Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Pendulum
Kontakt:

Re: Chat - bez politike i ratnih prica

Post Postao/la Pendulum » 20 jan 2025, 13:45

Lik ne odustaje evo 20 dana. Treba mu orden kakav dati.
Postao/la 19vendetta87 » 14 sep 2024, 22:48

Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 20 jan 2025, 13:47

gozila55 je napisao/la:
20 jan 2025, 13:41
Shategabri je napisao/la:
20 jan 2025, 13:38
gozila55 je napisao/la:
20 jan 2025, 13:30
zato radis u drzavnoj firmi i pametujes,boli tebe briga za platu,uvijek redovna a prstom nisi makao. a ne pitas se odakle lova za tvoju platu.od cega se to skupi lova da bi ti svaki mjesec redovno imao platu za svoj uhljeb posao.
Potrefio si ko nosom u gu.zicu.
Ne radim u državnoj firmi.

Prstom nisam makao :D
Lova za platu od mog rada.
Ja sebi platu zaradim. Državi se plati po zakonu.
Sve čisto.
Nema koverti niti zamotavanja ko kod tebe, gazda.
super,pa de ako ti tako dobro ide zaposli jos nekog :tokralju:
Ne radim u HR sektoru.
Naravno, kad ima kakav konkurs za posao, preporučim ljude koji mislim da bi odgovarali za posao.
Ne vidim što je to tvoj problem.

Nego, da ti nama kažeš kako si riješio ovo oko minimalne plate?
Jel fifti-fifti na štetu tebe i radnika?
Njemu isplatiš pa ti vrati razliku i stoju mu smanjiš platu i svi sretni?
Koševo Zapad

Kulesza
Kontakt:

Post Postao/la Kulesza » 20 jan 2025, 13:48

Može li se nečiji kum ili kuma javiti, izgidosmo
★Mostar u srcu, Velež do groba!★
★https://www.youtube.com/watch?v=HEr4S-5PgLY★

9. august - Ofanziva na Otoci
🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️

SK Stolac Hercegovina

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 20 jan 2025, 13:54

Pendulum je napisao/la:
20 jan 2025, 13:45
Treba ga poslati sa tobom na more :mrgreen:

Izvini, morao sam :)
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 20 jan 2025, 14:00

LegendKiller je napisao/la:
19 jan 2025, 19:15
kraljttbvb je napisao/la:
19 jan 2025, 18:17
19 jan 2025, 17:46

U suštini ne postoji islamska prepreka da se neki musliman zove Luka (od riječi lux što što znači svjetlost)
Zamjenu za Luku već imamo - Nurko ili Nurija, jer je nur na arapskom svjetlost.

Gdje nadje ovo lux i poveza ga sa arapskim jezikom :?
Nisu shvatio poentu. Čitaj sta sam napisao sa razumijevanjem, pa onda komentariši. Čisto islamski i Nurija i Luka su muslimani, i nikakve veze nema na kojem jeziku je ime. Ime muslimana ne mora biti na arapskom. Tako da ne vidim zašto bi nurija bio zamjena za luku. Lux nisam povezao sa arapskim, već naveo primjer, lux je grčka riječ.
Nema se ovdje sta shvatati poenta ili citati sa razumijevanjem. Da si napisao ime Sara, koje koriste i zidovi (ona im je pramajka) i muslimani (zena Ibrahima a.s.), to bi i moglo proci.

Sveti (apostol) Luka kod muslimana ne moze proci ni pod razno.

Isto kao sto krscani ne daju imena Ebu Bekr, Alija, Umer*, Usman*, jer su bili cetvorica odabranih ashaba.

* Slovo "O" ne postoji u arapskom jeziku, ali mi ih zovemo Omer i Osman jer je prilagodjeno nasem jeziku...
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

Pendulum
Kontakt:

Post Postao/la Pendulum » 20 jan 2025, 14:03

20 jan 2025, 13:54
Pendulum je napisao/la:
20 jan 2025, 13:45
Treba ga poslati sa tobom na more :mrgreen:

Izvini, morao sam :)
Ma no worries bro.

Meni je, kol'ko god to nekome ovdje možda zvučalo kao izmišljanje ili patetično, 2 puta godišnje - ukupno 4 puta (2023/2024) otići na "proper godišnjI" odmor, golemo. :mrgreen:

Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 20 jan 2025, 14:05

Pendulum je napisao/la:
20 jan 2025, 14:03
Meni je, kol'ko god to nekome ovdje možda zvučalo kao izmišljanje ili patetično, 2 puta godišnje - ukupno 4 puta (2023/2024) otići na "proper godišnjI" odmor, golemo. :mrgreen:
Gdje dvoje radi za solidne plate, moze se prohodati, posebno sad kad ima ovih jeftinih letova, moze se uklopiti...

gozila55
Kontakt:

Post Postao/la gozila55 » 20 jan 2025, 14:06

20 jan 2025, 14:00

Nisu shvatio poentu. Čitaj sta sam napisao sa razumijevanjem, pa onda komentariši. Čisto islamski i Nurija i Luka su muslimani, i nikakve veze nema na kojem jeziku je ime. Ime muslimana ne mora biti na arapskom. Tako da ne vidim zašto bi nurija bio zamjena za luku. Lux nisam povezao sa arapskim, već naveo primjer, lux je grčka riječ.
Nema se ovdje sta shvatati poenta ili citati sa razumijevanjem. Da si napisao ime Sara, koje koriste i zidovi (ona im je pramajka) i muslimani (zena Ibrahima a.s.), to bi i moglo proci.

Isto kao sto krscani ne daju imena Ebu Bekr, Alija, Umer*, Usman*, jer su bili cetvorica odabranih ashaba.

* Slovo "O" ne postoji u arapskom jeziku, ali mi ih zovemo Omer i Osman jer je prilagodjeno nasem jeziku...
veze ti nemas,pa imas krscanina arapa koji nosi arapska imena,ne postoje muslimanska ,krscanka imena.
postoje imena naroda.kao sto imas slavenska imena.
u bosni se nose imena turaka i arapa i time misle da ce biti veci muslimani.

VensanKasel
Kontakt:

Post Postao/la VensanKasel » 20 jan 2025, 14:07

20 jan 2025, 14:00

Bogić Bogičević - Allah Allahović ?
Ne ide ...
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...

Pendulum
Kontakt:

Post Postao/la Pendulum » 20 jan 2025, 14:07

20 jan 2025, 14:05
Pendulum je napisao/la:
Gdje dvoje radi za solidne plate, moze se prohodati, posebno sad kad ima ovih jeftinih letova, moze se uklopiti...
Pa može.

Nekako smo uspjeli "izmajmunisati" eto ta 2 puta odlazak na more i 2 puta doček Nove godine van Sarajeva - nas troje (žena, mali i ja).

Hvala Bogu, ne žalim se. :salut: :bih:

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 20 jan 2025, 14:09

gozila55 je napisao/la:
20 jan 2025, 14:06
veze ti nemas,pa imas krscanina arapa koji nosi arapska imena,ne postoje muslimanska ,krscanka imena.
Najbolje bi bilo kad bi se ti primirio par dana (kao ovaj prosli vikend), pa da na temi bude laganica, bez trolanja i bezveze nakucavanja tekstova...

VensanKasel
Kontakt:

Post Postao/la VensanKasel » 20 jan 2025, 14:11

Pendulum je napisao/la:
20 jan 2025, 14:07
20 jan 2025, 14:05
Pendulum je napisao/la:
Pa može.

Nekako smo uspjeli "izmajmunisati" eto ta 2 puta odlazak na more i 2 puta doček Nove godine van Sarajeva - nas troje (žena, mali i ja).

Hvala Bogu, ne žalim se. :salut: :bih:
Ma pusti admina , zna biti ponekad pravo tvrdoglav .
I ja sam 2022 godine bio na moru poslije 10 godina , a redovno sam zimovao po planinama . Svako ima svoje razloge . :thumbup:
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...

MaroonBjelave
Kontakt:

Post Postao/la MaroonBjelave » 20 jan 2025, 14:21

Dajem ruku da je gozila ustvari Numi. Našao novo, povoljno tlo gdje može kenjati.

Poduzetnik
Kontakt:

Post Postao/la Poduzetnik » 20 jan 2025, 14:35

Iskreno slazem se s mnogima da je minimalac trebalo dignuti jos prije najmanje 5 godina na 1000 KM i treba se istrpiti ova pobuna, za par godina niko nece ni pricati o tome, reforme se moraju raditi, bile one bolne ili ne, pa iako ce ova biti vjerovatno pogubna za male obrte. Kasnije ces imati nove obrtnike koji ce zakonski morati dati minimalac, osim logicno kovertasa koji ce i sada to raditi tako sto im vratis novac u ruke.

Medjutim, odluka je ishitrena i donesena preko noci, ne mogu nikako ja kao poslodavac da placam doprinose isto ili vise nego neko u Svicarskoj, nema nikakve logike zbog enormne razlike u standardu izmedju nase zemlje i Svicarske. Ili Austrije i Njemacke gdje jedna velika Milka cokolada kosta duplo ili cak i troduplo manje nego sto je mi placamo ovdje. Ja imam vecu firmu pa mogu ovo i istrpit nekako, ali moj kolega koji farba auta i ima manji obrt vec planira izdati prostor i svoj zanat traziti u Austriji, sto je razumljivo. Ja mislim da vi nemate pojma koliko kosta otvoriti neku firmu pa i manju. Samo kljuc u bravu da stavis dolazi industrijska struja. Samo kasa da ti blinka i tehnicki 2 puta godisnje da uradis iskesiras preko 300 KM.Da smo nesto dobili od drzave za to, pa haj ne bi ni pricao nista, imas ljude koji su od 96 godine, uredno placaju sve doprinose, sracunajte koliko je to para za ovih 30 godina. Sta smo dobili nazad? Veliku kitu, nista vise.

Jabroni
Kontakt:

Post Postao/la Jabroni » 20 jan 2025, 14:41

Jes' lijepo vidjet gomilu novih profila s željom da komentarišu samo jednu temu

i kažu forum prop'o, stagnira

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 20 jan 2025, 14:47

super kanal
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

gozila55
Kontakt:

Post Postao/la gozila55 » 20 jan 2025, 14:47

20 jan 2025, 14:09
gozila55 je napisao/la:
20 jan 2025, 14:06
Najbolje bi bilo kad bi se ti primirio par dana (kao ovaj prosli vikend), pa da na temi bude laganica, bez trolanja i bezveze nakucavanja tekstova...
istina te boli

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 20 jan 2025, 14:48

Jabroni je napisao/la:
20 jan 2025, 14:41
Jes' lijepo vidjet gomilu novih profila s željom da komentarišu samo jednu temu

i kažu forum prop'o, stagnira
Za 3 dana će Senad Džambić i Adnan Smailbegović napraviti profile.
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988

Poduzetnik
Kontakt:

Post Postao/la Poduzetnik » 20 jan 2025, 14:49

MaroonBjelave je napisao/la:
20 jan 2025, 14:21
Dajem ruku da je gozila ustvari Numi. Našao novo, povoljno tlo gdje može kenjati.
Citao sam ovaj forum dugo, jest smarao i vjerovatno i botovao za nekoga, ali je i definitivno ukazivao na vecinu tih problema s kojim se mi susrecemo i koje vi svi znate da je tako. Jedina razlika izmedju njega i vas je sto je na dnevnoj bazi bio vrijedjan ovdje i nazivan pogrdnim svakakvim imenima, dok on to nikad licno nije radio, na sta admin nikad nije odgovorio. Na kraju je popio zasluzen ban jer je jednostavno smarao ali to ti govori u kakvom svijetu opcenito svi zivimo, ne samo ovdje, gdje samo ako imas drugacije misljenje od vecine si odmah precrtan od drustva, raje. Zivio Twitter Elon Muska na slobodi govora i razmjeni misljenja. :thumbup:

gozila55
Kontakt:

Post Postao/la gozila55 » 20 jan 2025, 14:50

Poduzetnik je napisao/la:
20 jan 2025, 14:35
Iskreno slazem se s mnogima da je minimalac trebalo dignuti jos prije najmanje 5 godina na 1000 KM i treba se istrpiti ova pobuna, za par godina niko nece ni pricati o tome, reforme se moraju raditi, bile one bolne ili ne, pa iako ce ova biti vjerovatno pogubna za male obrte. Kasnije ces imati nove obrtnike koji ce zakonski morati dati minimalac, osim logicno kovertasa koji ce i sada to raditi tako sto im vratis novac u ruke.

Medjutim, odluka je ishitrena i donesena preko noci, ne mogu nikako ja kao poslodavac da placam doprinose isto ili vise nego neko u Svicarskoj, nema nikakve logike zbog enormne razlike u standardu izmedju nase zemlje i Svicarske. Ili Austrije i Njemacke gdje jedna velika Milka cokolada kosta duplo ili cak i troduplo manje nego sto je mi placamo ovdje. Ja imam vecu firmu pa mogu ovo i istrpit nekako, ali moj kolega koji farba auta i ima manji obrt vec planira izdati prostor i svoj zanat traziti u Austriji, sto je razumljivo. Ja mislim da vi nemate pojma koliko kosta otvoriti neku firmu pa i manju. Samo kljuc u bravu da stavis dolazi industrijska struja. Samo kasa da ti blinka i tehnicki 2 puta godisnje da uradis iskesiras preko 300 KM.Da smo nesto dobili od drzave za to, pa haj ne bi ni pricao nista, imas ljude koji su od 96 godine, uredno placaju sve doprinose, sracunajte koliko je to para za ovih 30 godina. Sta smo dobili nazad? Veliku kitu, nista vise.
dzaba ovde o tome pricati,oni samo vide nekakve gazde koje voze bjesna auta i koji varaju drzavu,njih ne zanimaju ti mali porodicni obrti o kojima pricas.pricaju napamet.kao poslodavcima pada lova sa drveta.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.