Mene Hrvati u ovom nekom sastavu uopce ne brinu...to je jedna prosjecna ekipa sa jednim ispodprosjecnim trenerom...mene u podsvijesti jedino brine da ne animiraju ove neke veterane, da im do 06.02. ne waivaju nekog iz NBA ili posto FIBA potkupljiva k'o kakva **** sa Sickog da im Hrvatka ne istrese milion eura, da ne istresu milion eura Francuzima da se ne trose plaho u toj utakmici - ja drugacije zaista ne znam kako da mogu dobiti - ali dobro ovo sto palamudim je vec iz domena sci-fi...
Kvalifikacije za EUROBASKET 2025
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
Re: Kvalifikacije za EUROBASKET 2025
Mozda je i vakat da nas zaobidje...RajvoSA03 je napisao/la: ↑18 jan 2025, 18:5120+ godina pratim sve nase reprezentativne selekcije i ne pamtim kad nas je zadnji put to zaobisloDamirT je napisao/la: ↑18 jan 2025, 18:40Red je da i nas makar jednom baksuzluk zaobidje aBd.Vaya je napisao/la: ↑18 jan 2025, 18:34
To su sada nijanse...evo slazem se donekle da je Mustafu mogao dodati, ali to bi bio treci centar pored Poirea i Sakoa...od playeva koji nisu na spisku su Hifi, Francisco i Ntlikina...mislim u konacnici to su sve nijanse...ovoj ekipi njihovoj jedino istinski fali Lessort...ali kao sto rekoh utakmicu ce odluciti francuska motivacija i hoce li podleci pritisku publike...Hrvati kao Hrvati me uopce ne brinu...
A volio bih da ih hoce mlatnut nego hljeba se najest...![]()
![]()

Bit ce to dobro aBd...

Ma kakve pare, nisu ni oni u bajnoj situaciji sa novcem. Moze jedino ovo da vrate veterane, ali kad nisu vratili protiv nas, nece ni ovako. A i ti veterani nije da su tolika klasa od igraca. Pogotovo jer imaju neznalicu na klupi u vidu Sesara.Vaya je napisao/la: ↑18 jan 2025, 18:55Mene Hrvati u ovom nekom sastavu uopce ne brinu...to je jedna prosjecna ekipa sa jednim ispodprosjecnim trenerom...mene u podsvijesti jedino brine da ne animiraju ove neke veterane, da im do 06.02. ne waivaju nekog iz NBA ili posto FIBA potkupljiva k'o kakva **** sa Sickog da im Hrvatka ne istrese milion eura, da ne istresu milion eura Francuzima da se ne trose plaho u toj utakmici - ja drugacije zaista ne znam kako da mogu dobiti - ali dobro ovo sto palamudim je vec iz domena sci-fi...
Oni se jedino uzdaju u Jazine i da bude publika kao sto je bila u Skenderiji. Da igraju u Zagrebu npr, kucu lagano staviti na pobjedu Francuza.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Samo da se od Francuza niko ne povrijedi i ja vidim Fourniera za tricama 7/11...DamirT je napisao/la: ↑18 jan 2025, 18:59Ma kakve pare, nisu ni oni u bajnoj situaciji sa novcem. Moze jedino ovo da vrate veterane, ali kad nisu vratili protiv nas, nece ni ovako. A i ti veterani nije da su tolika klasa od igraca. Pogotovo jer imaju neznalicu na klupi u vidu Sesara.Vaya je napisao/la: ↑18 jan 2025, 18:55Mene Hrvati u ovom nekom sastavu uopce ne brinu...to je jedna prosjecna ekipa sa jednim ispodprosjecnim trenerom...mene u podsvijesti jedino brine da ne animiraju ove neke veterane, da im do 06.02. ne waivaju nekog iz NBA ili posto FIBA potkupljiva k'o kakva **** sa Sickog da im Hrvatka ne istrese milion eura, da ne istresu milion eura Francuzima da se ne trose plaho u toj utakmici - ja drugacije zaista ne znam kako da mogu dobiti - ali dobro ovo sto palamudim je vec iz domena sci-fi...
Oni se jedino uzdaju u Jazine i da bude publika kao sto je bila u Skenderiji. Da igraju u Zagrebu npr, kucu lagano staviti na pobjedu Francuza.

Samo da ne bude 0/8 za 3 poena. Nije valjda sve ispucao protiv Reala neku nocVaya je napisao/la: ↑18 jan 2025, 19:06Samo da se od Francuza niko ne povrijedi i ja vidim Fourniera za tricama 7/11...DamirT je napisao/la: ↑18 jan 2025, 18:59Ma kakve pare, nisu ni oni u bajnoj situaciji sa novcem. Moze jedino ovo da vrate veterane, ali kad nisu vratili protiv nas, nece ni ovako. A i ti veterani nije da su tolika klasa od igraca. Pogotovo jer imaju neznalicu na klupi u vidu Sesara.Vaya je napisao/la: ↑18 jan 2025, 18:55
Mene Hrvati u ovom nekom sastavu uopce ne brinu...to je jedna prosjecna ekipa sa jednim ispodprosjecnim trenerom...mene u podsvijesti jedino brine da ne animiraju ove neke veterane, da im do 06.02. ne waivaju nekog iz NBA ili posto FIBA potkupljiva k'o kakva **** sa Sickog da im Hrvatka ne istrese milion eura, da ne istresu milion eura Francuzima da se ne trose plaho u toj utakmici - ja drugacije zaista ne znam kako da mogu dobiti - ali dobro ovo sto palamudim je vec iz domena sci-fi...
Oni se jedino uzdaju u Jazine i da bude publika kao sto je bila u Skenderiji. Da igraju u Zagrebu npr, kucu lagano staviti na pobjedu Francuza.![]()

G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Maledon Fournier i Cordinier bi ovo sami trebali rijesiti
Bas si navalio s tom spikom, a svi igraci sa spiska koji ne igraju u EL su visak, dok su neki iz EL losiji od onih koji nisu pozvani.
Ukratko:
Hifi > Albicy
Francisco > Strazel
Luwawu > Mokoka
Jaiteh > Noua
Fall > Mokoundou
Hrvati na pozicijama 3, 4 i 5 mogu pruziti dobar otpor. Bozic na 3, Hezonja na 3 i 4, Dreznjak na 4, Samanic na 4 i 5 i Brankovic na 5, sve su to igraci koji imaju odredjeni kvalitet. Njihov problem su vanjske pozicije, gdje oni osim Smitha nemaju nista kvalitetno.
Realnost je da su Francuzi veliki favoriti, ali igraci poput Okoboa, Maledona, Mokoke itd lahko znaju upasti u kanal i sutirati 1/7 za 3 i slicno. Oni su u Mejdan dosli u jacem rosteru s Yabuseleom i Lessortom, pa smo imali rezultatski prikljucak skoro do zadnje minute (mi smo i tad bili bez stranca i Halilovica). Sve u svemu, nadati se da ce ih Francuzi rutinski uzeti, ali daleko od toga da Hrvati nemaju apsolutno nikakve sanse u Jazinama.
Onda ce Maledon...DamirT je napisao/la: ↑18 jan 2025, 19:14Samo da ne bude 0/8 za 3 poena. Nije valjda sve ispucao protiv Reala neku nocVaya je napisao/la: ↑18 jan 2025, 19:06Samo da se od Francuza niko ne povrijedi i ja vidim Fourniera za tricama 7/11...DamirT je napisao/la: ↑18 jan 2025, 18:59
Ma kakve pare, nisu ni oni u bajnoj situaciji sa novcem. Moze jedino ovo da vrate veterane, ali kad nisu vratili protiv nas, nece ni ovako. A i ti veterani nije da su tolika klasa od igraca. Pogotovo jer imaju neznalicu na klupi u vidu Sesara.
Oni se jedino uzdaju u Jazine i da bude publika kao sto je bila u Skenderiji. Da igraju u Zagrebu npr, kucu lagano staviti na pobjedu Francuza.![]()
![]()

Nije Boga mi, gledam sinoc Zvezda - Monaco i posebno pratim Okoba i Strazela...iako obojica sinoc nisi odigrali nesto dobro, posebno Okoba nije sluzio sut...ali pratim ih i gladam akcije i kretanje po terenu i kontam, ko ce ovo od Hrvata ispratiti, Kapusta, Skara, Dreznjak? - Ma nema teoretske sanse...a da ne pricam da su pored dvojice tu jos Cordinier, Maledon, Albicy i Fornier...ma nema teorije...
U ovom najavljenom sastavu, Francuzi mogu izgubiti samo ako budu kalkulisali i igrali u chill fazonu...Ok i atmosfera, ali ako su svi oni ove sezone igrali po isprec 20k ljudi u Beogradu, ne moze ih ni prepast 4k-5k ljudi u nekoj srednjoskolskoj sali u Zadru...
Iskreno,Ghuraba je napisao/la: ↑18 jan 2025, 19:22Bas si navalio s tom spikom, a svi igraci sa spiska koji ne igraju u EL su visak, dok su neki iz EL losiji od onih koji nisu pozvani.
Ukratko:
Hifi > Albicy
Francisco > Strazel
Luwawu > Mokoka
Jaiteh > Noua
Fall > Mokoundou
Hrvati na pozicijama 3, 4 i 5 mogu pruziti dobar otpor. Bozic na 3, Hezonja na 3 i 4, Dreznjak na 4, Samanic na 4 i 5 i Brankovic na 5, sve su to igraci koji imaju odredjeni kvalitet. Njihov problem su vanjske pozicije, gdje oni osim Smitha nemaju nista kvalitetno.
Realnost je da su Francuzi veliki favoriti, ali igraci poput Okoboa, Maledona, Mokoke itd lahko znaju upasti u kanal i sutirati 1/7 za 3 i slicno. Oni su u Mejdan dosli u jacem rosteru s Yabuseleom i Lessortom, pa smo imali rezultatski prikljucak skoro do zadnje minute (mi smo i tad bili bez stranca i Halilovica). Sve u svemu, nadati se da ce ih Francuzi rutinski uzeti, ali daleko od toga da Hrvati nemaju apsolutno nikakve sanse u Jazinama.
Svi ovi fracuski crnci se furaju na NBA i na gangsta street ball iz Bronxa...a od svih njih mi je Hifi ubjedljivo najveci divljak...gledao sa Paris vide utakmica ove sezone i ono sto rade Hifi i Shorts u Parizu je da Bog mili sacuvaj...ostavi na stranu statistiku, ali ono je divljina koja se ubila da dobije za trenera nekog poput Obradovica ili Duska Ivanovica jedno 2 sezone, da se malo dozove...pored individualaca tipa Cordiniera, Maledona ili Fourniera, ja definitivno mislim da im trenutno ne treba jos jedna tempirana bomba od 180 cm koji voli da mu je lopta u rukama 20 sekundi i kojo voli da izvodi cirkuske suteve...
Od vanjske linije, ja ako bih mijenjao koga, zamjenio bih Albicya za Francisca, jer je ovaj ofanzivno raznovrsniji igrac, ali bi umjesto Mokoke ubacio Ntilikinu radi odbrane...medjutim Ntilikina je povrijedjen opet i Mokoka jedini vanjski igrac u ovom sastavu kojem je i odbrana dosta dobra osobina...u konacnici ni Albicy nije neka tolika greska, jer on je ubjedljivo igrac sa najvise iskustva od svih njih...prosle sedmice sam gledao Gran Canariju protiv Barselone, gdje je u odigrao vrhunski, pogotovo na samom kraju kada se utakmica lomila...
Ovdje se ne bih samo s tobom slozio da se izbaci Strazel - jer mislim da igra vrhunski basket...sinoc protiv Zvezde leti decko po terenu...
Mene je zacudilo sinoc, ja ne znam sta se desava sa njim, bio je u opremi i zagrijavao se, medjutim Jaiteh nije odigrao ni sekunde protiv Zvezde...je li povreda ili nesto drugo, ali iako su Bolomboy ili Petrusev ubijali Monaco pod kosem Jaiteih nije igrao ni sekunde. Jaiteh u nekim optimalnim uslovima treba da bude na spisku, ali ne umjesto Noua...Jaiteh je klasicni centar, a Noua im je na ovom spisku jedino klasicno nisko krilo, to nisu ni Fournier, ni Hoard, iako vjerujem da ce njih dvojica to ulijetati i krpiti po potrebi...
Slazem se se i Falla, ma da i on u prosjeku ove sezone igra 10-tak minuta po utakmici, ali ga ne bih stavljao umjesto Makoundua, pogotovo jer ovamo imas 2 klasicna centra u Poireu i Sakou...Makoundu je poprilicno pokretljiva 4, koja se moze gurati sa centrima i u sustini je prva zamjena za Hoarda...
Sve su ovo nijanse, ja da mogu, ovom sastavu da sklonim Makoundua i Noua, a da stavim Lessorta i Yabuselea - sad bih potpisao da ce Francuzi dobiti 20 razlike...
I apsolutno si u pravu, lopta je okrugla i svasta moze da se desi i mislim da ti je ova nadolazeca utakmicama u Jazinama najbolje moze poreciti sa nasom utakmicom u Mejdanu...ali moje iskreno misljenje...iako smo mi bili blizu u par navrata da okrenemo utakmicu u Mejdanu, ja sam misljenja da su Francuzi utakmicu svo vrijeme dozirali i igrali koliko im je potrebno bilo da pobjede...imam osjecaj da smo igrali do ujutro, da je ne bi nikad okrenuli...eh kao sto je Francuska tada u Mejdanu imala Lessorta i Yabuselea, sad ce u Jazinama imati Fourniera, Maledona i Hoarda i ja vjerujem da ce to da bude prevaga i dovoljno za jednu uslovno receno sigurnu pobjedu Francuske od cca 10 razlike, kao protiv nas u Mejdanu...naravno pod uslovom da ne bude kalkulisanja i maksimalna ozbiljnost i profesionalnost od strane Francuske...
Jest da mi kroz glavu prodje da smo mi uspjeli pobjediti Francusku i sa Lessortom, Yabuseleom, Poierom, Fournieom, Fallom i Gobertom - ali zelim da vjerujem da Hrvati nisu to sposobni za uraditi...

Bit ce to dobro sve na kraju...

Ma sve osim dvocifrene razlike u korist Francuza bi bilo sramota, ali opreznosti nikad dosta.

Sikiras u zadnje dvije utakmice:
Ovdje je sve vrlo jednostavno.Francuska je kvalitetnija.Hrvatska se uzda u Jazine.Uzdaju se i u motivaciju koja će sigurno biti veča nego u Francuza. Ne uzdaju se ali priželjkuju reprizu šuta iz Zagreba.
Ne uzdaju se ali priželjkuju ono periodično francusko divljanje kada pokušavaju 1 na 5.
Fali Lesor -povrijeđen.Fali i Fall da rastjera Hrvate iz reketa.Nilikina je povrijeđen ali ne fali previše.On je divljak čak i za standarde Francuza.
Hifi mi je zagonetka.Ja bih ga ipak pozvao.
Odgovor prethodnicima:
Šarić ima ugovor na ovu i narednu sezonu.Druga je player option.Ako ga otpuste morali bi da mu plate i narednu sezonu.To je za Denver previše.
Žižić,,Bilan i Tomić su svoje završili.Oni neće igrati.
Što se tiče Gegića mada nije tema.Dobra igrač i još bolji čovjek.Želim mu brz oporavak ali nije presudan za ove mečeve.Kipar pada pa i da Sloboda bude sa druge strane.Francuzi dobijaju i sa tri Gegića.
To je manje bitno.Putnik na EP se odlučuje u Jazinama.
Ključ te utakmice je Furnije.Ako on odradi svoje ni Jazine neće pomoći.
Ne uzdaju se ali priželjkuju ono periodično francusko divljanje kada pokušavaju 1 na 5.
Fali Lesor -povrijeđen.Fali i Fall da rastjera Hrvate iz reketa.Nilikina je povrijeđen ali ne fali previše.On je divljak čak i za standarde Francuza.
Odgovor prethodnicima:
Šarić ima ugovor na ovu i narednu sezonu.Druga je player option.Ako ga otpuste morali bi da mu plate i narednu sezonu.To je za Denver previše.
Što se tiče Gegića mada nije tema.Dobra igrač i još bolji čovjek.Želim mu brz oporavak ali nije presudan za ove mečeve.Kipar pada pa i da Sloboda bude sa druge strane.Francuzi dobijaju i sa tri Gegića.
Sve na mjestu, nazalost u Jazinama se odlucuje putnik za EB. Ja stvarno nisam pesimista, vjerovao sam u pozitivan rezultat u Skenderiji i nakon potopa u Zagrebu ali stvarno ne vidim teoretsku sansu da ista Francuzima uradimo ako zijane protiv Hrvata. Dobro ostavio bi nekih 1% sanse ali jasno je da nam sanse nisu vece od toga.Mercedes1 je napisao/la: ↑18 jan 2025, 21:19Ovdje je sve vrlo jednostavno.Francuska je kvalitetnija.Hrvatska se uzda u Jazine.Uzdaju se i u motivaciju koja će sigurno biti veča nego u Francuza. Ne uzdaju se ali priželjkuju reprizu šuta iz Zagreba.
Odgovor prethodnicima:
Veca je sansa da Kipar dobije Hrvate kod kuce nego mi Francuze, ako do toga dodje.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat
-Beogradski sindikat
Ljudi,
21.02. mi uzimamo 30 razlike, a Francuzi 10 razlike i idemo ns EB... Ne prihvatam drugaciji scenarij...
21.02. mi uzimamo 30 razlike, a Francuzi 10 razlike i idemo ns EB... Ne prihvatam drugaciji scenarij...
Najzanimljivije je sto u tom scenariju moze doci do jos ludjeg, a to je da u opustenoj utakmici u Francuskoj, gdje ne treba ni njima ni nama, pobijedimo

-Beogradski sindikat
-Beogradski sindikat
Pozdrav,
Da li netko zna kada se puštaju u prodaju karte protiv Kipra? Hoće li se rasprodati sve (ili će se moći u dvorani uzeti)?
Da li netko zna kada se puštaju u prodaju karte protiv Kipra? Hoće li se rasprodati sve (ili će se moći u dvorani uzeti)?
Do sad se nikad u Mejdanu nije moglo u dvorani uzeti za utakmice reprezentacije. Najcesce pukne za dan, dva ili slicno, zavisi od hajpa. Prosli put, protiv Francuske, nije bila moguca online kupovina vec se kupovalo u prostorijama saveza TK.
-Beogradski sindikat
-Beogradski sindikat
Hvala za pojasnjenje... da se bar ne nadam djaba.baboedindzeko09 je napisao/la: ↑17 jan 2025, 16:51Ne. To je kada igrač ima dogovoren ugovor uoči početka nove sezone a nije još potpisao, a želi da igra EP, SP ili OI. To je bio slučaj sa Schroderom skoro.
Savez da isplati 100 miliona, opet igrač ne može igrati nikakve kvalifikacije ni pod kojim uslovom ako je vezan sa bilo kakvim ugovorom u NBA, taman on bio 10-dnevni.
Opet zvao KondicaSelektor Bećiragić saopštio širi spisak igrača uoči posljednjih utakmica kvalifikacija za Eurobasket 202520.01.2025.
Selektor muške reprezentacije Bosne i Hercegovine Adis Bećiragić saopštio je širi spisak košarkaša za dvije posljednje utakmice kvalifikacija za Eurobasket 2025, pprotiv Kipra i Francuske.
Na spisku su sljedeći igrači: Xavier Castaneda (Bourg, Francuska), Kosta Kondić (Mega, Srbija), Sani Čampara (Sloboda Tuzla), Edin Atić (Breogan, Španija), Džanan Musa (Real Madrid, Španija), Aleksandar Lazić (Hangzhou, Kina), Adin Vrabac (Bosna Visit Sarajevo), Haris Delalić (Bosna Visit Sarajevo), Amar Alibegović (Trapani, Italija), Ajdin Penava (Slask Wroclaw, Poljska), Fahrudin Manjgafić (Czarni Slupsk, Poljska), Kenan Kamenjaš (Budućnost Voli, Crna Gora), Miralem Halilović (Dinamo Sassari, Italija), Ismet Sejfić (Sloboda Tuzla), Adnan Arslanagić (Orlovik), Vojin Ilić (Igokea m:tel), Asim Gutić (Bosna Visit Sarajevo), Ibrahim Durmo (Univesitas Pecs, Mađarska), Harun Zrno (Slavija 1966), Nikola Marić (Igokea m:tel), Njegoš Sikiraš (Okapi Aalst, Belgija), Markus Lončar (CS Antonine, Liban), Obrad Tomić (Akademik Plovdiv, Bugarska) i Emir Ahmedović (Castings Škofja Loka, Slovenija).
Što se tiče Xaviera Castanede, očekuje se da Vijeće ministara BiH odobri njegov zahtjev za stjecanje bh. državljanstva. Nakon toga, slijedi procedura pred Međunarodnom košarkaškom federacijom (FIBA), za koju je Košarkaški savez Bosne i Hercegovine već pripremio svu ostalu neophodnu dokumentaciju. U slučaju pozitivnog ishoda, Castaneda će imati mogućnost nastupa za Zmajeve.

G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Nadam se da će Kondić prihvatiti poziv kad već ne može igrati za Srbiju da mu se može kvalitetno **** mater chetnicka pajel.

Rodjeni su pitarske picke!
Trenutno korisnika/ca: Iniesta12, legendarnadruga, ZmajOdBosne33 i 40 gostiju.