Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Znam gdje se nalazi kuca u kojoj se okupljaju,mogao bih otici po informacije
Haj posteno reci da li ne kontas ili botujes?
Botovanje po forumu ili otici malo u vehabije, dugogodisnji nalog je tu, brada je tu, sve predispozicije imamo.. uputite nas molim vas na pravu adresuMaroonBjelave je napisao/la: ↑22 jan 2025, 01:39Vala baš, gdje to ima da i ja bradu i crop fit ne nosim dzaba?kraljttbvb je napisao/la: ↑22 jan 2025, 00:40Opet priča rekla-kazala.VensanKasel je napisao/la: ↑21 jan 2025, 23:33
To što nisi ti upoznat sa tim , ne mora značiti da nije tako .![]()
Džamija Kralj Fahd Bin Abdul Aziz Al Saud koja je 100 metara od mene je regrutovala vehabije sad će skoro 20 godina . Skrati pantole , pusti bradu , moraš svih 5 namaza ili većinu klanjati kod njih , džuma obavezna , 500 KM su tada dobijali . Preko noći se desila poplava vehabija , ljudi bez "posla" , 3+ djece , auto , plaćanje kirije pa odakle majku mu ???
I ja sam se naslušao tih priča u zadnjih 20-ak godina, ali nemam ni jedan dokaz da je neko nekome dao neku lovu.
A znam tih vehabija koliko hoćeš, mogli su vala i meni nekad ponuditi neku lovu, nije loše kad ti pare padaju sa neba...
Evo nudim i nagradu za informaciju.
Također, pošto isto ima informacija i da se za pokrivanje žena daju pare, mogla bi se i žena premuntati, pa da se pokrije.
covjek 15 miliona dobiti ima od 2021-2023 i kao njeg ce minimalac ovaj unistitiRollingPaper je napisao/la: ↑22 jan 2025, 08:10Lik ina Maybacha i debili ga pravdaju sto trazi da se ne poveca minimalac
Nisam cito cijeli post al dovoljno mi je bilo kad sam vidio da ga lik pravda “kao jeftina radna snaga bla bla”. Pa sta treba ovo da bude Banglades da nasi radnici šiju za 50 dolara.
Mi sa 300€ minimalcem i jesmo bili evropski Banglades.
Al kad neko pravda ove tajkune odma znas da je uhljeb, i on i porodica mu komplet.
admin je napisao/la: ↑22 jan 2025, 02:55Haj posteno reci da li ne kontas ili botujes?
Covjeku se biznis zasniva na jeftinoj radnoj snazi, ima 1000 žena koje jeftino šiju gaće za izvoz u EU. To mu dobro ide i kupio je Maybach. Da li je moralno kupovati Maybach od jeftine radne snage? mozda i nije, ali je legalno, a i citava globalna tekstilna industrija pociva na jeftinoj radnoj snazi, hocemol je gasiti? Uostalom, nije njegova krivica sto se zene u ruralnim sredinama i BiH slabo skoluju. One su tu i dobro je da im neko da kakav-takav posao.
Cijena njegovog proizvoda je u najavecem dijelu sacinjena od tih plata tim ženama.
Kad tim ženama digne platu za 50%, nije izgubio dio marže od koje kupuje Maybach, vec njegov proizvod prestaje biti konkurentan cijenom, gubi komplet posao i gubi trziste a na njegovo mjesto upadaju gaće iz Bangladesa. Gaće u Sloveniji neće poskupiti, samo neće biti Made in BiH vec in Bangalore, sta njih briga. Jedan Maybach i jedan stan ili 10 njih tu razliku u cijeni na tu masu ne mogu pokiriti ni blizu.
Nemam pojma kako radi Alma Ras, ali da podijelis platu za 1000 radnika na minimalcu po starom treba ti milion mjesecno. Logicno bi bilo da ima bar 6 plata unaprijed na raspolaganju, pa materijal u zalihama, pa masine, vozni park… covjek mora u svakom trenutku imati bar 10 miliona na raspolaganju. Najsigirnija I najlaksa investicija u nekretnine vraca 5%, tj Eto Maybacha svake godine. Da bi se njemu isplatilo da se pegla sa firmom, on mora imati povrat veći od tih 5%, Ako nema onda nije budala, vec tu firmu mora ugasiti i uloziti u nekretnine ili orociti u banci i prst u uho.
On zatvara firmu, nastavlja voziti Maybach jer je vec akumulirao dovoljno kapitala da moze samo od kamata zivjeti ko sto je zivio, te zene gube posao i moraju naci novog poslodavca, a pri tome znaju šiti i praviti pitu, od skole imaju 4 razreda osnovne i treba im naci posao. Za šivanje vise globalno nisu konkurentne jer su preskupe, a pitu nemaju kome prodavati jer u Olovu nema dovoljno mušterija da se napuni 1000 restorana.
Tako da je sasvim moguce i kupiti Maybach i ugasiti firmu i propasti jer je minimalac po rastao na mizernih 1000 KM.
Nebitno da li je odluka dobra ili losa, to ce vrijeme pokazati, ali mene zanima jel ti ne kontas ovu jednostavnu matematiku o kojoj ovaj covjek prica ili samo isprazno botujes?
Svasta.
tvoja matematika ne valja,ti pises kako tebi godi a ne gledas objektivno.admin je napisao/la: ↑22 jan 2025, 08:40Zato sto povecanje minimalca na 1000 radnika nije trosak od 100k godisnje, vec 5-6 miliona. Vise nego sto je njegova dobit.
Lose je kad ne znate osnovne matematicke operacija, a kao imate neku racunicu.
15 miliona dobiti u 3 godine… 15.000.000/3=5.000.000
1000*500*12=6.000.000
6.000.000 > 5.000.000
Kontas sad kako moze imati Maybacha i istovremeno da mu ovo povecanje minimalca ugasi firmu?
Kako nije utaja poreza?admin je napisao/la: ↑22 jan 2025, 08:55Pa nije radio utaju poreza, samo je ljude placao jako malo za posao koji je svugdje u svijetu placen minimalcem koji drzava propise.
Sad im mora povecati i prestaje biti konkurentan sa drzavama u kojima su minimalci nizi.
Malo je problem kad zelimo da se bavimo nuklearnom fizikom i imamo visokoplacen specijalizirani kadar, a 50% ljudi u drzavi jedva osnovnu skolu zavrsilo.
Ja isto mislim da bi bilo super da on pocne raditi na dizajnu dijelova za svemirske letjelice i da svaki uposlenik ima 10.000 jer on to skupo naplacuje, ali na zalost, slabo u Olovu ima ljudi koji se u to razumiju. Vecini je domet isti kao onim u Bangladesu, zato rade isti posao i takmice se na istom trzistu.
Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], Invincibles14 i 11 gostiju.