To se govori godinama da se ne smije dešavati, a u realnosti situacija sve gora i gora. Ja mislim da ni dok je Salihamidžić bio SD nismo imali 3 igrača koja su ušla u zadnju godinu ugovora.
FC Bayern München
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo
-
- Kontakt:
Re: FC Bayern München
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.
- muhamedhulk
- Kontakt:
hoces da ispadnes gospodin a imas posla sa sarlatanima.
godinu dana prije isteka ugovora je krajnja granica da se potpise ugovor ili proda/suspenduje sa igracem. tu ne treba da ima ni promil sentimenta prema igracu nego samo gledati kako da Klub profituje.
nadam se da ce se ploca okrenuti, mada kad procitam sta izjavljuju tipa da se jos nadaju produzenju...a usli u zadnjih 6 mjeseci ugovora sto znaci da je igrac moze ucjenjivati i lagati kako mu drugi daju vise..itd.
na hajr.
godinu dana prije isteka ugovora je krajnja granica da se potpise ugovor ili proda/suspenduje sa igracem. tu ne treba da ima ni promil sentimenta prema igracu nego samo gledati kako da Klub profituje.
nadam se da ce se ploca okrenuti, mada kad procitam sta izjavljuju tipa da se jos nadaju produzenju...a usli u zadnjih 6 mjeseci ugovora sto znaci da je igrac moze ucjenjivati i lagati kako mu drugi daju vise..itd.
na hajr.
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!
Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!
Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!
Davies i zmirava kifla Musiala zele da igraju zajedno i to ce se desiti od 2026 jer je prije teoretski nemoguce. Iako postoje tanke sanse da se to dogodi u Bayernu, mislim da je radjeno u kordinaciji sa Realom. Kada se vec upustio u ovo sa gubicarskim cigojlom Bayernu je u ovom momentu ta clauzula najbolje rjesenje ako ga vec sada ne moze prodati za te pare. Ja ne bi Kimicha u istu poziciju sa ostalima, decko nema agenta, na njega je svaljena sva krivica za Klempinu sezonu, prijeceno mu je prepolovljenom platom. I pored svega ne flertuje otvoreno sa drugim klubovima, jasno kaze da je Bayern broj jedan, ne vjerujem ni da mu je nudjen produzetak do sada...za razliku od gurbeta sa kojim se cak i postigao nacelan dogovor. Moguce je da ode negdje, ali i pored svega nabrojanog to bi me bas iznanadilo. Ovo im treba biti nauk i potpuno se slazem sa teorijama da treba pokazati muda: produzetak, ko da vise, prebacivaje u drugi tim sa toplim zeljama da mu se polome obadvije noge.
Logicno da je ovdje uprava ako ne jednako onda i vise kriva.
Ocigledno je da je trziste igraca postalo haoticno i da igraci uglavnom glrdaju novac i sebe...i nije isto porrditi kako se zna ovdje i ti bi otisao za vece pare nije isto igrati fudbal u klubu koji te afirmisao za nekih 14 15 mil i raditi za platu od 1000km logicno da ces otici za 1500 ali razlika izmedju **** 15 mil i 18 20 i 1000 i 1500 nije ista.
Slazem se za Kimicha da nije kao pomenuta dvojica ali i on baca suplje s tim nazovi cekanjem da vidi gdje klub ide i u kom pravcu.
Sane apsolutno bolji i od comana i ganabrya i ako bih birao ostavio bih njega ispred ove dvojice.
Davies apsolutno isti scenarij kao Alaba lafo trazi 20 u biti zna da ne vrijedi toliko i samo zavlaci dok ne dodje konacna objava da je igrac Reala.
Kroos odavno ispricana prica ali ni prvi ni zadnji koji je lose procijenjen od strane neke uprave.
Pa Salah je igrao za Celzi Romu pa tek u Liverpolu postao sto je sad....slicno se moze reci i za jos more igraca.....Musiala otisao iz Celzija za 300 hiljada
De brujine Celzi itd itd
Ova situacija sa ugovorima je postala previse i tu se mora stati u kraj....Real je prvi koji se koristi taktikom zavadi i cekaj...sa Mbapeom su izlevatili Pariz cekali 2 3 godine pustili ga da im uzme dusu i onda hladno uzeli bez eura.
Mislis da nece opet tako probati sa nekim Musialom ili drugim igracem.
Dovoljno ti je da cujes Musiala trazio uhovor na 4 godine...pa brate to ti je odmah alarm odigra dvije i vec je to potrrba za novim ugovorom ili prodaja na silu jer nece produziti i rizikujes da ti ode dzaba eventualno prihvatis manje novca da ne bi otisao dzaba.
Klauzula samo potvrda....
A nemoze mi niko reci oslobadja se plata ako neko ode brate oslobadja se i kad prodas a jos si zaradio novac za zamjenu.
Ovako ogroman gubitak....Schalke najbolji promjer tih odlazaka s istekom ugovora.
Za Daviesa sam u jednom trwnutku pomislio i da ce produziti ali mislim da je jasno da odugovlaci i ceka pravu priliku da kaze kraj....i garantujem ako se desi da ispadnemo iz LP ranije da ces za dan dva imati objavu odlazi.
Na kraju po meni uprava mora presjeci i sada i posebno ubuduce dvije godine do isteka nece produziti prodaja i to je to.
Bayern je ogroman klub i dovesti igraca hvala bogu nije problem bar ne jos a ovi Daviesi i slicni otjerati dok imas svoju racunicu a ne ovako pazi sta ces reci pazi ga uvlaci se nebili produzio.
Isto i sa Musialom bukvalno svaki intervju oko njega gradimo ekipu u planovima kluba najbolji bice vodja....a on hladno klauzula i tacka....jer zna ako ne prihvate morace ga prodati na ljeto za 100 mil mozda i manje jer vise nece biti izbora.
Treba im svima objasniti gdje su i ako ne kontaju zdravo idi u Real titraj muda Viniju i Mbapeu....trci za njih i tacka.
Jedino sad ako svi odu bez obestecenja treba to nadoknaditi
Ja bi i sa Wirtzom obavio razgovor ako dolazis dolazis da budes lidrr vodja i u klubu do kraja nikakve zelje za Barvom Realom i slicno.
Ocigledno je da je trziste igraca postalo haoticno i da igraci uglavnom glrdaju novac i sebe...i nije isto porrditi kako se zna ovdje i ti bi otisao za vece pare nije isto igrati fudbal u klubu koji te afirmisao za nekih 14 15 mil i raditi za platu od 1000km logicno da ces otici za 1500 ali razlika izmedju **** 15 mil i 18 20 i 1000 i 1500 nije ista.
Slazem se za Kimicha da nije kao pomenuta dvojica ali i on baca suplje s tim nazovi cekanjem da vidi gdje klub ide i u kom pravcu.
Sane apsolutno bolji i od comana i ganabrya i ako bih birao ostavio bih njega ispred ove dvojice.
Davies apsolutno isti scenarij kao Alaba lafo trazi 20 u biti zna da ne vrijedi toliko i samo zavlaci dok ne dodje konacna objava da je igrac Reala.
Kroos odavno ispricana prica ali ni prvi ni zadnji koji je lose procijenjen od strane neke uprave.
Pa Salah je igrao za Celzi Romu pa tek u Liverpolu postao sto je sad....slicno se moze reci i za jos more igraca.....Musiala otisao iz Celzija za 300 hiljada
De brujine Celzi itd itd
Ova situacija sa ugovorima je postala previse i tu se mora stati u kraj....Real je prvi koji se koristi taktikom zavadi i cekaj...sa Mbapeom su izlevatili Pariz cekali 2 3 godine pustili ga da im uzme dusu i onda hladno uzeli bez eura.
Mislis da nece opet tako probati sa nekim Musialom ili drugim igracem.
Dovoljno ti je da cujes Musiala trazio uhovor na 4 godine...pa brate to ti je odmah alarm odigra dvije i vec je to potrrba za novim ugovorom ili prodaja na silu jer nece produziti i rizikujes da ti ode dzaba eventualno prihvatis manje novca da ne bi otisao dzaba.
Klauzula samo potvrda....
A nemoze mi niko reci oslobadja se plata ako neko ode brate oslobadja se i kad prodas a jos si zaradio novac za zamjenu.
Ovako ogroman gubitak....Schalke najbolji promjer tih odlazaka s istekom ugovora.
Za Daviesa sam u jednom trwnutku pomislio i da ce produziti ali mislim da je jasno da odugovlaci i ceka pravu priliku da kaze kraj....i garantujem ako se desi da ispadnemo iz LP ranije da ces za dan dva imati objavu odlazi.
Na kraju po meni uprava mora presjeci i sada i posebno ubuduce dvije godine do isteka nece produziti prodaja i to je to.
Bayern je ogroman klub i dovesti igraca hvala bogu nije problem bar ne jos a ovi Daviesi i slicni otjerati dok imas svoju racunicu a ne ovako pazi sta ces reci pazi ga uvlaci se nebili produzio.
Isto i sa Musialom bukvalno svaki intervju oko njega gradimo ekipu u planovima kluba najbolji bice vodja....a on hladno klauzula i tacka....jer zna ako ne prihvate morace ga prodati na ljeto za 100 mil mozda i manje jer vise nece biti izbora.
Treba im svima objasniti gdje su i ako ne kontaju zdravo idi u Real titraj muda Viniju i Mbapeu....trci za njih i tacka.
Jedino sad ako svi odu bez obestecenja treba to nadoknaditi
Ja bi i sa Wirtzom obavio razgovor ako dolazis dolazis da budes lidrr vodja i u klubu do kraja nikakve zelje za Barvom Realom i slicno.
Sve ovo gore je odlicno napisano, jedino me malo suhva fata oko SaneTa, ne moze jedna utakmica promjeniti tolike godine pacenja i nerviranja, kurcobolje i pljuckanja. Jedino da mu angazujemo specijalnog tutora pa jedno kurcenje - jedna sljaga tri puta dnevno. Predlazem Manea (ruka mu se pozlatila).
Dvije sezone prije isteka, tada klub ima prednost jer može pritisnuti igrača na produženje ili prodaja ili tribina, kad bi prvi završio tamo i drugi bi se brzo dozvali pameti, ovako će ih svi vući za nos i praviti budalama do kraja i onda otići. Godinu prije kraja je već debelo kasno za neke pritiske.muhamedhulk je napisao/la: ↑17 jan 2025, 13:33godinu dana prije isteka ugovora je krajnja granica da se potpise ugovor ili proda/suspenduje sa igracem. tu ne treba da ima ni promil sentimenta prema igracu nego samo gledati kako da Klub profituje.
U pravu si za Sanea, treba se rijesi tog igraca i to sto prijeDilah je napisao/la: ↑17 jan 2025, 16:33Sve ovo gore je odlicno napisano, jedino me malo suhva fata oko SaneTa, ne moze jedna utakmica promjeniti tolike godine pacenja i nerviranja, kurcobolje i pljuckanja. Jedino da mu angazujemo specijalnog tutora pa jedno kurcenje - jedna sljaga tri puta dnevno. Predlazem Manea (ruka mu se pozlatila).
-
- Kontakt:
Ide to jedno za drugim lagano, Musiala će dobit klauzulu i to je to, samo da je barem nabiju na minimalno 200mil.CrvenoCrnaArmija je napisao/la: ↑17 jan 2025, 21:53Završit će se i on i Musiala i Kimmich do kraja mjeseca.![]()
A meeting between Max Eberl and Alphonso Davies' agent, Nick Huoseh, took place today - and both sides took a big step forward towards an agreement. Huoseh has postponed his departure, which was planned for today, until Sunday [@altobelli13]
Garavi Zeko M-84, Sultan M-84, Plavi Princ T-55, T-55, Transporter BVP-80
Šta je vama pa nije to samo u Bayernu. Igrači su uzeli fursata, agenti ih opasno namastili, sve, počela svaka fukara ucjenjivat najbolje evropske klubove. A kad se produži onda pad forme ko naša 2020 ekipica. Zvučsću patetično, ali ne znaju više igrat ni za šta osim za pare, a kad može i pare i jare onda gledaju da ogule kožu.
Pogledaje Contarct Expiring igrače na TM recimo u Liverpoolu Trent, Salah, Van Dijk...pa šta su igrači PSG-u radili prošlih godina, Manchesteru, Chelseau itd., kod nas doduše Kimmich, Davies i Sane ove godine, s tim da Sane ne bi ni nedostajao. Evo Davies je gotov, a vjerujte vrlo lako bi se jedan ovakav zamijenio. 99% ih nije nezamjenjivo.
Pogledaje Contarct Expiring igrače na TM recimo u Liverpoolu Trent, Salah, Van Dijk...pa šta su igrači PSG-u radili prošlih godina, Manchesteru, Chelseau itd., kod nas doduše Kimmich, Davies i Sane ove godine, s tim da Sane ne bi ni nedostajao. Evo Davies je gotov, a vjerujte vrlo lako bi se jedan ovakav zamijenio. 99% ih nije nezamjenjivo.
Kod Musiale izlazna klauzula je sljedeca: dvije godine prije isteka ugovora ona iznosi 175mil€..a zadnja godina ugovora, ona iznosi 100mil€...na ovo nisu smjeli pristati nikako..pa makar cekali dvije godine i balavac otisao dzaba..ovo je klasicno pisanje po Bayernu..al sta ocekivati od smrde Eberla..lik je pogubljen totalno..lik je dosao u Bayern da sve razjebe..cijelu upravu treba promjeniti..vecih budala nije bilo u Bayernu od ove trenutne uprave.
Eberla vratiti u Gladbach sto prije, to je njegov nivo a ne veliki FCB, izlaznih klauzula nikada nije bilo u Bayerna a sa ovim si otvorio kutiju Pandore za buducnost....
Kakvo cmizdrenje oko klauzule hahaha ovo u zivotu nisam vidio
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "
Yebeš otkupnu klauzu, to je tehnikalija, treba promijenit mindset i način razmišljanja kao navijač.
Mi ako nešto kapitalno uspijemo osvojiti u naredne 4 godine ne treba ti klauza da zadržiš igrača, ostaće sam, vidi prosperitet i na to sve doće i drugi, a ako i naredne 4 godine ne ponudimo igračima razlog da budu dio kluba pa nije ovo zatvor, nek ide nek traži svoju sreću.
Mi ako nešto kapitalno uspijemo osvojiti u naredne 4 godine ne treba ti klauza da zadržiš igrača, ostaće sam, vidi prosperitet i na to sve doće i drugi, a ako i naredne 4 godine ne ponudimo igračima razlog da budu dio kluba pa nije ovo zatvor, nek ide nek traži svoju sreću.
Klauzula 175 milki koja pada na 100 u zadnjoj godini, dakle debelo ispod marketa, može ići samo ako je i plaća onda primjerena tome, npr. u rangu 15-16 milki. Naravno da igraču niko ne priječi da mijenja sredinu, ali onda i klub mora dobiti adekvatno obeštećenje, što 100 milki sigurno nije.
Znači pristali su na ucijenu Musiale i to ne samo na klauzulu nego i visinu iste.Bravo Eberl ako si zbog ovog doveden bolje da nisi ni dolazio ovo je svaka budala mogla dogovoriti.Vidim Davies promjenio priču vol.46 maše Realom samo da izvuče više nego što vrijedi,slijedeći je Kimmich.
1974---1975---1976---2001---2013---2020
Davies produzuje 4+1 godina
Igrači diktiraju uvjete što i ne bi bio toliki problem da to prate rezultati , problem je što ne prate, niti blizu...
Odgovor na pitanje a što će klub ako takve igračine odu - budu su spasili velikih ugovora i ispadanja u kupu u prvim rundama i blamiranja po svim natjecanjima.
Odgovor na pitanje a što će klub ako takve igračine odu - budu su spasili velikih ugovora i ispadanja u kupu u prvim rundama i blamiranja po svim natjecanjima.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.