Borac je ekipa koja je i prosle sezone igrala naljepsi fudbal,ove sigurno uzima titulu.Kao simpatizer FK Sarajeva vam cestitam,te se nadam da nas FIFA i UEFA nece izbaciti,jer ako je bagra u savezu mafijaska,nismo mi takvi koji volimo fudbal,a ni fudbaleri,najmanje smo krivi.bojan-vultures je napisao/la:Ne toliko lijepa utakmica ali najvaznija je pobjeda. Mislim da smo sada bas blizu šampionske titule. Sarajevo me ugodno izenadilo, nekoliko dobrih igrača kao Pehlić i mali Kojašević. Ipak, u ovom smo trenutku najjača ekipa u državi i mislim da smo zasluženo pobijeddili.
Što se navijanja tiče, ljudi uvijek će biti idiota u svakoj navijačkoj grupi koji će skandirati stvari samo da uvrede one druge. Ja sam naravno protiv svakog vrijeđanja na nacionalnoj i bilo kojoj drugoj osnovi, ali nažalost živimo na Balkanu gdje je to dio folklora. Pametni neće na to nasjedati. Horde su se pokazale u dobrom svijetlu i drago mio je da ste bili tu. Uglavnom, derbi opravdao očekivanja.
Borac je klub sa svojom historijom,a ne kao nazovi klubovi iz PL-a koji kupuju utakmice da nebi ispali iz lige.