RSD Velež - Igrački kadar i transferi

salmy

Re: RSD Velež - Igrački kadar i transferi

Post Postao/la salmy » 14 jan 2025, 22:24

Kad pomenuste Bobaja, evo maloprije čitam, Feja ga "udomio" u klubu Sloga Meridijan, kao jedno od dolazećih pojačanja. Koja ublehaška priča od velikog demagoga i poltronaškog smarača iz Mostara.
FK..VELEZ - Semir Tuce :)

Konzerva
Kontakt:

Post Postao/la Konzerva » 15 jan 2025, 08:43

XjuznjakX je napisao/la:
14 jan 2025, 20:21
Konzerva je napisao/la:
14 jan 2025, 16:35
XjuznjakX je napisao/la:
14 jan 2025, 16:24

Halali, ali za Vehabovica se ne slazem.Mnogo puta su ga popljuvali ali Vehabovic nam je zlata vrijedan.Njegov jedan potez mnogo puta je odlucio utakmicu.Ako ovaj novi napadac bude onakav kakvog ga vidimo na ovim isjeccima, vidjeces koliko ce Edinih lopti spremiti u mrezu.Mislim da je to najvise popljuvan igrac a najzahvalniji.
Sredina nam skripi od kako je otisao Radovac. Zato sam i pominjao da se mogao uzeti Hiros, vidjet ga pola godine.Misljenja sam da bi nam valjo.Ali uzima Borac ako necemo mi.Tako su uzeli onog malog iz Goska.Skorupa,Prije toga nam Zrinjski uze Ramica iz Sarajeva.To smo mi morali da "pokupimo".Sve dzabe bili. A mi dovodili Mijane, Mehremice,Sarice..Iskreno se nadam da ovaj prijelazni nece proci bez nekog dobrog veznjaka.

Inace dosad smo odlicno pojacani-otisli Mehremic,Mujan i kompanija, Puce napokon poslan na posudbu..ne znam samo sta im onaj Saric jos ceka ali se iskreno nadam da ce mo se i njega kutarisati.vala covjek nije nista pokazao.

A za Pidru-istog sam misljenja.Da ne dodje u nas da dize formu ili da se oporavlja od kakve povede...Inace, kad bi bio kao u Sarajevu,skako bi od rahatluka :)
mora se pucati na veci nivo a ne na sredinu tabele, ako nam je cilj sredina tabele moze i ostati ionako je jeftiniji nego igrac vece kvalitete.
ali to znaci mozemo se slikati sa evropom i sledecu godinu......ako ce od ljeta budzet biti rastereceni od pravljenja tribine, onda da se pare usmjere na pojacanja koja ce generisati mjesto u evropu i nove pare , pa cak i razvijanje igraca gdje ce se povecati cijena.
Slazem se.Ali ne zaboravi da je sezonu na svojim ledjima iznio Prses, a da od"pojacanja" ni od jednog nikakva haira nismo imali.Znaci,i prosjecan igrac sredine bi nam bio bolji od do jednog"pojacanja",kojih smo se Bogu hvala kutarisali(osim Sarica i "najboljeg strijelca",onog Niksicevog i Stefinog Bobaja).
A I ja bih brate volio da nam dodje bolji od Radovca,malo ko bi nas mogao dobiti.Nama je ta sredina ziva karastrofa i goruci problem.Valjda Mravac zna sta radi...
sto se tice pojcanja zadnjeg prelaznog roka, i priprema za evropsku bruku koju smo dozivjeli....je na nivou "Ko nas je kleo , nije dangubio"

vec sada ove zime vidim dobar upgrade sto se tice transfer politike, rjesavanje suvisnih nekvalitetnih igraca, i dovodjenje ovog napadaca...a za ostalo cemo vidjeti.

znaci mi moramo glatko u roku dva mjeseca da smo vec rijesili opastanak, i da ujedno se tim uigrava za sledecu sezonu sa svjezim novim kvalitetnim igracima na ljeto pa da se po prvi put poslije rata pofajtamo sa glavnim kokurentima za titulu....jer stvarno bi perzverno bilo proslaviti titulu na novoizgradjenoj areni rodjeni
"Ali, kad dođeš u Zenicu, ne da ti se ne igra, više ti se ni ne živi" : ivica osim za jutarnje novine

XjuznjakX
Kontakt:

Post Postao/la XjuznjakX » 15 jan 2025, 09:52

salmy je napisao/la:
14 jan 2025, 22:24
Kad pomenuste Bobaja, evo maloprije čitam, Feja ga "udomio" u klubu Sloga Meridijan, kao jedno od dolazećih pojačanja. Koja ublehaška priča od velikog demagoga i poltronaškog smarača iz Mostara.
E ovo mi je negdje vidis"promaklo".I ova je za mustuluka.Znaci jos se kutarisati Sarica a I Lausa ,ako se ne trzne,ovo mu je zadnja sansa,i kutarisali smo svog "viska"(da ne kazem" otpada", jer bukvalno ni jedan od igraca dovedenih ljetos nije ucinio nista za klub,cak su nas dobro unazadili).
A sto se tice ovog prijelaznog roka, mislim da ce "upgrade" biti na najvisem mogucem nivou,ali tek kad vidimo to krilo i tog veznog.Po do sada vidjenom,nebi trebali biti razocarani.
A sto se tice"opstanka",ja tu ni zehre sumnje nemam.Cak sam misljenja da bi mogli stici na tabeli i novog clana "HDZ obitelji" Zelju.Ako Bog da.Sve zavisi od toga hoce mo li pojacati vezni red,ostalo nam je sve ok.

Konzerva
Kontakt:

Post Postao/la Konzerva » 15 jan 2025, 13:19

ovo vec malo mi kao fantazija djeluje :D
https://****.ba/velez-zeli-dovesti-i ... undesligi/

Kyriakos Papadopoulos veliko je nogometno ime u evropskim okvirima. Grčki stoper ima 136 nastupa u Bundesligi, a prema pisanju Germanijaka, mogao bi potpisati za mostarski Velež.
"Ali, kad dođeš u Zenicu, ne da ti se ne igra, više ti se ni ne živi" : ivica osim za jutarnje novine

rishovski
Kontakt:

Post Postao/la rishovski » 15 jan 2025, 13:29

Konzerva je napisao/la:
15 jan 2025, 13:19
ovo vec malo mi kao fantazija djeluje :D
https://****.ba/velez-zeli-dovesti-igraca-koji-je-nastupao-dugo-u-bundesligi/

Kyriakos Papadopoulos veliko je nogometno ime u evropskim okvirima. Grčki stoper ima 136 nastupa u Bundesligi, a prema pisanju Germanijaka, mogao bi potpisati za mostarski Velež.
Ma moguce je... bio je i u Lokomotivi Zagreb... i on se pogubio skroz...ne zna gdje goni😁
12.11.2020 Georgia - N.Macedonia 0:1 (Goran Pandev)

Mostarac12345
Kontakt:

Post Postao/la Mostarac12345 » 15 jan 2025, 13:30

Nadam se da od Kyriakos Papadopoulos nema nista jer je star u zadnje nekolike godine samo godinu dana bude u klubu

XjuznjakX
Kontakt:

Post Postao/la XjuznjakX » 15 jan 2025, 13:39

Mostarac12345 je napisao/la:
15 jan 2025, 13:30
Nadam se da od Kyriakos Papadopoulos nema nista jer je star u zadnje nekolike godine samo godinu dana bude u klubu
+1

XjuznjakX
Kontakt:

Post Postao/la XjuznjakX » 15 jan 2025, 17:33

Izgleda da je istina...

Velež dovodi najzvučnije pojačanje u posljednjih 30 godina?!

FK Velež Mostar aktivno radi na dovođenju pojačanja.

U klub je stigao golman Tarik Karić te napadač Frantz Pierrot, a očekuje se dolazak još nekoliko pojačanja.

Grčki defanzivac Kyriakos Papadopoulos, mogao bi postati novi igrač Veleža. **** nezvanično saznaju kako su kontakti uspostavljeni te da postoji mogućnost da Grk dođe u Mostar.

Papadopoulos je 32-godišnji stoper, koji je najdublji trag ostavio u Bundesligi igrajući za Bayer Leverkusen, Schalke, Leipzig, HSV… Posljednji klub imao je u Grčkoj gdje je nastupao za Levadiakos.

Zanimljivo, Papadopoulos je jedno vrijeme bio član Lokomotive iz Zagreba. Na ljeto 2017. godine HSV je Leverkusenu platio 6.5 miliona eura za usluge ovog stopera. Papadopoulos je za reprezentaciju Grčke odigrao 35 utakmica te je postigao četiri gola

ljevak
Kontakt:

Post Postao/la ljevak » 15 jan 2025, 20:45

Papadopoulos i Ante, pa uzorat ce teren

MostarNeretva
Kontakt:

Post Postao/la MostarNeretva » 15 jan 2025, 22:27

Zasto bi ovakav Grk dosao kod nas , postoji li ijedan normalan razlog.. ovo bi bio transfer poput onih silnih transfera u vrijeme Kevelja.. suludo ..

XjuznjakX
Kontakt:

Post Postao/la XjuznjakX » 16 jan 2025, 14:56

Sto nesto ne volim ove posudbe iz Sarajeva...napravimo im i ozivmo igraca, i onda ode nazad..Sad bi da i Mehmedovica"ozivljavamo"..neznam,ali meni je ovo sa njima I posudbama malo bezveze..ako ne racunaju na igraca,neka ga puste,prodaju...a posebno kad se taj igrac uigra kod nas,ne moze da igra protiv njih...vise sam za igraca koji ce biti "nas"...

rishovski
Kontakt:

Post Postao/la rishovski » 17 jan 2025, 02:41

MostarNeretva je napisao/la:
15 jan 2025, 22:27
Zasto bi ovakav Grk dosao kod nas , postoji li ijedan normalan razlog.. ovo bi bio transfer poput onih silnih transfera u vrijeme Kevelja.. suludo ..
Pa doći će za neku lovu pola godine i to je to... 32 su mu godine on nema vise volje ni da se dokazuje..tako da ne znam koliko je pametno uopste dovodit takvog igraca.. Slicno je bilo kad je Emilio Nsue potpisao za Tuzlu City,32 godine..kad je vidio one oranice i snijeg..kišu...tu mu je i bio kraj...
12.11.2020 Georgia - N.Macedonia 0:1 (Goran Pandev)

salmy

Post Postao/la salmy » 19 jan 2025, 13:28

Znači to bi bilo sve od pojačanja, kreće se prema Antaliji na pripreme i sretno Rođeni da se ekipa što bolje uigra i pritegne do prve utakmice u februaru. Forzaaa

XjuznjakX
Kontakt:

Post Postao/la XjuznjakX » 19 jan 2025, 14:00

salmy je napisao/la:
19 jan 2025, 13:28
Znači to bi bilo sve od pojačanja, kreće se prema Antaliji na pripreme i sretno Rođeni da se ekipa što bolje uigra i pritegne do prve utakmice u februaru. Forzaaa
Ipak nas je Mravac malo i prevario.Nije odradio posao kako se ocekivaøo i obecavalo.Propade krilo I dva veznjaka.I ponovo nijedno pojacanje u veznom redu.Nimalo pametno uradjeno.MORALI su dovesti barem jednog veznjaka.Stvara mi bas neku "nelagodu",gledam kako se svi drugi pojacase...ja nisam nimalo zadovoøjan.Ponovo lose idradjwn prijelazni rok.Za sta Mravac prima plate?Bas sam razocaran.

Tuce11
Kontakt:

Post Postao/la Tuce11 » 19 jan 2025, 14:19

XjuznjakX je napisao/la:
19 jan 2025, 14:00
salmy je napisao/la:
Ipak nas je Mravac malo i prevario.Nije odradio posao kako se ocekivaøo i obecavalo.Propade krilo I dva veznjaka.I ponovo nijedno pojacanje u veznom redu.Nimalo pametno uradjeno.MORALI su dovesti barem jednog veznjaka.Stvara mi bas neku "nelagodu",gledam kako se svi drugi pojacase...ja nisam nimalo zadovoøjan.Ponovo lose idradjwn prijelazni rok.Za sta Mravac prima plate?Bas sam razocaran.
Ne kontam da se stalno prizivaju 2 veznjaka, a u trenutnom rosteru ih je 9. Najdeficitarnija pozicija je stoper. Hrkač, Savić i junior Jugunović je sve što imamo
Dovođenje 2 kvalitena stopera je morao biti prioritet. Kvalitetni vezni su takođe potrebni, ali uz uslov raskida ugovora sa nekim od veznih igrača u rosteru.

salmy

Post Postao/la salmy » 19 jan 2025, 14:59

Tuce11 je napisao/la:
19 jan 2025, 14:19
XjuznjakX je napisao/la:
19 jan 2025, 14:00
salmy je napisao/la:
Ne kontam da se stalno prizivaju 2 veznjaka, a u trenutnom rosteru ih je 9. Najdeficitarnija pozicija je stoper. Hrkač, Savić i junior Jugunović je sve što imamo
Dovođenje 2 kvalitena stopera je morao biti prioritet. Kvalitetni vezni su takođe potrebni, ali uz uslov raskida ugovora sa nekim od veznih igrača u rosteru.
Slažem se, iskreno očekivao sam i ja da dovedu stopera, neku pozitivnu "mrcinu" koja će sa Hrkaćem zajedno čistiti sve pred sobom, ali očigledno nismo ambiciozno krenuli u potpuni restart ekipe. Ako je jedna Sloga financijski jača od Veleža, dovodeci 6 ili 7 pojačanja za opstanak, ne kontam onda politiku Buza, Mravca i ostalih. U svakom slučaju sretno, pa šta god bude.

MostarskiSin
Kontakt:

Post Postao/la MostarskiSin » 19 jan 2025, 15:10

Stoper se trazi, po mogucnosti ljevak, vjerovatno ce se prikljuciti ekipi na pripremama u Turskoj. Cuj 2 veznjaka propala a imamo veznih igraca na bacanje dok s druge strane imamo samo 2 stopera i 1 juniora. Takodjer fali i desno krilo ali ne treba nam ni polovnjaka tipa Tatar. Tesko je sada dovesti kvalitetnog igraca ako uzmemo u obzir da je Rahimic bruku igraca morao isplatiti iz svog dzepa u zadnjih mjesec dana.

XjuznjakX
Kontakt:

Post Postao/la XjuznjakX » 19 jan 2025, 15:39

Koga imamo u veznom od tih 9 brate?Jedino Prsesa,a ovo ostalo sve tanko.Od kako je otjeran Radovac, mi smo u debelom deficitu.Za stopera,misljenja sam da treba napokon i Harisu sansi dati.U onako jakom Sarajevu,sansu su dali mladjem od njega,Celiku.Zasto ne dati sansu momku,odavno je zasluzio.Naravno da treba jos jedan stoper.Treba nam i barem jedno krilo.Jer ipak,otislo je jako puno igraca,MORALI su dovesti bar 5 igraca.Ali,daleko najbitnija karika koja nam nedostaje je dobar veznjak.Jedan novi Radovac.Pogledaj gdje je Zeljo a vidi i zasto.Imaju Al Jabera,Radovca i jos barem trojicu slicnih kvaliteta.Pa sjeti se nas sa Fedjom,kad smo imali Zeljkovica,Dinu Halilovica,Radovca, u vezi.Tad smo bili jaci nego danas.Nadam se samo da ce Haicanin biti pravi aBd,pa da ce mo biti u stanju zabiti gol vise.Sve se slazem ali brate ne moze ekipu nositi saam Prses,koji je bio rezerva vecinom kad je Radovac bio tu.Treba nam taj veznjak ,mnogo bolji od svih koje imamo(ili nemamo)..Vjeruj mi,imali bi strasan tim sa tim barem jednim "Radovcem",a kamoli sa dvojicom.Kad jedan ofucani Zeljo moze svaki prijelazni rok dovesti 10 igraca,trebali bi i mi moci.

MostarskiSin
Kontakt:

Post Postao/la MostarskiSin » 19 jan 2025, 20:09

Ne mozemo imati 11 veznih i 2 stopera, mora postojati balans u ekipi. Kakve god veznjake da imamo tu su jbg, ne mozes i njih sve isplatiti da dovedes nove. Prevelik trosak a samo su 2 sponzora trenutno tu da daju pare, najvise Rahimic daje iz svog dzepa. Strpiti se do kraja sezone i onda idu prava pojacanja.

Konzerva
Kontakt:

Post Postao/la Konzerva » 19 jan 2025, 21:03

Ruku na srce veznjaci koje imamo su nivo sredina tabele do 5 mjesta a ne za vece domete, onaj ko misli da mogu vise taj se vara, oni su dosli do svog maxmuma i tu tapcu u mjestu.

Ja se nadam da ce na ljeto prava pojacanja u svim linijama da se krene na tu titulu vec jednom

Odgovori

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.