Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Chat - bez politike i ratnih prica
Evo još jednog "gazde" koji priča o doprinosima a radnika nigdje u priči. 

Postao/la 19vendetta87 » 14 sep 2024, 22:48
Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)
Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)
- relativizam
- Kontakt:
Pa nema odluke u drzavi a da je tri lika nisu donijela, ne pratis politiku plaho ubit će te ovaj minimalac
Izadji popij kafu idi na skijanje 2 3 dana opusti se
-
- Kontakt:
Pa on vjerovatno ne živi u BiH, zato ga nije briga.gozila55 je napisao/la: ↑15 jan 2025, 13:07cu nije ga brigaPendulum je napisao/la: ↑15 jan 2025, 12:32Nije me briga za poslodavce/firme - kad se sami niste sjetili da povećate radnicima plate, neka vam se ovo dešava. Pogotovo ako uzmemo u obzir koliko vas (ne kažem konkretno ti) "zakida" državu (i radnike doduše) na razne načine.
Ono što me zanima je kako se povećanje minimalca odrazilo na radnike/poskupljenja - uostalom, sve gore navedeno.
Da li su firme/poslodavci u RSu ispoštovali radnike? Da li je sve poskupilo do te mjere da vam ni 1500 KM ne može biti mjesečno?
Ili je ipak to povećanje minimalca, pomoglo?
Hvala.![]()
pa vec od prvog januara osjetis povecanje cijena,nevjerovatno kako su neki ovde zatucani.odnosno budzetlije kojim ce se povecat plate ,kakvi radnici kakvi bakaraci.
jedini koje pocinio krivicno djelo su drzavne firme koje ne uplacuju poreze i doprinose.

Odluka o povećanju minimalca je zadnji trzaj nesposobne vlasti da barem nešto izvuče. Sa ekonomske strane, ta odluka je katastrofalna i nikome ništa dobro neće donijeti sem što će ukanaliti sve ove koji će imati istu platu a plaćati više da bi kupili isto kao i prije imaginarnog povećanja.
- relativizam
- Kontakt:
Zavisi šta radiš i kojim silikonom, najbolje bi bilo da skines ako mozes
Akrilni ti služi za popunjavanje rupa jer on se može kreciti
Sanitarni vodootporan
Imaš i one nove fixall i univerzalne, sve zavisi za šta ti treba
- relativizam
- Kontakt:
Prehladno, šta je ovo a ja mislio kod nas hladnoWanderson je napisao/la: ↑15 jan 2025, 12:04Danas poslovi oko marketinga, kucna atmosfera.relativizam je napisao/la: ↑15 jan 2025, 11:56Jel to opet neko putovanje pa imaš vremena za forum a radiš za 5 radnika
Kako je u Deutschlandu?
SDP botovi? Jel vam to sva argumentacija? Kako glupa priča/spin/argument za iskoristiti na forumu gdje nemaš pojma s kim pišeš.

Još jednom, da zamolim radnike iz RS-a, ako im nije problem, da odgovore na dolje postavljena pitanja:
Da li su firme/poslodavci u RSu ispoštovali radnike? Da li je sve poskupilo do te mjere da vam ni 1500 KM ne može biti mjesečno?
Hvala.
pa kako drugacije da te nazovem,kad branis ovakvu nakaradnu odluku,tri lika u kabinetu,ministar rada za nju nije znao ,i to je donosi dva dana pred novu godinu,bez ikakve analize,nit su pitali enkomske strucnjake .i de budi realan jel to tebi ok ?Pendulum je napisao/la: ↑15 jan 2025, 13:20SDP botovi? Jel vam to sva argumentacija? Kako glupa priča/spin/argument za iskoristiti na forumu gdje nemaš pojma s kim pišeš.![]()
Još jednom, da zamolim radnike iz RS-a, ako im nije problem, da odgovore na dolje postavljena pitanja:
Hvala.
U RS minimalac je ukljucen i topli obrok i prevoz jer nemaju neoporezivi dio, tako da je tih 900 maraka minimalca zapravo ispod 620 maraka federacijePendulum je napisao/la: ↑15 jan 2025, 13:20SDP botovi? Jel vam to sva argumentacija? Kako glupa priča/spin/argument za iskoristiti na forumu gdje nemaš pojma s kim pišeš.![]()
Hvala.
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
Pa bez obzira sto te nije briga za firme i poslodavce, manja bruto plata znaci da mnoge firme ne moraju dizati cijene usluga ili proizvoda da izguraju povecanje minimalca dok se za fbih to ne moze reci, kontas?Pendulum je napisao/la: ↑15 jan 2025, 12:32Nije me briga za poslodavce/firme - kad se sami niste sjetili da povećate radnicima plate, neka vam se ovo dešava. Pogotovo ako uzmemo u obzir koliko vas (ne kažem konkretno ti) "zakida" državu (i radnike doduše) na razne načine.
Ono što me zanima je kako se povećanje minimalca odrazilo na radnike/poskupljenja - uostalom, sve gore navedeno.
Hvala.
Ne dize niko cijene sto je minimalac 1000 i vise novca u opticaju vec zbog 1730KM bruto minimalne.
Naravno i to za cijene je relativno i tek cemo vidjeti da li ce ova odluka donijeti osjetnu inflaciju ali ti je poredjenje katastrofalno.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat
-Beogradski sindikat
Pa već je blago poskupilo od nove godine kamara stvari, a i poskupilo bi ti svakako i da je naložen minimalac 300km i prihodi od 150km jer se svi pravdaju globalnim tokovima, nekakvom sirovinom, ratovima i to.Madal je napisao/la: ↑15 jan 2025, 13:44Pa bez obzira sto te nije briga za firme i poslodavce, manja bruto plata znaci da mnoge firme ne moraju dizati cijene usluga ili proizvoda da izguraju povecanje minimalca dok se za fbih to ne moze reci, kontas?Pendulum je napisao/la: ↑15 jan 2025, 12:32Nije me briga za poslodavce/firme - kad se sami niste sjetili da povećate radnicima plate, neka vam se ovo dešava. Pogotovo ako uzmemo u obzir koliko vas (ne kažem konkretno ti) "zakida" državu (i radnike doduše) na razne načine.
Hvala.
Ne dize niko cijene sto je minimalac 1000 i vise novca u opticaju vec zbog 1730KM bruto minimalne.
Naravno i to za cijene je relativno i tek cemo vidjeti da li ce ova odluka donijeti osjetnu inflaciju ali ti je poredjenje katastrofalno.
Emancipate yourselves from mental slavery...
Memento Mori...
Memento Mori...
- feniksptica
- Kontakt:
I sta ce bit opravdanje zbog novih cijena ako se zakon ipak nekako regulira drugačije ??
Sta će tad slagat da opravdaju..ko sto lažu zadnjih 5 godina.
Plavo oko plakalo je.
BOT (ponude u inbox)
BOT (ponude u inbox)
Pa slazem se poskupljuje zbog svega i svacega i bez mnogo kontrola, mnogima nista ni ne poskupi od materijala nego se samo prikljuce lancu poskupljenja. Na to sve ocito je da ce ponesto i u nekoj mjeri dodatno poskupiti zbog povecanja minimalne bruto. Koliko ce poskupljenja zbog novog minimalnca direktno uticati na kvalitet zivota pojma nemam, mozda se ni ne bude to sve osjetilo.
-Beogradski sindikat
-Beogradski sindikat
Pa da za 1-2mj reguliraju zakon drugacije i daju neke poticaje, subvencije itd svi oni koji su digli cijene zbog novog minmalca ce ih i ostaviti, nece spustiti sigurno. I vracamo se na to da su ovi koji su donijeli zakon totalni idioti jer se to onda ne bi desilo da su normalan zakon donijeli od prve.feniksptica je napisao/la: ↑15 jan 2025, 16:35I sta ce bit opravdanje zbog novih cijena ako se zakon ipak nekako regulira drugačije ??
-Beogradski sindikat
-Beogradski sindikat
- PopravnaToljaga
- Kontakt:
- feniksptica
- Kontakt:
Hoćeš rec da ne bi bilo povećanja da je doneseno npr povećanje minimalca na 1000 uz zamrzavanje doprinosa ?? Nešto mi je to meehh pričaMadal je napisao/la: ↑15 jan 2025, 16:38Pa da za 1-2mj reguliraju zakon drugacije i daju neke poticaje, subvencije itd svi oni koji su digli cijene zbog novog minmalca ce ih i ostaviti, nece spustiti sigurno. I vracamo se na to da su ovi koji su donijeli zakon totalni idioti jer se to onda ne bi desilo da su normalan zakon donijeli od prve.feniksptica je napisao/la: ↑15 jan 2025, 16:35I sta ce bit opravdanje zbog novih cijena ako se zakon ipak nekako regulira drugačije ??
Plavo oko plakalo je.
BOT (ponude u inbox)
BOT (ponude u inbox)
- relativizam
- Kontakt:
Kolika je cijena ulja brašna goriva skočila u zadnjih 5 godina
Pa izracunaj koliko je šišanje skočilo ,keramičar, vodoinstalater, moler.
Da vam pomognemo ova zanimanja i do 200%poskupila, znači nidje veze sa vezom i skupocom i lancem poskupljenja.
Jednostavno ti se prikazuje nas mentalitet.
Kao kod naših privatnika drži te na na 350km 15 godina, na 600km 10 godina i sad priča nije problem da se povećaju plate a ni dosad nisu povećavali dok ih država nije primorala
Nego u drzavi nema odgovornosti pa radi ko kako hoce.
Pa izracunaj koliko je šišanje skočilo ,keramičar, vodoinstalater, moler.
Da vam pomognemo ova zanimanja i do 200%poskupila, znači nidje veze sa vezom i skupocom i lancem poskupljenja.
Jednostavno ti se prikazuje nas mentalitet.
Kao kod naših privatnika drži te na na 350km 15 godina, na 600km 10 godina i sad priča nije problem da se povećaju plate a ni dosad nisu povećavali dok ih država nije primorala
Nego u drzavi nema odgovornosti pa radi ko kako hoce.
Ja sam čuo da je u Tešnju savršen sistem, ali ne mogu potvrditi jer nisam nikad tamo bio.
it's football day
Može jedno pitanje za ove "gazde" na forumu?
Ko ustvari zaradi tih 1743,00 KM (bruto) koje vi "isplaćujete"?
Ko ustvari zaradi tih 1743,00 KM (bruto) koje vi "isplaćujete"?
Necu, sigurno da bi skocila isto kao sto je sigurno da ce ovako skociti jos vise/u vecoj mjeri, kao sto bi jos veca povecanja cijena bila da je minimalac 2000KM itd. Prosta logika.feniksptica je napisao/la: ↑15 jan 2025, 16:51
Hoćeš rec da ne bi bilo povećanja da je doneseno npr povećanje minimalca na 1000 uz zamrzavanje doprinosa ?? Nešto mi je to meehh priča
E sad kolike su razmjere svakog tog povecanja tek cemo vidjeti, mozda to na kraju ne bude nista strasno i znacajno u moru svih drugih poskupljenja.
-Beogradski sindikat
-Beogradski sindikat