Džanan Musa

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

Sport90
Kontakt:

Re: Džanan Musa

Post Postao/la Sport90 » 14 jan 2025, 21:18

Kajzer10 je napisao/la:
12 jan 2025, 22:46
lumani je napisao/la:
12 jan 2025, 22:29
Kajzer10 je napisao/la:
12 jan 2025, 22:05
Pricate kao da on ima ambiciju da bude nesto vise od ovog sad. Tesko da je on jos top3 igrac. Zapravo po statistikama ni to vise nije.

Vise krvi u njemu bilo sa 16 godina.

Ovo sad je da ga gledas i znas da nista bolje biti nece i da ce i iducu sezonu biti isti jer se za tri sezone u klubu nije pomakao s mjesta.
cuj nije top 3 :o bilo je poveda ,bilo je svega.Musa im je Top igrac u zadnjih 10 tekmi .
Sta se cudis ko da sam rekao da nije top 10. U Euroligi je 4. po indexu, iza Campaza, Tavaresa i Hezonje. I objektivno je igracki takav poredak.
Cuj nije top 3 igrac reala ove sezone, a frajer treci strijelac, drugi asistent, sut u procentima iznad 50% drugi u ekipi, ubacuje 1,6 trojki na procentu od 42% drugi u ekipi, npr Hezonja unacuje 1,9 trojki po utakmici na procentu 31% i na to dodaj da je bio povrijedjen, da je i igrao neke utakmice povrijedjen. On ce opet na kraju sezone biti najbolji strijelac reala, musa sto pruza zadnje 2 godine je izvrsno i zaista zasluzuje vise minuta, sto ih ne dobija ne znam, ali s druge strane rezultati ekipe su bili veoma dobri pa se trener ne moze puno kritikovati. Pa MVP nagrada od prosle godine dovoljno govori o tome kako Musa igra u Realu, mili izbor u prvu petorku EL.

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 14 jan 2025, 22:34

Jos jedna u nizu utakmica u kojoj je ponizen ko ker. Da daje 20 poena po cetvrtini, opet mu nema dobiti vise od 20 minuta. Frajer u zadnjim minutama rotira Ljulja i Abaldea na 2, a Musa jadnik ogrnut peskiricem. :rol:

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 14 jan 2025, 22:35

De onaj strucnjak sto kaze cuva ga za Euroligu hahaha, das 16 poena za poluvrijeme i sjedis 15 minuta na klupi u drugom sramota bgmii
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Muumii
Kontakt:

Post Postao/la Muumii » 14 jan 2025, 22:45

Je li se meni učini ili je nakon poena u povratku u odbranu prema klupi gledao bas ljutit prema treneru ? Odlična dva posjeda zadnja.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 14 jan 2025, 22:47

Bio 2 minute na parketu i istjera ga... :lol:
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 14 jan 2025, 22:48

Spasi im guzove svima
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 14 jan 2025, 22:54

Dobro ga dozira :lol:
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 14 jan 2025, 22:54

Jedan im je od najboljih igrača a ima tretman kao da je najgori. Nebitno šta uradi on će igrati 15-20 min.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 14 jan 2025, 22:56

protiv ovakve odbrane je trebao igrati 35 min :kafa:

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 14 jan 2025, 22:57

L-Train je napisao/la:
14 jan 2025, 22:54
Dobro ga dozira :lol:
na 8 lopti 20 poena i nepunih 20 minuta opet odlican, igrace protiv Olya vise cuva gaa trener prenatrpan raspored :cool:
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 14 jan 2025, 22:58

Jos ako dodju ova nova dvojica igraca, jos vise ce ga dozirati :lol:

Prije ce i oni igrati zavrsnicu utakmice, nego Musa.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 14 jan 2025, 23:00

Dobar večeras, posebno u završnici što nije čest slučaj.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

babino
Kontakt:

Post Postao/la babino » 14 jan 2025, 23:00

nisam siguran, ali ucinilo mi se da se ironicno smijao kada ga je konobar izvodio rano u trecoj?
poslije toga su zaigrali odbranu i da ciffuti ne izjednacise, siguran sam da ga levat ne bi uvodio do kraja.
Zaskripalo i uveo ga da mu opet spasava dupence smrdljivo....jao kako bi mu ja pleme cijelo da sam na Musinom mjestu:-)

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 14 jan 2025, 23:01

Jbte pisljivi Abalde odigra 25 minuta,a na tebi se ostri khurac.On je budala ako nastavi da trpi ovakav tretman.
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

arelinho
Kontakt:

Post Postao/la arelinho » 14 jan 2025, 23:47

Ma čuvaju ga za ostale utakmice. On je baš jadnik kad šuti i ovo trpi.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 15 jan 2025, 00:19

On ovom timu vrijedi kao suho zlato baš zbog toga što sa manjom minutažom daje dosta. Imao je on i loših perioda, ove sezone možda i najviše ali generalno je u nekom prosjeku na vrlo dobrom nivou od kada je stigao u Real.

Činjenica je da on po hijerarhiji tek neki treći ili četvrti igrač kojem ide lopta u ruke kad su potrebni poeni ali zato je najviše sam kriv jer je baš mnogo puta nestajao u završnicama bitnih mečava dok su ih drugi lomili.

Sve se svodi na njegov karakter, yebiga, on puno priča i fura neki hajp van parketa ali je na parketu prilično mekan i kad ga ne ide njegova reakcija se otprilike svodi na mahanje rukama i pravljenje faca na sudijske odluke.

Sa druge strane Hezonja recimo van parketa ima prilično staložene izjave ali zato na parketu pokazuje mooda do poda, on se ove sezone definitivno isprofilisao kao neko ko će uzeti 10 šuteva po meču i apsolutno ga boli qrac ide li ga ili ne ide, ali on je takav kroz kompletnu karijeru, Musa nije i vjerovatno nikada neće biti (pogotovo na najvećem nivou) i tu se sva priča završava.

Realno govoreći, Musa je često imao problem sa preuzimanjem odgovornosti i u reprezentaciji gdje mu kvalitetom i poenterski niko ne može prismrditi, a da nema u jednom Realu koji je skup velikih i dobro plaćenih zvijezda (za uslove van NBA).

I još jedna stvar koju smo dosta puta spominjali ovdje, mada sad idem u neki drugi domen, Musin napadački arsenal je poprilično skroman i kad nema brze tranzicije i kad se igraju jake odbrane Džanan je nažalost 80% napadački zatvoren, jedino mu ostaje odlična šuterska noć za tri poena što je rijedak slučaj. Ako poredimo njega i Hezonju, mislim da neću pretjerati ako kažem da Mario ima duplo raznovrsnijije napadačko oružje od Muse, nevezano za to što nisu baš ista pozicija.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Moracikus
Kontakt:

Post Postao/la Moracikus » 15 jan 2025, 03:55

Nijesam Bosanac i ovaj forum kao kosarkaski fanatik pratim iskljucivo voajerski ali bih htio nesto da kazem u vezi Muse sto vidim niko ne pominje.

Ja mislim da je njegov najveci problem fizicka slabost za ovaj nivo kosarke. Zbog toga veoma slabo preuzima 3 i 4 u odbrani sto je za jedno krilo u vrhunskoj EL ekipi nedopustivo.

Napadacki je fantastican, ima najbolji ulaz i eurostep u Evropi, fantastican sut ali taj nedostatak snage se i tu moze primjetiti u zavrsnicama ili u utakmicama dje je odbrana podignuta na neki visi nivo.

Koliko on moze ojacati? I to je pitanje jer mi izgleda kao Kukoc, genetski predodredjen da bude mrsav cijelog zivota.
A biti majstor kosarke kao Kukoc je nazalost vjerovatno nemoguce za Dzanana.

Svakako, fantastican igrac i sigurno da u nekoj drugoj EL ekipi moze imati znatno bolje brojke ali to nece rijesiti glavni problem.

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 15 jan 2025, 07:56

Teških li ljudi...
Evo sljedeća protiv Olyja.
Zadnju s njima je imao tih 25 minuta uz 4 poena i 2 skoka.
Jelde, bolje to nego produktivnih 20 minuta?!

Na stranu naše prokletstvo, Musa je u top formi, Real dere sve redom od NG ;)
Koševo Zapad

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 15 jan 2025, 08:25

Musa fenomenalan sinoc, kao i u prethodnim utakmicama Reala. Ulazi u formu sto raduje. Igra zaista u velikom timu i nadam se ove godine nekom trofeju aBd.Trener njega pametno koristi ne forsira ga sad po cijelu utakmicu jer je tek sredina prvenstva, u zavrsnici spanske lige i Eurolige ce to biti drugacije, sad je vrijeme da trener vidi i ostale igrace i na koga moze racunati kad se prvenstva privodila kraju. BiH moze biti ponosna na njega.

Vaya
Kontakt:

Post Postao/la Vaya » 15 jan 2025, 09:35

Moracikus je napisao/la:
15 jan 2025, 03:55
Nijesam Bosanac i ovaj forum kao kosarkaski fanatik pratim iskljucivo voajerski ali bih htio nesto da kazem u vezi Muse sto vidim niko ne pominje.

Ja mislim da je njegov najveci problem fizicka slabost za ovaj nivo kosarke. Zbog toga veoma slabo preuzima 3 i 4 u odbrani sto je za jedno krilo u vrhunskoj EL ekipi nedopustivo.

Napadacki je fantastican, ima najbolji ulaz i eurostep u Evropi, fantastican sut ali taj nedostatak snage se i tu moze primjetiti u zavrsnicama ili u utakmicama dje je odbrana podignuta na neki visi nivo.

Koliko on moze ojacati? I to je pitanje jer mi izgleda kao Kukoc, genetski predodredjen da bude mrsav cijelog zivota.
A biti majstor kosarke kao Kukoc je nazalost vjerovatno nemoguce za Dzanana.

Svakako, fantastican igrac i sigurno da u nekoj drugoj EL ekipi moze imati znatno bolje brojke ali to nece rijesiti glavni problem.
Druze, on sa svojih 205 cm da ima snagu koju spominjes i igra odbranu - on bio bio prva petorka neke NBA ekipe i nikada se ne bi vracao u Europu...

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Iniesta12, Kobayashi i 28 gostiju.