Liga BiH u malom nogometu/fudbalu

mercurial
Kontakt:

Re: Liga BiH u malom nogometu/fudbalu

Post Postao/la mercurial » 16 jan 2025, 18:15

Mocvara1991 je napisao/la:
16 jan 2025, 17:16
Dva najbolja tima iz Austije su puna nasih igraca. Ni jedan nije ni blizu nase futsal repke. Jel stvarno kvalitet lige u BiH bolji nego u Austriji?
S obzirom da sam involviran u austrijski futsal mogao bih roman napisati o tome. Radi se o tome da se igracima isplati vise igrati za 1000 eura u Bosni nego za 2000 u Austriji zbog standarda i zato se odlucuju za BiH. Npr Bundavica je trebao doci u Diamant, ali je odabrao Bubamaru za iste pare. Austrijska liga raste u zadnje vrijeme, cak u drugu austrijsku ligu su dosli ozbiljni igraci iz Slovenije i Hrvatske: Cesarec, Vrhovec, Juric sve redom reprezentativci. Vecinom se ti igraci placaju po odigranoj utakmici od 100 do cak 500 e. U Diamantu ovu sezonu igra dosta internacionalaca iz Srbije, Slovenije, Hrvatske, Ukrajine sto potvrdjuje tezu da liga raste. Uostalom ne mozes igrati Ligu prvaka ako nemas odredjeni kvalitet.
Sto se tice reprezentacije mislim da je skauting los, primjer Husaric iz Rijeke, da nema mjesta u nasoj reprezentaciji !?
Golman Hodzic iz Diamanta mislim da bi isto trebao imati mjesto od igraca iz austrijske lige. Ima jos poneki (Dino M.), ali vecinom imaju i austrijski pasos.
U BiH vecinom igraci uz novac dobivaju nekakve poslove po drzavnim firmama gdje imaju dodatne prihode. U Austriji su budzeti ekipa od 50-200 hiljada eura po sezoni, a u BiH npr Bubamara ima i vise. U Austriji vecina igraca mora dodatno nesto raditi ili igrati veliki fudbal da bi zivjeli, u BiH dosta njih se bavi samo futsalom pogotovo ovi iz najbolje 2 ekipe. Sve u svemu, mislim da u BiH ima vise kvaliteta trenutno, ali vjerovatno ne zadugo. Svima ce biti primamljivo doci ograti i zivjeti u Austriju jer sta nakon karijere? Primjer Arnautovica..

Mocvara1991
Kontakt:

Post Postao/la Mocvara1991 » 16 jan 2025, 19:07

mercurial je napisao/la:
16 jan 2025, 18:15
Dva najbolja tima iz Austije su puna nasih igraca. Ni jedan nije ni blizu nase futsal repke. Jel stvarno kvalitet lige u BiH bolji nego u Austriji?
S obzirom da sam involviran u austrijski futsal mogao bih roman napisati o tome. Radi se o tome da se igracima isplati vise igrati za 1000 eura u Bosni nego za 2000 u Austriji zbog standarda i zato se odlucuju za BiH. Npr Bundavica je trebao doci u Diamant, ali je odabrao Bubamaru za iste pare. Austrijska liga raste u zadnje vrijeme, cak u drugu austrijsku ligu su dosli ozbiljni igraci iz Slovenije i Hrvatske: Cesarec, Vrhovec, Juric sve redom reprezentativci. Vecinom se ti igraci placaju po odigranoj utakmici od 100 do cak 500 e. U Diamantu ovu sezonu igra dosta internacionalaca iz Srbije, Slovenije, Hrvatske, Ukrajine sto potvrdjuje tezu da liga raste. Uostalom ne mozes igrati Ligu prvaka ako nemas odredjeni kvalitet.
Sto se tice reprezentacije mislim da je skauting los, primjer Husaric iz Rijeke, da nema mjesta u nasoj reprezentaciji !?
Golman Hodzic iz Diamanta mislim da bi isto trebao imati mjesto od igraca iz austrijske lige. Ima jos poneki (Dino M.), ali vecinom imaju i austrijski pasos.
U BiH vecinom igraci uz novac dobivaju nekakve poslove po drzavnim firmama gdje imaju dodatne prihode. U Austriji su budzeti ekipa od 50-200 hiljada eura po sezoni, a u BiH npr Bubamara ima i vise. U Austriji vecina igraca mora dodatno nesto raditi ili igrati veliki fudbal da bi zivjeli, u BiH dosta njih se bavi samo futsalom pogotovo ovi iz najbolje 2 ekipe. Sve u svemu, mislim da u BiH ima vise kvaliteta trenutno, ali vjerovatno ne zadugo. Svima ce biti primamljivo doci ograti i zivjeti u Austriju jer sta nakon karijere? Primjer Arnautovica..
Hvala ti. Jer vidim da je neko napisao za Endi N.da je bio najbolji igrac AT lige. Pa me zanimalo kako nema mjesta u BH futsal rep.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 16 jan 2025, 19:25

OK je Bekir golman, ali ništa posebno. Imamo mi bar 4-5 boljih golmana trenutno (Deko, Poračanin, Delić, Ružičić, Delihasanović).
Prošle godine nije bilo Poračanina i Delihasanovića, ali je bio Rašić. Tako da, ako bi ga se i ubacilo na spisak, neko bi morao izvisiti.

ferroviere87
Kontakt:

Post Postao/la ferroviere87 » 16 jan 2025, 20:16

ASD je napisao/la:
16 jan 2025, 19:25
OK je Bekir golman, ali ništa posebno. Imamo mi bar 4-5 boljih golmana trenutno (Deko, Poračanin, Delić, Ružičić, Delihasanović).
Prošle godine nije bilo Poračanina i Delihasanovića, ali je bio Rašić. Tako da, ako bi ga se i ubacilo na spisak, neko bi morao izvisiti.
Adu su stigle godine i nije više to to, Danac je dobar samo na višku, što se tiče golmanskih kvaliteta, ništa specijalno, čovjek je čitav život veliki fudbal igrao, nikad nije golman bio. Deko je užasan u posljednje vrijeme (protiv Španije kriminalan bio). Dela je top golman, ali igra nogom loša. Poračanin jedini kompletan golman od svih nabrojanih trenutno, a i on igra drugu hrvatsku s Vrgorcem. Što se Bekira tiče, daleko je on od reprezentacije, i njega su godine stigle.

ferroviere87
Kontakt:

Post Postao/la ferroviere87 » 17 jan 2025, 03:39

mercurial je napisao/la:
Davor je tamo samo zato što se nije mogao registrovat u Radnik, a po mojim informacijama od njegovog suigrača samo će na utakmice dolazit. Tako da, liga koju igraš bez ikakvog treniranja je smiješna liga, kod nas ni u jednom klubu ne možeš igrat bez treninga. Daleko smo mi ispred Austrije što se tiče futsala.

mercurial
Kontakt:

Post Postao/la mercurial » 17 jan 2025, 06:54

Napisao sam dosta toga gore iznad, a zakljucak moze svako proizvoljno izvesti.
Vjerovatno ce se u buducnosti dosta toga promijeniti, dok Uefa pocne placati futsal, pa dok se klubovi sa velikog fudbala ukljuce tipa RB, Sturm, Rapid... Dok god nema para Austrijanci nemaju veliki interes. Trenutno budzeti klubovi u Austriji i BiH su tu negdje. Ali igraci radije biraju BiH samo zbog niskog standarda zivota, gdje ako dobije 1000 eura ne mora nista drugo raditi, a citava familija moze zivjeti. Dok u Austriji ni sa 3000 nije obezbjedjen, ako misli s familijom zivjeti. A vise od toga nigdje nece dobiti futsal igraci.

A to da mozes negdje igrati bez treninga je smijesno. Svaki igrac pod ugovorom ima obaveze, a sve u dogovoru s klubom ili ce presjediti sezonu. Npr Diamant ima smjestaj za igrace koji dolaze izvana i hranu. Isto kao i klubovi u BiH.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 17 jan 2025, 08:17

Maid Ramić je godinama igrao za Vrgorac, a živio u Banovićima. U vrijeme kada se Vrgorac borio za titulu u Hrvatskoj. Tamo išao na utakmice. Doduše, održavao je spremu u lokalnom klubu.

mercurial
Kontakt:

Post Postao/la mercurial » 17 jan 2025, 09:12

ASD je napisao/la:
17 jan 2025, 08:17
Maid Ramić je godinama igrao za Vrgorac, a živio u Banovićima. U vrijeme kada se Vrgorac borio za titulu u Hrvatskoj. Tamo išao na utakmice. Doduše, održavao je spremu u lokalnom klubu.
To je normalna pojava u futsalu ako igrac izrazi zelju da bude s familijom kuci. Moras negdje trenirati inace te niko nece placati. Iz Diamanta su prosle godine otjerali Ivicu Majetica i Jurica zbog "zabusavanja". To se primjeti na terenu.
Sve dok si korektan i ispunjavas obaveze sve se moze dogovoriti.

Mukebir

Post Postao/la Mukebir » 17 jan 2025, 10:29

Čuo sam da bi Osredkar mogao od sljedeće sezone zaigrati u Austriji. Koliko tu ima istine?

mercurial
Kontakt:

Post Postao/la mercurial » 17 jan 2025, 11:57

Mukebir je napisao/la:
17 jan 2025, 10:29
Čuo sam da bi Osredkar mogao od sljedeće sezone zaigrati u Austriji. Koliko tu ima istine?
Mozes mi pisati privatno, ako zelis, gdje si cuo?
U Austriji najvise Slovenaca igra. Sad su 2 reprezentativca u drugu ligu u Graz dosla: Cesarec iz Futsal Dobovec i Vrhovec.

muhamedhulk
Kontakt:

Post Postao/la muhamedhulk » 17 jan 2025, 13:17

ne znam za igora nista ali mozda mu treba novi izazov (mada kontam da bi ostao da igra CL ako se Buba plasira).
a mozda i Buba hoce da se malo rastereti budzet? :D ali mislim da je on pogresan igrac koji mora ici..momak je profi 1/1 i moze trcati ko konj.
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!

Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!

GG3
Kontakt:

Post Postao/la GG3 » 17 jan 2025, 14:19

mercurial je napisao/la:
Ja dosta pratim Futsal u Austriji, Sto se tice nasih igraca i Klubova u Austriji ima tu potencijala al mi sve to nekako djeluje jos tanko, nema pravi trenera, nema taktike sve samo na trku i na silu. Jos ona Pumina lopta kao ping-pong loptica pa je i tesko neku akciju smislit kad ne mozes loptu ustopat kako treba.

Sto se tice Igora, znam da je ponuda bilo ali bi trebao ostat ako budu prvaci.
Barbine Barbike vole Tika-taku 🚨🚨

mercurial
Kontakt:

Post Postao/la mercurial » 17 jan 2025, 14:43

Igor ako bude dolazio vjerovatno ce u Graz jer mu je kao kuci.

Mukebir

Post Postao/la Mukebir » 17 jan 2025, 15:12

Ceka valjda prinovu u porodici pa bi mu ovako bilo lakše ako bi igrao u Austriji.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 17 jan 2025, 18:19

slika

Dobra stvar da je Drina na spisku, naravno i Todorić, iako ima igrača koji ne zaslužuju. Fali David Barbarić.

mercurial
Kontakt:

Post Postao/la mercurial » 17 jan 2025, 18:57

Barbaric, Dzindic, Petak, Bundavica, Husaric ?
Ima tu jos dosta prostora za napredak..

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 17 jan 2025, 19:35

Po meni. Kad su svi spremni

3 golmana (Milanović, Poračanin, Delić)

najjača četvorka (Ivanković, Gašpar, Jelić, Bošković)
druga četvorka (Arnautović, Radujković, Gosto, Brkanić)
treća četvorka/rezerve (Barbarić, Todorić, Sesar, Drina)

Drina je tu kao veliki potencijal, koji igra odlično, a jako kratko je u futsalu. Domet je veliki alo se posveti sportu. Ostalih 11 su naši najbolji igrači.
Naravno da ima još dobrih igrača, ali ne mogu svi igrati, konkurencija je jednostavno prejaka, izuzev pozicije pivota.

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 17 jan 2025, 20:12

Da je pojacati strucni stab i selektora drugog bili bi mnogo jaci.
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

NazorUso
Kontakt:

Post Postao/la NazorUso » 18 jan 2025, 13:28

Sloga dovela nekoliko mladih igraca s velikog fudbala.
Vidjet cemo kako ce se snaci...
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC

Mukebir

Post Postao/la Mukebir » 18 jan 2025, 15:08

NazorUso je napisao/la:
18 jan 2025, 13:28
Sloga dovela nekoliko mladih igraca s velikog fudbala.
Vidjet cemo kako ce se snaci...
Malog Petaka sam gledao na par turnira. Fina ljevica, prodoran igrač. Golman je tu možda zalog za budućnost jer je Dela odbijao jako dobre ponude Rame. Pitanje je hoće li biti tu za sljedeću sezonu.

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.