali otvoren meč.
To je Adisova tipicna tvrdoglavost...on kad nesto naumi, nema sanse da bi promjenio...a generalno kratka rotacija mu je karakteristika rukovodjenja...
Jesi li siguran da je bilo samo 7 minuta u 5 utakmica? Ja mislim da je bilo nesto vise, ali opet nedovoljno...uglavnom citava Suljina sekvenca sa EB nam stane u ona 2 zakucavanja Sibonisa preko njega - sto definitivno ne odrazava njegovo realno stanje...

DaVinci
Kontakt:

Post Postao/la DaVinci » 22 jan 2025, 19:59

Vaya je napisao/la:
22 jan 2025, 18:28
kovacic je napisao/la:
22 jan 2025, 18:19
To je Adisova tipicna tvrdoglavost... on kad nesto naumi, nema sanse da bi promjenio...
Odlika inteligentnih insana ... :zviz:
'Jesil spreman da prihvatis da je BiH zadnja rupa na svirali, nedonosce, ludnica otvorenog tipa, moneta za potkusirivanje prolazis sigurno. Ako smatras drugacije ima forum pa se prijavi tamo' by BobRock

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: MElloo i 31 gost.